keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Fatim Diarra tulisi valita Vihreiden puheenjohtajaksi puolueen uskottavuuden säilyttämiseksi

Vihreiden puheenjohtajan eilinen eroilmoitus sai liikkeelle varsin monia mahdollisesti puheenjohtajaksi pyrkiviä poliitikkoja. Kehottaisin kuitenkin puoluetta valitsemaan Ohisalon seuraajan ehdottomasti intersektionaalisen feminismin hengessä. Näin siitä huolimatta, etten ole juurikaan kannattanut vihreiden ajatuksia ja toivoin eilen huonosti harkittuani puolueen valitsevan pikemminkin porvarillisen ja arvokonservatiivisen puheenjohtajan.

Syön siis eiliset sanani ja totean, että puolueen tulisi nojautua tässä asiassa aivan ehdottomasti intersektionaaliseen feminismiin. Muussa tapauksessahan sitä voidaan syyttää omien periaatteidensa syömisestä ja ihmisvihasta. 

Vai ajatteleeko joku, että puolueen uskottavuus ei kärsisi siitä, että puolueen periaateohjelmassa kerrotaan sen olevan "feministinen, antirasistinen ja yhdenvertaisuutta kannattava puolue. Feminismillä tavoitellaan kaikille vapautta olla oma itsensä sekä yhteiskunnan eriarvoisuutta aiheuttavien valtarakenteiden aktiivista purkamista. Vihreä feminismi on intersektionaalista, eli huomioi sukupuolen lisäksi myös muut yhdenvertaisuuteen vaikuttavat tekijät, kuten etnisyyden, seksuaalisen suuntautumisen, vammaisuuden, iän, luokan tai sosioekonomisen aseman sekä syrjinnän moniperusteisuuden."

Tästä syystä katsoisin, että ilmoittautuneista esimerkiksi Atte Harjanne tai Saara Hyrkkö eivät tule kyseeseen. Sen sijaan Oras Tynkkysellä ja aivan erityisesti Fatim Diarralla voisi olla mahdollisuuksia. Ensimmäinenhän kuuluu seksuaalivähemmistöön ja jälkimmäisellä on etunaan sukupuolen lisäksi ruskea ihonväri, joten hänen syrjimisensä puheenjohtajavalinnassa olisi ilmiselvää rasismia.  

* * *

Vihreät sanoo olevansa paitsi feministipuolue, niin myös kiinnostunut ympäristöasioista. Ja niistä merkittävimpiin kuuluu ilmastonmuutos. 

Siksi tässä yhteydessä on syytä mainita myös se, että Helsingin sanomat kertoi maailman merten pintalämpötilojen olevan korkeampia kuin koskaan ennen mittaushistorian aikana. Jutun mukaan se ennakoi uutta ilmastoa lämmittävän El Niño -ilmiön nousua. 

Tämä olisi tietenkin äärimmäisen mielenkiintoinen asia, sillä ilmaston lämpeneminen on viime vuosina pysähtynyt sekä HS:n jutun, arktisen merijään että RSS-satelliittidatan perusteella. Toisin oli kuitenkin vuosina 2007 ja 2012, jolloin merijää suli tähänastisen mittaushistoriansa pienimpään pinta-alaan, kuten alle piirtämästäni kuvasta näkyy.


Juuri tällä hetkellä valtamerten lämmin pintavesi ei kuitenkaan näy pohjoisen napajään koossa. Sen laajuus oli kyllä jokin aika sitten ajankohtaan nähden aivan mittaushistorian pienimpien joukossa, mutta on nyt palautunut jälleen vuosia 2006, 2007 ja 2015-2021 suuremmaksi. Vuoden 2012 huhtikuun puolivälissä se oli kuitenkin nykyistä selvästi laajempi, vaikka sitten syyskuuksi supistuikin sekä minimilaajuuteensa että -pinta-alaansa. 

Nähtäväksi siis jää, toistaako pohjoinen merijää vuoden 2012 temppunsa El Niño -ilmiön seurauksena ja sulaa kesän aikana pienemmäksi kuin kertaakaan vuoden 1979 jälkeen. Vai pysytteleekö se sittenkin edellisiä El Niño -vuosia laajempana? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Neuvo Maria Ohisalolle ja Vihreille


20 kommenttia:

 1. Tuo vuoden 2012 jään minimi johtui siitä, että muutama tavallista sitkeämpi hurrikaani puhalsi Tyynen valtameren lämmintä vettä Beringinsalmen läpi. Se sulatti jäitä ja toisaalta Kanadan rannikolla oli useita vuosia satelliittikuvissa näkynyt ahtojäämassa.
  Tästä oli tarkkaa tietoa ulkomaisilla ilmastosivuilla, mutta kun totuus ei sopinut "viralliseen agendaan" (TM). Minimipiikki jäi minimipiikiksi - sattumaa vaan ei "uhkaavaa ilmastonmuutosta."
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. Faginin voi ampua ilmojen tietä takaisin omaan maahansa, siellä voisi nousta vaikka paskakasan maisteriksi.

  VastaaPoista
 3. Tynkkynen on perimmiltään valkoinen mies, kun taas Diarra on lukuisten toiseuksien risteyksessä: Naisoletettu, värillinen, paksu, korruptoitumaton, mustan huumorin ystävä ja avioliiton kautta alistettu. Hänen valitsematta jättämisensä olisi pöyristyttävää rasismia ja naisoletettuvihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Fatima valitaan, puolue voisi lahjoittaa hänelle sähköpyörään niittokoneen satulan.

   Poista
  2. Vihreiden on elettävä siten kuin he opettavat, muuten menee uskottavuus. Eli korkeimmaksi pätevyyden mittariksi on otettava naissukupuoli, ihonväri, vyötärön mitta, nuori ikä ja älyvapaat puheet. Lisäksi Diarran avulla vihreiden kannatus maaseudun miesten keskuudessa nousisi raketin lailla. Diarrahan valaisi, että insesti ja vaimon hakkaus ovat ainoat syyt, miksi joku haluaisi asua maaseudulla. Ja että siellä on turha haaveilla samasta palvelutasosta kuin kaupungissa.
   Johtaja-ainesta.

   Poista
  3. Viisarini kallistuu Fatimaan.

   Sillä onhan virheillä jo ainakin kerran ollut homo pomonaan.

   Puolue ehdottomasti tarvitsee uusia vahvoja ja terveitä geenejä tilannetta parantamaan.

   Poista
 4. Toivottavasti valitsevat Diarran ja koko vihreä puolue putoaa seuraavissa vaaleissa niiden joukkoon, jotka häviävät puoluerekisteristä.

  VastaaPoista
 5. Ihmettelin hieman tuota proffan edellistä postausta kun itse ajattelin että olisihan se hyvä jos Ohisalo jatkaisi niin suosio putoaisi entisestään, mutta nyt täytyy kyllä sanoa että kyllä varmasti Diarra hoitaisi saman homman.
  -Jussi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeisto suosittelee : "Fatima Vihreiden puheenjohtajaksi !"
   - Lukija

   Poista
 6. Totesin juuri että Ohisalon luopuminen on harmillista; hänhän onnistui lähes puolittamaan vihreiden kannatuksen. Yhtä hyvää (Suomen kannalta) puheenjohtajaa en uskonut olevan olemassa. Mutta Diarra voisi olla vielä parempi!

  VastaaPoista
 7. Professorihan on ruvennut taiteilijaksi - maalaa piruja seinille.

  VastaaPoista
 8. Vaalitulos osoitti, että kansa ei halunnut sellaista vihervasemmistopolitiikkaa eli yhteisten asioiden ajamista mitä he harrastivat.
  Siinä on iso mietinnän paikka vihreiden puheenjohtajalla. Minkälaista yhteisten asioiden ajamista kansa haluaa?

  VastaaPoista
 9. Ovatko nämä seurausta vihreiden politiikasta?

  IL eilen

  Kolme miestä joukkoraiskasi alaikäisen Oulussa
  Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/70161183-5936-4e88-bb35-077e261c1839

  Artikkelista poimittua

  Miehet olivat samassa huoneessa ja seurasivat toistensa tekoa.

  Oikeuden mukaan miehet käyttivät hyväkseen lapsen humalasta johtuvaa avutonta tilaa. Uhri ei pystynyt humalatilansa takia puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

  Sukupuoliyhteydet olivat suojaamattomia.

  Tekoaikaan 24-vuotias Abdulrahman Bash tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta 6 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.
  Tuomioon sisältyy seuraavana päivänä tapahtunut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

  Miehen aikaisempia ehdollisia vankeusrangaistuksia määrättiin täytäntöönpantavaksi, mikä korotti vankeusrangaistusta.
  Rangaistusta alentavana otettiin huomioon aikaisempi ehdoton vankeustuomio.

  Tekoaikaan 30-vuotias Osamah Ibrahim Habeeb Al Yasari tuomittiin 7 vuoden vankeuteen. Tuomioon sisältyi myös törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö,
  joka alkoi syyskuun lopulla 2021 ja päättyi helmikuussa 2022. Oikeuden mukaan mies oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa.
  Mies houkutteli ja suostutteli uhrin sukupuoliyhteyksiin antamalla tälle rahaa ja huumausainetta.
  Niinpä mies tuomittiin myös seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta ja törkeästä huumausainerikoksista. Mies tuomittiin myös pahoinpitelystä, sillä hän kuristi uhria.

  Tekoaikaan 24-vuotias Othman Ghadif Khalaf tuomittiin 5 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.
  --------------------------

  Ei oikein löydy sanoja vihalta muuta kuin miksi taas "Rangaistusta alentavana otettiin huomioon aikaisempi ehdoton vankeustuomio."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimistä päätellen "oululaismiehet" ovat tulleet vuohialueelta, joten käytöskin kumpuaa suuren vuohen vaikutuksesta. Näillä Suomi nousuun!

   Paljousalennus annetaan varmaan siksi, kun näiden syöttiläiden makuutus vankiloissa maksaa niin peevelisti. Esimerkiksi ruoka-annoksen hinta parikymmenkertainen verrattuna kouluaterian hintaan. Pitää näet olla hyvät sapuskat, ettei raukkoja ala ahdistaa, mistä kumpuaa mellakoita ynnä muuta ikävää toimintaa.

   Poista
  2. tollasta se on pikipäiden toiminta. Valkoiset, tai arjalaiset, hyvä jos edes latinot, eivät millonkaan joukkoraiskaa. Koska jos on vaikka 3 valkoisen ryhmä, niin vähintään yksi kieltää toisia toimimasta siten ja raiskaamasta, ja tarvittaessa puuttuu voimakeinoin tilanteeseen, tämä on 99 pros tilastollinen fakta

   kikkureita voi olla vaikka 20 ja ne vaan menee jonoon ja kuvaa ja taputtaa käsiään tilanteessa

   Poista
  3. Kun Oulussa paljastui 2018-2019 useampia tyttöjen ja jopa lasten raiskaustapauksia, valtio lahjoitti kaupungille 1,25 miljoonaa yhteensä 2,8 miljoonan hankkeeseen, jolla tätä ongelmaa piti torjua. Tehtiin mm. "Don't touch me there, it's my no-no square" video Tiktokiin, joka herätti pelkästään myötähäpeää ja naurua muuallakin maailmassa kuin vain Suomessa. Ne rahatkin ovat kai menneet sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon, kun sama meno tuntuu vaan jatkuvan. Raha kun ei ole se ainoa autuaaksitekevä konsti, vaikka vasemmisto niin kuvitteleekin, tarvitaan toisenlaisia toimia! Kyllä poliitikot pöyristyvät kansanedustajan päälle hyökkäämisestä (oikein tietysti), mutta näille tyttöparoille ei riitä julkista sympatiaa.

   Poista
 10. Jooh, Darra puhiksseksi, kannatan.. Mitä olen hieman huomannut, taitaa olla täys pönttö ämmä, korkeintaan keskinkertainen jopa rotunsa edustajana.

  Ei pysty edes painoaansa pitämään ihmisten mitoissa, joka todistaa jonkinlaista impulssikontrollin puutetta, syömisessä, ja kait sitten muutenkin

  VastaaPoista
 11. Ehdottomasti diarrea puheenjohtajaksi. Eukolla on geeneissä taipumus vaatia lahjuksia ja sillä mätisäkillä on "terve" suhtautuminen maaseutuun.
  Mitä nopeammin virheet katoavat puoluekartalta sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diarra olisi kova sana maatiloilla hanhi kautta joutsen pelättinä.

   Poista
 12. Ohisalon menettäminen on kova isku, mutta Diarrassa olisi kieltämättä erinomainen seuraaja. Politiikka kaipaa lisää moninaisuutta. Vihreät ovat aivan liian valkoisia. Ruoriin pitää saada "värin henkilö" eli "person of colour", niinkuin amerikassa pruukaavat sanomaan. Täytyy aloittaa kamppaniointi hänen puolestaan viipymättä. Seuraavien vaalien jälkeen vihreät saa pyyhkiä puoluerekisteristä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!