tiistai 21. marraskuuta 2023

Suomenvenäläisten protesteista

Ukrainasta on tuotu Suomeen tuhottu venäläinen panssarivaunu. Valitettavasti maamme venäläinen vähemmistö ei ole ymmärtänyt - tai halunnut ymmärtää - ettei sitä tuotu heidän kotimaansa kunniaksi vaan muistuttamaan siitä pahanteosta, johon Putinin diktatuuri on johtanut itänaapurimme. Ja siksi he ovat tuoneet nimenomaisesta kiellosta huolimatta panssarivaunulle kukkia kaatuneiden venäläissotilaiden muistoksi. 

Suomenvenäläiset ovat myös osoittaneet mieltään itärajan sulkemisesta ja vaatineet rajan avaamista päästäkseen matkustamaan esi-isiensä maille tapailemaan sukulaisiaan. Tähän on luonnollisesti tarttunut venäläinen media muokatakseen maan asukkaiden Suomeen suhtautumista negatiivisemmaksi. 

Tämä kaikki on outoa, sillä olemmehan viime päivinä saaneet todeta, että venäläiset ovat kohdistaneet Suomeen kehitysmaalaisia hyödyntävän hybridioperaation, jonka avulla pyritään luomaan maahamme eripuraa. Ja siksi voisi kuvitella maamme venäläisten kohdistavan viestinsä suomalaisten sijasta Putinin hallinnolle. 

Tahdon tässä yhteydessä todeta, etteivät edelle kuvaamani seikat ainakaan lisää luottamustani Suomessa asuvien venäläisten luotettavuuteen. Enkä usko, että olen tuntemuksissani ainoa, vaan toivon ja odotan, että erityisesti turvallisuusviranomaisemme ymmärtävät jatkossa katsoa entistä tarkemmin tämän maahanmuuttajaryhmän perään. 

Jäin kuitenkin näitä tapahtumia miettiessäni pohtimaan sitä, että ymmärtävätkö suomenvenäläiset aiheuttavansa näillä toimillaan hallaa ennen kaikkea itselleen. Vai tekevätkö he sitä tarkoituksella - mahdollisesti etäohjattuina Venäjältä - vai ainoastaan omaa ymmärtämättömyyttään. 

Oli kyse kummasta tahansa, ovat nämä tapahtumat terve muistutus suomalaisille siitä, että - käyttääkseni kulunutta mielikuvaa - ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi. Ja sen kanssa pitää muistaa olla varovainen nyt ja aina.  

44 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hidasteleeko VN? Raja kiinni. Aidan taakse 1/2 -joukkuetelttoja kaminoineen. Omalle puolelle aitaa soppatykkejä. Niissä metsäaktivistit keittämään hernerokkaa (lihapitoista).

   Poista
 2. On syytä muistaa myös venäläisten ikiaikainen taktiikka.

  Ensin naapurimaahan lähetetään venäläisiä asumaan.
  Kun heille jostain(?) syystä tulee ongelmia, Venäjän valtio on sitä mieltä, että Venäjän täytyy mennä auttamaan ja tukemaan kansalaisiaan naapurimaassa.
  Eli lähetetään esim. sotilaita "auttamaan" maanmiehiä.

  Tämä on käytännössä naapurimaan valtaamista. Esimerkkinä Georgian alueet, Moldovan alueella oleva Transnistria ja viimeisimpänä Ukrainan itäosat ja Krimin niemimaa.

  Jotta Suomelle ei käy samoin, on laitettava kova kovaa vastaan. Ei Venäjään mikään muu tehoa. Onneksi puolustusvoimat ovat kunnossa ja olemme Naton jäsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo että Venäjän armeija suojelee venäläisiä myös ulkomailla, tuli armeijan doktriiniin ihan selkokielisenä 1990-luvun lopulla. Sanoin jo silloin kollegoille että tämän pitäisi johtaa venäläisten Suomeen muuttamisen koviin rajoituksiin, mutta poliittinen eliitti oli toista mieltä. Seuraukset kärsimme nyt ja tulevaisuudessa. Pojan lukioluokalla oli useampia venäläisiä, etten sanoisi iso-venäläisiä, koska olivat kovia Venäjän laajenemisen tukijoita. Kyselin heiltä että mitä he tekevät sitten täällä jos Venäjä on niin hieno paikka, sain vain haistatteluja, en vastausta. Tai olihan tuo oikeastaan vastaus.

   Poista
 3. Katso tämän artikkelin video:

  PT-media tänään

  Liettuan rajavartijat heittävät maahantunkeutujat takaisin Valko-Venäjälle suoraan rajalla

  https://pt-media.org/2023/11/21/liettuan-rajavartijat-heittavat-maahantunkeutujat-takaisin-valko-venajalle-suoraan-rajalla/

  VastaaPoista
 4. Kaksoiskansalaiset muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ovat Putinin orjia. Ohjeet otetaan Kremlistä kun pitää sotkea Suomen asioita.

  VastaaPoista
 5. Voimme kiittää tästä venäläisvähemmistöstä, kaksoiskansalaisuudesta ja kiinteistöomistuksista presidentti Halosen virkakautta. On selvää, että suomenvenäläisten joukossa on ihmisiä, jotka tekevät niin kuin Putinin hallinto käskee. Venäjän seuraava "ilkeys" meitä vastaan on suomenvenäläisten laajamittaiset mielenosoitukset tai jopa mellakat. Voimme vain arvailla, miten Venäjä reagoi, kun suomalainen mellakkapoliisi kantaa noita mielenosoittajia poliisiautoihin. Sen jälkeen alkanevat salaperäiset tihutyöt ja julkisten paikkojen tärveleminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarve tulee - Internointi -leirit on keksitty.

   Poista
  2. Ja sinä luulet että niitä käytettäisiin riittävän ajoissa? herääpä unestasi.

   Poista
  3. Kyllä, kaikenlaisia keinoja on olemassa. Suomi vaan ei käytä niistä mitään, koska oikeusvaltio ja ihmisoikeudet.

   Poista
  4. Niitä on kuitenkin sen verran,että joukossa on pakko olla sellaisia..ja onhan nuo jo lapsesta saakka aivopesty..täällä on muutenkin noita Kremlin etäpäätteitä,mitkä on ohjelmoitu puhumaan ihmisoikeuksista ja kansainvälisistä sopimuksista...sieltä ajatus on syötetty,että sitä voi tarvittaessa käyttää meitä vastaan..Jopon selkään ja itää kohti polkemaan joutavat

   Poista
  5. Ehkä kuitenkin/myös lipposen hallituksia jotka kuppasivat valtion omaisuudet ja ryssien kanssa alkoivat vehkeilemään, valtion energiateollisuuden siirto oligarkien(muutamien suomalaisten ja ulkomaalaisten) käsiin puoli ilmaiseksi tuosta vaikka klikkailee taaksekin päin niin selviää ketkä halusivat ryssille kansalaisuuden ja kaasuputket sekä itselleen ja eturyhmilleen osingot vaivaisilla helvetin isoilla maksuilla ulkomaille jotka tietenkin maksettiin osakkeina kiitoksena avunaanosta...

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_vaalikauden_2003%E2%80%932007_kansanedustajista

   Poista
 6. Kysymys ei ole: onko spetsnazeja Suomessa - vaan kuinka paljon.
  Koulutusta niiden tunnistamiseen - ja tositilanteessa eliminointiin - pitäisi antaa paitsi siihen erikoistuneille joukoille - myös vapaaehtoisille maanpuolustuskoulutukseen osallistuville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on ollut "aina". Jo kekkosen aikaan Neuvostoliitto oli määritellyt jokaiselle Suomen sotilaalliselle kohteelle omat vastuuhenkilöt jotka tunsivat kohteen, valmistelivat sen tuhoamisen speznah-joukkojen hyökkäyksellä tai muuten, ja heillä oli täällä varastot valmiina, osa porukasta asui täällä, osan oli määrä ostaa toiminnan alkaessa lentoliput ja tulla maahan ihan laillisesti, ilmoittautua turvatalossa ja saada varusteensa, ottaa pakut ja ajaa kohteelleen.

   Törmäsin pariin näistä hemmoista jo ihan junnuna erään kohteen luona juoksulenkilläni, kun olivat tutustumassa ilmeisesti henkilöstön vaihdon yhteydessä uuteen toimintamaastoonsa.

   Nämä "asiantuntijat" jotka väittävät että nämä nyt maahantulijat eivät ole vaarallisia koska heillä ei ole kuin pakolaiskeskuksen haarukat aseinaan, ovat hyvin noloja tapauksia. Kaikki jotka jotain tietävät, tietävät että ne aseet ovat olleet täällä piilossa jo vuosikymmeniä, vaihdettu varmaan modernimpaan kalustoon jo kymmenen kertaa jne. Tuo "pakolaisena" tuleminen on kätevä konsti, he saavat sen nimen Suomen kirjanpitoon minkä haluavat, turvatalot Kelan maksamana, eikä FSB:n tarvitse laittaa tikkua ristiin noiden asioiden kanssa. He voivat asua täällä hiljaisina vaikka vuosikymmenen odottaen käskyä toimia.

   Poista
  2. Ottakaapa ne jotka vielä osaavat lukea hieman pidempiä tekstejä, käteenne Clancyn "Myrsky nousee" ja lukekaa siitä tuon toiminnan kuvaus. Vanha kirja, ei ehkä aivan tarkin ja todellisin kuvaus, mutta riittävän hyvä että saatte kuvan siitä miten tämä oli aikanaan suunniteltu tehtäväksi ja miten se suunnilleen tehtäisiin tänäkin päivänä. Ei asiat niin paljoa ole mihinkään muuttuneet että perusteet olisivat erilaiset.

   Poista
  3. Muistaakseni kun sodan alkuvaiheessa ryssät yrittivät valloittaa Kiovan, niin ukrainalaisten sanottiin hoitaneen spetsnazien eliminoinnin hienosti.
   Siinäkin asiassa suomalaisilla saattaisi olla opittavaa ukrainalaisilta.

   Poista
  4. Vaikka olen rauhan mies henkeen ja vereen, näkisin kyllä mielelläni että slobo saisi dunkkuun ja kunnolla. Ongelma meillä varsinkin Euroopassa on se, että siellä Vennäänmaalla on lataukset suunnattu pääkaupunkeihimme.
   Ona varsin surullista että rauhan tasapaino on niin huono ja sitä kallistelee muutama poliittis-uskonnollinen tyrannia (Venäjä, Iran etunenässä). Pohjois-Korea saadan raapaistuksi matalalaksi helposti jos tarve vaatii. Ja kun Naz-Putin kaatuu, menee siinä sivussa Syyrian kelmi Al-Assad ja saattaa Iranissakin parta tutista mullaheilla.
   Kun vielä saisi syntyvyyden säännöstelyn Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Olen vanhemmalla iällä alkanut fanittaa Linkolaa.

   Poista
 7. Normaali kahdenvälinen toiminta Venäjän/Neuvostoliiton kanssa on aina ollut omanlaista: venäläiset tulkitsevat tekemisensä - aina - molempia osapuolia tyydyttäviksi.
  Esimerkiksi Kalevan alas ampuminen rauhan aikaan 1940 oli Molotovin mielestä välttämätön toimenpide suomalaisten vihamielisten tekojen vuoksi. Suomalaisten olisi pitänyt ymmärtää toimenpiteen välttämättömyys.
  Talvisodan aloitus oli itsessään perivenäläinen puolustautuminen suomalaisten "vihamielisyyttä" vastaan ja pommitukset Helsinkiin joulukuussa 1939 olivat leipäkorien pudotuksia nälkäisille helsinkiläisille. Ukrainan "erikoisoperaatio" on samaa sukua.
  Katynin metsän tappopippalot ovat puolalaisten mielessä vielä tänäkin päivänä (he ottivat opikseen).
  Tätä listaa voisi jatkaa loputtomasti.
  Tämänpäiväinen venäläisvalehtelu ei eroa aiemmasta mitenkään: masinoidut, viranomaisten avustamat rajanylitykset ovat Peskovin ja Medvedevin mukaan länsimaisia valheita: se mikä näkyy ja on ilmeistä onkin valetta.
  Kun natsien so. 30-40-lukuisten saksalaisten tekoja kauhistellaan vieläkin, niin moninkertainen venäläissekoilu katsotaan sormien välistä. Onneksi ilmapiiri on hieman muuttumassa, Li Anderoneista ja Scheinineistä huolimatta.

  VastaaPoista
 8. Seilasin kesällä pari kertaa ohi Säkkiluodon. Säkkiluoto on yksi näistä takavarikoiduista saarikohteista strategisella paikalla Airistolla. Itse näkemäni ja Oikotien myynti-ilmoituksen perusteella se on vähintäänkin epäillyttävä paikka. Sijainti ja rakennuskanta laitureineen olisi oiva paikka ilkeyksien tekoon ja vakoolukeikkoihin.

  VastaaPoista
 9. Venäjää voi verrata minkkiin joka tappaa huvikseen, ei tarvitte olla nälkä. Ryssät ei tekisi suomella mitään, pelkkä valtaamisen järjetön hulluus noikka kiiltää silmissään. Noita ei kiinnosta muuta kun Maarianhamina, joten kuulemma suomen pitäisi verisesti puolustaa jos ryssät tuonne hyökkäisi, herää vain kysymys että miksi pitäsi puolustaa, eiköhän puolustus olisi hurrien heiniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tämä Ahvenanmaavastaisuus kumpuaa? En ymmärrä.

   Poista
  2. Ahvenanmaalaiset ovat osa ongelmaa, eivät halua puolustaa aluettaan niiltä jotka aiheuttavat ongelmia meille kaikille, ja tekevät kaikkensa että se olisi meille muillekin mahdollisimman hankalaa ja veristä.

   Se Ahvenanmaa kun ei ole demilitarisoitu minkään pasifismin vuoksi, vaan aivan päin vastaisen asian vuoksi. Se helvetin saaristo on sijantinsa vuoksi niin vaarallinen kaikille koko pohjoisella Itämerellä ja sen rannoilla, että sitä ei anneta mielellään kenellekään toiselle. Siksihän se on demilitarisoitu, että ne jotka sitä demilitarisointia vaativat, voivat vallata sen helpommin itselleen. Jos siellä olisi joukkoja ja linnoituksia, se olisi hiton vaikea ottaa.

   Ja miksi se on niin vaarallinen joutuessaan Suomelle, Ruotsille, Latvialle, Liettualle ja Virolle vihamielisen vallan käsiin? Sieltä käsin voi laivoin ja lentokonein sulkea ja estää koko perkeleen pohjoisen Itämeren, Suomenlahden ja Perämeren laivaliikenteen, ihan kaiken. Ja sen jälkeen Suomi, Viro, Latvia ja Liettua olisi saarrettuna, ei kulkisi tavarat eikä mikään sisään eikä ulos. Ja Ruotsikin voisi käyttää vain ihan eteläisimmän Itämeren sekä Pohjanmeren puoleisia satamiaan.

   Sillä Ahvenanmaan demilitarisoinnilla ei ole mitään helvetin tekemistä minkään rauhan tai pasifismin kanssa, kuten tyhmät ahvenanmaalaiset luulee, vaan se on oikeasti uhka kaikille täällä pohjoisessa. Sama koskee Gotlantia, mutta sekään ei ole Suomen ja Viron kannalta yhtä pahassa paikassa kuin Ahvenanmaa, liikenne pääsisi sentään Ruotsin pohjoisten satamien kautta siitä maan halki länteen.

   Poista
  3. "Mistä tämä Ahvenanmaavastaisuus kumpuaa?" Siitä että ahvenmaaliset pitää oikeita suomalaisia rottina joiden ainoa tehtävä on palvella hurreja. Ko pläntti kuuluu suomelle ja se pitäisi siivota kaikista asukkaistaan ja nuo lähettää ruotsiin.

   Poista
  4. Oletko kuinka monta kertaa käynyt Ahvenanmaalla?

   Poista
  5. Kyllä olen, kerta riitti. Olin menossa kalalle, menin ostamaan evästä porukoiden kanssa, heti kaupassa katotiin kuin oltaisiin oltu jotain koiria kun puhuttiin suomea. Koko porukkamme päätti, että kun kohtelu on tuota. lähdimme saman tien pois koko hurrilasta vaikka oltiin kalaretki jo maksettu. Minä en kestä milliäkään ykimielisyyttä missään muodossa, en varsinkaan kun ollaan suomelle kuuluvalla alueella jossa ei suomeksi palvella ja suomea ei saisi edes puhua ilman että katsotaan kuin spitaalista.

   Poista
 10. Eikö tähän kiinteistökauppaan saatu kuitenkaan sellaista vastavuoroisuuden periaatetta, että jos Venäläiset tai Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisuuden omaavat henkilöt voivat ostaa kiinteistöjä ja maata Suomesta, niin Suomalaisten pitäisi pystyä samaan Venäjällä. Suomalaisten kohdalla tämä on tällä hetkellä utopiaa, mutta Venäläisten kiinteistöjen osto Suomessa on jatkunut lähes entiseen malliin luki tämän päivän Iltalehdessä. Poliitikot ovat viimepäivinäkin toistaneet, että Me olemme olleet sinisilmäisiä. Siis emme me ole olleet sinisilmäisiä vaan poliitikot ovat olleet sinisilmäisiä ja tuntuvat olevan vieläkin. Lähes ainoa puolue, joka ei ole ollut puolustamassa viisumivapautta, vapaata kiinteistökauppaa, kaasuputkea jne. on perussuomalaiset. SDP, viherkommarit, kokoomus ovat ajaneet näitä asioita Venäjän eduksi ihan vaahto suussa. Niinistökin esitti tahattoman kutsun siirtolaisille, kun ilmoitti ihan yleisesti, että jos joku on päässyt Suomen rajojen sisäpuolelle, häntä ei voi poiskaan heittää. Yrittäjistä ei tule olemaan pulaa, se on helppo ennustaa. Tätä voisi verrata pääministeri Sipilän valheelliseen lausuntoon, että antaa talonsa turvapaikan hakijoiden käyttöön. Naapurissa taisi tapahtua kultamunien toimesta niitä ensimmäisiä raiskauksia, joten Sipilä perui lupauksensa. Kuka muistaa, kun sisäministeri Orpo vuonna 2015 laittoi varusmiehet kantamaan siirtolaisten laukkuja? Nyt pääministeri johtaa maata, kun varusmiehet rakentavat esteitä rajalle. Mihin on Orpolta unohtunut lause, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia? Toivottavasti raja menee ja pysyy kiinni, eikä vuoda kuin seula. Kaikki väkisin tänne tulevat tulee heittää takaisin, kuten Puolassa ja Liettuassa tehdään.

  VastaaPoista
 11. Kuvittelevatko toimittajat rajalle tulleen jotain päiväkoti-lapsia, joita täytyy surkutella tähän tyyliin? Aikuiset ihmiset ovat itse vastuussa itsestään.
  Miten suomalaiset voi olla näin idiootteja?
  Sitä paitsi alla luetellut maat ovat sen verran kaukana, että ihan vahingossa Sallaan asti ei tulla Venäjän kautta.

  Kaikkein selvintä on sanoa irti kaikki sopimukset mitkä liittyvät tähän pakolais- ja turvapaikanhaku-oikeuksiin ja palata sitten joskus vuosikymmenen päästä neuvottelupöytään.

  Yle tänään

  Tulijat saapuvat liian ohuissa vaatteissa ja palelevat rajalla kovassa pakkasessa

  Päivitämme tähän artikkeliin rajatilannetta.

  https://yle.fi/a/74-20060587

  Artikkelista poimittua

  Sallaan tultu riittämättömissä vaatteissa – rajalla säännöstellään liikennettä

  Sallaan on tullut tänään kahdessa erässä yhteensä 39 turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan Sallaan on saapunut yhteensä 74 henkilöä eilisen ja tämän päivän aikana.
  Sallan rajavartioaseman päällikkö Hans-Michael Gros kertoo, että rajalla joudutaan nyt säännöstelemään liikennettä, eli tulijoiden määrää vartiosasemalle rajoitetaan. Hän korostaa, ettei raja ole kuitenkaan kiinni.
  Raja-asema sulkeutuu kello 14.
  Grosin mukaan tulijat ovat olleet vajavaisesti pukeutuneita: heillä on ollut talvitakit, mutta jalassa olevat housut ovat olleet ohuita. Hän kuvailee, että vaatteilla voi lyhytaikaisesti olla ulkona, mutta ei oleskella pitkään. Sallassa pakkanen on paukkunut yli kahdessakymmenessä asteessa kylmemmällä.

  Tulijat ovat olleet syyrialaisia, afganistanilaisia, marokkolaisia, jemeniläisiä ja somaleja.

  Poliisi on saapunut rajalle turvamaan kuljetuksia.
  ...
  ...
  Vartiukseen lisää turvapaikanhakijoita, osa silminnähden kylmissään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei ollut huolisaan kun nukuin lehtiroskiksissa/rappukäytävissä talvet pakkasissa...

   Poista
  2. Kyllähän noista pahimmista pakkasista on arpia jäänyt ja ei mitään henkisiä, että tarvitsisin kriisiapua, kyllähän se on lämmittänyt kun on paskaa niskaan kaadettu.

   Poista
 12. Tässä sitä on näppärä keino/tarina, jolla pääsee Suomeen.
  Nyt ei mene hyvin Suomella :(

  Yle tänään

  KHO kumosi venäläisvanhemman oleskelulupapäätöksen

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-192913

  Korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi päätöksen perua oleskelulupa venäläiseltä, joka lapsineen muutti erilleen turvapaikan saaneesta aviopuolisostaan.
  Venäläinen kertoi aviopuolisonsa olleen väkivaltainen häntä kohtaan.

  Venäläiselle ja tämän lapsille oli myönnetty perhesiteeseen perustuva oleskelulupa, mutta Maahanmuuttovirasto perui luvat, kun turvapaikan saanut ja muu perhe eivät enää asuneet samassa osoitteessa.

  KHO kumosi tänään antamassaan vuosikirjapäätöksessään paitsi Maahanmuuttoviraston myös Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset perua muun perheen oleskeluluvat Suomeen.

  VastaaPoista
 13. Yle tänään

  Maahanmuuttovastaisuus on nousussa Hollannissa, myös suomalaisopiskelija näkee asenteiden tiukkenemisen

  Monien hollantilaisten mielestä ulkomaalaisten tuloa maahan pitäisi rajoittaa, koska asuntoja ei riitä kaikille. Yliopistojen kansainväliset tutkinto-ohjelmat saavat myös kritiikkiä.

  https://yle.fi/a/74-20061097

  VastaaPoista
 14. Yle tänään

  Näin Venäjä vakoilee

  Ylen hankkimien tietojen mukaan Venäjä todennäköisesti vakoilee suomalaisten ja useiden muiden maiden tietoliikennettä avaruudesta käsin Luch-nimisillä sotilassatelliiteilla.

  https://yle.fi/a/74-20060257

  Artikkelista poimittua

  Venäjä seuraa suomalaisten tietoliikennettä tavalla, joka ei ole ollut aiemmin laajasti esillä julkisuudessa.

  Venäjä on kehittänyt tekniikkaa, jolla se voi kuunnella tietoliikennesatelliittien välittämiä radioaaltoja.
  Vaikka satelliitit ovat kaukana, suomalaistenkin tietoliikenne kulkee kuitenkin säännöllisesti tiettyjen tietoliikennesatelliittien kautta. Juuri niistä Venäjä on kiinnostunut.
  Tämä käy ilmi yhdysvaltaisen tutkimuskeskus CSIS:n raportista sekä satelliittitietokannasta.
  Viime elokuussa venäläinen vakoilusatelliitti nimeltä Luch parkkeerasi Intelsat 37e -nimisen satelliitin viereen.

  Luch tuli kilometrin päähän, mikä mahdollisti sen, että se voi kuunnella kaikkea tietoliikennettä, joka Intelsat 37e -satelliitin kautta välitettiin.
  Satelliittien tekniikka on jo melko iäkästä, joten tiedot eivät ole kovin vahvasti salattuja. Venäjä voi vakoilusatelliittinsa avulla kaapata signaalin ja purkaa sen rauhassa maassa.
  Venäläisten tapa vakoilla avaruuden kautta muita valtioita ei ole yksittäistapaus. Luch on vakoillut Intelsatia yhtäjaksoisesti jopa 145 päivää. Esimerkiksi Nato käyttää myös Intelsatin palveluja.
  ...
  Tapa 1: Vakoilu

  Venäläiset sotilassatelliitit ovat muutaman viime vuoden käyneet lähellä eurooppalaisten ja amerikkalaisten käyttämiä tietoliikennesatelliitteja.
  ...
  Tapa 2: Kyberhyökkäys

  Keväällä 2022 Ukrainan armeijalta hävisivät luotettavat nettiyhteydet. Samalla noin 5 800 saksalaiselta tuulivoimalalta katkesi nettiyhteys.
  ...
  Tapa 3: Venäjä näkee lähes reaaliajassa, mitä Itämerellä tapahtuu

  Vuonna 2021 Venäjä laukaisi avaruuteen yhden satelliitin, joka liikkuu pohjoisten alueiden päällä hitaasti ja tekee etelässä nopean kierroksen.
  ...
  Tapa 4: Täystuho, joka pysäyttää kaikki modernit yhteiskunnat

  15. marraskuuta vuonna 2022 Venäjä ampui oman satelliittinsa ohjuksella palasiksi.
  Kyse oli siitä, että Venäjä harjoitteli, miten avaruudessa saa aikaan täystuhoa.
  ...
  Suomella ratkaisu: Oma tilannekeskus

  Suomen valtio on vastuussa suomalaisista satelliiteista. Sen ja erilaisten uhkien vuoksi Liikenne- ja viestintäministeriö päätti tänä vuonna perustaa oman kansallisen tilannekeskuksen.
  Tarkoituksena on saada reaaliaikaista tietoa, jos esimerkiksi satelliitit uhkaavat törmätä toisiinsa ja toisaalta voidaan havaita muutakin vihamielistä käyttäytymistä.

  VastaaPoista
 15. On aika sulkea ainakin itäraja:

  HS tänään

  Arabian­kielisissä some­ryhmissä myydään matkaa Moskovasta Suomen rajalle 2 800 dollarilla, sisältää auto­kyydin ja polku­pyörän

  HS kävi läpi sosiaalisen median ryhmiä, joissa myydään matkoja Lähi-idästä Venäjän kautta Suomeen. Moni toivoo, ja jotkut tarjoavat, matkoja Suomesta syvemmälle Eurooppaan.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010004287.html

  VastaaPoista
 16. Suomen uutiset tänäänkin mainosti että raja on kiinni, kertoisivat totuuden eikä valehtelisi. Tuo syö luotettavuuden kokonaan persuista.

  VastaaPoista
 17. Kunnioittaen
  Onko professorilla käytössä kommenttitulkitsija vivahteikkaille kommmenttidos.com yhteisöhenkilöiden vaikeasti väärinymmärrettäville com.eille?

  VastaaPoista
 18. Yle tänään

  Ruotsi etsii uusia keinoja maahanmuuttajien karkottamiseen

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-193027

  Ruotsin hallitus ilmoitti tänään tiistaina tahtovansa asettaa uusia vaatimuksia, joiden nojalla turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia olisi jaktossa mahdollista karkottaa maasta.

  Hallituksen mukaan huumausainerikokset, yhteydet rikollisverkostoihin tai ruotsalaisia arvoja uhkaavat lausunnot voisivat jatkossa toimia perusteina karkotuksille.
  – Onnistuneen kotouttamisen edellytys on, että ihmiset, jotka tahtovat elää Ruotsissa, myös kunnioittaisivat maan tapoja, käyttäytyisivät hyvin ja eläisivät rehellisin keinoin, Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard toteaa.

  Ihmisoikeusjärjestöt eivät toistaiseksi ole kommentoineet Ruotsin hallituksen esitystä.

  VastaaPoista
 19. Naapurina venäläisiä. Ylimielinen käytös alusta alkaen, mutta käytös ja toiminta muuttui kesällä kaapelirikon aikaan. Sitä ennen jo viime vuonna jonkun venäjän iskun jälkeen talvipakkasessa toinen otti paidan pois ja mahtailevasti käveli eestaas pihalla. Nyt ei mahtailla, vaan ihan hissukseen ovat. Dronea lennättelee. Oudosti käyttäytyvät venäläiset panevat miettimään mitä menossa.

  VastaaPoista
 20. Sain kuraa niskaan kun kerroin oikeasti paljonko sitä väkeä tunkee suomeen, kerroin myös että tulette huomaamaan kyllä oeit luvut ihan kohta. No, nyt torpattiin koko rajan turvaaminen ja nyt on lähtökuopissa suomeen kohta tulossa yli 10.000 islamistia. Mielellään olen joku lässyttäjä kuin aivopesty persujen valehtelun uskoja joka kuvittelee että rajalta ei tule kun pari islamistia päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait kuraa niskaan aivan ansaitusti. Teit tolkuttomia väitteitä, joita ei mikään olemassa oleva tieto tue. Kun sinulta pyydettiin todisteita noille väitteille, kieltäydyit antamasta mitään todisteita. Eli sinulla oli melkoisia väitteitä jotka olisivat vaatineet melkoisia todisteita, mutta niitä sinulla ei ollut. Silti jatkoit mouhuamista ja toisten mollaamista, kuten nytkin jatkat. Käyttäydyt idiootin lailla joten saat idiootin kohtelunkin. Ryömipä takaisin sen kiven alle josta tulit trollaamaan.

   Poista
  2. "Sait kuraa niskaan aivan ansaitusti" Sinä jatkat uniasi kun kehtolapsi. Täysin tolkuttomia? Luulet että keksin jotain päästäni, sinä olet nukkuja joka ei seuraa mitä ympärillä tapahtuu. Asiaa viittaa tämäkin kirjoitus, mutta ei kannata varmaan sinun lukea että et järkyty. https://oikeamedia.com/o1-209906

   Poista
  3. Tolkuton on mun housuissa..

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma?21. marraskuuta 2023 klo 22.36

   Missä on tällä hetkellä se kuuluisa talvisodan henki?
   Talvisodan aikana olivat pahimmat kommunisti-politrukit kiven sisällä.
   Ovatko ne nyt korkeimmilla lainvalvojien istuimilla?
   Ryssäin masinoiman pakolOisinvaasion tukkiminen olisi "kansainvälisen oikeuden" vastaista?!

   Poista
  5. Nyt kyllä näyttää että jopa osa vihervasemmistosta on järkyttynyt siitä millaisen hirviön ovat ultrahumanisteja hyvitellessään tulleet luoneeksi. Tämä valtakunnan varakansleri on nimenomaan ultrahumanisti ja umpihullu pykälänviilaaja, ja nyt hänen tätä tekoaan näköjään kauhistelee ainakin osa sosdemeistä ja kepulaisista. Vielä vähän aikaa sitten komppasivat aivan häpeämättömästi hulluimpiakin ultrahumanisteja kun maalina oli persut. Nyt kun aivan loogisesti ultrahumanistit vaarantavat maan turvallisuuden (sitähän ne ovat aina tehneet, mutta tämä porukka ei ole uskonut sitä vaikka ovat nähneet todisteet) venäläisten agression edessä, alkaa järki heillä palailemaan ainakin hetkellisesti joskaan ei kovin voimalla. Näkevät pientä valoa, mutta eivät oikein ymmärrä osuuttaan tilanteeseen.

   Poista
 21. Jos niin kurjasti kävisi, että Suomeen hyökätään asevoimin, kysyykö VN apul.oik.kanslerin lupaa pysäyttää vihollinen. Kun on ne kv.sopimukset.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!