torstai 2. helmikuuta 2023

Pilkahdus vihreän Helsingin todellisuudesta

Helsinki on niitä harvoja kaupunkeja, joissa Vihreät on merkittävä poliittinen voima. Ja sen seurauksena myös kaupungin toinen suuri puolue - Kokoomus - on vuosien mittaan muuttanut politiikkaansa yhä vihertävämmäksi. 

Tämän kehityksen yhtenä merkkinä on autoliikenteen vastaisuus, joka näkyy erilaisina autoiluun liittyvinä lisämaksuinatieliikenteen rajoitteina ja suunnitelmina muuttaa tuloväyliä liikennevaloin hidastetuiksi kaduiksi. Jälkimmäisen seurauksia voi itse kukin käydä "ihailemassa" Laajasalon läpi kulkevalla väylällä. 

Tänä aamuna huomasin MTV3:n nettisivuilla pienen uutisen pääkaupungin vihreän politiikan seurauksista. On nimittäin käynyt niin, ettei Meilahden sairaalan työntekijöille ole riittävästi parkkipaikkoja, minkä seurauksena nämä joutuvat tulemaan töihin jopa tuntia ennen työvuoroaan saadakseen autonsa pysäköityä päivän ajaksi. 

Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet valmiita tähän, vaan ihmisiä on myös irtisanoutunut työmatkansa vaikeuttamisen seurauksena. Jutussa haastateltu erikoislääkäri totesikin, että "meillä on valmiiksi jo melkoinen hoitajapula ja osastoja suljettu sen takia, ja tämä tilanne ei varmasti hoitajien rekrytointia helpota". 

Kaupungin päättäjät kuitenkin suhtautuvat tilanteeseen poliittisesti oikeaoppisesti, eikä parkkipaikkoja ole luvassa lisää. Virallisestihan tarkoitus on suosia julkista liikennettä, josta sama erikoislääkäri totesi, että "yhteydet voivat olla huonoja ja työmatka voi venyä ajallisesti aika pitkäksi. Kesäaikaan kaikki kynnelle kykenevät pyöräilevät."

Tässä asiassa on vielä yksi mielenkiintoinen piirre. Nimittäin se, että Meilahden sairaalan vieressä on kyllä pysäköintitilaa eli Biomedicumin parkkitalo. Sen käyttö työpaikkaliikenteen pysäköintiin on kuitenkin sairaalan työntekijöiltä kielletty. 

Siten Meilahden sairaalan parkkipaikkapulasta ei voi syyttää edes tilan puutetta, vaan kyse on vain ja pelkästään kaupungin harjoittaman vihreän liikennepolitiikan seurausta. Eikä sen korjaamiseksi tarvittaisi muuta kuin yksi pieni poliittinen päätös, joka olisi vastoin kaupungin vihreää liikennepolitiikkaa. Helsingin fanaattisessa poliittisessa ilmapiirissä sekin näyttää kuitenkin olevan vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta.

* * *

Olen kirjoittanut useita kertoja Helsingin kaupungin vihreän liikennepolitiikan järjettömyydestä. Kaiken kaikkiaan se on yhtä toimivaa kuin 1900-luvun Neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmiin perustunut suunnitelmatalous. 

Eikä ole syytä epäillä, etteikö vihreä politiikka toimisi yhtä kehnosti koko Suomen tasolla. Eikä edes sitä, ettei sen voi odottaa toimivan myöskään muilla politiikan aloilla. 

Tästä vakuuttuakseen riittää, että tutustuu edes pintapuolisesti vihreiden poliitikkojen poliittisiin kannanottoihin, joiden päätarkoituksena tuntuu olevan Suomen talouden alasajo ideologisin perustein. Eivätkä Vihreät ole yksin oman poliittisen linjansa kanssa, vaan Kokoomus tukee sitä vahvasti.

Sen merkkinä vanhan porvaripuolueen konservatiivisesta siivestä on alkanut käydä kato. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä puolueen entinen varapuheenjohtaja europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ilmoitti eilen jättävänsä Kokoomuksen. Syyksi hän mainitsi muun muassa puolueen naiivin suhtautumisen ilmasto- ja energiapolitiikkaan.

Samalla Kokoomuksen suosio mielipidemittauksissa on kääntynyt laskuun, vaikka se onkin edelleen maan suosituin puolue. Ja samasta syystä punavihreän hallituksen tukipuolue Keskustan kannatus on ennätyksellisen alhaalla. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka moni äänestäjä ehtii havaita Vihreiden ja Kokoomuksen ajaman politiikan onttouden ennen kevään vaaleja. Ja kuinka moni heistä siirtää äänensä jollekin muulle puolueelle sen sijaan, että jäisi pettyneenä nukkuvien äänestäjien suureen massaan.

15 kommenttia:

 1. Muistaakseni 90-luvulla Dublinissa kaupungin keskustaan alkoi ilmestyä aikaisin aamulla aukeavia kahviloita ja maksullisia suihkuja, kun ihmiset saapuivat parkkipaikan tavoittelussaan keskustaan jopa pari tuntia ennen töiden alkamista.

  VastaaPoista
 2. On jo selvää, että Arvo-Orpolainen demarikokoomus pyrkii muodostamaan seuraavan vihervasemmistoenemmistöisen hallituksen.
  Äänestäjillä ei ole kuluttajansuojaa, joten kokoomuksen alamäki jatkunee.
  Vaikka persut voittaisivat 25%n jytkyllä, on kokoomus valmis ottamaan vasemmistoliiton tukipuolueekseen jopa ennen kristillisiä.
  Joku merkittävä lähtee puolueesta vielä ennen vaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska valtaosa väestöstä on punavihermedian hallitsemaa laumasieluista, helposti ohjailtavaa ja itsenäiseen ajatteluun kykenemätöntä vaalikarjalaumaa, persut eivät tule saamaan näissäkään vaaleissa tarvittavaa äänisaalista. Jos jostakin ihmeellisestä syystä saisivatkin, ulkomaisista vaalitarkkailijoista vapaat vaalit mahdollistavat hylättyjen äänimäärien kasvattamisen tarpeen tullen. Itse vaivaudun äänestämään vielä tämän yhden kerra, koska vihaan tätä molla-marinin hallitusta sydänjuuriani myöten. Sitten saa olla, jos selvää vaalivoittoa persuille ei tule.

   Poista
  2. Orpo on kyllä onneton jees mies, vaihtoon. Vihreiden yms. tieliikennevastaisuus on maanlaajuista. Seuraksena teiden kunto heikkenee vuosi vuodelta.

   Poista
  3. Kyllä samat sävelet on täällä. Jos kehtaavat ( ja nehän kehtaavat), jättää ps ulos jallituksesta, niin en äänestä enää.

   Poista
  4. Minä taas jatkan PS:n äänestämistä ihan vaikka piruuttani. Sitä iloa en vihervasemmistolle ja kokkareille anna että pääsisivät sanomaan voittaneensa kun PS:n kannatus laskee. En helvetissä anna heille sitä iloa. Eikä kannata antaa teidän muidenkaan. Äänestää pitää jos ei sitten PS:n puolesta, niin ainakin noille muille vittuilakseen.

   Poista
 3. Minä ajoin eilen Turussa käydessäni Tyks:n ohi ja henkilökunnan parkkipaikan näyttötaulu näytti XXX? Tarkoittaneeko, että tila on täynnä? Vieraspaikkoja oli vapaana muutama.

  Vihreiden toimien ansiotako, että susi ja ilves ottavat yhteen 20km Turun lentokentästä. Ilves puolusti pentujaan.
  Voidaanko enää puhua ihmisarkuudesta kun näin lähellä tätä tapahtuu. Entä kun pikkulapsi hiljaisemmalla tiellä tulee vastaan? Miten käy?
  Minusta vihreiden pitäisi todellakin alkaa harkitsemaan mihin heidän toimensa johtavat - tai sitten äänestäjien on syytä miettiä asiaa.

  Yle 1.2.2023

  Pentujaan puolustava ilves antoi sudelle lähdöt – Rajavartiolaitos kuvasi harvinaisen videon

  Erittäin harvinainen tallenne syntyi, kun tehtävältä palaavan helikopterin miehistö testasi lämpökameraa Turun lentoaseman lähellä.
  ---------------------------------
  Alkuviikosta radiossa haastateltiin autoilijaa, joka oli Maskussa törmännyt suteen. Hän kertoi lisäksi, että metsätöissä susi on tullut noin 15m päähän. Eikä hänellä ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä pois. Häneltäkin tuli näkemys ettei sudella enää ole ihmisarkuutta.

  IL 29.1.2023

  Poliisi etsii mahdollisesti vaarallista eläintä Varsinais-Suomessa: Video näyttää, kuinka susi juoksee Timon auton eteen

  Timo Antola törmäsi autollaan suteen Varsinais-Suomen Maskussa. ”Eläintä ei tule lähestyä”, poliisi muistuttaa.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a5458a9c-c24a-4e65-9c65-15c79ed802fa

  https://yle.fi/a/74-20015810

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkit meni hiukan väärään paikkaan. Yle uutisen linkki tässä yllä.

   Poista
 4. Stadilaisena fillarin ja henkilöauton käyttäjänä manaan joka päivä tätä työmaata. Joka puolella on työmaita; joustava liikkuminen fillarilla on tehty lähes mahdottomaksi puhumattakaan yksityisautoilusta. Porvarillisessa kuplassa eläminen ei puolla julkista liikennettä, koska pää ei kestä nähdä steissillä notkuntaopin ylemmän tutkinnon suorittaneita hiekkamaalaisia eikä metrossa heidän untuvatakkisia jälkeläisiään, jotka osaavat vain perseillä. Oma infra vain on niin tiiviisti pk-seudulla, että poispääsy on vaikeaa.

  VastaaPoista
 5. Sopii miettiä kumpi osapuoli tästä dynaamisesta duosta, Virheet vai Sekoomus on voittanut enemmän. Häviäjiä ovat helsinkiläiset ja ne heistä joilla on äänioikeus saavat mitä ansaitsevatkin. Nukkuvathan ovat stadin ylivoimaisia vaalikingejä. -jussi n

  VastaaPoista
 6. Vihreät on yksiselitteisen haitallinen puolue yhteiskunnalle. Yksityisautoilu kiellettävä (paitsi sähköllä), metsien käyttö kiellettävä, teollisuus ajettava Suomesta, energian tuotannossa siirrtyttävä säästä riippuvaan tuuli- ja aurinkovoimaan, haittamaahanmuuttoa lisättävä, sukupuolenvaihto sallittava lapsille, huumeet dekriminalisoitava, intersektionaalisen feminismin kastilaitos saatava päätöksenteon pohjaksi, valkoinen heteromies helvettiin, jne.
  Syynä on nuorista kaupunkilaisista naisista koostuva kannattajakunta, jolta puuttuu tieto ja kokemus reaalimaailmasta, mutta joilla on sitäkin fanaattisempi kuvitelma oikeassa olemisestaan. Siten on mahdollista tilanne, jossa Helsingin kaupunkiympäristöstä vastaava pormestari on runoilija Anni Sinnemäki, joka tekee kaikkensa liikenteen hankaloittamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköautoilu on hyvesignalointia. Sillä siirretään päästöt Stadista Kongon kaivoksille ja Sotkamoon. Syön lihaa, ajan dieselillä (nastarenkaat nyt Lapin reissun vuoksi mutta hyvesignaloin kitkarenkailla), ansaitsen reilusti, olen hetero, en tykkää murjaaneista enkä uskonnoista. Äänestin kokoomusta 80-luvun alusta asti mutta nyt se on loppu. Ei ole enää poliittista kotia.

   Poista
  2. Äänestä perussuomalaisia, niin minäkin teen. Ainoa järkipuolue.

   Poista
 7. Media ja muut tahot, eräs prohvessori sekä yritysjohtajat muun muassa ovat nyt sitten ottaneet oikein urakakseen mollata PS:ää ilmeisen väärinymmärtämisen kautta. Nokiaakin käytetty esimerkkinä että heillä on 80 eri kansallisuutta töissä Suomessa. No, kerropa Nokian toimari, että moniko niistä teidän työntekijöistänne saa täällä sosiaalitukia? eli ei elä palkallaan? ai ei yksikään? no mitä sinä sitten höpötät että PS vastustaisi sinun ulkomaisia rekrytointejasi? ei nimittäin vastusta. Sama oli tuolla rohvessorilla, joka osoittautui täysin höynäksi lausunnoissaan, hän on nimittäin kertomansa mukaan täysin samaa mieltä PS:n kanssa, mutta kuitenkin piti PS:n linjaa toimittajan kertoman mukaan täysin vääränä. Vai onko niin että toimittajat valehtelevat, vaiko höynäyttävät näitä lausunnon antajia väittämällä PS:n linjaksi jotain muuta kuin mitä se oikeasti ja julkistetusti on? Tässä olisi PS:llä kyllä täsmähyökkäyksen paikka oikoa tuota puppua.

  VastaaPoista
 8. Eija-Riitta erosi kokoomuksesta, häntä alettiin kutsua omiin muroihin pissijäksi. Miksiköhän häntä sitten sanottaisiin jos tekisi Willet? Eli liittyisi Perussuomalaisiin.
  Taitasi loppua arvopohjalta sanat. Ja mykkänen muuttuisi aivan mykäksi.
  Huru-ukko

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!