sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Professori Jussi P. Laine vaati laaja-alaisempaa turvallisuuskäsitystä

Itäsuomalainen professori Jussi P. Laine otti kantaa Venäjänvastaisten raja-asemien sulkemiseen. Hänen mukaansa se oli ylimitoitettu toimi parinsadan turvapaikanhakijan takia, eikä edes ratkaise ongelmaa. Lisäksi kollega arveli, että Venäjä sai nyt vain syyn jatkaa ilkeilyä rajan sulkemisen vuoksi.

Laineen mukaan rajojen sulkemisessa onkin kyse lähinnä kansalaisten harhauttamisesta turvallisuudentunteeseen sekä arveli kyseessä olevan suomalaispoliitikkojen patenttiratkaisun, jota hyödynnetään kaikenlaisissa ongelmissa. Tässä hän viittasi COVID-pandemian hoitoon ja vuoden 2015-16 pakolaiskriisiin.

Haastateltu professori lisäsi vielä, että häntä "huolestuttaa tällainen kapea-alainen turvallisuuskäsitys. Yritetään ratkaista hyvin monimutkaisia ongelmia hyvin yksinkertaisilla, jopa vanhanaikaisilla keinoilla."

Professori on sikäli oikeassa, ettei raja-asemien sulkeminen yksistään ratkaise nyt käsillä olevaa Venäjä-ongelmaa tai kehitysmaalaisten kansainvaelluksen suuntautumista tänne Pohjantähden alle. Ja siksi Suomen hallituksen yhdessä eduskunnan kanssa tulisi tehdä tarvittavat johtopäätökset mieluummin heti kuin kohta. 

Ensimmäinen asia olisi siitä huolehtiminen, että Suomen kehitysmaissa vaikuttavia vetovoimatekijöitä alennettaisiin radikaalisti. Siihen sopivia keinoja olisivat esimerkiksi sosiaaliturvan sitominen kansalaisuuteen, turvapaikanhakijoiden säilyttäminen muusta yhteiskunnasta erillisissä tiloissa heidän hakemustensa käsittelyn ajaksi sekä myös sen jälkeen, mikäli päätös olisi negatiivinen. 

Hyödyksi voisi olla myös perheenyhdistämisen edellytysten muuttaminen siten, että humanitaarisilta pakolaisilta edellytettäisiin kyky elättää puoliso ja lapset ennen kuin nämä pääsevät maahan. Ja toisaalta vähänkin vakavampiin rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden automaattinen karkottaminen maasta. 

Elleivät edelle kirjoittamani pehmeät keinot riitä, olisi tietenkin pohdittava radikaalimpia ratkaisuja. Yksi sellainen olisi luopuminen Geneven pakolaissopimuksesta, joka on ollut koko kehitysmaalaisten kansainvaelluksen mahdollistaja. Sen tehtyään Suomi voisi yksinkertaisesti jättää ottamatta vastaan ihmisiä, jotka haluavat maahan ilman muita perusteita kuin rajalla ilmaistu halu saada turvapaikka.

Edellä linkitetystä jutusta ei selviä, ajatteliko Itä-Suomen professori edellä kuvaamani kaltaista muutosta Suomen turvallisuuspolitiikkaan, mutta nähdäkseni on selvää, että ehdotusteni toteuttaminen tekisi kehitysmaalaisista nykyistä oleellisesti haluttomampia osallistumaan Venäjän hybridisotaan. Ja ylipäänsä hakemutumaan Suomeen ilman, että taustalla olisi todellinen humanitaarinen uhka eikä pikemminkin Pohjoismaisesta sosiaaliturvasta ja korkeasta elintasosta nauttimaan pääseminen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Eiliset turvapaikanhakijat syövät reilusti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulevan vuoden säästöt
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka
Ehdotan, että luovumme Geneven pako­lais­so­pi­muk­sesta

65 kommenttia:

 1. Miinat suomen rajoilla takaisin ja rajat kiinni kaikilta joilla ei ole papereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannettahan on pidettävä sotaan verrattavana Venäjän ja Suomen välillä. Raja kiinni, ja jokaiselle asemalle hyvin varustettu jalkaväkikomppania - ja ilmoitus Venäjän puolelle, että sotatilan vallitessa väkivalloin Suomeen tunkeutuvat katsotaan vihollisiksi. Vastaanotto on sitten sen mukainen - eikä tämä ole sitten mikään vitsi.

   Poista
 2. Kyllä Suomen tulee ottaa vakavasti ja tehdä kaikkensa näiden niin sanottujen turvapaikanhakijoiden eli elintasopakolaisten tulon estämiseksi ettemme ajaudu samaan tilanteeseen kuin Ruotsi!

  Tänään Yleltä lukemisen arvoinen artikkeli. Jännä, että artikkelissa Ruotsin ongelmat kaadetaan poliisijohdon syyksi - aivan kuin poliitikoilla ei olisi osaa eikä arpaa tilanteeseen :)

  "Kun kehenkään ei voi luottaa"

  Yle tapasi vaikutusvaltaisen jengiläisen ja rikollisverkostojen parissa työskenteleviä ihmisiä Göteborgissa.
  He paljastavat, millaista jengirikollisuus oikeasti on.

  https://yle.fi/a/74-20060171

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Professorilta suorasanaista tekstiä, myös Olli Pusalta näkemys, jossa ei kuvia kumarreta,

   OM eilen

   Poliitikoilta Suomessa pallo hukassa

   https://oikeamedia.com/o1-209802

   Poista
  2. Olli Pusalla on monia muitakin varsin lukemisenarvoisia artikkeleita.

   Poista
  3. Professorin neuvot ovat kuin PS:n pelikirjasta kopioitu ja ymmärtääkseni niitä aiotaan myös toteuttaa sen lisäksi, että vaaditaan rajalla passit ja viisumit ja rajoja laitetaan kiinni , jos muu ei tehoa.

   Poista
  4. Älä jaksa enää valehdella persuista,ne ei tee yhtään mitään estääkseen 3 maailman terroristien tuloa suomeen. Olet näköjään vaipunut medioiden eteenkin persujen oman lehden valehteluun. Persut taantui kopioksi soinin puolueesta ja tilanne on kun suurennettu kopio vuodesta 2015.

   Poista
  5. Hyvä yritys vihiriä, mutta ei tuollainen propaganda oikein onnistu.

   Poista
  6. "Hyvä yritys vihiriä". Siinä taas lapseomaista yritystä alentaa kirjoittaja joskin vihervasemmistolaiseksi kun ei muuhun pysty. Minä en kylläkään kannata enää yhtäkäkään puoluetta enkä yhtäkään edustajaa. Kiitos siitä joka puolueen epärehellisyydelle. Eteenkin kaltaisellesi kirjoittajan haukkumiselle.

   Poista
  7. Niin ois varmaan kannattanut äänestää se isoimmaksi noiden pienpuolueiden sijaan, venäjä on suurin hyötyjä ollut noista pienpuolueista, sdp:een lisäksi...

   Poista
 3. Kansainvälisistä sopimuksista ei voi irtautua? Venäjä kuitenikin irtisanoi rajasopimuksensa Suomen kanssa? Jopa Suomi irtisanoi vanhan verosopimuksensa Portugalin kanssa ja neuvotteli uuden? Korjatkaa jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Jopa Iso-Britannian pääministeri aikoo irtautua maata vaarantavista sopimuksista.

   https://yle.fi/a/74-20060391

   Poista
 4. On outoa muttei yllättävää, että nämä professorit, mm. Laine ja Schweinin, esittävät näkemyksiään pidäkkeittä. On helppoa julistaa omaa ideologiaa norsunluutornista, kun ei itse tarvitse kantaa vastuuta mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erästä sanontaa mukaellen "Älä pidä tyhmyytenä mitään mikä voi selittää selkeällä agendalla."

   Kyllä he tietävät mitä aiheuttavat tällä juristisella saivartelullaan, sitä ei kannata edes epäillä. Siksi nämä saivartelijat pitääkin saattaa oikeuteen.

   "Joka tarkoituksenaan saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi, irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava rangaistukseen Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta. Lisäksi edellytetään, että teko tehdään väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla tai vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla.

   Itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta voidaan tuomita vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi."

   Poista
  2. Kannatan. DCA sopimuksen solmineet poliitikot, presidentti Niinistö tuomittava vankeuteen.

   Poista
 5. Vai oli raja-asemien sulkeminen parin sadan maahantunkeutujan takia ylimitoitettu toimi? Kun Suomi nousukaudella 1979-1990 kotoutti 800 kommunistien vainon alta livennyttä ahkeraa vietnamilaista, oli siinäkin työtä. Vaikka tulijoilla ei ollut nykyisten loisimaan tulevien muhamettilaisten tapaan rasitteenaan ylimielistä suhtautumista täkäläisiin vääräuskoisina, oli haasteita tarpeeksi jo ensimmäisen sadan venepakolaisen kohdalla. Asiasta voi lukea ylipravdan jutusta:
  https://yle.fi/a/3-10909626

  Vaikka ylenanto tuossa neljän vuoden takaisessa tarinassaan kääntääkin tapansa mukaan kotouttamisvaikeudet oikeiden suomalaisten rasismin syyksi, saa siitä käsityksen, miten vaikeasta asiasta kotoittamisessa on kyse. Jostakin syystä nykyajan kermaperunoilla ja sisäfileillä kasvatetut professorit ja poliitikot eivät tajua, että velka on huono asia ja juuri sillä noita kullannuppuja täällä elätetään.

  Pitäisi väkisin tunkeitujat pidättää, kuten kaikki virkavallan vastustajat, ja viedä putkaan odottamaan karkotusta. Muutama yö täyteen tupatussa sellissä vähentäisi kummasti hinkua yrityää uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Suomeksi sanottuna se mitä pitää myös tehdä:

  Internointi tarkoittaa (1) yleisvaarallisten henkilöiden pitämistä turvasäilössä, (2) viholliskansalaisten eristämistä sotatilan aikana ja (3) totalitaarisissa maissa hallinnon vihollisten sulkemista keskitysleireille.[1]
  Kiinni ottamiseen ei tarvita yksilölliseen tekoon liittyvää syytä, vaan vain ryhmään kohdistuva epäilys siihen kuuluvien mahdollisesti tuottamasta vaarasta.
  Internointi toimeenpannaan muun muassa silloin, kun maat ajautuvat sotatilaan eikä vihollismaan kansalaisten anneta enää toimia vapaasti toisen osapuolen hallussa olevilla alueilla.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Internointi

  VastaaPoista
 7. Ryssät vain testaili miten homma kulkee, kohta ne pistää täyden höyryn päälle ja rajalle ilmestyy 100.000 terroristia. Tuo luku on vielä jopa alakanttiin, sillä isompaa ei uskalla edes ajatella, sitä ei verisuonet kestä.

  VastaaPoista
 8. Terhomatti Hämeenkorpi19. marraskuuta 2023 klo 9.57

  Onks´ noi professorit kaikki hulluja - paitsi tämän blogin kirjoittaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pidät kommunistia tai ultrahumanistia hulluna kuten minä teen, niin ovathan ne. Omasta mielestään he ovat niin hyviä ihmisiä että alta pois. Se hulluus liittyy siihen että heillä on hirvittävä sisäinen tarve poseerata julkisesti hyvänä ihmisenä ja samalla koulutetuksi ihmiseksi täysin käsittämätön kyvyttömyys nähdä vaatimiensa tekojen kaikkia seurauksia, jos näkevät niistä seurauksista yhtäkään. Eivät käsitä hyvyytensä olevan luuloteltua ja sen käytännön seuraukset pahuutta.

   Poista
  2. Ei ne kaikki mutta kun ovat vissiin .. . .. .. , eivätkä uskalla avata suutansa kun edeleen elävät kommunistisen ikeen alla yliopistoissa joissa neuvostot eivät ole vieläkään kaatuneet, anarkismi muuten tarkoittaa ikeen alta vapautumista, tärvitsisi nämä proffat löytää sitä anarkismia itsestään, Voisivat värjätä valkeisiin partoihinsa(proffessoreilla on parta, paisi eräässä laitoksessa) suomen lipun.... Anarkiaa!! Valta sinivalkopartaisille punk-professoreille.

   Poista
 9. Hiukan ohi blogin aiheesta, mutta kuitenkin samasta asiasta. Jos, polkupyöräily rajanyli on laissa tai säännöksissä kielletty, niin miksi Rajaviranomaiset rikkovat valvonta velvoitettaan ja sallivat tämän? Onko niin, että Viranomainen voi itse päättää mitä lakia tai säännöstä noudattaa ja mitä ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan ne tekee lähes kaikki viranomaiset. Luulevat että lait koskee kaikkia muita mutta ei heitä.

   Poista
 10. Kuinkahan monta jäsentä eroaa persuista? Tämä tilannehan on verrattavissa vuoden 2015 rajapetokseen (vaikka sisääntulleiden määrä vielä pieni, mutta periaate). Ja taas persut hallituksesssa, vieläpä tällä kertaa avainministeriössä. Mutta kun rajaa ei saada turvattua. Osaamisen / haluamisen puutetta vaiko ulkoa ohjattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hillotolppa istuu lujasti kun siihen persu ittensä liimaa, se pätee kyllä jo liian hyvin.

   Poista
  2. Eroaa ja liittyy mihin? ja kyllä tässä on jo edes yritystä, mitä ei keneltäkään muulta ole kyllä tullut lainkaan. Nykyinen hallitus joutuu pelamaan edellisen tekemilläpelimerkeillä ja niillä saadaan aikaan mitä saadaan, ei kaikkea, mutta jotain kuitenkin. Edellinen pissaliisahallitus ei olisi tehnyt mitään muuta kuin tilannut bussit rajalle.

   Poista
  3. "Eroaa ja liittyy mihin?" Sisäministeriä on persu, eli siinä asemassa missä vaikutusta on eniten siihen mitä rajoilla tehdään. Enää ei uppoa puheet että ei persut voi mitään tehdä, se oli silloin oppositiossa, nyt ovat hallituksessa ja päättävissä asemissa, tiedätkö edes mitä se tarkoittaa? Persut on nyt ihan sama mikä oli soinin aikaan, el selkä käännetään kansalle ja kaikki islamistit jotka tulee lähellekkään suomen rajaa, imuroidaan sisään.

   Poista
  4. Ai pitäiskö rantasen marin lähteä rajalle henkilökohtaisesti taklaamaan rajanylittäjiä, joita venäjä ei ota takaisin? Vai jätetäänkö ylittäjät siihen puoleen väliin rajaa, ja ruokitaan verkon raosta?

   Poista
  5. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jätetään, eikä ruokita. Miksi olisimme huolissamme Venäjällä olevista ihmisistä?

   Poista
  6. Rantasen ei kuulu eikä tarvitse itse mennä rajalle, mutta hänen kuuluu sisäministerinä antaa tarvittavat poliittiset käskyt rajan turvaamiseksi. Nyt niitä ei ole annettu ja se tässä on ongelma. Persuilla avainministeriö hallussaan, mutta silti ei toiminta kunnossa. Rajoilla sekava tilanne ja matuja pääsee tunkeutumaan Suomeen.

   Poista
  7. Ihanko aikuisten oikeasti luulet että sisäministeri voi antaa sellaisia käskyjä kuin sinä ilmeisesti haluat, ihan yksin ja omasta päästään? Aika lapsellinen käsitys aikuiselle miehelle. Se kuule menee niin että hänen on saatava hallituksen oleellisimmat ministerit pääministerin lisäksi niiden käskyjen taakse mitä hän aikoo antaa. Ja siinä että saa Orpon ja kokoomukset eräät tuulenhaistelijat omalle kannalleen, menee kyllä hetki jos toinenkin ja voipi olla että nämä kansansuosion kalastelijat vesittävätkin osan siitä mitä olisi ihan pakko tehdä. Sitten annetaan ne käskyt joihin saatiin valtuutus, ei sitä mitä itse olisi lisäksi tehnyt jos olisi kaikki valta. Niin se vaan menee tässä systeemissä.

   Poista
  8. "Ihanko aikuisten oikeasti luulet että sisäministeri voi antaa sellaisia käskyjä.." Ihanko tosissa luulet että kukaan aivot omistava enää uskoo tuota ulinisaasi. Eiköhän persut ole nyt päättävissä pöydissä, et edes tiedä mitä ne siellä on puhunut, jos tietäsit, et täällä aukoisi päätäsi.

   Poista
  9. Heh heh hee.... vai niin, ihan vapaastihan ne muusta hallituksesta riippumatta persuministerit pääsee asioita käskyttämään. Kyllä sulla on houreet. :-)

   Poista
  10. "..et edes tiedä mitä ne siellä on puhunut, jos tietäsit, et täällä aukoisi päätäsi."

   Et muuten tiedä sinäkään. Et ole sinä etkä kaverisi niissä asemissa että sinne pääsisitte tai mitään tietäisitte. Ne jotka tietää, ei mölise tuolla tavalla täällä.

   Poista
  11. Sisäministeri kantaa tästä hallinnonalasta poliittisen vastuun - meni se miten tahansa, hyvin tai huonosti. Minua kiinnostaa vain se, että rajaturvallisuus palautetaan. Nyt ministeri sairaana, rajalla anarkia, jolloin Venäjän ihmistorpedot pääsevät Suomeen. Onko tilanne ok, vai?

   Poista
  12. Eihän tilanne rajalla ole sellainen kuin sen pitäisi olla. Orpokin kehui jokin aika sitten että valmius olisi sulkea kaikki raja-asemat. Miksi ne ei ole sitten suljettu herra Orpo? Siitä että raja-asemilla ei ole niitä aitoja joita nyt paikkaillaan kiirellä rimoja ja nato-lankaa käyttämällä, on aivan puhtaasti edellisen hallituksen syy. Tekivät "kokeilu" aidan jonnekin himputtiin ja jättivät raja-asemat suojatta. Ihan tarkoituksella, sehän noudattaa heidän avointen ovien politiikkaansa.

   Poista
  13. Täällä kyllä nähdään että kyllä persut on nostettu jeesus asemaan, sama mitä nuo tekee niin se on, nou, nou ja nou, ei saa totuutta noista kirjoittaa. Ai en tiedä mitä ovat puhuneet, Palokangas, rajat on kiinni, nyt on sellainen hallitus että rajan yli ei tulla. Jaa, miltäs vaikuttaa, tullaanko rajan yli tällä hetkellä? Kyllä tullaan, tänään jo yli tuhat tullutta terroristia.

   Poista
  14. Mistä sinä sen tuhat otit? ei ainakaan itärajan yli ole tuhatta tullut.

   Poista
  15. Kai tiedät, että sen johatama ministeriö on kuitenkin täynnä näitä korruptionimityksiä(poliittinen virkanimitys joita vihreät vastusti miksihän niitä sitten nimettiin niin paljon) edellisen hallituksen jäljiltä ja ne ei tee töitään kuten pitäisi..

   Poista
 11. En epäile etteikö persut tee kaiken sen, mitä tässä tilanteessa on tehtävissä. Hallituksessa on myös kokoomus, ja tietenkin rkp & kristilliset, joiden uskon olevan hyvinkin epävarmoja tällaisessa tilanteessa. Kristilliset jo vakaumuksensakin takia, joka voi olla liiankin sinisilmäinen, ja rkp on lähtökohtaisesti persujen kanssa eri linjoilla. Välillä sitä vain tunnutaan ajattelevan, että persut päättää yksin rajajutuista koska heillä on sisäministeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sitten persut valehtelevat että rajat on kiinni ihan kirkkain silmin. Eteenkin Peltokangas voitelee valehtelemalla ilman mitään selkärankaa, että nyt on sellainen hallitus että kyllä raja pistetään kiinni.

   Poista
  2. Persujen valehteluun kiinnität nyt ylenpalttisesti huomiota. Viher/sosdem/kommunistien valheet ovat ajaneet meidät tähän tilanteeseen, että rajoillamme tursuaa kehitysmaalaisia.

   Poista
  3. Niin tarkasti en ole asiaa seurannut, että tietäisin mitä kukin persu on sanonut. Hankala tilanne kyllä rajalla, kun taikasanan "asylym" sanomalla vastuu siirtyy kuulijalle.

   Poista
  4. "Persujen valehteluun kiinnität nyt ylenpalttisesti huomiota" Äläpä hätäile. Enemmän olen arvostellut edellistä hallitusta. Mutta nyt ottaakin aivoon se että ryssät suoltaa sotaväkeä suoraan suomen rajalle, se imetään sisään, persut, rajat on kiinni. Minä arvostelen tasan niitä jotka valehtelee kirkaasti päin ihmisten näköä räikeillä valeilla. Se ei tule ikinä muutumaan.

   Poista
  5. rkp ja kehitysmaalainen kokoomus tietenkin vastustavat kuten aina tähänkin asti, ruotsalaisia ei edes haittaa, että uhreina on ollut suomenruotsalaisiakin ne kun ajavat pääoman ja säätiödensä etua ainut mitä ne on ruotsalaisten hyväksi tehneet on se, että ovat herättäneet vihaa ja halveksuntaa heitä kohtaan, moni suomenruotsalainen halveksii noita täysillä.

   Poista
  6. En hätäile, mutta noin 20% kannatuksella, parlamentaarisessa järjestelmässä, ei tahto pelkästään riitä.
   Vihreät, vasemmistoliitto, demarit ja kristillisuskonnolliset voivat, parlamentaariseen enemmistöönsä vedoten jatkaa tekopyhää politiikkaansa.

   Poista
 12. Eurooppa tulee kaatumaan "rasismin" pelkoon.

  VastaaPoista
 13. Ideologiat ovat uskontoja, toki profaaneja ja epäeskatologisia, mutta ne perustuvat toiveajatteluun.
  Jos J.P Laineen tai M Scheinin tavoittelemia yhteiskuntakokeiluja lähdetään toteuttamaan, saamme varmasti 100milj. afrikkalaista herrojen iloksi.
  Mutta kuitenkin, jokainen syy-seuraussuhteista jotakin ymmärtävä tietää, että silloin on jo myöhäistä tehdä korjausliikkeitä.
  Ehkä voimme tuolloin saada kehitysapua??

  VastaaPoista
 14. Käsittääkseni Suomella ja Venäjällä ei ole ollut virallista sopimusta jossa Venäjä ei laske Suomen rajalle henkilöitä joilla ei ole tarvittavia asiakirjoja Suomeen tuloon. Kyseessä on ollut yhdessä sovittu käytäntö josta Venäjä on nyt luopunut.
  Tuon "käytännön" laillisuuden kanssa on myös selviä ongelmia.
  Suomen rajalle saapuvien tarkastus ja mahdollinen käännyttäminen on Suomen asia, ei Venäjän.
  Raja-asemien sulkeminen hankaloittaa vain Suomen kansalaisten ja venäläisten matkustamista maiden välillä ja erottaa perheitä. Esimerkiksi suomalaiset lapset eivät voi tavata, isovanhempiaan.

  VastaaPoista
 15. Ei kai geneven sopimus muuta kuin määrittele mitkä voidaan laskea pakolaisiksi joten genevensopimuksen mukaan venäjältä ei pitäisi tulla yhtään irakilaista tai somalialaista pakolaista... Siellä venäjän puolella on kuitenkin 3 tarkastuspistettä 50km? suojavyöhykkeen sisällä, että ei noi sinne todellakaan pyöräile...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää ? Suomi ja suomalaiset viranomaiset päättävät voimassa olevien Suomen lakien mukaan kuka saa maahantuloluvan. Venäjä ei siitä päätä. Venäjä päättää siitä kuka saa lähteä Venäjältä. Jos he eivät näe estettä sille että esimerkiksi Irakin kansalainen haluaa poistua Venäjältä ja matkustaa Suomeen, millä perusteilla heidän tulisi estää maasta poistuminen ?

   Poista
  2. Kai ymmärrät, että venäjältä ei lähdetä pois mihin maahan sattuu ja tämä koko turvavyöhyke on fsb:een hallussa. Pitää olla kaikki mahdolliset paperit ja viisumit jotta pääse pois sieltä kuten muuallakin venäjällä ei sieltä noin vaan pakoon pääse...

   Poista
  3. Niinhän tuossa aiemmin sanoin " Venäjä päättää itse kuka saa poistua maasta". Mitkään kansainväliset tai kahdenkeskiset sopimukset eivät velvoita Venäjää estämään Suomeen pyrkimisen jos ei ole epäilyksiä rikollisesta toiminnasta tai terrorismista. Turvapaikan haku ei tätä ole.
   Tai sitten kommenttisi oli sarkastinen kun ensin ongelma on se että Venäjä ei rajoita maastapoistumista Suomeen mutta seuraavassa lauseessa ongelma onkin että Venäjä on kuin vankila josta ei vapaasti voi matkustaa pois.

   Poista
  4. Lisäisin vielä että luulisi kansainvälisten sopimusten pikemminkin suojelevan oikeutta maasta poistumiseen. Onkohan Suomi tietoisesti rikkonut kolmansien maiden kansalaisten oikeutta matkustaa Venäjältä Suomeen kun se on sopinut käytännöstä että Venäjä estää turvapaikan hakijalta oikeuden hakea turvapaikkaa Suomesta ?

   Poista
  5. Niin no its fsb:een toiminta noiden rajoille kuljettamisineen on rikollista kuten venäjän hyökkäys ukrainaankin oli ihan niiden omien lakien vastaista joten STBS

   Poista
 16. "Väitöskirjassani käsittelin kansalaisyhteiskunnan todellista ja potentiaalista roolia Suomen ja Venäjän välisen rajan ylittävän yhteistyön kehittämisessä. Nostin esiin ’kansalaisnaapuruuden’ käsitteen alhaalta ylös rakentuvana vaihtoehtona viralliselle ’eurooppalaisen naapuruuden’ käsitteelle."

  https://erepo.uef.fi/handle/123456789/12311

  Jotenkin sellainen olo, että tämän minä vain selaan... Vaikka varmasti ekaa kertaa voisi sanoa lukematta paskaa....

  https://uefconnect.uef.fi/henkilo/jussi.laine/


  "Koulutukseltaan Laine on yhteiskuntamaantieteilijä, mutta hän lähestyy rajakysymyksiä ja muuttoliikkeitä monitieteisestä perspektiivistä. "

  Monitieteellinen perspektiivi nähtävästi tarkoittaa, että unohdetaan kovat tieteet etenkin matematiikka ja hylätään syy ja seuraus-suhteet..

  Proffa ilman partaa on kuin mies ilman naista...

  VastaaPoista
 17. ”Hänen mukaansa se oli ylimitoitettu toimi parinsadan turvapaikanhakijan takia, eikä edes ratkaise ongelmaa. Lisäksi kollega arveli, että Venäjä sai nyt vain syyn jatkaa ilkeilyä rajan sulkemisen vuoksi” lisäksi häntä "huolestuttaa tällainen kapea-alainen turvallisuuskäsitys. Yritetään ratkaista hyvin monimutkaisia ongelmia hyvin yksinkertaisilla, jopa vanhanaikaisilla keinoilla."

  Hämmästyttää, kuinka professorin titteliä voi käyttää noin heikolla järjenjuoksulla varustettu henkilö. Ensinnäkin, rajan sulkemisella pyritään pitämään huoli siitä, että se tuleva porukka jää siihen pariin sataan henkilöön eikä paisu esimerkiksi samanlaisiin mittoihin kuin vuonna 2015, jolloin tulijat toivotettiin tervetulleiksi. Kyse on reagoinnista jo toteutumassa olevaan ongelmaan. Tulipalotkin pyritään sammuttamaan alkuvaiheessa eikä vasta sitten, kun ne ovat yltyneet täyteen roihuun.

  Toiseksi, kyllä rajan sulkeminen ja tulemisen estäminen vähintäänkin pienentää ongelmaa ja päättäväisesti toteutettuna jopa ratkaisee sen.

  Kolmanneksi, sellainen on lievästi sanottuna omituinen ajattelukulku, jonka mukaan ilkeilijä ryhtyisi ilkeilemään vasta sen seurauksena, että jo alkanutta ilkeilyä pyritään estämään ja torjumaan.

  Ja nämä ”laaja-alaisemmat turvallisuuskäsitykset” ovat sitä klassillista huu-haata. Sen sijaan että konkreettinen tässä-ja-nyt ongelma ratkaistaisiin konkreettisilla toimilla, ehdotetaan erilaisia monimutkaisia puuhasteluja. Toki ehdolla voi olla aivan hyviäkin asioita, mutta ensimmäiset asiat täytyy hoitaa ensin, tässä-ja-nyt asiat tässä ja nyt ja niitä muita asioita voi hoitaa sitten kun aika sallii. Ei nimittäin tarvita professorin titteliä sen ymmärtämiseen, että kysymys ei ole joko-tai asiasta vaan usein sekä-että asiasta. Ja jos henkilö käyttää professorin titteliä, sen asian ymmärtämisen on kyllä oltava itsestään selvyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti! Mietin kanssa, että mitäänkö ei kannattaisi tehdä, koska se ei ratkaise itse ongelmaa. Missä vaiheessa rajan sitten saisi sulkea, vai saisiko ollenkaan? Voiko uppoavasta laivasta laskea pelastusveneitä, vaikka ne eivät ratkaise itse ongelmaa, eli sitä että laiva on uppoamassa?

   Poista
  2. Jospa tuo dosentti on vain backmanin kavereita, ainakin väitöskirja on uudelleen kirjoitettu yya sopimus...

   Poista
 18. Yle tänään

  Videot: Näin siirtolaiset vaeltavat kohti Suomea ja saavat polkupyöriä Venäjän tarkastuspisteellä

  Ylen haltuunsa saamilla videoilla näkyy kymmeniä siirtolaisia tarkastuspisteellä, joka sijaitsee 50 kilometriä Vartiuksen raja-asemalta itään.

  https://yle.fi/a/74-20061036

  Artikkelista poimittua

  Ylen haltuunsa saamat videot näyttävät, kuinka siirtolaiset saavat polkupyöriä aivan Venäjän rajaviranomaisten tarkastuspisteen tuntumassa.

  Toinen videoista antaa myös viitteitä siltä, että Vartiuksen raja-aseman tuntumassa olisi yhä ainakin kymmeniä Suomeen pyrkiviä siirtolaisia.

  Yle on paikantanut videot Venäjän rajavalvontapisteelle, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Vartiuksen raja-asemalta itään lähellä Kostamuksen kaupunkia. Ylen tietojen mukaan siirtolaisia kyyditään juuri tälle paikalle.

  Ulkomaalaisten ei pitäisi päästä sen läpi ilman voimassa olevia matkustusasiakirjoja. Osa videoilla näkyvistä henkilöistä on kuitenkin jo päässyt Suomeen.
  ...
  ...
  Pyörät jakoon rajavalvontapisteellä

  Tämän jutun alussa olevalla videolla näkyy, kuinka parikymmentä ihmistä kävelee kohti tarkastuspistettä.
  Hieman ennen tarkastuspistettä kymmenkunta ihmistä saa polkupyöriä pakettiautosta. Tarkastuspisteellä näkyy lisää ihmisiä.
  jne
  jne

  VastaaPoista
 19. YLE löysi jo "tutkijan" joka johonkin perustuen väittää ettei Halla-ahon ilmituoma mahdollisuus ole todennäköinen. Mielenkiintoista näissä "tutkijoiden" jutuissa on se että ne eivät voi perustua mihinkään tutkimukseen, vaan ovat vain heidän enintään valistuneita arvauksia tai kuten yleensä näiden toimittajien käsin poimimien "tutkijoiden" kanssa on kyse, ihan puhdasta tarkoitushakuista propagandaa.

  Eli tällä tämän "tutkijan" toimittajan välittämä kommentti on vain mielipide, ellei se ole sitten propagandaa Halla-ahoa vastaan näin tulevien vaalien kunniaksi.

  Tämä "tutkija" ei ole tätä asiaa voinut mitenkään tutkia, joten tuo ei perustu mihinkään tutkittuun tietoon, ei voi perustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuolle "tutkijalle" pitää myöntää n. puolen miljoonan euron tutkimus apu raha, 5 vuoden tutkimukseen, ja sitten odotella johtopäätöstä ja ehkä sitten toimia sen perusteella

   Poista
  2. Pseudotieteellinen menetelmä on ihan yhtä pätevä kuin tieteellinenkin tiedon tuottamiseen kansalle. Pseudohan tarkoittaa, että tutkitaan kaikkea muuta samalla joten esimerkisksi yksisarvisten lennon lisäksi voidaan tutkia niiden laukkaamista vaikka tutkimus koskisikin yksisarvisten ravia.

   Poista
 20. Kannaisi ehkä lukea, kuinka Jussi Halla-aho on taas miettinyt asiaa ja tehnyt loogiset johtopäätökset. Ja miettiä Halla-ahon logiikkaa.

  https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-miten-meilla-jotkut-voivat-olla-niin-varmoja-etta-tulijat-eivat-ole-venalaisia-erikoisjoukkoja-tai-wagnerin-palkkasotilaita/

  Ja silloin Professorinkin blogissa voisi osa kommenteista pysyä asiassa eikä menisi sivuraiteille

  Mikä on se porukka, joka sieltä oikein on tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää alkaa mennä aivan mahdottomille urille tää keskustelu...
   Eero & Mauri

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!