perjantai 17. marraskuuta 2023

Talvisodan henki

Petteri Orpon (kok) hallitus ilmoitti eilen sulkevansa neljä itärajan eteläisintä rajanylityspaikkaa vastineena Venäjän masinoimaan kehitysmaalaisten virtaan. Lisäksi se kertoi panevansa kiinni lisää raja-asemia, mikäli itänaapuri jatkaa vehkeilyään. 

Tieto rajojen sulkemisesta on levitetty myös arabiankielisiin maihin ja myös sosiaalisessa mediassa on oltu aktiivisia. Tämä toivottavasti vähentää muslimien intoa lähteä venäläisten tarjouksiin löytää korkeampaa elintasoa Suomesta ja sen sosiaaliturvasta. 

Asian tärkeys näytetään ymmärrettävän lähes kautta Suomen poliittisen kentän. Tähän viittaa se, että Uutissuomalaisen mukaan eduskunnan kyselytunnilla asiaan suhtautuivat positiivisesti niin vasemmistoliiton Jussi Saramo kuin rajavartiolaitoksen rahoituksesta tässä tilanteessa kiinnostuneet demarit. Vain Merja Kyllönen (vas) näytti olevan jossain määrin kriittinen kysellessään Venäjän hyväksikäyttämien kehitysmaalaisten ihmisoikeuksien toteutumisen perään. 

Näyttää siis siltä, ettei Venäjä pysty hybriditoimillaan horjuttamaan Suomen turvallisuuspoliittista yhtenäisyyttä edes nyt, kun hallituksen ja opposition välillä on esiintynyt laajoja erimielisyyksiä maan talouspoliittisesta linjasta. Jollain tavalla tämä asia tuo mieleen vuoden 1939 Josif Stalinin, joka oli täysin varma siitä, että vain kaksi vuosikymmentä aiemmin verisessä kapinassaan kukistettu suomalainen työväki liittyisi puna-armeijaan sen hyökätessä maahamme. 

Näin ei tunnetusti käynyt talvisodassa, eikä siis myöskään nyt. Toivoa sopii, että sanoma talvisodan hengestä on mennyt perille myös Moskovaan.

47 kommenttia:

  1. Vain vasemmistolainen voi olla niin naiivi, että kuvittelee tänne Venäjältä pyrkivien olevan jotenkin hengenhädässä olevia turvapaikanhakijoita! Tähän on kyllä valitettavasti pohjautunut aikaisemmin koko suomalainen lapsellisen ja sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka ja vielä hölmömpi (?) Ruotsi on jo tiellä, josta ei taida olla paluuta millään konstilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voivathan he ollakin kotimaassaan hädässä, mutta Venäjähän on itsekin turvallinen maa, siellä vain ei ole länsieurooppalaisessa määrässä sosiaaliturvaa eikä tukitoimia, ennemminkin on vain pienipalkkaisia hanttihommia tarjolla.

      Poista
    2. Itse samassa tilanteessa liki jokainen meistä, tänne kommentoijista pyrkisi Venäjältä Suomeen...

      Poista
    3. Voi olla. Mutta motivaatio sille olisi elintaso, ei turvallisuus. Ja elintasopakolaisille ei myönnetä turvapaikkaa eikä maahantuloa, pitää olla jokin muu syy miksi ottaisimme heitä tänne. Eli silloin mennään sen muun maahanmuuton puolelle jossa työnteko eli ammattitaito jota tarvitsemme on se miksi heidät maahan päästettäisiin. Ja siihen on omat kanavansa, se ei tapahdu asylumia rajalla huutaen. On mitä ilmeisintä että nämä tulijat itsekin tietävät etteivät saa viisumia tänne ammattitaidon eli työnteon perusteella, joten sitten on tämä reitti jota ultrahumanistit ovat pitäneet avoinna ihan kenelle tahansa jolla on sopiva etnisyys, ei kaikille.

      Poista
  2. Tuota noin.. tiktak sosiaalisonnassa leviää arabikielellä videoita kymmeniä tuhansia missä nimenomaan kehotetaan tulemaan suomeen vääräuskoistentollojen rahoilla loisijoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle eilen

      Venäjä on alkanut päästää siirtolaisia myös Viron rajanylityspaikoille – 19 maahan pyrkinyttä käännytettiin torstaina Narvasta

      https://yle.fi/a/74-20060649

      Poista
    2. Valtion tämän vuoden nettolainanotto on 11,221 mrd €.

      Vuoden 2024 talousarvioesitys on 11,5 mrd. euroa alijäämäinen, mikä katetaan ottamalla lisää velkaa.

      Vuoden 2024 lopussa talousarvion mukaisen valtionvelan (ml. rahastotalouden velka) arvioidaan olevan n. 163 mrd. euroa, mikä on n. 56 % suhteessa BKT:hen.

      Valtionvelan korkomenoiksi arvioidaan 3,2 mrd. euroa, mikä on 0,8 mrd. euroa enemmän kuin mitä vuodelle 2023 on budjetoitu
      (ml. toinen lisätalousarvioesitys).

      Suomi on jo nyt yksi velkaisimpia EU-maita.

      Julkisyhteisöjen ja valtion velka-sivulla on graafi mistä näkee Suomen tilanteen muihin verrattuna:

      https://www.veronmaksajat.fi/tutkimus-ja-tilastot/suomen-verot-ja-menot/julkisyhteisojen-ja-valtion-velka/

      Ei meillä ole todellisuudessa varaa maksaa muiden elämisestä ja elatuksesta.
      Velkaannumme jatkuvasti ja lapsillemme jää hirvittävä taakka maksettavaksi ellei synny konsensusta priorisoida menot, karsia turhat ja lopettaa velkaantuminen.
      Turha kuvitella, että niin sanotut "turvapaikanhakijat" mitenkään auttaisivat yhteiskuntaa taloudellisessa mielessä. Se kuvitelma on pelkkää itsensä pettämistä.
      Kyllönenkin tietää ettei toisten sosiaalimenoilla eläminen ole kenenkään ihmisoikeus vaan nekin rahat ovat pois hänen äänestäjiltään.

      Poista
  3. Kaikkihan me tiedämme, että niin sanotut "turvapaikanhakijat" etsivät turvaa. Eikös se näin ole?

    No Venäjähän on peräti turvallinen maa. Ei ole varsinaisia sotia sen maaperällä, mitkä uhkaisisivat venäläisten tai siellä olevien turvapaikanhakijoiden henkeä tai turvaa eikä muuta vaaraa.
    Ja Venäjähän on peräti arvostettu YK:n turvaneuvoston pysyvä jäsen. Saattaa olla ettei Venäjän sosiaaliturva paljoa hyysää tulijoita mutta se ei ole Suomen ongelma.

    Jo näillä perusteilla suomalaiset voivat todeta, että Venäjältä tuleva tai yrittävä ei ole oikeutettu edes hakemaan turvapaikkaa Suomesta koska ovat tulossa turvallisesta maasta.
    Ym. vuoksi ihmettelen Suomen lepsua linjaa koska ei tulijoita pidä edes päästää rajalta sisään.

    Sekin olisi jo syytä sanoa ääneen, että elintasopakolaisuus ei oikeuta turvapaikan hakuun eikä ole peruste sen myöntämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitäkin ollaan hyvin hiljaa, että mitä tänne tuleville todellisuudessa tapahtuu? Joko saavat turvapaikan tai eivät saa?

      Jos eivät saa, poistetaanko heidät maasta ja palautetaan kotimaahansa?
      En usko näin tapahtuvan vaan todellisuudessa he jäävät notkumaan maanmiestensä nurkkiin ja elävät miten elävät - pahimmillaan rikoksilla?

      Itse en ainakaan muista yhtään uutista missä olisi uutisoitu, että niin ja niin monta laittomasti maassa olevaa olisi palautettu.
      Todellisuudessa tänne tulevat jäävät maahan ja kuluttavat tämän yhteiskunnan resursseja. Toistaiseksi tämä touhu on pelkkää vaalikarjan älyttämistä.

      Kyllä perussuomalaisten pitää nostaa kissa pöydälle ja vaatia tiukempaa toimintaa juuri esim. palautusten suhteen.

      Poista
    2. Geneven sopimuksen mukaan edes sota ei ole riittävä syy asettua pakolaiseksi vieraaseen maahan. Siksi on keksitty humanitäärinen maahanmuutto. Pakolaisten pitäisi muutenkin muuttaa omaan maahansa kun olot siellä vakiintuvat, mutta eihän noita saa lähtemään vapaaehtoisesti edes ison rahatukon kanssa. Tämä on kummallista, sillä Suomihan on niin rasistinen maa, ettei tänne kukaan halua edes tulla kuten kuulimme kesällä kun asiasta kuukausikaupalla vaahdottiin. Somalit varsinkin ovat sitkeää porukkaa ja katsoivat BLM-hysterian ollessa pahimmillaan selittivät oikeudekseen jopa tuhota Helsingin rakennuksia, koska heidän esi-isänsä ovat niitä hiellä ja verellä rakentaneet... Historiankirjat ovat näköjään kovasti muuttuneet omista kouluajoistani.

      Poista
    3. Mitäs tuolla edellä kommentissa oikein sanottiinkaan? Kyllä se asulymin saa suljetultakin rajanylityspaikalta, kunhan oikein kunnolla pykäliä tulkitaan. Eli rajanylityspaikat on suljettu kaikelta muulta liikenteeltä kuin turviksilta. Voi tätä meidän tolkuttoman juristerian syövyttämää maatamme...

      "Mitä jos turvapaikkaa haetaan suljetulta rajanylityspaikalta? – Rajavartiolaitoksella on asiasta vasta luonnos"

      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/rajavartiolaitoksella-on-vasta-luonnos-siita-miten-toimitaan-jos-turvapaikkaa-haetaan-suljetulta-rajanylityspaikalta/

      Poista
    4. Lisää juristeriaa...

      "Oikeus­tieteilijät: On epäselvää, voiko turva­paikan hakemista estää suljetullakaan raja-asemalla
      Tutkijatohtori Milka Sormusen mukaan valtioneuvoston päätöksellä ei ole sellaisia oikeusvaikutuksia, mitä hallitus on antanut julkisuudessa ymmärtää."

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009993663.html

      Poista
  4. Vähän matematiikkaa, mutta ensin pohjatiedot: valtio sulkee 22 verotoimistoa vuoden 2024 aikana. Se laskee saavansa säästöjä noin yhden miljoonan euron verran vuodessa. Yksi maahantunkeutunut elätti maksaa yhteiskunnalle n. 30 000 e vuodessa. Tällä viikolla tunkeutujia on tullut yli 300.

    Nyt se matikka: 300 x 30 000 e = 900 000 e per vuosi.

    Eli sinne menivät ne "säästöt", jotka saatiin heikentämällä suomalaisten palveluita. Poliitikkojen ja viranomaisten muutaman päivän saamattoman vatuloinnin vuoksi.

    Älkää ihmetelkö, mikseivät rahat enää tahdo riittää suomalaisten tarpeisiin. Tämä oli vain yksi niistä monista esimerkeistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle tänään

      Miten käy palveluiden?

      Talousvaikeuksien kanssa kamppailevat hyvinvointialueet ovat julkistaneet säästöjä eri puolilla maata.
      Sote-koneesta näet, miten leikkaukset osuvat omalle alueellesi.

      https://yle.fi/a/74-20060228

      Poista
    2. Minusta tuon laskutoimituksen summa on 9 milj. euroa eikä 0,9.

      Poista
    3. Mari Rantanen onkin portsari, eikä sisään heittäjä?

      Poista
    4. Ymmärtääkseni hyvä nyrkkisääntö on: turvapaikkaturistit maksavat suomalaisille miljoona euroa kappale.

      Poista
    5. "Mari Rantanen onkin portsari, eikä sisään heittäjä?"
      Sama puhuva pää kuin jokainen hallituksessa joka puhuu mutta ei aikeitakaan tehdä mitään. Suomeen juoksee ihan yhtä paljon laittomia tulijoita kuin ennen tuota niin sanottua, "rajan tiukennusta." Kun on hillotolpille päästy niin ei merkkaa enää mikään sen jälkeen.

      Poista
    6. Ano on oikeassa, ilman laskinta tuli mittakaava virhe nollien kanssa. Parempi kirjottaa suoraan auki: 0,9 miljoonaa. Pahuksen nollat, taitavat olla myös hallitukselta välillä kateissa??

      Poista
    7. Kaikilta maahanmuuttomyönteisiltä pitää pidättää 90 prosenttia tuloista näiden loisten huoltoon.

      Poista
  5. Orpo-Petterikin kääntänyt takkinsa vuodesta 2015. Hyvä niin. Sosiaaliturvapaikan hakijoille kielto tulla Suomeen on oikein. Hienoa, että kaikki puolueet samaa mieltä. Meillä on nyt uskottava sisäministeri, tylyilmeinen Mari RANTANEN (PS).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orpon "takin kääntö" ei vain oikein vakuuta, ainakaan allekirjoittanutta... Uskon, että jos kokoomus olisi hallituskimpassa esim demareiden kanssa, niin edelleenkin "Turvapaikan hakijoiden motiivien epäily on rasismia" olisi Orpon lempilausahdus...
      Rantanen on tosiaankin hoitanut tonttinsa uskottavasti.
      - Lukija

      Poista
    2. Eiköhän Orpo ja myös Stubb ole jo ihan omin silminkin nähneet, että edellisten hallitusten maahanmuuttopolitiikka johtaa väistämättä Ruotsin tielle. Eivät he voi olla niin tyhmiä, että uskovat samanlaisilla toimilla päästävän erilaiseen lopputulokseen. Se tosiasioiden tunnustaminen kun edelleenkin on viisauden alku; siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Jos oikein hyvin/huonosti käy, lainansaanti loppuu ja Kansainvälisen valuuttrahaston herrat palauttavat Suomineidon ruotuun huolehtimaan vain kansalaisten perustarpeista ja lopettamaan maIlmanhalaamisen sekä kaikki puuhastelut, joihin meillä ei
      ole ollut varaa enää pitkään aikaan.

      Poista
    3. Orpo ja Stubbi ovat vain haistaneet että heidän aiemmilla mielipiteillään ei ole enää tässä maailmantilanteessa kuin laskeva kannatus heidän äänestäjiensä keskuudessa. Nuo kaverit ovat populisteja par excellence, puhuvat aina sitä mistä kuvittelevat saavansa ääniä.

      Poista
  6. Tampereen vähemistöaatteiden yliopiston professori vaati jo eilen suomea haalimaan rajavyöhukkeellä mahdollisesti olevat kehitysmaalaiset suomeen. Onneksi sisäministerillämme selvä käsitys, että ko tilanne on täysin venäjän asia ja heidän vastuullaan oli pakkasta tai ei.

    VastaaPoista
  7. Ihme tabu tuo " maahanmuuttajien" valtava kulurasitus yhteiskunnalle
    Ainoa laskelma on kai Pauli Vahteran. Yli 3miljardia vuodessa.

    VastaaPoista
  8. Asia, joka tuntuu unohtuvan monelta turvapaikkakohkaajalta, on ettei kyseistä suojaa suinkaan tarvitse tulla hakemaan maan rajalta - että Suomella olisi siis kansainvälisiin sopimuksiin perustuva velvollisuus pitää edes yhtä raja-asemaa auki hakijoita varten. Turvapaikkaa voi aina hakea esimerkiksi Suomen konsulaatista/lähetystöstä Moskovassa. Vaatimus tämän reitin käyttämisestä voisi myös vähentää puutteellisten papereiden ja pelkän asylum -sanan varassa marhaavien määriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs hätä niillä siellä Moskovassa oikein on olla? miten joku voi vakavalla naamalla hakea turvapaikkaa kun on ihan turvassa turvallisessa maassa? Monet noista asuneet siellä jo pitkään. Venäjällä on heitä vierastyöläisinä miljoonia, eikä heillä siellä sen kummenpaa hätää ja turvattomuutta ole kuin paikallisillakaan.

      Poista
    2. Venäjä on ruvennut myöntämään sekundakansalaisuuksia siirtolaisille. Siitä hyvästä voi sitten pätkähtää kutsuntamääräyskin ja rötöksistä sekundakansalaisuus voidaan mitätöidä. Ykkösluokan kansalaisia Venäjällä kun ovat vain maassa syntyneet.

      Poista
  9. en..uskoisi..luottaisi tässä vasemmiston vilpittömyyteen, ne vain laskeskelee et on pare toimii näin Homo Pekan...paskanpuhujan käisenheiluttajan ..äänisaaliin vuoksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen kyllä että tuo ihmisoikeushurmoksellisuus ei sada Pekan laariin enää tällä kertaa. Pekan kannalta voisi olla parempi jos nämä puolihullut fanaatikot pysyivät hiljaa.

      Poista
  10. Talvisota on myytti, mutta ei sisällyksetön. Vahvan vastarintareaktion pohjimmainen syy oli yleisinhimillinen -- sokkivaikutus sai aikaan "mtuaalireaktion" (Kropotkin), joka kuulee olemuksellisesti lajimme olemukselliseen altruismiin.

    On syytä muistaa, että jatkosotaan mentäessä tuon reaktion vaikutukset alkoivat jo hiipua, ja ideologiselta pohjalta tapahtuvaa kansalaisten jakautumista tapahtui.

    Nyt ei suinkaan nähty niin vahvaa ja yksimielistä mutuaalireaktiota kuin mikä meidät pelasti talvisodassa -- oikeastaan ihan päinvastoin, nyt meillä on jopa varaa yhteiskunnallispoliittiseen "keskusteluun" aiheesta. Eli tosiasiassa ollaan paljon heikommilla kuin mitä blogisti haluaa uskoa.

    Tästä on vielä toivottoman pitkä matka siihen, että ymmärrettäisiin mitä ihmisen lajityypillisen yhteisöllisyyden säilyttäminen vaatii -- se vaatii ihan yksinkertaisesti sitä että mennään oma yhteiskunta edellä ja pystytän panemaan "rajat kiinni". Jostain syystä kouluissamme ei opeteta ihmisyyden perusasioista mitään, joten ei ole tietenkään kansalaisten omaa syytä, että meillä on keskuudessamme ideologisia jakautumia, joihin kansallinen turvallisuutemmekin saattaa kaatua.

    Jos tosiasiat ihmisen lajityypillisestä sosiaalisuudesta ja altruismista yhteisöominaisuutena olisivat laajemmin tiedossa, ja jos meille niiden lisäksi olisi opetettu ajatus- ja aattehistoriaa niin että ymmärtäisimme tavan jolla "ismien" rajoittuneisuus nyt estää meitä näkemästä maailmaa oikein, olisimme oikealla tiellä. Tietäisimme että esimerkiksi "pasifismi" ei ole oppi oppien joukossa, vaan vain sitä älyllistä rehellisyyttä, josta kiinni pitäminen on keskellä aikamme ideologisia vouhotuksia, ajatteluun aukeavia ammottavia tabuaukkoja ja oikeustoimin varmistettua puhumattomuuden kuttuuria -- julkilausumatonta yleistä sensuuria -- jää liian harvojen ja vain erityiseen kansalaisrohkeuteen yltävien yksilöiden "maahanmuuttokriittisten" puheiden varaan.


    VastaaPoista
  11. Kyllähän Merja Kyllösen ilmeestä näkyi, että sitä otti todella pattiin tämä jopa Suomalaisten edun ja turvallisuuden laittaminen etusijalle. Vanhalle kommunistille on ollut totuttua ajaa aina jonkun muun esim. Islamilaisten ja terroristien etua, kuten nyt esim. Hammas-järjestön asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tuolle eliölle anna paljon painoa, sen verran kyllä on suvaitsevaisuus iskostunut. On kyllä tullut seurattua pitkällä aikajanalla tuon tekemisiä.

      Poista
    2. Oppositio kehui eilen uutta rajaturvallisuuslakia, jossa lähinnä taataan oikeus kenen hyvänsä hakea Suomesta turvapaikkaa ja varaudutaan siihen, että valtio saa ottaa tarvittaessa haltuunsa suomalaisten omaisuutta eli asuntoja ja ajoneuvoja turvapaikanhakijoiden asuttamiseen ja kuljettamiseen. PS:n vaatimuksesta edellinen hallitus oli pitkin hampain hyväksynyt lakiesitykseen kohdan, jonka mukaan raja voidaan kokonaan sulkea. Ilman sitä olisimmekin nyt todellisessa lirissä. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu, siis perussuomalaisille.

      Poista
    3. Myös SDP:n Nasima Razmyarin ilme oli sen näköinen, että vitutti kuin pientä oravaa, käpy jäässä ja hampaat poikki. Olisi varmaan tehnyt vanhana turvapaikanhakijana jotain vastaankin sanoa, mutta kun kaikki SDP:n porukka Antti Lindmania myöten kiittelivät kilvan lakia, joka oli heidän mielestään Sanna Marinin ansiota. Onneksi sisäministeri mainitsi perussuomalaiset ja Purran, jotka ajoivat oppositiosta lakiin rajat kiinni pykälää. Ja tästä huomautuksesta se vasta möly repesi.

      Poista
  12. MTV uutiset tänään

    Venäjän rajaviranomainen esti turvapaikanhakijoita palaamasta Kainuussa: "Laittoi oman puolen rajapuominsa kiinni"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-rajaviranomainen-esti-turvapaikanhakijoita-palaamasta-kainuussa-laittoi-oman-puolen-rajapuominsa-kiinni/8821008

    ---------------------------

    Viro valmis sulkemaan jopa kaikki rajanylityspaikat – useita ihmisiä käännytettiin eilen takaisin Venäjälle

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viro-valmis-sulkemaan-jopa-kaikki-rajanylityspaikat-useita-ihmisia-kaannytettiin-eilen-takaisin-venajalle/8821040

    Artikkelista poimittua

    ERR kertoo Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen olevan valmistautunut siihen, että kun Suomi sulkee rajanylityspaikkojaan, turvapaikanhakijoita voidaan ohjata Viroon.

    VastaaPoista
  13. Päivä 30.11. lähestyy. Silloin 1939 valtiovalta tiedotti, ettei sotaa tule. Onko tämän hetken tiedustelutieto parempaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä on tämän tiedon lähde? 30.11.1939 veli venäläinen pommitti Helsinkiä. Aiemmin syksyllä ehkä uskottiin, että veli venäläinen kunnioittaa allekirjoittamaansa hyökkäämättömyyssopimusta.

      Poista
    2. 30.11. -39 sota alkoi klo 6.50 ja 13.30 maa julistettiin sotatilaan. Ei silloin ihan taatusti hallitus aamupäivän aikana tiedotellut että sotaa ei tule. Aivan mottipäinen väite. Ei kannattaisi tuollaisia kirjoitella jos ei tunne edes parusasioita tai edes osaa googlata.

      Poista
    3. Erehdyt. Ne olivat leipäkoreja, kuten Molotov tiedotti ulkomaalaisille kirjeenvaihtajille. Jos kansankomissaari niin sanoo, se on uskottava.
      Tästä johtuen suomalaisten palopommi nimettiin molotovin koktailiksi...

      Poista
  14. En tiedä miksi persut iloitsee muka siitä mitäovat nyt saaneet aikaan, minusta tuo on täyttä ihmisten sumeilutusta, silläjos iloitsevat rajan kiinni menosta niin se ei pidä lähellekkään paikkaansa. On sama onko auki 4 raja-asemaa vaiko yksi, sama isis määrä sielä suomeen ramppaa ja maamme päättäjät ottaa kaiken. Minulta ei enää luottoa tipu yhdellekkään puolueelle, se on varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä nyt et ole persuja koskaan äänestänytkään, eli mitä hiton väliä sinun mielipiteelläsi on? joko olet vain suvakki trolli, tai sitten oikea superänkyrä joka kuvittelee että tämän maan asioita voi sanella hallituksessa ollessaan ja saa itkupotkuraivarit kun näin ei olekaan. Voimia sinulle.

      Poista
    2. "Sinä nyt et ole persuja koskaan äänestänytkään". Sinä se varmaan tiedät mikäö minä olen ja teet kaikki äänestämiseni tekemättömiksi, oletko jeesus? Lukisit joskus vaikka sisämiministeriön sivuja ja muutenkin keskittyisit politiikkaan, sillä et kyllä tiedä mitään mistään puolueista. Minulla on tietoa läheltä miten suomen raja vetää tällä hetkellä islamisteja suomeen. Sisäministeri on persu joka sanoo että rajat menee kiinni, missäs se on tapahtunut?

      Poista
    3. Arvasin kyllä että kyseessä on lapsen tasolla oleva kirjoittaja jolla ei ole elämänkokemusta eikä tietoa tämän maan asioista yhtään. Jos henkilö väittää toista heti suvakiksi taikka joskin vihreäksi trolliksi ja että en olisi ikinä persuja edes äänestänyt, on kyllä väittäjä ihan itse sitä mitä satuilee.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!