tiistai 6. kesäkuuta 2023

Elisa Aaltolan ajattelu on pikkulapsen tasolla

Tavallisella maalaisjärjellä varustettu ihminen on kerta toisensa jälkeen joutunut hämmästelemään poliittisen vihervasemmiston suunnasta tulleita ajatuksia. Siis sellaisia kuin esimerkiksi eurooppalaisten maiden kehitysavulla tuotetun väestöräjähdyksen seurauksena Afrikasta Suomeen tulevien elintasopakolaisten innokas puolustaminen - ja samaan aikaan kehitysavun lisäämisen vaatiminen. Tai tropiikin metsien laajamittaisten hakkuiden aiheuttaman luontokadon projisoituminen suomalaisen metsätalouden aggressiivisena vastustamisena. 

Eilen tämä asia aukesi sitten minullekin eli koin niin sanotun ahaa-elämyksen etsiskellessäni Twitteristä uutisia Ukrainan tapahtumien viimeisistä vaiheista. Silmiini sattui viestejä selaillessani nimittäin veljensä kautta julkisuutta saaneen vihreän naispoliitikon, Elisa Aaltolan, viesti

Sen sisältö oli seuraava: "Rallikuski törmäsi lehmään, ja uutisjutussa keskitytään siihen, tuliko autoon vaurioita. Oikeasti, @hsfi? Rallikuski itse taas jatkoi matkaa edes katsomatta, miten lehmälle kävi. Mitä ihmettä?! Suomessa niin tekeminen olisi eläinsuojelurikos. Törkeää piittaamattomuutta!"

Tapaus oli tietenkin ikävä, mutta se avasi kyseisen ihmisen loogisen ajattelun vajavaisuuden itselleni kertaheitolla, koska viesti osoittaa selkeästi, ettei Aaltola osaa erottaa toisistaan asioiden välitöntä ja perimmäistä syytä. Kuten eivät hänen kaltaisensa ymmärrä kehitysmaalaisten nykyaikaisen kansainvaelluksen tai maapallon metsäkadon ja siitä seuraavan luontokadon perimmäisiä syitäkään.

Lehmän tapauksessahan olisi oikean vihanpurkauksen kohteen tullut olla rallikuski Kalle Rovanperän sijaan joko lehmän omistaja tai rallin järjestäjä. Ensin mainitunhan olisi tullut pitää huoli siitä, ettei hänen karjansa edes pääse rallitielle ja jälkimmäisen taas olisi pitänyt huolehtia siitä, ettei ajoradalla ole sinne kuulumattomia esteitä. 

Mutta punavihreän naisen päässä näin ei näköjään ole, vaan hänen ajattelunsa on perimmäisiä ja välittömiä syitä ymmärtämättömien pikkulasten tasolla ja siksi syyllisen penkille asettuu yksi tapauksen uhreista. Eli Kalle Rovanperä, joka omalla ajotaidollaan onnistui väistämään eteensä yllättäen ilmestynyttä lehmää edes sen verran, ettei syntynyt täystörmäystä, jonka seurauksena lehmä olisi kuollut varmasti, auto olisi romuttunut ja sen kuski ja kartanlukija olisivat mahdollisesti loukkaantuneet tai jopa kuolleet.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisten selvä enemmistö vastustaa komission metsäpolitiikka
Maria Ohisalo ja spedepasaslainen logiikka
Vihreiden naisten logiikka

36 kommenttia:

 1. Rovanperältä ihailtavaa reagointikykyä kovassa vauhdissa.

  Siskolle harmillista, että Sardinian ralli oli vasta eduskuntavaalien jälkeen. Nyt hänet tuntee kaikki ja vihreät hörhöt olisivat hänet äänestäneet eduskuntaan.

  Veljelle siskon sekoilut ovat onneksi. Suomalaiset niin tykkäävät, että presidenttiehdokkaalla on vihreää väriä. Edes siskonsa kautta.

  VastaaPoista
 2. Mut kun autoileva ihminen on paha.

  Muistan itse, kun alle kouluikäisenä minulle selvisi, ettei rekat ajelekaan huvikseen teillä, vaan niillä on kyydissä tavaraa. Punavihreät tylleröt eivät tiedä aikuisinakaan, että kauppojen hyllyt eivät täyty itsestään.

  VastaaPoista
 3. Traagista on, että Suomea ovat viimeiset neljä vuotta johtaneet juuri tällaiset lapsen tasolla olevat naisihmiset. Naisen logiikka on keskimäärin hyvin erilainen kuin miehillä, ja kun tähän yhdistetään täydellinen tietämättömyys mistään tekniskäytännöllisistä asioista, kuten energia-, metsä- tai maataloudesta, ja lisätään tähän sinisilmäiset unelmat liittyen maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen, on lopputulos katastrofi. Kuin hullujenhuone, jota potilaat johtavat, käyttääkseni kulunutta mutta osuvaa vertausta.

  VastaaPoista
 4. Noin yleisesti rallista - sitä ajetaan suljetulla tiestöllä, jonka tulee olla vapaa muusta "liikenteestä".
  Järjestäjän tehtävä on huolehtia, että suljettu tie on vapaa - rallikuskin tehtävä on ajaa kilpaa ja voittaa.
  Suomessa on tapana, että lehmät ovat laitumella, joka on aidattu.
  Jos Sardiniassa ei ole tätä tapaa niin eläintensuojelijoiden on syytä rynnätä sinne oikopäätä suojelemaan lehmiä ja vaatimaan laitumien aitaamista.
  Onkohan urbaani Elisa koskaan käynyt maalla?

  HS tänään

  Elisa Aaltola järkyttyi Kalle Rovanperän lehmä­törmäyksestä – Rallipomo: Kuski teki oikein

  Kalle Rovanperän auto osui lehmään Sardinian rallissa. Suomen MM-rallin johto korostaa, että kuskin ei pidä jäädä ihmettelemään tilannetta, sillä se aiheuttaisi lisää vaaratilanteita.

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009635108.html

  Artikkelista poimittua

  ”Jos kuskilla auto on ajokunnossa, se voi aiheuttaa jopa enemmän vaaratilanteita, jos jäädään pyörimään sinne pätkälle [erikoiskokeilla on yhtä aikaa liikkeellä useita autoja].
  Kyseisen erikoiskokeen järjestäjäorganisaation kannattaa ottaa koppi tapahtuneesta”, Häkkinen sanoo.

  Lisäksi rallin johtokeskukseen tulee jatkuvalla syötöllä in-car-kuvaa (autoissa on videokamerat) jokaisesta autosta.

  ”Johtokeskuksessa ollaan yhtä hyvin ellei paremminkin ajantasalla, mitä pätkillä [erikoiskokeilla] tapahtuu kuin mitä esimerkiksi tv-lähetyksestä pystyy tulkitsemaan”, Häkkinen kertoo.
  ...
  ...
  Häkkisen mukaan kaikissa MM-ralleissa on samat turvavaatimukset, joten Sardiniassakin rallin tapahtumia on valvottu tarkasti.

  ”Vaikka juuri siinä kohtaa missä jotain tapahtuu, ei juuri ketään olisikaan, sinne saadaan johtokeskusta hyvin nopeasti hälytettyä henkilöstöä katsomaan, mikä on tilanne”, Häkkinen sanoo.

  ”Eihän kuskeilla ole muuta mahdollisuutta toimia kuin hälyttää apua. Rallissa tämäkin tapahtuu kilpailun johdon toimesta.
  Ja totta kai eläimen kunto pitää tarkistaa ja reagoida asiaan kuuluvalla tavalla.”
  Jos eläimeen osuminen aiheuttaa korvausten maksamista, jokaisessa autossa on liikennevakuutukset ja järjestäjällä on kattavat vastuuvakuutukset, kertoo Häkkinen.
  ”Jos kyseessä olisi esimerkiksi liha- tai maitotuotantoeläin, sillä on oma arvonsa eikä omistaja joudu omasta kupeestaan [menetyksiä] kaivamaan.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ralliauto törmää niin lehmätkin lentävät!!!
   Huru-ukko

   Poista
 5. Olisi hyvä pitää prioriteetin kunnossa. Venäjä tappaa jatkuvalla syötöllä ukrainalaisia. Nyt Venäjä on räjäyttänyt Kahovkan padon. Seuraukset nähdään muutaman tunnin päästä.
  Jos lehmä vahingoittui pahasti, se lopetetaan. Vähän niinkuin ukrainalaisiakin lopetetaan... Onko vihreät tästä huolissaan?

  VastaaPoista
 6. Olen sitä mieltä, että ralli, formula, ja kaikenlainen moottorinpäristelyurheilu on tarpeetonta. Kun kilpa-ajajien lisäksi lasketaan vielä kymmenien tuhansien katsojien tuottamat pakokaasut, ei voisi juuri haitallisempaa toimintaa olla. Missä viipyvät sähköiset kilpa-autot ja virtuaaliset katsomot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräällä porukalla on tapana kieltää, tai kiellätyttää milloin mitäkin mistä itse ei ole kiinnostunut. Edellisen kirjoittajan logiikalla pitäisi kuitenkin ensin kieltää jääkiekko. Kesäkeleilläkin käytetään energiaa kentän jäädyttämiseen, tuhannet ihmiset autoilevat pelejä katsomaan ja lukemattomat pitävät telkkaria auki ja valoja päällä kotonaan. Eiköhän kielletä kaikki mikä saattaa olla jonkun mielestä mukavaa.

   Poista
  2. mutta, eikös kylmä jään pinta nimenomaan jäähdytä ilmakehää ja ilmastoa? aivan kuten ilmalänpöpunppukin OK talossa?

   Poista
 7. Eihän se Rovanperä ole eläinlääkäri. Jotkuthan sen lehmän hoitivat pois tieltä kun toista törmäystä ei tullut. Elisa Aaltola on hyvin lapsellinen ihminen muutenkin. Katsokaa mitä hän on julkaissut.

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä, oli logiikkaa tai ei: jääkiakon ja potkupallon voisi aivan hyvin lopettaa huipputasolla.

  VastaaPoista
 9. ja mun käsitys on, että tämä "ilmastonmuutos" ,jota näemmä kait tapahtuu..EI johdu hiilidioksidista vaan SIITTÄ, että kehitysmaalaiset tuhoaa metsiä ja luontoa, jolloin ravintoketjut ja muut sää-ketjut menee homoiksi. varsinkin muslimeilla on ilmiömäinen kyky muuttaa autiomaiksi kaikki asuin alueensa

  sit suvakit syyttää että valkoisten vika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jolloin muodostuu tekosyy tuhota valkonen rotu, joka on suvakkien mielestä kammottava, rasistinen rotu (kun kaikki ei voi olla valkoisia) ja täten kun pikipäät tuhoavat alueensa, lisivät suvakkien kehari avulla astronomisesti, niin jotenkin tästä muodostuu velvollisuus valkoisille ottaa miljardeja pikipäitä Eurooppaan ja täten tuhota valkoistenkin alueet ja koko maapallo

   Poista
 10. Tässä havannollistui se äärimmäisen kapea ja puhtaasti emotionaalinen ajattelu, joka on tyypillistä näille laitavasemmiston naisille. Ei ajatella syitä eli miksi se lehmä oli siellä, ei sitä, olisiko Rovanperä voinut tehdä jotakin sen lehmän hyväksi, vaikka olisi yrittänyt, ei sitä, että siellä todennäköisesti oli melkoinen joukko muita ihmisiä, joilla oli mahdollisuus tehdä jotakin. Eikä tietysti ajateltu lainkaan, että kyseessä ol kilpailutilanne. No, riittihän mielikuvitus sentään lakipykälien keksimiseen, mutta näitä kotitekoisia juristeja jotka keksivät omat lakinsa ja niiden tulkinnat meillä kyllä riittääkin enemmän kuin kotitarpeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rovanperä näytti laittaneen selkeän ja asiallisen vastauksen tälle Aaltolalle. Lisääkö se Aaltolan ymmärrystä, on sitten oma kysymyksenä. "Pieni selvennys asiaan lajista tietämättömille. Jos valitettavasti käy esimerkiksi törmäys eläimen kanssa, on kilpailun järjestäjällä ja reitin varrella olevilla järjestysmiehillä vastuu huolehtia eläimestä heti tapahtuman jälkeen. Ei meillä kilpailijoilla, koska esimerkiksi meidän pysähtyminen siihen paikkaa voisi mahdollisesti aiheuttaa uuden vaaratilanteen kun muutaman minuutin päästä perästä tulee seuraava kilpailija."

   Poista
 11. Heh, nämä elisat ovat aikansa lapsia. Hyvinvoivan vaahtokarkkiyhteiskunnan tuote. Hahmoja joiden elämän suurin ongelma on jos latte loppuu Kallion kuplan trendikahvilasta.

  Tulee mieleen lukemani uutinen jonka mukaan turistipenskoille ei auta kertoa jotta poroja syödään. Tulisi henkinen pipi, koska eihän Bambia saa syödä.

  Oikeasti, elämme yhteiskunnassa jossa:
  "
  Elisa Aaltola on suomalainen filosofi, joka on erikoistunut eläimiä koskeviin eettisiin ja filosofisiin kysymyksiin, ympäristöetiikkaan sekä normatiiviseen moraalipsykologiaan.
  "
  On ilmeisesti puuhastelua ja harrastamista josta maksetaan! Tokihan rauha ja hyvinvointi ovat hienoja asioita. Mietin vain olemmeko ajautumassa hiukan liian syvälle hyvää tarkoittavan, naivin ja sinisilmäisen yhteikunnan polulle?

  VastaaPoista
 12. Kyseessä lienee yksi näistä persoonallisuushäiriöisistä punavihreistä, joiden elämä on somessa ja joiden kaikki aika kuluu siihen, että etsitään jotain kommentoitavaa, jotta saadaan näkyvyyttä.

  VastaaPoista
 13. Ralli on niin pöljä laji kuten muutkin jossa ajetaan ympyrää menemättä mihinkään vaikkei kauppaan ole kiire ennen yhdeksää hakemaan kaljaa, synnytykseen, sotaan, paskalle että minuakin kyllä kiinostaa miten lehmän kävi.

  Ja ralli kansa se pahinta lehmäntappajaa on: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ippa-lehma-kuoli-nieltyaan-rehun-sekaan-paatyneen-tolkin-palasen-tilallinen-vetoaa-roskaaviin-ihmisiin-jos-jaksat-kantaa-taydet-tolkit-autoon-niin-jaksat-myos-kantaa-ne-pois/7879176 Heittelevät pitkin pellon reunoja tölkkinsä ym.

  Kankkunen tuntui siltä kuskilta jonka kyydissä sitä ollaan, onhan noista moottoriympyrä"urheiluista" kuitenkin ralli se jossa on edes jotain järkeä(voi vaikka katsoa mitä osia ovat käyttäneet ralliversiohin ja nostaa oman auton maavaraa samalla lailla) ja näitä kopiovat darwinitkin kuolevat kansaa kiusaamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas yksi näistä yltiö tosikoista joiden mielestä kaikessa mitä tehdään pitäisi olla jotain mitä he kokevat järkeväksi. Mitään ei saisi tehdä sen vuoksi että se on niiden muiden (ei näiden) mielestä hauskaa. Sitä vähän miettii että mitä näiden ultratosikkojen mielessä oikein liikkuu, ovatko he niin egoisteja etteivät pysty kuvittelemaan jonkin olevan hauskaa toisten mielestä vaikkei se itsestä olisikaan, vai eivätkö he vain halua että muut pitävät hauskaa asialla josta eivät itse välitä? Millainen luonnevika heillä oikein tosiasiassa on? Itse voin kuvitella ja ymmärtää helposti että jokin asia voi olla toisen mielestä hauskaa hommaa, vaikken itse siitä niin välitäkään, ja annan mielihyvin heidän siitä nauttia. Mutta nämä eivät. Olisi aivan kamalaa olla heidän tosikkomaisessa "vain välttämätön on sallittua" maailmassaan, heidän tyranniansa alla. Tolkutonta porukkaa.

   Poista
  2. ja näitä _ajotavoillaan_ kopiovat darwinitkin...

   Poista
  3. Anaaliestyneen anon suosittelen lopettavansa lokeroinnin ja psykologiloinnin koska niihin ei selkeästi ole minkään sortin lahjoja ja kouluttautuvan esimerkiksi pakkaajaksi.
   Jos haluaa välttämättä ammattiaan jatkaa siirtyvän kykyjään vastaavaan työpaikkaan esim. juuri jutussa mainittuihin vihreisiin jonka joukossa voisi alallaan olla huippua...

   Ehkä voisi mennä kylille ajamaan ympyrää ilman äänenvaimeninta tai ihan koko pakoputkea.

   Poista
  4. Jaa tuo ano taisikin olla sarkastinen(ei aina voi olla varma milloin imitoidaan iltalehden idiootteja), onneksi on aamu voi syyttää sitä.

   Jos ei nyt ollutkaan niin heitelköön siitä vaimennettomasta mopostaan ne tölkkinsä isänsä pihalle ja kuskoon myös sinne, ei tarvi toisten tiluksille mennä. Jätän tämän tähän en jaksa langeta peikkoihin vielä.

   Poista
  5. Suksipa tena sinne hevonvittuun trollaamasta ihmisten ilmoilta.

   Poista
  6. Minkä ominaisuuden kanssa ne Flynnin tutkimukset kertoivatkaan roskaamisen, lehmien tapon, huonon käytöksen ja lukihäriön ja lukuymäryksen korreloivan?

   Poista
  7. Tekoäly tulee kyllä tarpeeseen...

   Poista
 14. Tehostimena otsikkoon: sanojen on ja pikkulapsen väliin sana häiriintyneen.
  (tämäkin on sarkasmia, jota prof. blogin kommentoijista näyttää osa ymmärtävän, ja senkin vähän väärin, viite: prof. edellinen blogi).
  Lapsen taso; sehän vaihtelee. Säveltäjien kohdalla taso voi lapsilla olla korkeampi kuin buumereilla, taitaa matikan kohdallakin olla poikkeavia tasoja. Toisaalta, lapsihan voi vaikuttaa vajakilta, kuten oli Einsteinin kohdalla, jolla sen jälkeen alkoi sitten synapseja räsähdellä.
  Kuten eräs sanoi: sori siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jooh, jo 8 vuotiaana huomasin olevani "äärioikeistolainen", tämän päivän mittapuilla kaiketi natsi-fasisti. vaikken ollut neekeriä koskaan nähnytkään, mitä ny Tarzan elokuvissa, joista sai realistisen käsityksen neekeereistä

   Poista
 15. Aika erikoisia kommentteja tänään täällä. Ehkä kesälomien alkuhuumassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villivarsat laukkaavat laitumilla.
   Lapset tekee lasten töitä:
   paskantelee pitkin teitä.

   Poista
  2. Ki-ki-khiitosh!

   Poista
 16. Vastuullinen Media(TM) vauhdissa:

  Valkoisen rikollisen nimen voi julkaista vaikka tuomio on alle 2 vuotta ehdotonta.

  Neekerin ym. muiden rättipäiden kohdalla ei.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d0697a4-cede-4768-acce-903a1a3b1314

  VastaaPoista
 17. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/99f2418f-506a-46d1-b8ea-7630987c9596

  VastaaPoista
 18. Jäämeren sulamista ei voi enää pysäyttää: ”Ensimmäinen suuri pala, jonka menetämme”
  Jääpeitteen sulaminen johtuu lähes yksinomaan ihmiskunnan päästöistä, tutkimuksessa todetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menetämme? Mitähän se meille on tähän asti antanut?

   Poista
 19. Eiköhän kyseessä ole pohjimmiltaan kuitenkin : julkisuus!
  Kun veli on päässyt vähäisillä ansioillaan oikein presidentti-peliin mukaan, ei sisko voi olla vähäisempi. Ja tietysti tässä nykyisessä tohtori- tulvassa täytyy omaa profiliaan nostaa ajatuksena mahdollinen tuleva professorisuus…

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!