perjantai 3. marraskuuta 2023

Löytyykö vihreä tulevaisuus? Löytyy peräaukosta?

Sanotaan, että nuorissa on tulevaisuus. Tämä taitaa koskea myös Vihreitä, joiden nuorisojärjestö on kunnostautunut kierrättämällä vanhan meemin hallituksen politiikan arvosteluun.

Meemissä on kuvasarja, jossa näytetään, miten Petteri Orpon (kok) hallituksen suunnittelemat leikkaukset tulisi tunkea nimeltä mainitsemattoman ministerin peräaukkoon. Kuvasarjassa annetut ohjeet kuuluvat seuraavasti: "rutista leikkaukset pieneksi mytyksi. Kostuta leikkauksia hieman lämpimällä vedellä. Aseta ministeri kyljelleen. Tunge leikkaukset niin syvälle ministerin peräaukkoon, että et enää näe leikkauksia."

Vihreät hakevat meemillään opiskelijoiden kannatusta korkeakoulujen edustajistovaaleihin. Avoimeksi tosin jää, millä tavalla julkisen sektorin varainpuutteen tunkeminen peräaukkoon auttaa opiskelijoiden arkea tai oppilaitosten selviytymistä niukassa tulevaisuudessa. 

Siten johtopäätökseksi kampanjasta jää lähinnä se, että meemin tarkoituksena on kuvata vihreiden nuorten ajattelun tasoa. Mikä opiskelijoiden on luonnollisesti hyvä huomioida korkeakoulujen edustajistoa valitessaan ja sitä kautta omaa tulevaisuuttaan rakentaessaan.

24 kommenttia:

  1. Äärivasemmistoon valikoituu henkisesti kieroutuneimmat eikä ole kummallista, jos huumorikin on /Cstä

    VastaaPoista
  2. Ja tämäkin nuorisojärjestö saa valtion avustuksia toimintaansa 😞. Mitä PS-nuoret eivät saa...

    VastaaPoista
  3. Ehkä tämän joukon typeryydet toimivat toisten, fiksumpien eduksi. Toivon ainakin näin ja vihreälle puolueelle kepeitä multia. Sillä ei ole mitään positiivista annettavaa tälle yhteiskunnalle.

    VastaaPoista
  4. Ja jos ei työntö onnistu, viheriöt voivat pyytää apua pressaehdokkaaltaan, alan veteraanilta.

    VastaaPoista
  5. Taitaapi olla lähinnä ylä-astehuumoria tuo. Siitä sitten pitäisi kasvaa amis-, teini- ja lukiohuumorin kautta akateemiseen huumoriin, joka siis on sitä p-tärkeyttä, mitä ei enää pysty parodioimaan, kun se on sitä itteään.

    Voihan akateeminen huumorikin olla hetken aikaa hauskaa, kuten juuri viikolla julkisuutta saanut väittelytilaisuus eräässä pohjoisessa yliopistossa, mutta tuon käpertyneisyyteensä vuoksi se varsinaisessa ohjelmatuotannossa jäisi käyttämättä.

    Akateemisesta huumorista puheen ollen: tässä linkissä tepastelee tieteiden nero Jonathan Miller huumorin neron John Cleesen kanssa, joten ei akateeminenkaan huumori mikään mahdottomuus ole.

    VastaaPoista
  6. Lankomies kärsii kroonisesta suolistotulehduksesta, jota hoidetaan peräaukon kautta asetettavilla lääkekapseleilla. Arvatkaa, miltä hänestä tuntui tuo vihreiden pilipalijätkän jokellukset, kun arkielämä on muutenkin hänelle raskasta. Vihreät rääkyvät suureen ääneen "suvaisevaisuudesta', "arvoista" ja "sananvastuusta". Vihreä todellisuus on täysin toinen, ja tuo pilipalijätkä osoitti yksinkertaisesti pelkkää huonoa kasvatusta ja mauttomuutta.

    VastaaPoista
  7. Kenties jonnekin pitäisi laittaa lista näistä älyn jättiläisistä niin, että työnantajat eivät vahingossa palkkaisi heitä.

    VastaaPoista
  8. Vihreät koostuvat lapsista (pääosin tytöistä) ja muista lapsenmielisistä ikään katsomatta, joten alamittaiset lausunnot ja ulostulot eivät ole suuri ihme.
    Nykyisin voi olla tyytyväinen siitä, että ei tarvitse päivittäin katsella Ohisalon ja Suomelan tasoisia idiootteja, vaikka tämänhetkinen puppugeneraattori Sofia yrittääkin silmät pullottaen täyttää "suuria" saappaita.
    Mikä on suuri ihme on se, ettei täysin moraalittoman Haaviston luonne ole vielä paljastunut suurelle osalle äänestäjistä. Aivan läpimätä tyyppi, siitä oli jo osoituksena vaikkapa oman puppelipojan ylläpito avustajana veronmaksajien rahoilla ministeriaikana. Harvinaisen härski tyyppi kertakaikkiaan.

    VastaaPoista
  9. Tässä täytyy olla todella huolestunut Suomen maineesta muiden silmissä.
    Millä oikeudella estetään ihmisten vapaa liikkuminen? Tätäkö se Koneen Säätiö tavoitteli lahjoittaessaan 200.000€ kapinalle?

    Yle tänään

    Elokapina estänyt jälleen bussin lähdön Levillä

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-188437

    Kolmekymmentä mielenosoittajaa on torstaina estänyt jälleen FEM-konferenssin vieraiden bussin lähdön, kertoo ympäristöliike Elokapina tiedotteessaan.

    Tällä viikolla alkaneet mielenosoitukset liittyvät Kittilän Levillä tiistaina käynnistyneisiin malminetsintä- ja kaivoskonferensseihin.

    Kolmipäiväisessä Fennoscandian Exploration and Mining (FEM) -tilaisuudessa esitellään monipuolisesti Fennoskandian alueen malmipotentiaalia, kestävää malminetsintää ja kaivostoimintaa sekä tulevaisuuden teknologiaa, tutkimusta ja palveluita.
    Seminaarissa on yli tuhat osallistujaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko tällä uutisella mitään tekemistä apurahojen kanssa?

      "Koneen Säätiön viestintäjohtajana elokuussa 2023 aloittanut Pauliina Seppälä on lopettanut tehtävässään 27.10.2023. Asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä säätiön ja Seppälän kesken." :kertoo www.koneensaatio.fi

      Poista
    2. Minäkin olen huolestunut. Suomessa järjestetään mielenosoituksia jossa ISIS:n liput heiluvat ja huudetaan:"From the river to the sea, Palestina shall be free" und Juden rein sein.
      Kansanmurhaa vaaditaan ja kovin hiljaa ovat Anna-Maja, Eva ja Saska. Viime kesänä oltiin kyllä kovasti rasismia vastaan.

      Poista
    3. Nimenomaan! Vihervasemmiston käytös on ristiriitaista, mutta tämähän on ollut tiedossa jo pitkään. Tässä on taas yksi osoitus siitä; ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille.

      Poista
  10. Eikös siinä ruskean reiän ritarikunnassa ole ylivoimaisesti vihreitä jäseniä. Näin ollen heillä on paras asiantuntemus, niin hyvähän sitä on kehua itseään.

    VastaaPoista
  11. Tarkemmin ajatellen - ketkä niitä persereikiä mahtaa olla?

    Yle tänään

    Ruotsalaiseen Dödspatrullen-rikollisliigaan liittyvässä huumejutussa nostettu syytteet 27 ihmiselle Helsingin käräjäoikeudessa

    Oikeudenkäynnin on määrä alkaa kahden viikon kuluttua.

    https://yle.fi/a/74-20058522

    Artikkelista poimittua

    Toinen jutun syyttäjistä Henri Syrjälä sanoo STT:lle, että syytteet koskevat pääasiassa törkeitä huumausainerikoksia.
    ...
    Ruotsalaiset tapasivat Suomessa katujengiläisiä

    Rikoskokonaisuus alkoi paljastua poliisille viime vuoden syksyllä, kun poliisi kiinnitti huomiota tiettyihin Suomessa vierailleisiin ruotsalaisiin.

    Keskusrikospoliisin (KRP) tutkinnanjohtaja Marko Heinonen sanoi lokakuun alussa,
    että väkivaltaiseen ryhmään liittyvien ihmisten huomattiin tapaavan suomalaisia katujengiläisiä ja viettävän aikaa heidän kanssaan.

    VastaaPoista
  12. Muistan, kun ennesvanhaa huumorilla tarkoitettiin huvittavaa tai jopa naurettavaa sukkeluutta, ei myötähäpeää herättävää hölmöyttä.

    VastaaPoista
  13. Puolueiden nuorisojärjestöjen erilliset harkinnanvaraiset tuet on lopetettava. Puolueilla on jo valtion tuet!

    VastaaPoista
  14. Vihreiden nuorten esityksen vertailukohdaksi voi ottaa vaikka Kokoomuksen nuorten puheenjohtajuutta tavoittelevien Maria Mialan ajatuksia kokoomusnuorten tulevaisuudesta ja Binga Tupamäen esityksen ”Syvällisempää oikeistolaisuutta”. Ero vihreiden nuoreten esitykseen on enemmän kuin huikea.

    Tässä havainnollistuu se jyrkkä ristiriita, joka vallitsee vihreiden julkisen kuvan, tai pikemminkin sen kuvan, jonka heidän masinoimansa media yrittää puolueesta antaa, ja käytännön todellisuuden välillä. Vihreitähän yritetään markkinoida koulutettujen ja sivistyneiden ihmisten puolueena. Käytäntö näyttää olevan, että he edustavat enemmänkin tällaista alaikäisten pottahuumorin tasoa. Kun sitten katsotaan, minkälaisia ihmisiä puolue on vastuullisille paikoille nostanut, kuva ei ainakaan parane. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristötoimialan apulaispormestariksi on nostettu Sinnemäki, jolla ei ole minkäänlaista toimialan koulutusta eikä sen ymmärrystäkään. Ulkoministeriksi ja presidenttiehdokkaaksi on työnnetty ylioppilas Pekka Haavisto, jonka opintosuoritukset ovat lähes olemattomat. Joku matriisilaskennan perusteiden 1/3 ei mistään hengen jättiläisestä kerro, jos muut suoritukset ovat ”osallistunut kurssiin” tasoa.

    VastaaPoista

  15. "It-osaajia rekrytoidaan Intiasta Suomeen uudella tavalla – Alan tarve jopa 130 000 työntekijää"

    Ai että oikeita osaajia Intiasta? Ensinnäkin näin niinkuin heidän kanssaan tekemisissä olleena ja tuotakin yrittäneenä, pari vinkkiä tähän hommaan. Suhtautukaa CV:hin vain rippusellisena suolaa. Ne ovat kirjoitettu, hmmm.... miten sen nyt sanoisi, luovasti. Eivät takaa yhtään mitään, siis toistan, yhtään mitään. Teettäkää valvottuna työnäyte, siis valvottuna, sellainen vähintään päivän kestävä. Siinä teidän oma pääkoodari näkee osaako kandidaatti yhtään mitään mitä se sanoo osaavansa. Ja sitten toisena, miettikää mitä tarjoatte palkkaa. Jos se intialainen osaa koodata, se osaa myös laskea. Ja todellisuus on että sellaiset saavat parempaa palkkaa, pienemmällä verotuksella ja alkahaisemmalla hintatasolla muualta Euroopasta. Jos hommaatte hänelle työluvan Eurooppaan, ja kuvittelette saavanne halpaa työvoimaa, hän on teillä töissä pyhättömän viikon, eli hänellä on jo teille tullessaan vetämässä toinen työjuttu muuhun EU-maahan, Saksaan, Norjaan, name it. Hän lähtee, vaikka maksaisitte saman kuin nyt maksatte suomalaiselle, koska se erotus mitä hän ansaitsemallaan eurolla saa, ei ole meille suosiollinen, saati sitten jos maksatte vähemmän.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/47627c8b-e1aa-4a60-9f2c-aad3420abdee?ref=ampparit:2463&_gl=1*1pgusvd*_ga*NjYzMjcxMDQ4LjE2Mjk2NDQ5ODk.*_ga_3L539PMN3X*MTY5OTAyMDYzMS4xNC4xLjE2OTkwMjA2MzMuMC4wLjA.

    VastaaPoista
  16. HS tänään

    Itävalta pohtii mallia, jossa turva­paikan­hakijat passitetaan kolmanteen maahan, kertoo The Guardian

    Britanniassa korkein oikeus päättänee joulukuussa, voiko turvapaikanhakijoita passittaa Ruandaan. Myös Tanska on sopinut ihmisten siirtämisestä Ruandaan.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009967210.html

    --------------------------

    Sota Gazassa horjuttaa yhteiskuntarauhaa Saksassa

    Sota Gazassa voi olla käännekohta sekä Saksan Israelin-politiikalle että maahanmuuttolinjalle.

    https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009966941.html

    Artikkelista poimittua

    Holokaustin taakka ei ole 80 vuodessa Saksassa kaikonnut. Maa tukee lujasti Israelia.
    Samaan aikaan Saksassa on suuri muslimiväestö ja myös paljon palestiinalaisia, joiden suhde sotaan Gazassa on toisenlainen kuin Saksan Israelia tukevan johdon.

    Saksa äänesti Suomen tavoin tyhjää YK-äänestyksessä humanitaarisesta tulitauosta Gazaan. Maassa käydään nyt vilkasta keskustelua Lähi-idän-politiikasta.
    Jännitteet kasvavat myös kaduilla ja mielenosoituksissa.
    ...
    Huoli yhteiskuntarauhasta kuului Saksan varakanslerin, vihreitä edustavan talousministerin Robert Habeckin torstaina julkaisemassa videoviestissä.
    ...
    Habeck puhui tiukasti muslimitaustaisista maahanmuuttajista. Tämä ryhmä korostuu viharikosten tekijöissä. Valtion tulisi Habeckin mukaan antaa kova poliittinen vastaus niille, jotka eivät kunnioita sitä, ettei Saksassa hyväksytä antisemitismiä missään muodossa.
    Habeck tuki näin liittokansleri Olaf Scholzin viimeviikkoista linjausta siitä, että Saksa lisäisi karkotuksia ”suuressa mittakaavassa”.

    ------------------------

    Ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin tekoälyversio puhuu arabiaa Youtubessa

    Tekoälyn voimin arabiaa puhuva Jimmie Åkesson kehottaa tiettyjä maahanmuuttajia lähtemään Ruotsista.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009967782.html

    VastaaPoista
  17. Haistakaatte p@sk@t, te saarikosken jaskat!

    VastaaPoista
  18. Nuorisomeemejä. Imitoivat nimetöntä kommentointia netissä. Tämänkin palstan kommentoijista moni on ilmaisussaan samaa tasoa, jotkut jopa nimellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sinun kontribuutiosi keskusteluun on lisäävä ja rakentava?

      Poista
    2. Onhan se. Menkööt itseensä. Turha briljeerata latinismeilla.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!