Sen mukaan 56 prosenttia heistä oli tyytyväisiä hallituspohjaan ja 54 prosenttia siihen tapaan, millä hallitus johtaa maata. 59 prosenttia ilmaisi tyytyväisyytensä itse hallituspohjaan. Elokuussa hallitusohjelma oli miellyttänyt 51 prosenttia ja hallituspohja 53 prosenttia yrittäjistä, mutta heistä vain 23 prosenttia piti hallituksen alkuvaihetta onnistuneena.
Tämä on tärkeä havainto, sillä kyselyn kohderyhmän edustajat ovat ratkaisevia maan talouden kannalta. Tästä kertoo se, että vuosina 2001–2019 pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 160 000 hengelle. Näistä työpaikoista noin 81 000 syntyi alle 50 hengen yrityksiin.
Yritysten 445 miljardin euron liikevaihdosta yli puolet (57,5 %) syntyy pk-yrityksissä ja niiden osuus Suomen BKT:sta on runsaat 40 prosenttia. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että maan hallituksen toimet tukevat niiden toimintaa eli saavat niiden omistajien hyväksynnän.
Samassa kyselyssä mitattiin myös yrittäjien tyytyväisyyttä pääministeriin ja valtionvarainministeriin. Petteri Orpon (kok) toimintaan ilmaisi tyytyväisyytensä 55 prosenttia yrittäjistä, mikä tarkoitti kymmenen prosenttiyksikön nousua elokuuhun. Riikka Purran toiminta sai puolestaan hyväksynnän 49 prosentilta vastanneista, mikä tarkoitti 15 prosenttiyksikön nousua suhteessa elokuiseen kyselyyn.
Merkillepantavaa oli myös opposition saama tuomio maamme yrittäjäkentältä. Siihen oli tyytyväisiä ainoastaan 13 prosenttia vastanneista.
Yrittäjien edusmiehen Mikael Pentikäisen mukaan tämä johtuu siitä, että oppositio kyllä räksyttää, mutta ei esitä minkäänlaisia ratkaisuja maan talouden ja työllisyyden kohentamiseksi. Huomio vaikuttaa valitettavan oikealta.
* * *
Edellä selostamani kyselyn tulokset ovat sikäli äärimmäisen mielenkiintoisia, että Suomessa on viime aikoina ajautunut konkurssiin tai ainakin talousvaikeuksiin useita merkittäviä yrityksiä, mutta siitä huolimatta yrittäjät ovat tyytyväisiä hallituspolitiikkaan.
Tämä viittaa vahvasti siihen, että yritysten tämänhetkiset vaikeudet nähdään pikemminkin edellisen hallituskauden aikaansaannoksiksi kuin nykyisen hallituksen synniksi. Mikä vastaa myös omaa käsitystäni.
Tässä mielessä oli mielenkiintoista huomata myös se, että työntekijäpuolella usko ammattiliittoihin on hiljalleen rapistunut. Sen merkkinä YTK Työttömyyskassa ohitti jäsenmäärällään suurimman ammattiliiton eli SAK:n, joka on viime aikoina järjestänyt erilaisia performansseja taistellakseen poliittisen lakko-oikeutensa puolesta.
SAK:n lisäksi myös STTK:n jäsenmäärä on ollut pudotuksessa ja vain Akava on onnistunut kasvamaan - tosin loivemmalla kulmakertoimella kuin kummankaan edellä mainitun alamäki. Tämän perusteella näyttääkin siltä, ettei ay-liikkeen toimintaa koeta työntekijöiden etujen ajamiseksi vaan joksikin muuksi.
Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Petteri Orpon hallituksella on juuri nyt tuhannen taalan paikka kehittää suomalaista yritys- ja työelämää oikeaan suuntaan. Siinä yhteydessä on kuitenkin muistettava, että hallituksen saavutuksia mitataan raaoilla luvuilla, joista tärkeimpiä ovat yritysten liikevoitot, työllisyysaste ja julkisen sektorin tasapaino, joista kaikkien tulee kolmen ja puolen vuoden kuluttua olla kunnossa tai ainakin matkalla kohti parempaa tulevaisuutta.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Demokratian vastainen korporaatio
Riikka Purra loi toivoa paremmasta tulevaisuudesta
Jarkko Eloranta alleviivasi hallitusohjelman toteuttamisen tärkeyttä
Demokratian vastainen korporaatio
Riikka Purra loi toivoa paremmasta tulevaisuudesta
Jarkko Eloranta alleviivasi hallitusohjelman toteuttamisen tärkeyttä
Yksistään matuista on tullu sellanen jarrutustaakka painolasti, että ei tämä enää koskaan oikene..liian suuri laahus Suomen kansantalouden kasvulle tai edes koko Suomen selviämiselle.. ITs GAME OVER!!!!..
VastaaPoistaVain totaalinen talousrommaus voisi enää pelastaa Suomen ja siis SUOMALAISET
ja kumuloituu koko ajan lisäää, sikiämisen sekä uusien turhisten takia, its GAME OVER SON
Menikö se jotenkin näin, että kansa äänesti eduskuntavaaleissa ja enemmistön saaneet puolueet tekivät hallitusohjelman.
VastaaPoistaKansanedustajat eli eduskunta äänesti ja antoi luottamuksensa hallitukselle ja -ohjelmalle.
Hallitus lupasi toteuttaa hallitusohjelman.
Helppoa kuin heinän teko sanoisi entinen emäntä.
No, tietysti demokratiassa on aina vastaan pullikointia mutta minkäs teet - kansa on puhunut.
Hallituksella voi toki olla se 1000 taalan paikka, mutta kun siellä hallituksessa istuu venettä keikuttamassa eräs pikkupuolue, jolle Suomi ja kantasuomalaiset ovat vihollinen No:1
VastaaPoistaNäin ollen mikään asia joka edes vahingossa voisi hyödyttää maatamme, ei mene eteenpäin!
Tarkoitatko, että RKP estää hallitusohjelman toteuttamisen?
PoistaKantasuomalaiset kun ovat niitä "alempirotuisia" ja kantasuomalaisten asuttama entinen alusmaa oli noiden "ylempirotuisten" esivanhempien ryöstön ja riiston kohteena yli puoli tuhatta vuotta. Miespuoliset "alempirotuiset" kyllä kelpasivat valloitussotiin erinomaisesti tykinruoaksi!
PoistaHenriksson oli oikeusministeri edellisessä hallituksessa, jonka aikana, tosin Perussuomakaisten ansiosta ja korjailemana, saatiin kuin ihmeen kaupalla aikaan uusi rajalaki. Baja-Maja on kuitenkin näköjään sen verran dementoitunut, että ei enää muista asiaa. Rkp:n periaatteena näyttää olevan, että hanttiin pannaan kaikissa järkevissä asioissa, jos niitä ajavat Perussuomalaiset.
PoistaMahtaako seuraava ilmiö toistua?
Poista"Globalistinen kääpiöpuolue RKP pompottaa oikeistohallitusta ja Yle kiittää"
http://ylewatch.blogspot.com/2023/09/globalistinen-kaapiopuolue-rkp.html
Baja-Maja ja Biaudet taitavat saada maallemme yhtä paljon vahinkoa aikaan kuin viher- ja muut kommunistit yhteensä.
PoistaValtataisteluhan tässä on menossa, eli taistelu siitä kuka saa määrittää onko jokin perustuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaista. Toinen osapuoli on sitä mieltä että sen määrittää perustuslakivaliokunta kuultuaan asiantuntijoita, myös oikeuskansleria, ja toinen puoli vaatii että sen määrittää oikeuskansleri kuulematta ketään muuta. Koska eduskunnassa on oikeisto enemmistö, tekee tämä asetelma kiistasta myös oikeisto/vasemmisto ideologia riidan, ja koska toisella puolella tässä on demokraattisesti valittu elin eli eduskunnan valiokunta ja toisella puolella yksi ihminen, on kyse myös demokratia/totalitarismi riidasta. Vasemmisto sattuu nyt haluamaan että asian määrittää oikeuskansleri, koska siellä on entisillä kommunisteilla ja demlalla ylivalta, mutta mitenkähän se menee kun tuo tasapaino alkaa muuttua uusien nimitysten myötä? yliopistoissa on tosin kasvamassa uusia sukupolvia äärivasemmistolaisia juristeristeja, mutta näkisin oikeistolta aivan tolkuttomaksi ideaksi päästää heidät perimään nykyisten demla-kommunistien positiot. Kaikkiaan oikeisto on tyrinyt aivan loistavasti tämän nimityspolitiikan ja päästänyt korkeimpaan virkamieskuntaan tolkuttoman kommunistienemmistön vasemmiston poliittisten virkanimitysten myötä viime vuosikymmenien aikana. Ei ole oltu hereillä tämän "marssin läpi instituutioiden" kanssa, jonka vasemmisto on tehnyt.
PoistaEikös Puola hoitanut vastaavan tilanteen elegantisti - vaikkakin suuren metelin vallitessa - siirtämällä neuvostovallan perintönä saadut ylimmät kommunisti-lainvalvojat eläkkeelle?
PoistaJep, niin tekivät. Loukkasi kuulemma oikeusvaltioperiaatetta. En nyt ihan tiedä miten se sitä loukkasi että vanhat kommunistit totalitaristit siirretään syrjään, koska nämä eivät tiedä mitään mistään oikeusvaltion oikeudenkäytöstä, vain kommunistisen diktatuurin oikeudenkäytöstä joka on hieman eri asia.
PoistaOikeusvaltioperiaate tarkoitta sitä, että voit saada jostain sanomisistasi tuomion joka ei perustu mihinkään lakiin ja riippuu minkä aatesuunnan yleinen syyttäjä on sillä hetkellä valittu ja saadaanko tuomari kokoonpanoon varmasti kenenkään puuttumatta oikeat tuomarit...
PoistaTarkoittaa myös, että lapsia saa potkia maassa päähän ja pääsee luultavasti sakoilla, mutta olkapää tönäisy herkästi haavoittuvassa asemassa olevaa ministeriä kohtaan tuo vuosikausia ehdotonta ellei joku paljasta turvakamera tallenteita..
Myöskään rikkaita ei saa lyödä mutta jotain köyhää voi porailla luihin ja ytimiiin porakoneella ja saa jonkun minin tuomion.
Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa myös, että ihan vaan periaatteesta ihonvärillä on väliä sekä sitä, ettei koskaan voi olla varma mistä tulee syyte ja kuinka paljon tuomiota olisi tulossa.
Ainakin suomessa se tarkoittaa tuota, myöskään koskaan ei saa syytettä jos varastaa valtiolta ja paljon, monissa keskieuroopaan maassa niistä taas tulee syyte ja kova mutta niissä ei noudatetakkaan nähtävästi oikeusvaltio periaatetta..
Hallituksen pääministeripuolue on KaKo ja kakkospuolue PS, joka pitää pääministerin jälkeen toiseksi raskainta salkkua eli valtiovarainministerin.
VastaaPoistaKaKon keskeisimmät poliittiset tavoitteet ovat talouspolitiikassa, persujen puolestaan kansallismielisessä maahanmuuttopolitiikassa.
KaKo on nyt siis saanut läpi omat talouspoliittiset tavoitteensa.
Siinä sille on antanut korvaamattoman tukensa rahakirstua vartioiva PS.
Jokohan olisi aika persujen alkaa vaatia saada läpi omat tavoitteensa maahanmuuttopolitiikassa ilman, että heidän tuellaan kaiken haluamansa saanut KaKo-pääministeri tingertää vastaan vimmatusti joka käänteessä?
"Vanhaan hyvään aikaan" meillä oli KansaLLINEN Kokoomus, nyt vain kansaTON kokoomus.
PoistaKansaLLISTA Kokoomusta johtivat isänmaalliset suomalaiset, kansaTONTA kokoomusta harhaanjohtavat planeettamme ylimmän rikollisen, globalistisen ns. "eliitin" nöyrät lakeijat.
Yle tänään
VastaaPoistaPoliisi itärajan ylittäneistä: viimeisen puolen vuoden aikana on havaittu ”huolestuttavia henkilöitä”
Poliisi seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti.
https://yle.fi/a/74-20062262
Artikkelista poimittua
Riski rikollisista oli yksi syistä, joiden takia Suomen itäraja suljettiin Raja-Joosepin raja-asemaa lukuun ottamatta. Uhkakuvasta puhutaan tarkoin valtioneuvoston muistiossa.
Poliisin arvion mukaan Suomeen todennäköisesti saapuu muiden joukossa myös sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä, joista osalla voi olla sotarikostaustaa.
Suomeen voi päästä myös rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.
Onko näin käynyt? Poliisihallituksen mukaan tulijoiden joukossa on havaittu turvallisuuden kannalta mahdollisesti vaarallisia henkilöitä.
– Poliisi on alustavasti havainnut viimeisen puolen vuoden aikana, että itärajan kautta Suomeen on saapunut ilman rajan ylittämiseen oikeuttavia asiakirjoja sisäisen turvallisuuden kannalta huolestuttavia ja/tai vaarantavia henkilöitä.
Poliisi on uhka-arviossa tuonut nämä asiat ilmi ja poliisi seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Jokinen sanoo.
///////////////////77
Kiitos nykyhallituksen, että tällainen seikka tuodaan julkisuuteen.
Vihervasemmiston aikakaudella tämä olisi pimitetty samaan kassakaappiin missä on "Tiitisen lista".
Raja meni sitten kiinni ainakin kahdeksi viikoksi, ihan kokonaan. Ei turviksia.
VastaaPoistaVainikkalan rautatieliikenne rahdin osalta pelittää.
PoistaYle tänään
PoistaKoko itäraja suljetaan kahdeksi viikoksi, turvapaikanhaku lentokentille ja satamiin
https://yle.fi/a/74-20062534
Oikeuskansleri näytetään laitetun kuriin ja nuhteeseen, kuten oikeus ja kohtuus onkin. Eli näyttää siltä että se linjaus on voittanut että perustuslakivaliokunta on se joka viimekädessä määrittää mikä on kansainvälisten sopimusten ja perustuslakien mukaista, ei oikeuskansleri yksin.
VastaaPoistaHuom! apulaisoikeuskansleri ja oikeuskansleri ovat eri henkilöitä,,,
PoistaMeinaatko että apulainen tekee päätöksiä joita herra ja mestari ei hyväksy?
PoistaJossain vilahti, että oikeuskansleri oli ulkomailla niihin aikoihin, joten kuvittelin apulaisen sijaistavan? Olinko väärässä?
PoistaSijaisti, mutta aivan varmasti konsultoi esimiestään tavalla tai toisella ennen päätöstään.
PoistaOtan vähän takaisin....
Poista"Kommentti: Pystyyn haukuttu apulaisoikeuskansleri Puumalainen pantiin sivuun ja Pöysti tilalle, että hallitus sai itärajan kiinni"
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010022936.html
Heikki Porkalla on hyvä blogiartikkeli pahamaineisen DEMLAn jäsenen Tavja Halosen nimittämästä M.Puumalaisesta:
Poistahttps://oikeamedia.com/o1-210000
Eli demokratia voitti.
VastaaPoistaMTV uutiset tänään
VastaaPoistaHallituksen heikennykset työttömyysturvaan ja sosiaalietuuksiin perustuslain mukaisia – valiokunta silti eripurainen
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hallituksen-heikennykset-tyottomyysturvaan-ja-sosiaalietuuksiin-perustuslain-mukaisia-valiokunta-silti-eripurainen/8828598
Artikkelista poimittua
Perustuslakivaliokunnan lausunnot lakiesityksistä valmistuivat tänään.
Valiokunnan puheenjohtajan Heikki Vestmanin (kok.) mukaan valiokunta ei ollut lausunnoista yksimielinen, vaan niistä äänestettiin ja lausuntoihin sisältyvät eriävät mielipiteet.
Vestmanin mukaan valiokunta ei jakautunut äänestyksissä hallitus-oppositio-jaon mukaisesti.
IL tänään
VastaaPoistaVTV:n karu arvio: Marinin hallituksen työnhakumalli ei toimi
Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan pohjoismainen työnhakumalli ei toimi:
työnhakijoiden kaavamainen palvelu on johtanut omatoimisten työnhakijoiden ylipalveluun ja vaikeasti työllistyvien alipalveluun.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/14e57443-93b0-46c9-b887-3eaee244ec98
https://www.vtv.fi/julkaisut/vaikeasti-tyollistyvien-tyovoimapalvelut/