maanantai 20. marraskuuta 2023

Pitäisikö Jussi Halla-ahon varoitus ottaa vakavasti?

Tämän aamun uutiset tiesivät kertoa, että eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps) on pitkässä sosiaalisen median viestiketjussaan varoittanut suomalaisia siitä, että Venäjän maahamme lähettämät turvapaikanhakijat saattavat olla peiteoperaatio, jonka avulla Suomeen pääsee sen laskuun toimivia sabotaasin tekijöitä. Ylen haastatteleman jatko-opiskelijan mukaan tämä ei kuitenkaan ole todennäköistä, mutta tämä muistutti kuitenkin, että Halla-aholla saattaa olla asiasta salaista tietoa.

Oli Halla-aho sitten oikeassa tai väärässä, on tämä asia sellainen, ettei se ole tullut aiemmin esille julkisessa keskustelussa. Ja siksi on hyvä, että puhemies nosti sen esille - eikä vähiten siksi, että Venäjän rajalle toimittamat henkilöt ovat asuneet jo pitkään Venäjällä ja ovat myös erittäin hyvin varustautuneet itärajan kylmään ilmanalaan lämpimillä vaatteilla. 

Puhemiehen kommentti on sikälikin merkillepantava, että hän on ollut lähes pelottavan usein oikeassa. Se oli Halla-aho, joka kertoi humanitaarisen maahanmuuton johtavan naisten turvallisuuden rapautumiseen, se oli Halla-aho, joka ennusti, että lännen sotilaallinen väliintulo Venäjän pysäyttämiseksi Ukrainassa on ennen pitkää vääjäämätöntä, se oli Halla-aho, joka ennakoi, että eurooppalaisten harjoittama humanitaarinen maahanmuutto johtaa maanosassa merkittävään demografiseen muutokseen, jonka seurauksena eurooppalaiset jäävät lopulta vähemmistöksi omissa valtioissaan ja se oli Halla-aho, joka totesi sittemmin räjäytetyn kaasuputken olevan EU-maille uhka lisätessään näiden riippuvuutta Venäjästä

Kaikkien näiden ennusteiden voidaan tätä kirjoitettaessa nähdä osoittautuneen tavalla tai toisella oikeiksi, vaikka prosessit ovatkin ensimmäistä lukuunottamatta edelleen kesken. Nähtäväksi siis jää, onko Halla-ahon varoitus - niin sanoakseni desanteista eli pienistä vihreistä miehistä - tällä kertaakin aiheellinen, vai olisiko hän vaihteeksi väärässä. 

Omalta osaltani totean, että hänen varoituksensa Venäjän tarkoitusperistä itärajallamme olisi otettava vakavasti, ja heidän suhteensa olisi toimittava sen mukaisesti. Eli noudatettava ohjetta, jonka mukaan "parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa". 

56 kommenttia:

 1. Tää alkaa mennä aivan mahdottomille urille tää keskustelu...
  Eero & Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäkuormalla alkoi naama punoittaa.

   Poista
  2. Se että Heinäluoma nimitti putkia normaaliksi markkinaehtoiseksi liiketoiminnaksi vain alleviivasi sen ettei sosialisti ymmärrä markkinataloudesta yhtään mitään, mutta ei sen puoleen ymmärrä valtioiden välisestä voimapolitiikastakaan. Ainoa mitä sosialisti osaa taloudessa tehdä on jakaa muilta varastettua rahaa omille intressipiireilleen ostaakseen suosiota ja äänestäjiä.

   Poista
  3. Maurihan pelastui täydelliseltä itsensä nolaamiselta kun ei saanut suunvuoroa paitsi "Ai aika joo... Ja jos Halla-aho... mut siinä..."

   Poista
 2. Jussi Presidentiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle 23.11.2023

   Valtioneuvoston muistio: Suomeen voi saapua sotarikollisia tai siviileiksi tekeytyneitä sotilaita

   Valtioneuvosto julkaisi tuoreen rajapäätöksen yhteydessä muistion, jossa perustellaan Suomen toimia.

   https://yle.fi/a/74-20061668

   Artikkelista poimittua

   Muistiossa arvioidaan, että Venäjän toiminta, muuttoliikkeen välineellistäminen ja Suomeen kohdistuva vaikuttaminen muodostavat uhkan Suomen kansalliselle turvallisuudelle.
   Muistion mukaan itärajan ilmiö ja uhka sen laajenemisesta aiheuttavat vakavan uhan kansalliselle turvallisuudelle ja yleiselle järjestykselle. Viranomaiset ovat havainneet ilmiön sisältävän myös kansainvälistä rikollisuutta.

   ”Ilmiö todennäköisesti aiheuttaa turvattomuutta”

   – Maahantulon voimistuessa kasvaa myös riski siitä, että maahan pyrkivien henkilöiden joukossa on rikollisia tai radikalisoituneita henkilöitä, muistiossa kirjoitetaan.

   Poliisi arvioi, että maahan saapuvien ihmisten mukana Suomeen todennäköisesti saapuu sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä, joista osalla voi olla sotarikostaustaa.
   Suomeen voi päästä myös rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.

   Muistion mukaan suuri hakijamäärä mahdollistaa myös erilaisten kansallista turvallisuutta vaarantavien henkilöiden tai joukkojen tarkoituksellisen lähettämisen Suomeen.
   On todennäköistä, että ilmiö tulee aiheuttamaan yhteiskunnassa turvattomuutta.

   Poista
 3. Kyllä näitä toistaiseksi nukkuvia Venäjän agentteja on Suomessa useita satoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo ex-spetznazeja duunissa eri puolilla Suomea. Ihan lähtien avustavasta hoitohenkilökunnasta.

   Poista
 4. Kun havaitaan selkeä hybridioperaatio niin pitää tehdä kuten Latvia, jossa todettiin, että asylumin huutaminen on yhdentekevää.

  VastaaPoista
 5. Suomen on syytä muuttaa käytäntöjään ja aluksi toimittaa kaikki niin sanotut turvapaikanhakijat ja muut paperittomat - jos pääsevät maahan - internointileirille.
  Ei siis mihinkään "vastaanottokeskuksiin".
  Tulijoita on syytä pitää siellä niin kauan kuin turvapaikkaprosessi kestää ja selviää saako turvapaikan vai lähteekö vapaaehtoisesti pois maasta vai palautetaanko viranomaisten toimesta.

  Internointi tarkoittaa (1) yleisvaarallisten henkilöiden pitämistä turvasäilössä, (2) viholliskansalaisten eristämistä sotatilan aikana ja (3) totalitaarisissa maissa hallinnon vihollisten sulkemista keskitysleireille.[1] Kiinni ottamiseen ei tarvita yksilölliseen tekoon liittyvää syytä, vaan vain ryhmään kohdistuva epäilys siihen kuuluvien mahdollisesti tuottamasta vaarasta.
  Internointi toimeenpannaan muun muassa silloin, kun maat ajautuvat sotatilaan eikä vihollismaan kansalaisten anneta enää toimia vapaasti toisen osapuolen hallussa olevilla alueilla.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Internointi

  VastaaPoista
 6. Kaksoiskansalaisuus on lakkautettava.

  VastaaPoista
 7. Yle tänään

  Tilanne itärajalla on vasta alkua – ”Ihmissalakuljettajat keksivät uusia keinoja”, puolalainen professori varoittaa suomalaisia

  Maahanmuuton huippuasiantuntija Maciej Duszczyk uskoo pahimman olevan vielä edessä.
  Presidentti Sauli Niinistö matkustaa tänään valtiovierailulle Puolaan presidentti Andrzej Dudan vieraaksi.

  https://yle.fi/a/74-20061055

  Artikkelista poimittua

  VARSOVA Kamera kuvaa lumista tietä. Kuvassa vilahtaa kolme polkupyörää ja auto.

  Miehen ääni komentaa huonolla englannilla:
  ”Sano kameralle, että olet Suomessa.”

  Toinen vastaa vielä heikommalla englannilla:
  ”Marokko Suomessa”.

  Muun muassa näin salakuljettajat mainostavat kuljetuspalvelujaan Tiktokissa ja Instagramissa.
  Esimerkiksi matka Tunisiasta Moskovan kautta Suomen rajan tuntumaan opiskelijaviisumilla maksaa noin viisi tuhatta euroa.
  ...
  ...
  Varsovan yliopiston professori, Eurooppaan suuntautuvaan maahanmuuttoon erikoistunut Maciej Duszczyk seuraa salakuljettajien touhuja myös sosiaalisessa mediassa.
  Hänen mukaansa rikosverkostoja hallitsevat turkkilaiset ja saudiarabialaiset, jotka ovat verkostoituneet tehokkaasti ympäri maailman.

  Siirtolaisten ohjailu on tulonlähde myös Valko-Venäjälle ja Venäjälle.
  – Ei ehkä hallinnolle suoraan, mutta lentoyhtiöille, Moskovan ja muiden kaupunkien hotelleille, yliopistoille jotka hyötyvät opiskelijaviisumeista. Venäjän hallitusta tukevat tahot hyötyvät, Duszczyk selittää.

  Esimerkiksi Suomen presidentinvaalien aikaan tammikuussa voidaan rajalla nähdä ruuhkaa. Välillä voi olla hiljaisempia kausia, välillä tulijoita voi olla useita satoja päivässä.
  Venäjä voi näin pyrkiä vaikuttamaan vaaleihin.
  – Suomen kannattaa olla erittäin valmistautunut lisäprovokaatioihin. Tämä on hybridisotaa, eikä Venäjä lopeta.

  Valko-Venäjän vastaisen rajan ylittää päivittäin Puolaan 20–100 sata siirtolaista. Eri kansalaisuuksia on laskettu jo 52.
  – Samaa kohti mennään myös Suomen rajalla. Nämä muutamat kymmenet tulijat ovat vasta alkua, Duszczyk arvioi.
  jne
  jne
  Venäjän naapurimaat: kokoontukaa

  Duszczyk on vakuuttunut, että tilannetta voidaan ratkoa vain eurooppalaisella yhteistyöllä.

  Hänen mielestään Venäjän rajamaiden pohjoisesta etelään pitäisi kokoontua ja kehitellä vastatoimenpiteitä yhteistyössä. Niihin suuntautuva maahanmuutto on erilaista kuin esimerkiksi Välimerellä.
  – Puolan ja Suomen itärajoilla siirtolaisuus on poliittista. Välimeren yli tulevia ihmisiä ei yleensä käytetä poliittisina aseina.

  Duszczykin mukaan matkat Suomeen tai Puolaan ovat suurinpiirtein saman hintaisia. Lähtijät valitsevat kohteen omien intressiensä mukaan.
  Puolaan tulevat haluavat yleensä siirtyä samantien muualle Eurooppaan.

  Suomi taas on pussinperällä, eikä sieltä pääse helposti siirtymään. Duszczykin mielestä pohjoiseen houkutteleekin sosiaaliturva.
  – Te olette rikas maa. Moni voi ajatella olevansa siellä ensin vuoden tai kaksi ja siirtyvänsä sitten muualle Eurooppaan.

  VastaaPoista
 8. Pitäisikö viimeistään nyt laittaa ne venäläisten omistamat tyhjät hallit ja muut kriittisillä alueilla sijaitsevat kiinteistöt tehotarkkailuun, esim. kameravalvontaan? Vai voisiko Nato toimittaa satelliittikuvia määrätyiltä alueilta vaikka pari kertaa viikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takavarkikkoon. Kuten naapuri teki mm. Carlsbergille. Ja Helsinki Areenalle lukkosepän kanssa. Halli käyttöön. Onko pakko olla aina niin "partiopoika".

   Poista
  2. Otetaan Helsinki Areena valtion haltuun ja sijoitetaan sinne kaikki luvattomasti maahantunkeutujat hakuprosessin ajaksi. Ei ulospääsyä kaupungille kuin saatettuna ja valvottuna lääkäriin tms. aivan välttämättömään menoon. Vierailuja ulkopuolisille ei sinne sallita. Pois pääsy vain hyväksytyn oleskelulupapäätöksen myötä tai lähtö Suomesta. Sopivaa työntekoa ko. tilassa ilmanpalkkaa ruoka- ja majoituskulujen kattamiseksi.

   Jamppa vaan

   Poista
 9. Pitääkö Halla-ahon varoitus ottaa vakavasti? Vastakysymys: eikö olisi tavattoman naiivia jättää se mahdollisuus huomioimatta, kun tiedetään hyvin, että sitä menettelyä on käytetyy ennenkin. Kysymys on oikeastaan vain siitä, mitäk ovat riittävät ja välttämättömät käytännön toimenpiteet, joita tulee toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tähän astihan se, millaisia tulijat ovat, on jätetty aivan kategorisesti ja tahallaan pohtimatta, koska se johtaisi tilanteeseen jossa ihmisiä joudutaan pistämään järjesteykseen ja sehän ei ultrahumanisteille sovi. Normaaleille ihmisille ISIS:n murhaaja ja päänleikkaaja ei ole yhtä haluttu maahanmuuttaja kuin ukrainalainen opettajatar lapsineen mutta tätä ei ole saanut sanoa ääneen tai on natsi. Siten on päädytty aivan absurdiin tilanteeseen jossa ei edes haluta pohtia että onko Venäjältä tunkevassa porukassa palkkasotilaita ja venäläisiä aasian puolen erikoisjoukkoja seassa.

   Tuo ultrahumanismi johtaa sellaisiin aivokuperkeikkoihin että niitä yrittävätkin olisi aikoinaan laitettu pehmustettuun nurkattomaan selliin rauhoittumaan, nyt näitä mielipuolia kuunnellaan vakavalla naamalla ja pidetään heidän mielipiteitään samanarvoisina kuin suunilleen terveidenkin.

   Poista
 10. Täällä jälkiviisaiden luvatussa maassa kaikki otetaan vakavasti sen jälkeen kun vahinko on jo tapahtunut. Vahingon jälkeen valtamedian haastatteluihin kyllä otetaan laumoittain kaikenmaailman maisterisjätkiä ja muita jatko-opiskelijoita esittelemään suuria viisauksiaan!

  VastaaPoista
 11. Taas yksi Bilderberg-maanpetturi, susi lampaan vaatteissa, ilmoittautui presidenttikisaan - ja sai raikuvat aplodit samanhenkisiltä puoluetovereilta ja rikollisen globalisti-"eliitin" kontrolloimalta valta- eli propagandamedialta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitoutumattomaksi valheellisesti julistautuva äärivasemmistolainen Turun Sanomat alkoi heti tehdä vaaltyötä huutamalla otsikossa, ettei Jutta-tätiä pidä aliarvioida.

   Poista
  2. Jutta-täti on hyvä ehdokas. Hän vie vihervasemmiston ääniä ensimmäisellä kierroksella Peppu-Pekalta, ja se on vain hyvä asia.

   Poista
  3. Jutta ampui omaan jalkaansa jo avajaispuheessaan. Hän julistautui näyttävästi "punavihreäksi naiseksi". Hän yrittää kaiketi tehdä tarjahaloset ja korostaa sukupuoltaan, mutta unohtaa sen, että mukana on kaksi muutakin naisehdokasta. Ja on turha tällä kertaa odottaa porvaripuolen naisäänestäjien ääniä pelkän vaginan perusteella, kun on kerran julistautunut punavihreäksi. Eikä "Juudas" Marinin tuki ainakaan paranna mahdollisuuksia. Kansa kyllä muistaa "Juudaksen" tempaukset.

   Poista
  4. Marin tukee median mukaan Juttaa poseeraamalla jossain etelässä läpinäkyvässä puserossa.... ihan noin solidaarisesti muillekin suomalaisille venäläisten vittuillessa ja härkkiessä rajan takana.

   Poista
 12. Halla-ahon esittämä kysymys pitäisi ottaa erittäin vakavasti huomioon.

  VastaaPoista
 13. Uusi kauhukuva: rikollisjengit aseistavat maahanmuuttajia, katso linkki. https://www.kansalainen.fi/rikollisjengit-aseistavat-laittomia-maahanmuuttajia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rikollisjengit-aseistavat-laittomia-maahanmuuttajia

  VastaaPoista
 14. Puheista tekoihin, minua ei enää kiinnosta asioista lässyttäminen, nyt pitää jo helkkari alkaa toimimaan asian tiimoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo justiin, "mitä tehtäsiin" Juu, puhutaan ja kirjoitetaan kovia sanoja. Pitäsikö se raja vaikka sulkea kokonaan, eikä päästää yhtäkään ilman papereita tulevaa isisläistä maahan. Mutta kaippa se raja on kiinni kun sitä lujasti persut sitä väittää ja kehuu hallitusta..

   Poista
  2. Juu, eihän se ole kokonaan kiinni, Vartiuksesta pohjoiseen on auki. Etelämpää ei ole montaa tullut läpi niiden sulkemisen jälkeen.

   Herjaat jatkuvalla syötöllä persuja. Luuletko että nyt olisi tehty niin yhtään mitään muuta kuin tilattu busseja raja-asemille, jos persut eivät olisi hallituksessa? no ei olisi, eli muutos on aika jyrkkä. Se ei ole täydellinen, mutta sinun kaltaistesi fanaatikkojen onkin hyvin vaikeaa elää tässä epätäydellisessä maailmassa, koska koskaan ei tule tilannetta että olisitte tyytyväisiä. Se on mahdotonta.

   Poista
  3. Vai ei ole monta tullut.. Joka ikinen päivä suomeen tallaa yli tuhat terroristia laskeppa siitä koko viimeviikon määrä ja voit melkolailla tuplata luvun nyt tulevalla viikolla sillä väkeä tulee vieläkin enemmän. Jos persut olisi rehellisesti sanonut että raja vuotaa ja sille ei voida mitään tehdä, en olisi syyttänyt heitä kertaakaan, mutta kun alkoivat valehtelemaan, sitä en siedä missään muodossa elämääni!

   Poista
  4. Jankutat jatkuvasti tuosta tuhannesta. Missä on sinun todisteesi että niitä tulee tuhat päivässä? minkä rajan yli? Minusta tuo on ihan mottipäistä puhetta, koska se tarkoittaisi 365 000 henkeä vuodessa, ja niin paljoa ei taatusti tule, se ainakin on varmaa. Ei edes kymmentä prosenttia tuosta, mutta toki sekin on liikaa. Teet itsestäsi ihan pellen tuon tuhannen tulijan päivässä kanssa, mutta sehän ei sinua haittaa koska trollaat.

   Poista
  5. "Jankutat jatkuvasti tuosta tuhannesta." Minulla asuu tuttu lähellä raja-asemaa ja häneltä saan kuvia ja videoita mitä tapahtuu rajalla ihan sekunnin päivityksillä, mites itse? Uskot tosissasi kuten valtamedia suolti 2015 että ei rajalta tule edes sataa ihmistä, lopulta tuli lähes 40 tuhatta. Sinusta voi luvut näyttää suurelta mutta valitettavasti se vain on todellisuutta. Tulet kyllä tuon huomaamaan vielä. Sanottakoon nyt vielä että raja-asemaa kohti vaeltaa tuhatpäinen joukkio joka saapuu t'män tai huomisin aikana suomen puolelle, iloisten rajavartioiden helliessä noita lämpöisellä mehulla ja halauksilla. Jos sinä olet sokea, älä luule että muut sitä on.

   Poista
  6. No miltä raja-asemalta ne tuhat päivässä tulee? kun kerrot niin voin soittaa kavereille ja kysyä. 2015 tuli 36000, mutta ei idästä vaan lännestä. Ihan riittävä katastrofi jo sekin. Se muuten näkyisi aikalailla toisella tavalla katukuvassa jos meille tulisi vaikkapa sen vuodenkin ajan tuo tuhat päivässä, se nimittäin on paaaljon enemmän väkeä kuin mitä asuu vaikkapa Tampereella tai Turussa. Meitä kun ei ole kuin tämä 5,5 miljoonaa niin puoli miljoonaa tummaa lisää nykyisiin olisi melkoinen muutos katukuvassa.

   Poista
  7. Minä en jaa mitään linkkejä mitkä tulee 2 viimeiseltä rajalta mitkä on auki. Sitähän minä kokeilen kertoa että kyllä alkaa näkökanta muuttumaan kun osuu kaupunki minne noita tulijoita suhataan, niitä kun on jo suhattu kymmeniä lasteja salaisesti pitkin suomea. Minua sokaisee se että uskotaan poliitikkoja tai medioita mitä rajalla muka tapahtuu, sillä kaikki mitä nuo suoltaa, on törkeää valehtelua. Minulle on kyllä jo ihan sama mitä uskotte, voi kyllä olla varma että olisin enmmän kun iloinen jos asia olisi kuten sinä oletat. Mutta hyvää loppuvuotta, ole turvassa missä sitten oletkin.

   Poista
  8. Eli olet ihan vain höpöttäjä, kuten oletinkin. Heippa.

   Poista
  9. "Eli olet ihan vain höpöttäjä.." Arvasin että vastailin trollille. Sääli että toivotin mitään hyviä jatkoa täysin sokelle trollille, olet takuulla joku vihervasemmistoon kuulua olio.

   Poista
 15. IS tänään

  IS:n tiedot: Sisäministeriön valmistelu lisärajoituksista itärajalle on nyt valmis – tässä ovat hallituksen viimeiset vaihtoehdot

  IS:n tietojen mukaan tehokkainta olisi sulkea koko itäraja. Hallituksella on valmius edetä asiassa nopeasti.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010002847.html

  Artikkelista poimittua

  Sisäministeriö esittelee hallitukselle vaihtoehdoiksi sulkea lisää rajanylityspaikkoja tai sulkea koko itäraja.
  Turvapaikan hakemista voisi keskittää vielä lisää tai se voitaisiin sulkea rajoilta ja keskittää esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle tai satama-alueelle.
  Turvapaikkahakemusten keskittäminen ja raja-asemien sulkeminen kulkevat käsikädessä.
  ...
  ...
  – Nyt on oleellista, miten turvallisuusviranomaiset arvioivat tilannetta. Myös oikeus­kanslerin on arvioitava päätös, ennen kuin hallitus tekee päätöksen, eräs lähteistä sanoo.

  Hallituksella on IS:n tietojen mukaan valmius nopeaan etenemiseen asiassa.
  ...
  ...
  IS:n tietojen mukaan rajavaltuutetut ovat olleet viime viikolla ja viikonlopun aikana kirjeitse yhteydessä kollegoihinsa Venäjän puolella. Kirjeisiin on saatu vastauksia.

  IS:lle kerrotaan, että vuoropuhelu toimii, mutta ratkaisua tilanteeseen ei ole Venäjän puolelta nähtävissä. Tässä tilanteessa ratkaisu ei IS:n tietojen mukaan voi syntyä rajaviranomaisten vuoropuhelun avulla.

  VastaaPoista
 16. IS tänään

  Aamuposti: Vanhemmat väläyttivät koululakkoa Lopella – kunnan­johtaja: näin sille kävi

  Kunnanjohtajan mukaan koulukiusaaminen Lopen yhtenäiskoulussa on ”eskaloitunut” syksyn aikana.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010002625.html

  Artikkelista poimittua

  Lopen yhtenäiskoulussa Kanta-Hämeessä on ilmennyt tänä syksynä konflikti- ja uhkatilanteita sekä satunnaisia väkivaltatilanteita, kerrotaan Lopen kunnan maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.
  Tiedotteen mukaan koulun ulkopuolella kärjistyneet oppilaiden väliset erimielisyydet ovat syksyn aikana näkyneet myös koulupäivien aikana ja kiusaaminen on lisääntynyt.
  ...
  ...
  Ankkuritiimi pyrkii ehkäisemään nuorten hyvinvointia ja ennaltaehkäisemään rikoksia.
  Sen toimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta sekä nuorisotoimesta.
  ...
  ...
  Aamupostille nimettömänä puhuneen oppilaan vanhemman mukaan ”valtaosa” koululaisista olisi jäämässä kotiin.

  – Siellä on vakavia kurinpidon ongelmia eli käytännössä oppilasryhmä, joka uhkailee ja käyttää henkistä ja fyysistä väkivaltaa toisia oppilaita kohtaan, vanhempi kertoi Aamupostille.

  ///////////////////////

  Mitähän värimaailmaa väkivaltaiset oppilaat edustavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voi miettiä, etenkin kun asialle "ei ole voitu mitään" tähän saakka. Tuoksahtaa autiomaan tuulille tämä juttu....

   Poista
  2. "pyrkii ehkäisemään nuorten hyvinvointia ..." Mihinhän tuolla mahdetaan pyrkiä?

   Poista
  3. Ano 16.45, tiedä häntä, ainakin siinä ollaan edistytty.

   Poista
  4. Yle tänään

   Tyttöporukka pitää koulua pelon vallassa – kymmenet oppilaat lakossa Lopella

   https://yle.fi/a/74-20061131

   Artikkelista poimittua

   Erään oppilaan isän mukaan tapahtumien taustalla on pienen tyttöporukan kesästä jatkunut riehuminen. Poliisi vahvistaa tiedon.

   – Koululaiset ja vanhemmat ovat olleet pelon vallassa koko syyslukukauden.
   Rehtorin kansliasta on muun muassa soitettu ja pyydetty noutamaan oma lapsi pois hänen turvallisuutensa takaamiseksi, isä kuvailee.
   ...
   – Päätekijöinä ovat olleet muutamat seitsemättä ja kahdeksatta luokkaa käyvät tytöt. He ovat sitten saaneet seuraansa vaihtelevan määrän koulun muita oppilaita, kertoo toinen vanhempi.

   – Tappouhkauksia on tullut minulle ja puolisolleni näiltä nuorilta tytöiltä. Koulun pihalla on uhkailtu muun muassa polvilumpion murskauksella, sanoo toinen haastatelluista.
   ...
   ...
   Viime viikolla tilanne kärjistyi uudelleen väkivaltatapausten vuoksi, ja poliisi jouduttiin kutsumaan koululle kahteen otteeseen, keskiviikkona ja perjantaina.
   Hämeen poliisi vahvistaa, että viime viikon tapahtumista on jätetty kaksi rikosilmoitusta.

   Poista
  5. Tässä on ihan varmasti mukana jotain etnisyyttä. Jos kyse olisi vain jostain kantistyttöjen perseilystä nuo olisi jo aikaa sitten otettu huostaan ja sijoitettu johonkin laitokseen talteen tuolla touhulla. Nyt pelätään sitä rassisssti syytöstä niin paljon että annetaan niiden hakata kaikkea vastaantulevaa ihan ilman mitään käytännön rajoitteita.

   Poista
 17. Surkuhupaisaa, miten monet päättäjät toteavat, että olemme olleet sinisilmäisiä. Siis ketkä me? Jos poliitikko ei tajua missä mennään, hänen ei pitäisi olla poliitikko ollenkaan. Tavallinen kansa, joka elää todeksi monikulttuurista unelmaa, on paremmin selvillä siitä mitä ongelmia humanitäärinen maahanmuutto aiheuttaa. Eikä ne ongelmat muuksi muutu vaikka kuinka lujasti pullahalataan, kotoutetaan ja katsotaan rikoksia läpi sormien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se että poliitikot eivät halua tajuta todellisuutta kumpuaa yksinkertaisesti tästä ultrahumanistisesta eetoksesta joka on vallalla tietyissä piireissä. Sen mukaan kaikki ihmiset, kansat, uskonnot ja kulttuurit ovat saman arvoisia, riippumatta siitä millaisena niiden aikaansaama fyysinen todellisuus manifestoituu. He eivät halua edes ajatella sitä asiaa että se tiettyjen kansojen, maiden ja uskontojen aikaansaama kurjuus heidän maissaan ei suinkaan johdu sen maan maaperän maasäteilystä, vaan ihan yksinkertaisesti niistä ihmisistä, siitä millaisia he ovat, heidän kulttuuristaan, uskonnostaan jne. Se kurjuuden olemassa tai poissaolo ei korreloi sen maan luonnonvarojen, kulkuyhteyksien tai todellisen tai kuvitellun kolonialistisen muinaisen riiston kanssa, vaan todellakin kulttuurin ja siihen kiinteästi kuuluvien asioiden kuten uskonnon kanssa. Joku ottaisi mukaan jopa etnisyyden ja genetiikankin. Korreloihan kansan keskimääräinen älykkyys täysin kaikkien yleisesti tutkimuksissa käytettävien hyvinvointi ja onnellisuusmittareiden antamien tulosten kanssa. Se maa ja sen antimet ei selitä siis yhtään mitään, kansa ja sen laatu selittää. Ja se ei tarkoita etteikö ko porukassa olisi melkoisestikin ihan sellaista porukkaa joka loisi varsin hyvänkin yhteiskunnan, ellei olisi sitä enemmistöä joka estää heitä siitä.

   Poista
  2. Se on juuri näin! Hyvä.

   Poista
  3. Mikä kumma se on saanut suomalaiset ihmiset, jotka ovat köyhyydestä sekä katkerista sodista ja mittavista sotakorvauksista huolimatta nostaneet Suomen maailman hyvinvointivaltioiden joukkoon muutamassa vuosikymmenessä, lähtemään mukaan tähän mussuhumanismiin, jossa ovet ovat apposen auki kaikille kansoille? Ai niin, tässähän on vastuussa olevat sukupolvet vaihtuneet ja nykyiset, jotka ovat kaiken ilmaiseksi saaneet, eivät sitä arvosta ja varsinkin maan toivot eli yliopistoissa opiskelevat. Ilman ensimäistäkään omaa ajatusta on lähdetty mukaan kaikkiin joutavanpäiväisiin kotkotuksiin, wokeen, BLM:ään, Elokapinaan ym. ja tuntuvat he olevan pahiten pihalla kaikista turvahuoneineen ja pöyristymisineen jopa lasten Afrikan tähti-pelistä. Lisää rahaa ollaan rääkymässä, vaikka yhteiseen pottiin ei ole euroakaan vielä tuotu ja olosuhteet opiskelulle ovat sellaiset, joista ennen ei uskallettu edes haaveilla. Jospa vähän lievennän ja totean, että on vielä ihan täyspäistäkin nuorisoa, mutta tyhjät tynnyrithän ne eniten kolisevat...

   Poista
  4. Mussu humanismi samatenkun nämä pienpuolueet ajavat venäjän etua jotkut ehkä ovat niin tyhmiä jotkut ehkä eivät ja nostavat rahnaa siitä..

   Tuollahan toi tony lindroos on tyypillinen ryssän propagandisti:

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/kenen-varpaat-pilkistavat-itarajan-pakolaisrallin-ja-kiristyksen-takana/

   kannattaa lukea se sen viimeisin blogi...

   Poista
 18. Nykyinen siirtolaisten tulon yltyminen on jollain tavalla ollut tiedossa ainakkn 1960-luvulta lähtien. Muista kun kansakoulussa opettaja viritteli keskustelua maailman ja maamme ihmisten tulevaisuudesta ja minä siihen sanomaan, että niin siinä luultavasti käy, etelän ihmisiä alkaa tulla tänne ja todella paljon niin että naaman vörikin muuttuu. Oli sitä tietoa jo silloinkin ihan kenen tahansa saatavissa oli lehtiä, kirjoja ja radiokin. Opettaja vähän suutahti. Kumma juttu.

  VastaaPoista
 19. Tolkun kansalaiset taas vauhdissa vaatimassa rajojen sulkemista, seuraavaksi internointileirejä. Vai olikos sitä jo ehditty vaatia ?
  Ei, en kannata nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa. Muistan vielä sen turvallisen, itsenäisen Suomen. On hämmästyttävää kuinka helppoa kansalaisia on manipuloida ja pelotella. Itsenäisen, turvallisen hyvinvointivaltio Suomen suurin uhka ei ole ollut Venäjä ja Putin vaan EU ja länsi. Käytän mennyttä aikamuotoa koska tuota uhkaa ei enää ole vaan olemme totaalisesti antautuneet. Ulkopolitiikkamme, se kenen kanssa käymme kauppaa, mihin saamme matkustaa, mihin käytämme rahamme, kansallisomaisuutemme hyödyntäminen. Arvomme, mitä siirrämme lapsillemme, lakimme. Lista on loputon. Kaikki nuo päätetään muualla kuin Suomessa.
  Taikurin tavoin päättäjämme ja ns. luotettava mediamme suuntaa katseemme muualle, yleensä Venäjän uhkaan.
  Olemme jo niin pitkälle ettei heidän tarvitse enää välittää valehdella yhteisvelasta, taakanjaosta, jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mitä sinä oikein yrität sanoa? että kaikki muut on vain höynäytettäviä peeloja ja todellisuus on jotain muuta, mitä? Ja Venäjä ei sinusta ole uhka? pelleiletkö, vai istutko toimistossa Pietarissa Tsherhinskin kadulla?

   Ihme sössötystä.

   Poista
  2. Molemmat voivat olla uhkia ja niiden toteutuminen alkaisi eri lailla. Ikäänkuin vähäisempi uhkakuva tuossa mielessä on Nato-jäsenyyden vaikutus useamman sukupolven mittaan. Kaikki kuitenkin toteutuessaan johtaisivat jonkinmoiseen sulautumiseen suurempaan yksikköön. Useimmat tuskin olisivat kummemmin sitä sulautumista vastaankaan jollei jostain aina muistutettaisi mitä menetetään ja ehkeivät sittenkään.

   Poista
  3. Täh? älä vaan yritä tienata kirjoittamisella, lukijan kun pitäisi edes jotenkin saada selvää mitä oikein tarkoitat....

   Poista
 20. Orpo ja hallitus ei sitten tee mitään muuta kuin "seuraa tilannetta". Ei mitään lisätoimia, raja on Vartiuksesta pohjoiseen edelleen auki ja porukkaa lappaa sisään ilman mitään papereita. Tyhmemmille vielä tiedoksi, että tottakai näillä tulijoilla on paperit olemassa Venäjän puolella, ne vain hävitetään ennen meidän puolelle tuloa. Jos noilla ei olisi papereita Venäjällä, oli heidät jo aikaa sitten heitetty vankilaan ja sitten karkotettu. Venäjä ei suhtaudu luvattomiin liikkujiin mitenkään ystävällisesti, eli se mikä on mahdollista täällä, ei onnistu siellä.

  VastaaPoista
 21. Professori kirjoitti pari päivää sitten, että turvapaikanhakija kustantaa 10.000 € per vuosi.
  Pauli Vahteran mielestä summa pitää kertoa vähintäin kolmella.
  Am. uutisen mukaan syksyn aikana on Itäräjan takaa tullut noin 700 henkeä.

  Lyhyesti laskemalla 10.000x3x700 = 21 milj € vuodessa.

  Jos nämä ihmiset olisivat keskimäärin 30-vuotiaita ja eläisivät 80 vuoden ikään, syntyisi heistä suomalaisen veronmaksajan maksettavaksi kustannusta yhteensä 1,05 miljardia euroa.

  Muistuttaisin, että se Hyvinvointialueiden rahan tarve on edelleen noin 1,3 mrd €.

  Mitä kaikkia säästöjä pääministeri Orpo suunnittelikaan valtion talouden tilannetta parantaakseen?

  ------------------------
  Yle tänään

  Migri on tehnyt ensimmäiset päätökset aiemmin syksyllä Venäjältä tulleiden turvapaikkahakemuksiin – tämä tilanteesta tiedetään

  Itärajan yli on tullut noin 700 turvapaikanhakijaa syksyn aikana, joista noin 500 marraskuussa. Tämä juttu kertoo, mitä kaikkea turvapaikanhakijoista tiedetään.

  https://yle.fi/a/74-20061182

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätös on tehty ja siitä voi valittaa jos päätös ei miellytä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!