keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Jarkko Eloranta alleviivasi hallitusohjelman toteuttamisen tärkeyttä

Suomen talous on ajettu viimeisen 15 vuoden aikana velkaantumiskierteeseen, joka on saatava pysähtymään tällä vuosikymmenellä. Asiaa ei ainakaan helpota se, että suomalaisnuoria ei juurikaan kiinnosta lasten tekeminen eikä sekään, että maahan on otettu joukoittain väkeä, joille ajatus itsensä elättämisestä työtä tekemällä näyttäisi olevan outo ajatus.  

Tästä syystä maan nykyisen hallitus ja vielä sen seuraajakin joutuvat vähentämään aivan oleellisesti julkista rahankäyttöä ja samaan aikaan huolehtimaan suomalaisten yritysten toimintaedellytysten parantamisesta. Tämä ei näytä käyvän vasemmiston hallitsemalle ammattiyhdistysliikkeelle. 

Tässä esimerkkiä näytti eilen SAK, jonka puheenjohtaja Jarkko Eloranta uhosi valtakunnan pelastamisen sijaan pysäyttävänsä maan teollisuuden. Hän käytti suorastaan mafiamaista kieltä kertoessaan, että "olemme valmiit tuntuviin toimiin, että hallituksen linja muuttuu oikeudenmukaisemmaksi. Voiko sanoa, että tämä on viimeinen varoitus? En lähde spekuloimaan sillä, mitä tämän jälkeen voi tapahtua."

Kyseessä on selkeästi ulkoparlamentaarinen hallitusta ja sen ohjelmaa vastaan suunnattu eli poliittinen painostus, jossa ajetaan vasemmiston agendaa keinoilla, joista joutuvat viime kädessä kärsimään tavalliset kansalaiset ja erityisesti heikoimmassa asemassa olevat eli julkisista palveluista riippuvaiset - lapset, sairaat ja vanhukset - ihmiset. Siten Elorannan käytös suorastaan alleviivaa sitä, että hallituksen on vietävä läpi aikomuksensa poliittisten lakkojen rajaamisesta. 

20 kommenttia:

  1. Eilen ison ammattiliiton blondipomo uhkaili kiskoliikenteen työnseisauksella. Siinä tulisi sivullisille palkattomia päiviä kun ei pääsisi töihin.

    VastaaPoista
  2. Eloranta ja SAKlaiset kovapalkkaiset pomot ovat huolissaan vain omista eduistaan.
    Suoranaista valehtelua, että olisivat huolissaan ay-liikkeen ulkopuolisista.
    Valtaansa pönkittääkseen lakkoon yllyttävät.

    VastaaPoista
  3. Haastattelussa työministeri Satonen sanoi selvästi, että kuunnellaan jos on vastaavan tasoisia ehdotuksia, joilla päästään samaan tavoitteeseen kuin hallitus esittää.

    Onko SAK esittänyt jotain ehdotuksia vai vain laittanut kapuloita rattaisiin?

    Suomen valtion talouden tilanne on niin huolestuttava, että talouden suunta on saatava kääntymään. Miten tämä voi olla vasemmistolle niin vaikeaa ymmärtää?

    MTV uutiset 9.10.2023

    Työministeri Satonen penää neuvottelutulosta kiistellystä työmarkkinamallista – "Kansakunnan kannalta merkittävä asia"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyoministeri-satonen-penaa-neuvottelutulosta-kiistellysta-tyomarkkinamallista-kansakunnan-kannalta-merkittava-asia/8794330

    Artikkelista poimittua

    Tuleeko korvaavia esityksiä?

    Satosen mukaan työntekijäjärjestöiltä kaivataan nyt muita työllisyyttä parantavia esityksiä, jos ne haluavat muuttaa hallituksen suunnitelmia.

    – Me käymme vuoropuhelua ja kuuntelemme järjestöjen mielipiteitä. Kyllä se edellyttää, että tulisi vastaavan tason ehdotuksia.

    Uudistukset on saatava eteenpäin, jotta saamme 100 000 uuden työllisen tavoitteen kurottua umpeen.
    Kun kolmikantatyöryhmissä lyödään yksityiskohtia lukkoon, niin siellä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa, Satonen lupaa.

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti joskus tulee aika jolloin voidaan rehellisesti myöntää että maamme pahin vihollinen kautta aikojen on ollut SDP ja sen hallinnassa oleva AY-liike. Yli 100 vuotta kohtuuttomia palkkavaatimuksia ja yhteiskuntaa hajoittavaa lakkoterroria. Ei ole olemassa niin vakavaa kriisitilannetta jota vasemmistolaissaastat eivät vielä lakkoilemalla voisi pahentaa.

    Montakohan sataa miljardia euroa on yhteensä tullut kaikki Suomessa järjestetyt lakot maksamaan?. Sen lisäksi Suomelta on mennyt maailmalla kokonaan LUOTETTAVAN TAVARANTOIMITTAJAN maine vasemmistolaisten lakkoilun vuoksi. Se on täysin ymmärrettävää. Kukaan ei maailmalla halua ostaa Suomesta yhtään mitään, koska tavarantoimitus saattaa yhtäkkiä katketa kuukausiksi jonkun kommarilakon takia. Tuosta älyttömästä lakkoilusta kärsii lopulta koko Suomen kansa.

    Kyllä lakko-oikeus pitää olla, mutta koska lakkojen vahingot ovat yhteiskunnalle taloudellisesti niin valtavat, niin lakkojen jälkiselvittelyt pitäisi ehdottomasti käydä sotaoikeudessa. Ja sotaoikeus ei ole sotaoikeus jos se ei langeta kuolemantuomioita!

    VastaaPoista
  5. Eloranta paheksui, että hallitusohjelma olisi ollut työnantajapuolen ja yritysten edustajien kirjoittama. Häneltä taisi unohtua, miten SAK ja AY-liike olivat edellisen hallituksen aikana suorassa kytkennässä poliittiseen vasemmistoon, SDP:hen ja VL:oon etunenässä. Taitaa tuo koplaus olla edelleenkin voimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ammattiyhdistyssatraapit tuntuvat olevan ahnetta ja vaarallistakin väkeä; omien ökypalkkojensa turvin he yllyttävät duunareita lakkoihin aivan kuin elettäisiin vielä vuotta 1918. Moni pienyrittäjä olisi ikionnellinen eduista, jotka heille ovat olleet totisinta totta viimeiset vuosikymmenet. Toisaalla myös opiskelijat vaativat työssäkäyvän ihmisen elintasoa, vaikka ovat ikänsä olleet yhteiskunnassa saamapuolella. Vihreät esittävät jopa eläkkeiden leikkaamista, koska MULLE KAIKKI HETI -mentaliteetin hyväksymisellä on ennenkin saatu "hyviä" tuloksia. Kun välillä on ollut parempiakin aikoja, niin on suorastaan opetettu vaatimaan, vaikka mitään perusteita ei olisikaan.






      Poista
  6. Näin pienyrittäjän näkökulmasta ensimmäinen saikkupäivä omaan piikkiin on erittäin tervetullut. Ne kun kummasti sattuvat joillain aina perjantaille. Olen joistain asioista eri mieltä hallituksen päätösten kanssa mutta jostain on säästettävä ja kaikkien on oltava mukana.

    VastaaPoista
  7. On hyvä erottaa, että lakoilla on eroja.

    Kun työehtosopimus ei ole voimassa, on ymmärrettävää, että lakkoilemalla ajetaan omaa etua.

    Poliittiset lakot taitaa periaatteessa olla lain mukaisia nekin mutta jokin raja niilläkin pitäisi olla.

    Miksei kelpaa demokratian normaalit vaikuttamiskeinot esim. kansanäänestykset?
    Viime keväänä eduskuntavaaleissa vaan sattui laiva kääntymään ja nyt uudet komentosillan haltijat ohjaavat laivaa turvasatamaan karille ajon sijaan.
    Näin se menee demokratiassa. Demokratia ei vaan kelpaa vihervasemmistolle silloin kun se ei mene heidän mielensä mukaisesti. Se on sitten voi, voi.

    VastaaPoista
  8. Olen muutamaan kertaan ilmaissut huoleni siitä, osaako ja uskaltaako demokratia puolustaa itseään. Demokratiaan kohdistuva uhka on perinteisesti tullut vasemmalta. Niin myös tällä kertaa. Kovin paljon Elorantaa selvemmin tätä uhkaa ei olisi voinut ilmi tuoda. Onko Orposta tämän uhkan torjujaksi ja onko kansalla järkeä antaa tukensa tämän uhkan torjumiselle, jää nähtäväksi. Eloranta on kuitenkin ajamassa Suomea Venezuelan tielle, jonka keskeisiä piirteitä ovat korruptio ja kansan kurjuus.

    VastaaPoista
  9. Pahasti näyttää korporatismin oireyhtymältä.

    VastaaPoista
  10. Olisi todella hienoa, jos tulisi se yleislakko, kuten Eloranta ja muut korkeapalkkaiset ammattiyhdistysjohtajat uhkailevat. Silloin tavallinenkin lakkoon osallistunut Suomalainen voisi huomata, että se lakko kohdistuu yhtä tavalla häneen kuin esim. työnantajiin ja viime kädessä Suomen hallitukseen. Muutama kuukausi Suomi pysähdyksissä ja oma työpaikka varmasti menossa, niin vetääkö se enää suuta hevosenkengälle. Kyllä nämä AY-johtajat vetelevät viimeisiään vielä niin kauan kuin heillä sitä jonkinlaista valtaa on. Työelämä on niin valtavassa murroksessa mm. tekoälyn ja robotiikan suhteen, että nyt jos koska, kannattaisi pitää siitä työpaikasta kiinni. Lakoilla tässä tilanteessa kustaan ns. omiin muroihin.

    VastaaPoista
  11. En ole koskaan osallistunut poliittisiin lakkoihin, enkä osallistu nytkään...
    - Jones

    VastaaPoista
  12. En kyllä usko että, nykyhallituksen tarkoitus on katkaista velkaantumiskierrettä.
    Hallitusohjelmassa lehtitietojen mukaan on mm perintöveron poisto, LISÄÄ LAINAA 800 milj.€ vuodessa. Veronkevennyksiä joka vuosi, LAINAA LISÄÄ 80 - 300 milj.€ vuodessa.
    Kokoomus oli tekemässä Sipilän hallituksessa, osinkoverotuksen veronkiertolakia, LAINAA LISÄÄ 70 - 450 milj.€ vuodessa.
    Holdingyhtiöiden veronkierto tänä vuonna 1350 milj.€ (lähde VM/lehti).
    EN tiedä keltä tämä laki lipsahdus tapahtui.
    Itseä harmittaa maksaa omista osingoista 25,5 % veroa, kun keskiverto osinkovero % on nykyään n 3 - 4 %.
    Sipilän hallitus oli viimeinen kerta kun äänesti kokoomusta, täysiä rikollisia koko porukka.

    VastaaPoista
  13. Puhut osinkoverotuksen veronkiertolaista ja holdingyhtiöiden veronkierrosta... ne ovat ihan puhtaasti vasemmiston käsitteitä noista asioista. Jäit kiinni ihan kasan päältä, et ole taatusti koskaan äänestänyt kokoomusta. Kokoomuksen äänestäjät eivät käytä vasemmiston terminologiaa noista asioista. Heippa hei trolli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta holdingyhtiöiden veronkierrosta oli maininta Aamulehdessä, joka ei kyllä ole mikään vasemmistolehti.
      Viime vuonna ylen a-studiossa (voi olla vasemmistoa) keskusteli verottajan ja veronmaksajien edustajat asiasta, mieleeni jäi että osingot 12 miljardia € ja osinkoveron tuotto olisi pitänyt olla 3 miljardia €, mutta oli 0,4 miljardia € jonka maksoivat piensijoittajat. Verottaja ei kiistänyt asiaa, tosin sanoi että nyt kärjistät asiaa.
      Joten kyllä harmittaa itseä pirusti.

      Poista
  14. Mitenkä kävi yleislakon Murtomäessä 1.1.1956?

    VastaaPoista
  15. Asiasta kolmanteen. En olisi uskonut että meillä on Suomessa tällainen määrä täysin avoimesti juutalaisia vihaavia ihmisiä. Kun lukee uutisten kommentipalstoja niin tuskimpa kovinkaan paljon kovempaa tekstiä juutalaisista tulisi edes 30-40 luvun Saksassa. Aivan uskomatonta. Ja ilmeisesti nämä ovat niitä "suvaitsevaisia" ja "hyviä" ihmisiä jotka ovat tässä viime aikoina syytelleet muita natseiksi. Ihan uskomatonta tekstiä. Ja kommenttipalstojen sensorit komppaa näitä täysillä eli estävät vastaukset tähän antisemitismiin ihan kautta linjan. Heidän juutalaisvihamielisyyttään ei voi siis edes haastaa mediassa, koska sellaiset kommentit eivät mene läpi. Rasismi todellakin kukkii tässä maassa aivan avoimesti, kuten tutkimus väitti, ehkä eritavalla kuitenkin kuin mitä "tutkijat" tarkoittivat. Mutta tuskimpa siinä rasismitutkimuksessa juutalaisilta mitään kysyttiin, kun ei kysytty muiltakaan suomalaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihervasemmistolaisella medialla on lusikkansa tässä sopassa; ainahan se on ollut palestiinalaisten puolella. Tavallinen kansa, joka luottaa Ylen uutisiin kuin pukki suuriin sarviinsa, uskoo että Israel on kuitenkin se suuri s---tana. Kestihän taas useamman päivän ennen kuin se suostui sanomaan Hamasia terroristijärjestöksi.

      Poista
  16. Onko niin, että sdp on sak:n poliittinen siipi?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!