torstai 2. marraskuuta 2023

Riikka Purra loi toivoa paremmasta tulevaisuudesta

Eilinen MTV3:n ohjelman "Asian ytimessä" ensimmäinen osio oli mukavaa katsottavaa. Siinä valtionvarainministeri Riikka Purra (ps) kertoi hallituksen kuulumisista ja ylipäänsä maamme johtamiseen liittyvistä seikoista.

Ohjelman aikana vakuutuin siitä, että Suomella on tällä hetkellä yksi parhaista ellei kaikista paras valtionvarainministeri minun elinaikanani. Häntä kuullessa kävi selväksi, etteivät Purra tai Perussuomalaiset ole hallituksessa kahmimassa itselleen omia etuja vaan pelastaakseen Suomen siltä kohtalolta, jota kohti edellinen hallitus oli hartiavoimin ollut sitä työntämässä. 

Ihan aluksi Purra totesi Perussuomalaisten kannatuksen laskusta hallituskauden aikana, että "suoraan sanottuna ihmettelisin, jos kannatus ei mihinkään laskisi. Lasku on mielestäni maltillista siihen nähden, kun muistetaan, millainen hallituksen alkutaival oli ja toisekseen, että minkälaisella kärjellä varsin kunnianhimoisen hallitusohjelman linjauksista on pääasiassa kerrottu."

Puolueensa puheenjohtaja Purran näkemys sai kuin sattumalta vastauksen tänä aamuna kun Ylen julkaisema puoluekannatusmittaus vahvisti puolueen kannatuksen laskun tasaantuneen. Suomen kannalta on kuitenkin harmi, että samaan aikaan Kokoomuksen kannatus näytti lähteneen alamäkeen ja SDP:n reiluun nousuun.  

Valtionvarainministeri otti kantaa myös etenkin sosiaalisessa mediassa yleiseen näkemykseen, jonka mukaan Perussuomalaisten kannattajat olisivat lähinnä sosiaalituilla eläviä yhteiskunnan laitapuolen kulkijoita. Näin ei ole, vaan Purran mukaan "Perussuomalaisten kannattajakunta koostuu hyvin monenlaisista ihmisistä, mutta yksi tietty ryhmä koostuu omillaan toimeentulevista työntekijöistä ja pienyrittäjistä, jotka nimenomaan haluavat, että työllä elää, työ kannattaa ja toisaalta, ettemme jaa miljardeja veronmaksajien rahaa toissijaisiin kohteisiin tai humpuukiin".

* * *

Yksi yhteiskuntamme vaarallisimmista humpuukiharrastuksista on ollut lepsu maahanmuuttopolitiikka. Sen seurauksena Suomessakin on nähty antisemitististä liikehdintää, jossa on huudeltu juutalaisvastaisia sloganeita, vaikka mukana on ollut jopa suomalainen kansanedustaja Veronika Honkasalo (vas) ja kansalaisaktivistifyysikko Syksy Räsänen. 

Tässä suhteessa oli miellyttävää lukea uutinen, jonka mukaan maahanmuuttovirasto palkkaa 150 työntekijää, jotta lupien käsittely nopeutuu ja luvattomat lähtevät maasta. Ylijohtaja Ilkka Haahtelan mukaan "Suurin osa lisäresursseista ohjataan kansainväliseen suojeluun oikeutettujen, opiskelijoiden ja työntekijöiden lupaprosesseihin... Meidän pitää pystyä tukemaan ja edistämään henkilöiden maasta poistumista tilanteissa, joissa he eivät saa lupaa tai lupa ei ole enää voimassa".

Yllä mainitussa MTV3:n ohjelmassa Riikka Purra antoi ymmärtää, että myös hallitusohjelmaan on tulossa muutoksia. Niiden seurauksena korkeasti koulutettujen erikoisasiantuntijoiden työskentely maassamme helpottuu ja samalla humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa järkeistetään nykyisestä. Yksityiskohdista hän ei kuitenkaan kertonut. 

Tämän muutoksen perusteet on helppo löytää naapurimaastamme Ruotsista. Sieltä viimeisin huomaamani uutinen kertoi, että "Ruotsissa kielletään laukut suurissa tapahtumissa – syynä turvallisuustilanne". 

* * *

Suoraan sanoen minua ihmetyttää, miksi osa suomalaisesta poliittisesta kentästä - ja heidän äänestäjänsä - haluavat samaa Suomeen. Asia on vakava, sillä tämä ymmärtämättömyys saattaa hyvinkin johtaa siihen, että meille syntyy vuoden 2027 eduskuntavaalien jälkeen jälleen hallitus, jossa nämä järjettömät poliittiset voimat ovat edustettuina.

Tästä syystä on tärkeää, että Petteri Orpon (kok) hallitus onnistuu sekä maahanmuuttopolitiikan että talouspolitiikan osalta. Jälkimmäiseen valtiovallalla on vain rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa, mutta toiveikkuutta lisäävät tuoreet uutiset, joiden mukaan talouskasvu olisi jälleen lähdössä liikkeelle: asuntomarkkinoiden odotetaan vilkastuvan ensi vuonna ja metsäteollisuudenkin pohjakosketuksen arvellaan jääneen historiaan.

Mikäli nämä merkit viittaavat talouden virkistymiseen, on nykyisellä hallituksella mahdollisuus tehdä jopa sellainen ihme, että siihen osallistuneiden puolueiden kannatus nousee vastuusta huolimatta - tai juuri sen ansiosta. Tämä olisi toivottavaa jo senkin takia, että se antaisi esimerkin myös tuleville vuosille ja vuosikymmenille.

37 kommenttia:

  1. Professori esitti kysymyksen, jota olen itsekin pohtinut. Nimittäin, eivätkö nämä natsi- ja rasisti -huutelijat ymmärrä, että hallituksen toimet maahanmuuttoasioissa toteutuessaan parantavat myös huutelijoiden turvallisuutta. Kenenkään edun ei pitäisi olla länsinaapuria vastaavan tilanteen syntyminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin vaikeaa tunnustaa olleensa väärässä ja kaikkein kamalinta, että Jussi Halla-aho sen sijaan on ollut koko ajan oikeassa; jo 15 vuotta sitten hän osasi nähdä tulevaisuuteen.

      Poista
  2. Ukrainaa pitää auttaa, materiaaliavustuksilla mutta ei ikinä rahalla! Sillä se uppoaa korruptioitujen taskuihin. Eu säätää 50 miljardin rahalähetystä Ukrainaan ja sitä persut kannattaa, mikä on suomen osuus tuosta rahamäärästä, pelkäämpä että miljardeja sillä moni eu maa ei tuota raharyöstöä maansa salli tehdä.

    VastaaPoista
  3. Artikkelissa mainittu kosmologi Syksy Räsänen on poliittisen aktiivisuutensa vuoksi erittäin epäuskottava tiedemies. Hän on tyypillinen vasemmistolainen. Toisaalta hänen tutkimusalansakin on vasemmistolaisten suosima!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kosmologiassa ole mitään vasemmistolaista, älä höpäjä. Kovaa tiedettä. Ihmisen älykkyys ja lahjakkuus ei suojele häntä siltä kognition häiriöltä joka tuottaa vasemmistolaisia. Viisaus ei ole suoraan verrannollinen älykkyyteen, vaan mitä ilmeisimmin siitä kohtuullisen erillinen alue.

      Poista
    2. Juuri kukaan ei huomaisi, vaikka kosmologeja ei olisikaan. Jos Räsänen katoaisi savuna ilmaan, ei se mikään suuri menetys olisi, vaan veronmaksajat jäisivät plussalle.

      Poista
  4. Jälleen kerran jätettiin erään puolueen presidenttiehdokas pois vaalikeskustelusta. Miksi? Pelottaako hyvä pärjääminen jo etukäteen noin paljon?

    https://www.suomenuutiset.fi/miten-valtetaan-ruotsin-tie-yle-kysyi-presidenttiehdokkailta-paitsi-silta-yhdelta-jonka-nimen-varmaan-arvaatkin/

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2c69937b-9651-40a9-b29c-142e6996d975

    VastaaPoista
  5. Kirjoitin juuri yle:n palautepostiin meilin, jossa kritisoin tätä "teinityttömäistä" ideologisuutisointia: no se menee mappi öö:hön ts. deletoidaan.
    Kun nuo presidenttikandidaatit, siis potentiaaliset kaksi, ovat valinta ruton tai koleran väliltä, äänestän tietysti Jussia. Hänen ajatuksensa eivät vallitsevaa ideologiaa tue ja siksi myös kannatus on alakantissa.
    Orpoon en luota, hän on pehmomyötäilijä, kokoomusvasemmistolainen propagandisti: "Maahanmuuttajien motiivien arvostelu on rasismia".

    VastaaPoista
  6. Proffa: miten vertaat Riikka Purra vs. Iiro Viinanen? Iiro ja hallitus oli aika kovan paikan edessä 90-luvulla. Itse olin lainarahalla ja työssä käynnillä elävä yliopisto-opiskelija tuolloin, joten lamaa en tuntenut. Hämärästi muistan miekkarin, jossa Ole Norrback sai punaisesta säästöpossusta osumaa Senaatintorilla. Vai onko valemuisto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea verrata, mutta on totta, että Viinanen hoiti hommansa hyvin. Toisaalta silloin ei tainnut olla pelivaraa senkään verran kuin nyt.

      Poista
  7. Minä en usko pätkääkään tämänkertaiseenkaan Ylen kannatusmittaukseen. Mistä muka SDP
    on saanut noin ison kannatuksen.
    Duunareiden ykköspuolue on monissa
    mittauksissa ollut PS.
    Eläkeläisiä kohdeltiin budjetissa hyvin, miksi he kannattaisivat nyt SDP:tä
    YLE pystyy oman paisuneen budjettinsa
    avulla jotenkin puliveivaamaan tuloksia.
    Tietenkin se sitäkin yrittää, koska nimenomaan PS on kovasti ajanut sen
    pöhöttyneen budjetin leikkausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhukset katselee paljon tv:tä ja sieltä yleä, pitävät kaikkea totetana mitä tuo verorahoilla elävä syöpä töllöttömistä suoltaa, toki ei kaikki vanhukset, mutta useimmat on jo tv:n aivopesemiä.

      Poista
    2. Mitä vanhempi suomalainen sitä enemmän todennäköisesti katsonut telkkaria. Eli vanha hokema menee uusiksi: nuoruus hulluus, vanhuus tyhmyys.

      -jussi n

      Poista
  8. Tuon antisemitismin määrä ja laatu yllätti minut täysin, vaikka olen kuvitellut ettei näin vanhaa kyynikkoa enää mikään yllätä. Ilmiön rajuus ja laajuus sekä erityisesti sen julkinen hyväksyntä tulivat minulle täytenä yllätyksenä. Tiesin toki että sitä on olemass, olenhan törmännyt siihen ennenkin ja aika useinkin, ja että etenkin vasemmisto on meillä äärimmäisen antisemitististä, mutta se että he kehtaavat huutaa ja kirjoittaa sen julkisuuteen täysin häpeämättömästi kuin Natsi-Saksassa konsanaan, tuli kyllä puskan takaa. Noista miekkareista ei puuttunut kuin soihdut ja hakaristit, punataustaiset liput siellä jo olivatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi tämä vasemmistouusnatsiporukka, vai millä nimellä heitä nyt kutsuisi, täyttää median uutisten kommenttipalstat juutalaisvihallaan aivan häpeämättömästi. Ja median sensoreiden täydellä hyväksynnällä. Siellä on niin kovaa kamaa, ettei siitä puutu kuin vaatimukset keskitysleireistä.

      Poista
    2. Vasemmisto toimii aina epäloogisesti. Vihaavat juutalaisia, vaikka heidän suuri oppi-isänsä Karl Marx oli juutalainen.

      Poista
    3. Se mikä tuossa meidän yhteiskunnassa eniten hämää, on se että miksi he saavat sylkeä tuota myrkkyään juutalaisia kohti kenenkään mitenkään puuttumatta tai edes oikeastaan kritisoimatta.

      Poista
    4. Koko kesä jauhettiin rasismista. Eikö juutalaisia nyt kohdella rasistisesti? Palestiinan ja jopa Isiksen lippuja liehutellaan mielenosoituksissa ja kaikki on ok. Vihervasemmisto on tosiaan ristiriitaista ja outoa porukkaa.

      Poista
  9. Täytyy sanoa että näillä ehdokasasetteluilla on haastavaa äänestää. On kuin valitsisi ruton ja koleeran väliltä. Mutta taktikoidaan. Eka kierroksella ääni Jussille.

    Jos tai kun menee toiselle kierrokselle, niin olisipa yllätys kun toisena vastassa olisi aina järkeviä puhuva Sari!

    Tätä henkilöä äänestää kristilliset mummot ja papat sekä naisedustajaa presidentiksi haluavat.

    Sari sopii ainakin minulle ennemmin kuin Li.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa taas mennä nämä pressan vaalit ainakin toisella kierroksella vastaan äänestämiseksi. Siellä tuskin on ketään jonka puolesta voisi äänestää. Äänestys mennee inhokkijärjestyksessä, joka on Andersson, Haavisto, Stub, Rehn, Essayah, Aaltola. Ainoa jonka puolesta voi äänestää on Halla-aho. Mutta en usko hänen olevan toisella kierroksella. Siellä on todennäköisesti Haavisto ja Stub ja silloin minä äänestän nukkuvien puoluetta. En voi edes pahimmissa painajaisissanikaan kuvitella piirtäväni kummankaan numeroa äänestyslippuun. En ikinä. Jos siellä on jommankumman sijasta joku toinen, niin menen äänestämään tätä. Ja tietty jos jostain yllättävästä syystä siellä olisi Jussi, niin sitten äänestän häntä. En pidätä henkeäni sitä odotellessa.

      Poista
    2. Jos todennäköisellä toisella kierroksella on vaihtoehtona vain joko Bilderberg-maanpetturi tai Klaus Schvabin tallin kasvatti, liityn "nukkuvien" puolueeseen.

      Poista
    3. Jos toisella kierroksella on psykopaatti ja sosiopaatti, käyn piirtämässä lipukkeeseen kyrvän kuvan.

      Poista
    4. Sitähän ne Bilderberg-maanpetturit ja Klaus Schwabin tallin kasvatit todennäköisesti ovat - ulkonäkö ja rakastettava käytös voivat olla hyvin petollisia.

      Poista
  10. Näin meillä Suomessa tänään Ylen mukaan

    Vientiyritysten tilauskirjat ohentuivat rajusti – ”En julista kriisiä, mutta jotain vakavaa voi olla edessä”, sanoo pääekonomisti

    Uusien tilausten ja tarjouspyyntöjen määrä on pudonnut nopeasti. Teknologiateollisuuden mukaan osa Suomen vientiyrityksistä on jo vaikeuksissa.
    Jos uusia tilauksia ei pian ala kertyä, ensi vuonna halleissa on työt vähissä.

    https://yle.fi/a/74-20058117

    ---------------------------

    Metsäyhtiö Kotkamills sulkee Kotkan sahan pysyvästi – 64 työntekijää menettää työpaikan sahalla

    https://yle.fi/a/74-20058227

    Artikkelista poimittua

    Kotkassa on tämän vuoden aikana kuultu useita huonoja talousuutisia.

    Metsäyhtiö Stora Enso ilmoitti sellutehtaan lopullisesta sulkemisesta Kotkan Sunilassa.
    Lisäksi satamaoperaattori Steveco on lomauttanut henkilöstöään.
    Talouden alavire on heijastunut myös vahvasti Haminan–Kotkan satamaan, jonka liikennemäärät ovat romahtaneet kesän aikana.

    --------------------------

    Ensimmäiset lakkokohteet julki – näissä paikoissa työt pysähtyvät ensi tiistaina

    https://yle.fi/a/74-20058268

    ///////////////////////////

    Artikkelissa olevat listat lakkojen aikana suljettavista kohteista on pitkä. Onko Suomella todella varaa tähän ja eikö SDP:llä ja sen ay-liikkeellä ole mitään muita vaihtoehtoja asioiden hoitoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Positiivista on ettei AKT:n tarvitse pysäyttää satamia kun ne pysähtyy tällä menolla muutenkin :)

      Poista
    2. Elorannan masinoimat poliittiset lakot voivat olla se viimeinen niitti Suomineidon arkkuun. Miten mies kehtaa; itse nauttii ökypalkkaa, eikä menetä killinkiäkään, eikä duunarit ja kuralla oleva talous tätä herraa kiinnosta pätkääkään! "Hyvä" esimerkki siitä, kuinka valta turmelee ihmisen.

      Poista
  11. Sisäministerille vinkki - kyllä se laittomasti maassa olevien maasta poistaminen onnistuu kun on tahtoa:

    MTV uutiset tänään

    Yli 165 000 afganistanilaista paennut Pakistanista kuukauden aikana: Vapaaehtoiselle poistumiselle annettu aika umpeutunut

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yli-165-000-afganistanilaista-paennut-pakistanista-kuukauden-aikana-vapaaehtoiselle-poistumiselle-annettu-aika-umpeutunut/8811496

    Artikkelista poimittua

    Pakistan katsoo 1,7 miljoonan afganistanilaisen asuvan maassa luvatta, ja heille oli annettu aikaa marraskuun ensimmäiseen päivään asti poistua vapaaehtoisesti.
    Valtaosa maasta lähtevistä on tullut rajanylityspisteille aivan viime päivinä.

    Khyber Pakhtunkhwan maakunnassa Torkhamin rajanylityspaikalla useiden kilometrien mittaisen jonon purkaminen kesti torstain vastaisena yönä aamun tunneille saakka.
    Jonossa oli arvolta 28 000 ihmistä.

    ////////////////////

    Euroopan maiden keinovalikoimat asioiden tehokkaaseen hoitoon ovat perin puutteelliset. Asialle pitää tehdä jotain, jotta maamme ei muutu Paskastaniaksi.

    VastaaPoista
  12. Tämä on ilmeisesti(?) sitä oikeaa vihreyttä maamme "tulevaisuuden toivoilta" - seikkaperäisen Instagram kuva-ohjeen kera.
    Eikö tosiaankaan vasemmistossa, SDP:ssä ja vihreissä tiedosteta / ymmärretä valtion talouden tilaa?

    IL tänään

    Vihreät nuoret julkaisi kuvan "ministerin peräaukosta" – Järkytys leviää

    Vihreät nuoret jakoi sosiaalisessa mediassa seikkaperäiset kuvalliset ohjeet siitä, mihin Petteri Orpon (kok) hallituksen leikkaukset pitäisi heidän mielestään tunkea.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6098afba-dbc1-4094-b0e5-710ab4226bda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On eri asia, jos joku hemmo puhuu omissa porukoissaan jonkin asian tunkemisesta sinne minne aurinko ei paista, ja sen välillä että puolueen nuorisojärjestö tekee oikein kaavakuvan asiasta että jotain tungetaan (nais)ministerin takapuoleen. Jälkimmäinen osoittaa sellaista sivistyksen puutetta että koko järjestöä ja sen jäseniä voi pitää täysin juntteina. No, he ehkä ovat vain sitä osaa nuorisosta jonka puheessa on paljon muutenkin näitä nykypäivän välimerkkejä eli vittuja.

      Poista
    2. Kyllähän vihreillä on varmasti paras ammattitaito näissä peräaukkohommissa ihan presidenttiehdokkaasta alkaen. Mutta eihän sitä nyt ihan julkisesti olisi pitänyt alkaa mainostamaan. Ruskean reiän ritarikunnan voisi tietysti vihreiden kohdalla nimittää vihreän reiän ritarikunnaksi ihan noin salaperäisyyden vuoksi, vaikka kaikki tietäisivät oikean nimen.

      Poista
    3. Kyllä seuraavan Suomen presidentin tulisi olla peräänantamaton!

      Poista
  13. Mielenkiintoinen artikkeli, johon on annettu vähintäänkin mielenkiintoisia kommentteja:
    "Turkin presidentti varoitti Israelia: ”Saatamme tulla odottamatta jonakin yönä”",
    https://www.partisaani.com/news/world/2023/10/31/turkin-presidentti-varoitti-israelia-saatamme-tulla-odottamatta-jonakin-yona/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää jos Bosporinsalmi on lasitasankoa. Se on kuitenkin ihan tarpeellinen laivareitti.

      Poista
  14. Nykyinen euroopan kulttuuri tuhoutuu, jos holtiton maahanmuutto kehitysmaista jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitätähän EU-diktatuurin korruptoimat maanpetturipoliitikot ja EU-diktatuurin korruptoima valta- eli propagandamedia eivät piittaa, vaikka hyvin tietävät asian. EU:n aatteellisen isän Coudenhove-Kalergin suunnitelman mukainen Euroopan valkoisen väestön tuhoaminen jatkuu koko ajan.

      Poista
    2. Jos Eurooppaan tulee yksilöitä, joiden ÄO on 75 ja jonka vanhemmat ovat serkuksia ja yksilö ottaa puolisokseen serkkunsa, jonka ÄO on 75 ja vanhemmat serkuksia, mitäpä luulette, onko tuollaisella porukalla mahdollista pärjätä nykyaikaisessa länsimaisessa yhteiskunnassa? Lähtömaassaan varmasti pärjäävät koska sikäläinen yhteiskunta on heille rakentunut.

      Poista
  15. Koskapa kerran professori toi esiin tuon Syksy Räsäsen, mainitsen kerran sattuessani asioimaan kirjastossa samaan aikaan hänen kanssaan saattaneeni omakohtaisesti havainnoimalla todeta, että tuo SR on fyysisesti melko pitkä, mutta laiha ja vetelä tyyppi. [Puheenaihe](https://youtu.be/rqjHpTGXx4U)esta saattoi todeta, että hän on myös älyllisesti varsin vetelä, agitaatiotyylin ollessa samaa päällepuhumistasoa kuin Sanna Marinilla. Tuo lienee melko tyypillistä äärivasemmistoagitaattoreille.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!