keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Teuvo Hakkainen ja ihmisarvot

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on joutunut julkisen lynkkauksen kohteeksi käyttäydyttyään äärimmäisen huonosti ja rikottuaan kollegansa ihmisarvoa vastaan puolueensa pikkujoulujen yhteydessä. Asialla ovat herkutelleet niin lehtimiehet kirjoituksissaan kuin tavalliset kansalaisetkin keskusteluissaan.

Myös Perussuomalaisten eduskuntaryhmä reagoi Hakkaraisen käytökseen. Seksuaalisen häirinnän uhriksi joutunut kansanedustajakollega, Veera Ruoho (kok), puolestaan teki kollegansa toimista rikosilmoituksen kuten pitääkin. Hakkaraisen tilanteen vakavuutta korostaa, että hän on jo aiemminkin käyttäytynyt kansanedustajakollegoitansa kohtaan sikamaisesti.

Hakkaraisen suurin ongelma on epäilemättä hänen kyvyttömyytensä hallita alkoholinkäyttöään. Sen seurauksena hän on tehnyt typeryyksiä kansanedustajauransa alkuajoista lähtien, eikä näytä oppineen niistä juuri mitään. Siksi on erinomainen asia, että edustaja on julkisesti ilmaissut hakevansa apua ongelmaansa - toivottavasti hän on tässä asiassa niin vakavissaan, että nyt esillä olevan kaltaiset uutiset siirtyvät tulevaisuudessa pois päiväjärjestyksestä.

Kuten me kaikki tiedämme, alkoholi liittyy Suomessa erittäin usein kaikenlaiseen väkivaltaan ja huonoon käytökseen. Tässä mielessä Hakkaraisen toiminta juovuspäissään ei ole mikään yllätys. Onhan meillä lähes kaikilla sukulaisissa tai lähipiirissä alkoholiongelmaisia ihmisiä, myös minulla. Heillä on aivan sama ihmisarvo kuin meillä muillakin siitä huolimatta, etteivät he ole osanneet hallita ryyppäämistään.

Tämän on todennut myös Hakkaraisen uhriksi joutunut Päivi Räsänen (kd). Hänen mukaansa Hakkaraisen "kuoren sisällä voi olla aika herkkä ihminen". Lisäksi tämä on todennut, että "täytyy muistaa, että hänelläkin on läheisiä ja sukulaisia". Viisaasti sanottu.

Hakkaraisella on ihmisarvo myös minun mielestäni. Näin siitä huolimatta, ettei hän ole osannut kunnioittaa kollegoidensa ihmisarvoa. Sen mukaisesti hänen toimiensa jatkotuomitseminen ei ole bloggareiden, katukäräjien tai toimittajien, vaan ensin oikeuden ja myöhemmin hänen äänestäjiensä tehtävä.

Niiden osalta on toivottava, että kumpikin ymmärtää suorittaa tehtävänsä kuten pitääkin: oikeus Suomen lakiin ja äänioikeutetut Hakkaraisen koko poliittiseen toimintaan nojautuen. Niitä molempia tärkeämpää on kuitenkin se, että Hakkaraisen suurin tuomari - hänen oma järkensä - pysyy voitolla viinan himosta ja torjuu sitä kautta hänen elämäänsä ja poliittista uraansa varjostavat ongelmat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hakkaraisen tuomio osoittaa oikeuslaitoksemme etääntyneen periaatteistaan
Kissa hyppäsi jälleen pöydälle
Sukulaiseni on alkoholisti

15 kommenttia:

 1. Juhlat on juhlittu ja seuraukset tulleet ilmi - lööppikiljujat saaneet haluamansa.
  Virkavalta ja henkilö itse hoitavat loput.
  Voidaan keskittyä joulun viettoon ja yhteiskunnallisten asioiden hoitoon.
  Niitäkin riittää!
  http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247845-mita-maahanmuutto-maksaa

  VastaaPoista
 2. Ehdotan henkilölle tuomioksi yhteikuntapalvelusta, jossa hän opastaa Lapista Espooseen muuttaneita perheitä pääkaupunkiseudun tavoille.

  "Syyrialaisperheet tulivat kiintiöpakolaisina Pelkosenniemelle viime kesänä. Nyt he haluavat sieltä pois ja muuttavat Espooseen."

  https://yle.fi/uutiset/3-9983576

  PS. Pelkosenniemi ei toistaiseksi enää vastaanota kiintiöpakolaisia.

  VastaaPoista
 3. Suomi on maa, jossa raiskaajat ja pedofiilit kävelevät vapaina, mutta väkisinsuutelija lynkataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomitaan niitä muitakin - tahallisista teoista:

   "KKO:sta historiallinen päätös: Valtakunnansyyttäjälle sakkotuomio virkarikoksesta"
   "Korkein oikeus tuomitsee Matti Nissisen maksamaan sakkoa tahallisesta virkarikoksesta liki 2 000 euroa."
   https://yle.fi/uutiset/3-9985590

   Poista
  2. Nissisen tuomio antoi uskoa oikeusjärjestelmämme toimivuuteen. Hyvä niin.

   Poista
  3. Oikeusjärjestelmämme toimivuus?

   ”Tekopyhyyden ja juonittelun lisäksi valtionhallinnon korkeimmilla palleilla hyväksytään myös korruptio. Tästä on esimerkkinä valtakunnasyyttäjä Matti Nissisen tänään saama tuomio. Vaikka Yle uutisissa KKO tuomitsi veljensä yritykseltä koulutusta ostaneen valtakunnansyyttäjän – palaa huomenna töihin ja Asiantuntijat: Nissisen tuomio on ankara, muttei yllättävä – ”Häneltä tätä olisi viimeiseksi odottanut” korostetaan, että rangaistus on kova, niin se ei ollut silti niin kova etteikö Nissinen voisi jatkaa tehtävissään jo huomenna!

   Tämä Yle Watchin ”vanha tuttu” tunnetaan mm. siitä, että hän on vaatinut vankilatuomioita nationalisteille ja monikultturismia kritisoiville toisiajattelijoille. Kun hän itse syyllistyy lain korkeimmassa mahdollisessa viranhoidossa korruptioon, hän saa ”kovan tuomion”, joka käsittää 40 päiväsakkoa. Tuomiosta huolimatta hän saa jatkaa viranhoitoaan välittömästi. Tämän luulisi jo kertovan, etttä valtiollinen mädännäisyys alkaa olla syvällä hallinnon rakenteissa.”

   http://ylewatch.blogspot.fi/2017/12/valtamedian-ja-poliittisen-eliitin.html

   Poista
  4. Niimpä! Olisi edes odotettu, että on "tuomionsa" kärsinyt vai tuliko sakko maksettua lennosta?
   Loppunäytöstä odotellessa - jos se on tullakseen...?

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237829-lakimies-arahtaa-valtakunnansyyttajan-erottava-valittomasti

   Poista
  5. Tuomio oli kieltämättä lievä. Mutta tuomio kuitenkin. Itse oletin, että Nissinen olisi päässyt kuin koira veräjästä.

   Poista
 4. Tapaus Hakkarainen tuo taas esiin median ja ”hyvien ihmisten” kaksinaismoraalin.
  Teuvo on taas töppäillyt, ei siitä epäilystä. Hän on pyytänyt anteeksi, saanut ryhmältään vakavan varoituksen, eronnut varapuheenjohtajan paikalta ja saanut syytteen. Tämä kaikki on tullut aivan aiheellisesti.

  Median ja somen ylenmääräinen ja räikeä ryöpytys sen sijaan kyllä menee yli äyräidensä ja kertoo monin paikoin myös vahvasta kaksinaismoraalista. Media, joka toistuvasti itkee krokotiilinkyyneleitä toimittajiensa saamasta palautteesta, lyö surutta Hakkaraista kuin vierasta sikaa revittelemällä samassa lehdessä tästä sinänsä varsin pienestä episodista parhaillaan puolen tusinaa suurta, tuomitsevaa ja jyrkkäsanaista uutista. Suvaitsevaisiksi julistautuneet blogistit ja some-kirjoittajat esittävät suoranaisia lynkkausvaatimuksia käyttämällä mitä räikeimpiä kielikuvia. Jälleen kerran on toteen näytetty, että omasta itsestäänhän ne pahat papit lopultakin saarnaavat.

  VastaaPoista
 5. Vanhan liiton miehenä en hyväksy ollenkaan väkivaltaa naisia kohtaan. Voisin jopa hurrata, jos Teukka olisi losauttanut lättyyn jotain entistä puoluetoveriaan.

  Onko Hakkaraisen ongelma se, että hän hukuttaa viinaan kokemansa osaamattomuuden eduskunta-asioissa?

  On se aika sahuri; tunnetaan Väli-Amerikassakin...oikeana sahurina.

  VastaaPoista
 6. On yksi vitun lysti mitä Teuvo lupaa, niin kauan kuin hän ryyppää. Teuvo on käsittääkseni holisti ja holistin lupaukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Holisti on pelkkä rasite itselleen ja ympäristölleen. Tiedän tämän henkilökohtaisesti, koska olen raitis holisti. Sitten kun Teuvo on kurlannut viimeiset mukinsa, niin hänen sanaansa voi luottaa. Kukaan, siis ei kukaan saa holistia raittiiksi. Se täytyy holistin hoitaa itse ja se vaatii paljon holistilta. Jos Teuvo pystyy olemaan kuukauden, kolme kuukautta, puoli vuotta ja vuoden raittiina, niin hän ehkä pääsee kuiville ja hänen täytyy ymmärtää että hän ei voi koskaan enää ottaa ryyppyäkään, koska meidän holistien ylärusnala ei kestä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se yleensä on. Siksi oli lupaavaa, että Teuvo otti (ainakin median mukaan) hoitonsa itse puheeksi. Kun nyt vain pysyisi siinä: se olisi parasta hänelle itselleen ja kaikille muille. Mutta kuten totesit, ei siitä viime kädessä päätä kuin Teuvo itse.

   Poista
 7. Teuvoo, ooh ooh ooh oo, ota hänet kyytiin, oo oo.

  Hyvän joulun Toivotus Professorim blogiin ja hänen lukijoilleen.

  Onnea, menestystä, rauhaa ja rakkautta Uudelle vuodelle 2018!

  Sahara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta sinullekin!

   Poista
 8. Täytyy ajatella tämä asiainlaita näin, että hienostihan Teuvo onkin jaksanut isoissa parlamentaarisissa saappaissa kun pystymehtästä paikalle pyyhälsi. Se inspiroi minua, että yllättävän vähällä riuhtomisellahan tässä on menty kuitenkin. Ensin vähän vilahtaa, sitten taas tukasta pyörähtää, joskus pepusta puristaa ja ei kun JAA EI TYHJIÄ POISSA ja autolla kottiin.

  Kyllä kansa tietää.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!