lauantai 18. marraskuuta 2023

Eiliset turvapaikanhakijat syövät reilusti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulevan vuoden säästöt

Suomi sulki eilen neljä raja-asemaa ehkäistäkseen Venäjän hybridivaikuttamista. Tämä tapahtui hyvästä syystä, vaikka joku itäsuomalainen tutkijatohtori ja Venäjän sotatoimia polttoaineita ostamalla tukeva rajanylittäjä protestoivatkin asiaa. Niin, ja tietenkin vanha kommunisti ja ihmisoikeusaktivisti Martin Scheinin. 

Tosiasia kuitenkin on, että pelkästään eilisen päivän aikana Suomeen saapui venäläisten masinoimana yhteensä 163 kehitysmaalaista. Kun muistetaan, että maahan tulleet ihmiset kuuluvat sellaisin väestöryhmiin, joiden nettovaikutus on henkeä kohden ainakin 10 000 euroa vuodessa, voimme laskea tämän joukon - olettaen, että he kaikki ovat oikeutettuja turvapaikkaan - aiheuttamien kustannusten olevan jatkossa minimissäänkin 1,63 miljoonaa euroa vuodessa. Jos nämä ihmiset olisivat keskimäärin 30-vuotiaita ja eläisivät 80 vuoden ikään, syntyisi heistä suomalaisen veronmaksajan maksettavaksi kustannusta yhteensä 81,5 miljoonaa euroa. 

Summaa voi verrata vaikkapa siihen, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aikoo karsia menojaan ensi vuoden aikana noin 55 miljoonalla eurolla, joka tarkoittaa noin 80 henkilötyövuotta. Käytännössä se tarkoittaa luopumista joistakin palveluista, mikä luonnollisesti on hankalaa niille, jotka kyseisiä palveluja käyttävät.

Kuten arvoisa lukijani huomaa, olisi pelkästään eilisen päivän aikana tulleiden hybridivaikutusvälineiden aiheuttamilla kustannuksilla voitu turvata reilusti Länsi-Uudenmaan laajuisen alueen hyvinvointipalveluiden säilyminen nykytasolla ensi vuoden ajan. Tai kuten todennäköisemmin käy, heidän maahantulonsa takia joudutaan suomalaisille tarjolla olevista julkisista palveluista tinkimään noin puolitoistakertainen määrä verrattuna siihen, mitä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on suunniteltu tehtävän tulevana vuonna. 

Siksi on selvää, ettei itärajan yli autojaan tankkaamassa käyneiden ihmisten ruikutus saa minulta tippaakaan sympatiaa. Ei etenkään se imatralainen Putinin Venäjää polttoainekaupallaan tukeva älykääpiö, joka esitti näkemyksenään, että "viattomat kärsivät muutaman hassun rajanylittäjän takia".  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Talvisodan henki
Vaihtoehtoisia tulkintoja
Maahanmuuton raskas taakka

62 kommenttia:

  1. Sillä ”älykääpiöllä” oli hassu nimi. Joku rajajobbari habitukseltaan. Voisi nyt mennä oikeisiin töihin.

    VastaaPoista
  2. Epäilen vahvasti että siinä Ylen uutispätkässä eilen esiintynyt tankkaaja-ruikuttaja olisi itse keksinyt nuo "viisauden" sanat: "Viattomat ihmiset kärsivät muutaman hassun rajanylittäjän takia". Minusta tuntuu että Ylen toimittaja ohjeisti poikaa sanomaan noin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jännää, että Ylen toimittajat aina löytävätkin(?) tällaisia älyvapaita lausuntoautomaatteja kommentoimaan.

      Poista
    2. Jos ohjeisti niin teki virheen,varmaan jokaisen mieleen tuli, että muutaman bensanhakijan takiako olis pitänyt pitää rajat auki näille elitasopakolaisille. Hah.

      Poista
    3. Viattomat ihmiset todellakin kärsii hassun rajanylittäjän takia ukrainassa,kun käy siellä tankilla..oikeassa oli

      Poista
    4. Tv:n uutistoimitukset ainakin tekevät parhaansa mainostaessaan Suomen kykyä vastaanottaa toosi paljon tulijoita. Kuvioon kuuluu, että mennään haastattelemaan vokkien "esihenkilöitä", jotka vakuuttelevat, että kyllä vaan on kovasti varauduttu suurten massojen majoittamiseen ja paapomiseen.
      Sehän on kuin suora tervetulotoivotus matuille, että kyllä nyt kannattaa tulla, täällä on valmistauduttu hyvin tuloonne. Kyllähän noita uutisia seurataan reaaliajassa hyvin tarkasti myös Suomen rajojen ulkopuolella.
      Mitä idiootteja meillä onkaan mediat täynnä !

      Poista
    5. En sano mikä ja missä mutta tiedän ainakin yhden henkilön jolle ylen toimittaja oli haastattelussa pistänyt sellaisia sanoja suuhun jota se tuskin edes tiesi mitä ne tarkoittavat. Taitavat, etsiä niitä helpoimpia monesti joita saavat sanoamaan mitä haluavat ja vielä ei niin monimutkaisia tuon voisi lukea jonkin sortin hyväksikäytöksi...

      Poista
  3. Jobbari haki Venäjältä bensaa ja myi sitä Suomessa? Maksoi veroa tästä toiminnasta? Varmaankin pitää itseään fiksuna ja filmaattisena.

    VastaaPoista
  4. Suvakkien peli- ja ruokailuhetket saavat lisää porukkaa ja niillä kaikilla on niin mukavaa, kun muut maksavat lystin.

    VastaaPoista
  5. IHAN jees!!!! itsehän nää länsi uusi maa maakuntalaiset on äänestäneet näin!!! YAH, IT RULES, ROCKS

    VastaaPoista
  6. Baltian maiden ja Puolan rajalla pystytään täysin estämään näiden tulijoiden tulo maahan.
    Miksi se ei Suomelta onnistu?

    Ym. maat ovat rakentaneet varmuuden maksimoimiseksi kunnon raja-aidat, varmistaakseen tavoitteen ettei tarhapaikan hakijat pääse maahan.

    Ja muuten uutisten mukaan hyvinvointialueiden tappiot on luokkaa 1,3 mrd €.
    Jotta ne saataisiin kustannettua, voidaan muutamaksi vuodeksi lopettaa kokonaan "rikastuttavien" tulijoiden vastaanotto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtion tämän vuoden nettolainanotto on 11,221 mrd €.
      Vuoden 2024 talousarvioesitys on 11,5 mrd. euroa alijäämäinen, mikä katetaan ottamalla lisää velkaa.

      Vuoden 2024 lopussa talousarvion mukaisen valtionvelan (ml. rahastotalouden velka) arvioidaan olevan n. 163 mrd. euroa, mikä on n. 56 % suhteessa BKT:hen.
      Valtionvelan korkomenoiksi arvioidaan 3,2 mrd. euroa, mikä on 0,8 mrd. euroa enemmän kuin mitä vuodelle 2023 on budjetoitu
      (ml. toinen lisätalousarvioesitys).

      Suomi on jo nyt yksi velkaisimpia EU-maita. Ei ole mitään syytä velkarahalla kustantaa muiden maiden kansalaisten elättejä eli elintasopakolaisia.

      Hallitus aivan oikein tavoittelee tälle vaalikaudelle 6 mrd € valtion talouden parannusta mutta tällaiset tulijat syövät jatkuvasti sen mitä valtion taloutta pystytään parantamaan.
      Edelleen uskon siihen Pauli Vahteran laskelmaan, että niin sanotut turvapaikan hakijat kustantajat maalleemme vähintäin sen 3,2 mrd/vuodessa ja nykyrahassa jo yli 4 mrd/v.
      Ei tässä ole mitään järkeä. Hallitukselta täytyy löytyä uskallusta lopettaa maata vahingoittava hölmöily.

      Poista
  7. Eipä unohdeta, että normikustannusten lisäksi kultamunat aiheuttavat kustannuksia raiskailemalla, ryöstelemällä, tappamalla ja tuomalla maahan tuberkuloosia, tuhkarokkoa ja varmaan joitain eksoottisempiakin tauteja.

    VastaaPoista
  8. Korruptoidut ja/tai älykääpiö-maanpetturipoliitikot ovat aikoinaan menneet allekirjoittamaan sellaiset "kansainväliset" sopimukset, että maahamme masinoidusti pyrkiviä "hädänalaisia" elintasoloisia mukamas ei voida estää astumasta Suomen kamaralle - ja heidän elättämisellään kuluttamaan ne rahat, jotka välttämättä tarvittaisiin kantasuomalaisten todella ahdingossa olevien auttamiseeen.
    Aikoinaan oli sellainen sanonta, että Neuvostoliitto ei allekirjoittanut yhtään sellaista kansainvälistä sopimusta, jota se myöskään ei olisi rikkonut - mutta siitä vain ei nostettu suurta haloota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvyyden vuoksi: Neuvostoliitto allekirjoitti paljon kansainvälisiä sopimuksia ja kaikkia niitä se myös rikkoi - ja siitä vaikeni esim. kommunistiprofessori Scheinin ja muut demlakommunistit.

      Poista
  9. 10.000 euroa vuodessa menee jo vastaanottorahaan ja asumiseen. Oleskeluluvan saatuaan työttömyyspäiväraha on vuodessa 9400 euroa. Professorin laskemat menot pitää kertoa kolmella, jotta ollaan suunnilleen oikeissa määrissä. Jos tulija tuo perheenyhdistämisenä tai lapsilykkynä kymmenen lasta, ollaan aivan pilvissä. Rikolliset ovat sitten oma lukunsa.

    Vaikka saisivat kielteisen päätöksen, eivät he minnekään lähde. Uusintahakemuksilla ja valituksilla täällä voi helposti olla 10 vuotta. Eikä laittomana oleminenkaan ilmaista ole veronmaksajille.

    Kuten olen osoittanut kehitysapu ja humanitaarinen maahanmuutto selittää 4/5-osaa Suomen valtionvelasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen valtionvelka on suurimmalta osin ULKOMAAN-velkaa, jota pitäisi pystyä lyhentämään jo pitkään takkuilleen vientiteollisuuden ansaitsemalla valuutalla - mutta ei hätää: ministerinäkin olleen kommunisti P. Arhinmäen mukaan valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin!

      Poista
    2. Onkohan poliitikoilta saatu minkäänlaista vihjettä, että tuo turvapaikan uusintahakuautomaatti aiottaisiin tukkia?
      Sehän vaatisi vain pikkuruisen lisäyksen lakitekstiin.

      Poista
    3. Miten edes emerituspoliitikot tai ministeriöiden entiset poliitikot ovat tuohon laskelmaan reagoineet? Ovatko sanoneet jotain puoleen tai toiseen?
      Aktiivipoliitkot ja virkamiehet eivät ehkä halua sanoa mitään.

      Poista
    4. "....entiset virkamiehet" piti kirjoittamani...

      Poista
  10. Pelottaa ajatella, mitä tästä kaikesta vielä seuraa. Sitten kun koko raja suljetaan jossain vaiheessa, näemmekö Suomenlahdella kumivenerallin? Ilmestyykö Itä-Suomen korvista eksoottisen näköisiä vaeltelijoita tuhatmäärin? Tuoko serbialainen tai turkkilainen tilauslentokone jumbojetillisen "turisteja"? Putinin mielikuvituksella ei näissä asioissa ole mitään rajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin muinoin oli Venäjän puolella rajaa melkoisen laajoja miinakenttiä, siis ihan rauhan aikana, ja sieltä ei siten noin vain vaelleltu rajan yli. Tätä päivää en tunne.

      Poista
    2. Suomen rajavyöhykkeeltä ne poistettiin; kiitos Halosen, joka havitteli hyvää virkaa Yk:ssa. Oman kansan etujen ajatteleminen on SDP:n Tuppuraisenkin mielestä vahingollista.

      Poista
  11. Tässä verotuksen luvatussa maassa oli jokin aika sitten, taisi olla viime vaalikaudella eli vihervasemmiston aloitteesta, meneillään maastapoistumisvero-hanke.

    En muista miten siinä kävi mutta ehdotan, että kaikilta tänne tulevilta aletaan periä maahantuloveroa, jolla parannetaan valtiontalouden tilaa.

    Maahan pääsee vasta kun on maksanut ko. veron. Koskee myös niin sanottuja turvapaikanhakijoita.

    VastaaPoista
  12. Onneksi meillä täällä Suomessa on yksi laskutaitoinen selvittämään maahanmuuton ja humanitäärisen avun kustannukset. Muitakaan laskelmia ei ole esitetty, eikä Paulin laskelmia osoitettu vääräksi. Suuret kiitokset Pauli Vahteralle!

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun Pauli Vahtera teki nämä laskelmat, niin silloinen valtionvarainministeri Petteri Orpo lupasi eduskunnan edessä teettää "oikeat" laskelmat. Onhan tuosta jo kulunut vissiin 5 vuotta, kai ne ovat niin suuritöisiä, että saattaa mennä 10 vuotta vielä. Niitä odotellessa..

      Poista
    2. TuppuraOrpo ei osaa lasken muuta kun sormillaan, kaikki sen yli menvät luvut on täysin käsittämättömiä orpulille.

      Poista
    3. PettUriTuppuraOrpo harjoitti "vastuullista" (kansattoman, entisen KANSALLISEN) kokoomuksen politiikkaa ottaessaan syksyllä 2015 avosylin vastaan n. 30000 korkean teknologian moniosaajaa - vastaavasti Katainen harjoitti "vastuullista" kokoomuslaista politiikkaa melkein tuplatessaan Suomen valtionvelan kahden hallituskautensa aikana.

      Poista
    4. Haha, Petteri Orpo tiesi heti, että Paulin luku on väärä. Oikeaa lukua on nyt selvitetty viisi vuotta. Kyllä se sieltä tulee.

      Poista
  13. Jussi Presidentiksi!

    Yle tänään

    Voimakkaiden tunteiden mies

    Perussuomalaisten presidenttiehdokas haastaa muut ehdokkaat Suomen ulkopolitiikan ”sinisilmäisyydestä” ja ”toiveajattelusta”.

    https://yle.fi/a/74-20060861

    Artikkelista poimittua

    – Herätän monissa ihmisissä välillä jopa irrationaalisen voimakkaita kielteisiä tunteita. Luulen kuitenkin, että Ukrainasta monet ovat samaa mieltä kanssani, Halla-aho sanoo Ylelle puhemiehen huoneessa eduskunnassa.

    Miten politiikan ”self-made-mies” nousi maan ulkopoliittiseen eliittiin, ja kuinka hän haastaa muut presidenttiehdokkaat?
    – En ole koskaan kokenut häntä vain yhden asian miehenä. Hänellä on ollut mielipiteitä laajalta skaalalta, Halla-ahon avustajana europarlamentissa toiminut Mikael Lith sanoo.
    ...
    ...
    Halla-ahon erottavat muista ehdokkaista lähinnä vahva kansallismielisyys sekä maahanmuutto- ja EU-kriittisyys, politiikan tutkija Markku Jokisipilä arvioi.

    Halla-aho on ”klassinen realisti”: hän näkee kansainvälisen järjestelmän osittain anarkistisena systeeminä, jossa ei ole auktoriteettia, joka kykenisi laittamaan kuriin yksittäisiä valtioita, Jokisipilä sanoo.
    – Hän havainnoi maailmaa aika samankaltaisesti kuin presidentti Sauli Niinistö, suurvaltojen välisenä valtakamppailuna.
    ...
    ...
    Scripta-blogissaan Halla-aho ruoti maahanmuuttajia, mutta osansa sai Putinin Venäjäkin.

    ”Venäjä on totalitarismia kohti kulkeva valtio, joka on läpeensä korruptoitunut, jonka oikeusjärjestelmä on poliittisessa kontrollissa, jonka johtopaikoilla istuu KGB:n teurastajia”, hän kirjoitti vuonna 2004.
    – Varoituskellojen olisi pitänyt kilkattaa viimeistään Georgian sodan yhteydessä 2008, mutta vielä Krimin valtauksen (2014) jälkeen, aina viime vuoden helmikuuhun asti, päätöksentekoa ohjasi meillä toiveajattelu, Halla-aho sanoo nyt.
    ...
    ...
    Halla-aho luettelee Venäjän-politiikan sinisilmäisyyksiä: jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen liittyminen, kaksoiskansalaisuus, viisumipolitiikka sekä maa- ja kiinteistökaupat.
    Kovimman tuomion saavat ”kaasuputkimiehet”. Sosiaalisessa mediassa kiertää video, jossa Halla-aho vuonna 2019 tylyttää europarlamentaarikkoja Eero Heinäluomaa (sd.) ja Mauri Pekkarista (kesk.).

    Halla-ahon mukaan myös useat nykyiset presidenttiehdokkaat ”kieltäytyivät näkemästä” kaasuputkien turvallisuuspoliittisia aspekteja.
    – Täällä edistettiin surutta Suomen ja Euroopan riippuvuutta venäläisestä öljystä ja kaasusta. Näiden virheiden hintaa maksetaan nyt kalliisti Ukrainassa ja Euroopassa.
    ...
    jne
    jne

    Halla-aho ei halua lähteä kilpailuun, kuka on pisimpään kannattanut Natoa.
    – Nostaisin enemmän hattua niille, jotka ovat koko poliittisen uransa vastustaneet Nato-jäsenyyttä ja kyenneet muuttamaan mielipidettään.
    Se on paljon vaikeampaa kuin se, että on ollut aina oikeassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jussi vaikuttaa sen verran äärevältä ja kiukkuiselta ajattelijalta että hänen paras paikkansa on neuvonantajana tai rivimisterinä. Keskeisessä johtoasemassa voi tehdä melkoisesti vahinkoakin, etenkin kun vaikuttaa olevan ihmissuhteiden hoidossa turhaakin nuivuutta.

      Poista
    2. "Jussi vaikuttaa sen verran äärevältä ja kiukkuiselta ajattelijalta". Sinunko mielestä presidentin pitäisi olla täysi seniili kuten Usan, Biden?

      Poista
    3. Ano haluaa meille täysin lapasen presindentiksi. Se vain on tällaisena aikana tuhon tie valita johtoon konformistisia lapasia pätevien ja asioita oikeasti hoitavien ja muuttavien sijaan. Pehmeät ihmiset ovat saaneet aikaan huonot ajat, nyt pitää kovien ja pätevien ottaa asiat hoitoonsa ja luoda uudelleen reitti hyviin aikoihin. Siihen eivät "kaikkien kaverit" ja pelkkään sosialiseen peliin ja miellyttämiseen keskittyvät heikot ihmiset kykene. Heidän johdollaan meidät piru perii, tai oikeastaan Putin.

      Poista
    4. Muistin virkistykseksi linkki videoon, jota välillä katson nautinnolla. Eero Heinäkuorma munaa itsensä niin, että terveempi mies katoaisi samassa tilanteessa maan alle ainiaaksi.
      https://youtu.be/quhNej6IPpY?si=Ubp6f-beVEjZ448o

      Poista
  14. Nyt kun maahantunkeutuminen on jälleen noussut asiakeskiöön ja kommunistien höpinät siitä eskaloitumassa täysin asian sivumerkityksiin. Haluaisin tietää: mikä on ollut mm. vuoden 2015 tunkeutujien kohtalo?
    Mistä faktoja asian tiimoilta? Kuinka moni noista luku, kirjoitus ja kielitaidottomista on yhä Suomessa?
    Nyt en kaipaisi petteriorpomaista selitystä, että asia on hoidossa.
    Onko niin, kuten pelkään, että tuo 35000 on edelleen työttöminä huumekauppiaina jossakin Kontulan nurkilla?
    Vuoden 2015 jälkeen on vuosittainen mamuinvaasio ollut noin 5000-6000 lähi-itäläis/afrikkalaista per vuosi...
    Tapahtuuko oikeasti mitään, paitsi Ruotsin tie?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Kontulan tilanne aivan niin huono ole, sillä osa noista lahjakkuuksista vaikuttaa Myyrmannin alueella.

      Poista
  15. Hejsan prof. & vakiokommentoijat!

    Ensiksi, Debatoijalle kiitos klo 0906 kommentista. Aivan oikein, äänestäjät ovat sekä Uudellamaalla että valtakunnassa valinneet&hyväksyneet kon-kurssimme. Kuvitteleeko joku, etteivät mm. Kokoomuksen lähipiirit tässä tulijavirrassa kääri valtavia tuloja pakolaisbusineksen kautta...

    Toiseksi, vaikka koko NATO-aikamme on toitotettu Venäjän varmasti reagoivan jäsenyyteemme ja Suomen valmiutta vastatoimiin, ihmettelen yhä tahmeutta. Sinänsä raja-asemien sulkeminen signaloi tietty hereilläoloa, mutta kuten huomattu, turvapaikkaa saattaa yhä hakea - jos ei muuten, tunkeutumalla. Ja lukumääräthän eivät vielä kohoa kuin muutamaan sataan.

    Tähän liittyen olen perin ihmeissäni siitä, että ne, jotka nyt äänekkäimmin kärttävät Venäjän-rajan sulkua (sinänsä perusteltua), eivät nostaneet tikkuakaan ristiin, kun Ruotsista lappoi 32000 tp-hakijaa. Palstan kommenteissa tämä toki huomioitiin, kuten muillakin nuivilla blogeilla. Koska idästä virta on sangen vähäinen (toistaiseksi), mukaellen Anoa klo 0954 ikikysymys kuuluu, kusta suunnasta ja millaisena se varsinainen hybridivaikuttaminen jatkossa toteutuu?

    VastaaPoista
  16. MTV uutiset tänään

    Suora kello 14: Miten itärajan turvapaikanhakuun puututaan?

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suora-kello-14-miten-itarajan-turvapaikanhakuun-puututaan/8821962
    -----------------------------

    Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen komentaja eversti Mika Rytkönen piti tiedotustilaisuuden ja kysymykseen vastasi, että Suomen puolelle päässeitä "turvapaikanhakijoita" ei palauteta Venäjälle.
    Tämä pitää Suomen muuttaa ennen kuin alkaa tulemaan massoja.

    Tämän voi tulkita myös siten, jos haluaa suojella Suomea, että tulijat eivät ole todellisia turvapaikanhakijoita vaan Venäjän välineitä, joilla pyritään aiheuttamaan haittaa Suomelle.
    Näihin välineisiin ei tarvitse soveltaa turvapaikanhakijoihin liittyviä sopimuksia. Nyt ei tarvitse murehtia Suomen "maineesta" vaan omata itsesuojeluvaistoa.

    Komentaja totesi myös, että tulijat ovat nuoria, terveitä ihmisiä, jotka pystyvät huolehtimaan itsestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman valtion suojeleminen on Englannissa selvä asia useimmille.
      Siellä käydään tiukkaa vääntöä "turvapaikanhakijoista" eli elintasopakolaisista ja/tai siirtolaisista.

      Yle 15.11.2023

      Britannia ei saa lähettää turvapaikanhakijoita Ruandaan

      Britannian hallitus hävisi oikeustaistelunsa maahan pyrkivien turvapaikanhakijoiden lähettämisestä Ruandaan. Pääministeri Rishi Sunak ei aio luopua suunnitelmasta.

      https://yle.fi/a/74-20060391

      Artikkelista poimittua

      Hallitus ei aio kuitenkaan luopua Ruanda-suunnitelmasta korkeimman oikeuden päätöksen takia.
      Pääministeri Rishi Sunak sanoi parlamentissa, että korkein oikeus piti periaatetta laillisena, joten hallitus tekee muutoksia Ruanda-sopimukseen.

      Jos uutta sopimusta ei hyväksytä, ”hallitus on valmis muuttamaan lakeja ja harkita kansainvälisiä sopimuksiaan”, Sunak uhkasi.

      Hän sanoi, että korkeimman oikeuden päätös ei ollut toivottu, mutta hallitus on varautunut vaihtoehtoisiin suunnitelmiin veneiden pysäyttämiseksi.

      – Meidän täytyy pysäyttää laiton maahanmuutto. Teemme mitä tahansa se vaatiikin, Sunak sanoi.

      ///////////////////////

      Tällaista suoraselkäistä toimintaa odotan myös pääministeri Petteri Orpolta - mikäli hänessä on yhtään miestä puolustamaan isänmaataan?

      Poista
  17. Nyt se on sitten tapahtunut mitä ennustinkin tämän rajan sulkemisen osalta tapahtuvan.

    Eli raja on suljettu sitten KAIKILTA MUILTA PAITSI TURVAPAIKANHAKIJOILTA. Eli meni ihan niin kuin pitikin, eikö? just.... juristeriikot ultrahumanistit maanpetturit ovat saaneet tahtonsa läpi ja rajasta pääsee läpi vain ne joiden tulo piti estää. Venäläiset nauraa kuperkeikkanaurua ja kohta sieltä tulee tuhansien kuoro huutamaan asylumia sinne puomin taakse.

    https://demokraatti.fi/kaksi-turvapaikanhakijaa-onnistunut-paasemaan-suomeen-suljetulla-rajanylityspaikalla/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ollut kauan tiedossa, että portti Suomeen aukeaa taikasanalla "asylum" kenelle tahansa VÄRILLISELLE ja vielä nopsempaan, jos vielä on muslimi!

      Poista
  18. Mitä tapahtuu jos hybridi aseita ei päätetä Suomeen? Onko joku hyvin hyvin hyvin vihainen? Ja jos on, mitä väliä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komentaja ilmoitti, että jos "turvapaikanhakija" eli elintasopakolainen on Venäjän puolella niin hakemusta ei oteta vastaan.
      Tämän vuoksi sitä aitaa on syytä alkaa rakentamaan vaikka koko rajan pituudelta. Maksaa mitä maksaa.
      Tehtiinhän sitä aikoinaan Salpalinjakin ja Karjalan Kannaksen vapaaehtoiset linnoitustyöt.

      Poista
  19. "Hyvin" suojellaan suomen rajoja. Poliisi oikein hellösti pusuttelee tulijoita poskille ja halaa,sen jälkeen poliisi oikein tarjoaa kyydin suomen veronmaksajien loisijoille. On kuvia ja videoita tuosta menosta taas, satoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita linkkiä, niin saa verenpaineet taas tappiin.

      Poista
    2. Ei taida löytyä.

      Poista
  20. Länsimaiden päättäjien täysi kykenemättömyys suojella kansaansa ja yhteiskuntaansa kansainvaelluksilta on jotenkin käsittämätöntä. Itäinen eurooppa oli kommunistien vallassa ja ajt vielä muistetaan. Ehkä siksi osataan arvostaa sitä mitä on, eikä anneta kenekään tulla sitä tuhoamaan. Putin on pikkuinen uhka vs islamisaatio. Itseasiassa islamistien 3x suurempi lapsiluku tekee länsieuroopasta islamilaisen kehitysmaan. Suomella olisi ehkä vielä toivoa, mutta ei ole koska 75% eduskunnasta ja äänestäjistä ei edes tajua (tai tajuaa ja haluaa) mikä on edessä.

    VastaaPoista
  21. Sama ralli tuntuu jatkuvan rajalla edelleen. Ei sieltä todellisia pakolaisia eli naisia, lapsia, vanhuksia juurikaan näy. 2015 turvapaikanhakijoista piti olla 90% naisia, lapsia, vanhuksia, siis valtamedian mukaan. Totuus oli ihan toinen. Sitä eivät YLE, MTV, HS ja muut oikeassa olevat oikein myönnä vieläkään. Sotilaskarkureita, partalapsia jne. olivat silloiset tulijat ja ilmeisen suuri osa rikollista aineistoa. Antti Lindmanikin lähetti "painavan" varoituksen Venäjälle. Mitenkähän nyt olisi toimittu, jos viime vuonna rajalaki olisi mennyt vihervasemmiston halujen mukaan? Kunnia laista kuuluu kuulemma Sanna Marinin hallitukselle. Kyllähän siellä eduskunnan kyselytunnilla kommunisti Merja Kyllönen puhisi ja puhkui, mutta eipä se enää paljon auta, vaikka on aina asettanut Suomen edun ja turvallisuuden toiselle sijalle. Näkyi oikein naamasta, kuinka vanhaa kommunistia vitutti.

    VastaaPoista
  22. Miksiköhän nämä ihmiset haluavat pois Venäjältä? Keitä he oikein ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitäs luulet jos rajan tällä puolella on ilmainen ikuinen elätys ilman työvelvoitetta ja siellä Venäjän puolella olet siirtotyöläinen parakkiasutuksessa?

      Poista
  23. Tänään globalistivihollis-propagandamedia Brysselin Pravda taas kerran leimaa "salaliittoteoriaksi" puheet meneillään olevasta väestönvaihdosta teollistuneissa läntisissä maissa - vaikka sen nyt sokea Reettakin näkee todeksi.
    Kannattaa lukea seuraava artikkeli:
    "Suomen tuhoamisohjelma",
    https://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

    Mainittu artikkeli ilmestyi ennenkuin Magneettimedia degeneroitiin putinistimediaksi - sen jälkeen kun globalisti-maanpetturit häätivät isänmaallisen tavaratalo-yrittäjä Kärkkäisen pois tukemasta silloista todellista vaihtoehto-Magneettimediaa.

    VastaaPoista
  24. Kyllä on venäläistä touhua...

    Yle tänään

    Venäjä palkitsi Politkovskajan murhaajan kunniamerkillä

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-192394

    Venäläistoimittaja Anna Politkovskajan murhasta tuomittu Sergei Khadžikurbanov on palkittu Venäjän valtion kunniamerkillä.

    Khadžikurbanov palkittiin sodassa osoittamasta rohkeudesta, Khadžikurbanovin ystävä Julia Shifershtein kertoo Telegram-viestin mukaan.
    – Kukaan hänen ystävistään ei pidä häntä rikollisena. Päinvastoin, hän on meidän sankarimme, Shifershtein kertoo.

    Vuonna 2014 Khadžikurbanov tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen Politkovskajan murhan järjestämisestä.

    Marraskuussa kuitenkin kävi ilmi, että Khadžikurbanov on taistelemassa Ukrainassa.
    Venäjän presidentin Vladimir Putinin kerrotaan armahtaneen Khadžikurbanovin vuonna 2022.

    VastaaPoista
  25. Yle tänään

    Video: ”En voi takertua heihin, muuten tulen surulliseksi” – 27-vuotias Juan Cruz pelastaa ihmisiä Välimerellä

    Seurasimme pelastajien työtä pilkkopimeällä merellä lokakuussa.
    Välimeren yli Eurooppaan tulee nyt eniten ihmisiä sitten vuoden 2016.

    https://yle.fi/a/74-20060658

    Artikkelista poimittua

    Argentiinalainen Juan Cruz Vazquez, 27, on työskennellyt Välimerellä hengenpelastajana kuuden vuoden ajan.
    Tänä aikana hän on ollut mukana viemässä turvaan tuhansittain merihätään joutuneita siirtolaisia ja pakolaisia. (VÄLILÄ OLLAAN SIIRTOLAISIA SITTEN TAAS PAKOLAISIA JA RAJALLA TURVAPAIKANHAKIJOITA. YRITTÄKÄÄ NYT PÄÄTTÄÄ MITÄ NE ON?)
    ...
    ...
    Vazquez työskentelee Lääkärit ilman rajoja -järjestön Geo Barents -aluksella. Pääsimme lokakuussa aluksen kyytiin seuraamaan pelastustoimintaa Välimerellä, jonka yli Eurooppaan pyrkii yhä enemmän siirtolaisia ja pakolaisia.

    Tänä vuonna meren yli on tullut jo lähes 240 000 ihmistä, joista Italia on ottanut vastaan noin kaksi kolmesta.

    Avustusjärjestöt pelastavat pienen osan kaikista Välimeren yli yrittävistä – tänä vuonna noin 8 prosenttia. Suuri osa saapuvista tulee omin neuvoin veneillä esimerkiksi Lampedusan saarelle, tai heidät pelastavat rannikkoviranomaiset.

    Esimerkiksi Italiassa poliitikot ovat silti nostaneet järjestöt tikunnokkaan ja syyttäneet niitä ihmissalakuljetuksen ja laittoman maahanmuuton edistämisestä.
    ...
    ...
    Viranomaiset päättävät, mihin pelastetut ihmiset tulee kuljettaa. Melonin hallituksen aikana avustusjärjestöille on määrätty yhä kauempana sijaitsevia maihintulosatamia Italiassa.
    ...
    ---
    Vazquez muutti Eurooppaan Argentiinasta alun perin itsekin siirtolaisena, työn perässä. Hänestä on epäreilua, että eri ihmisillä on erilaiset oikeudet muuttaa ja liikkua.
    – Sain tulla Eurooppaan näyttämällä passia ja turvallisissa olosuhteissa. Välimeren yli tulevilla ihmisillä ei ole samaa oikeutta, ja he käyvät läpi todella vaarallisen matkan, Vazquez sanoo.

    ////////////////////////

    Jokaisella maalla tulee olla oikeus päättää kenelle myöntää viisumin ja sallii maahantulon.
    Miksi ihmeessä Italia sallii tämän toiminnan, jonka tarkoituksena on väestönvaihto - hitaasti mutta varmasti.

    VastaaPoista
  26. Hallitus valehtelee kokonaisuudessaan ja varsinkin persut, siitä miten raja on pistetty kiinni, varsinkin yksi jota edes jotenkin pidin rehellisenä, eli Peltokangas, no, en kyllä pidä enää rehellisenä, en edes selkärankaisena. Raja vuotaa kohta yhtä paljon kun 2015 vuonna, lopulta tulee ko vuotta vielä enemmänkin terroristeja suomeen. Persut tänään, raja on kiinni, jippii.. On niin pahaa valehtelua persuilta ja hallitukselta että kyllä oksettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se raja sulkeutuu pohjoisessakin ja Venäjän tänne tuuppaamat onnenonkijat lähetetään kotimatkalle. Pelkkä kuvitelma siitä, että meillä olisi edellisen kaltainen sosialistihallitus, jonka intresseissä oli pitää rajat apposen auki, se se vasta oksettaakin.

      Poista
  27. Eikö joku laskenut joitakin vuosia sitten turvapaikanhakijoiden elätyksen maksaneen suorine ja välillisine kustannuksineen olleen jotain 30-40000 luokkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joku alaluokkalaisen tasolla oleva jolla ei mitään käsitystä miten eritasoilla yhteiskuntaa nuo 3 maailman tulijat suomea kuormittaa.

      Poista
    2. Pauli Vahtera teki muutamia vuosia sitten virallisista lähteistä laskelman, jonka mukaan maahanmuutto maksaa Suomelle yli kolme miljardia eli kolme tuhatta miljoonaa vuodessa. Tilintarkastuksen ammattimiehen ison työn tulos ei kelvannut vasemman laidan poliitikoille eikä medialle, vaan se haudattiin vähin äänin.

      Poista
  28. Juu. Ei ole raja kiinni. Mutiaisia vuotaa yli koko ajan. Poliitikot puhuvat, soroslaiset määräävät.

    VastaaPoista
  29. Nuijamaan suljetun raja-aseman kautta pujahti neljä sosiaaliturvapaikan hakijaa nuijamaahan. Jos Suomen kansalainen jäi rajan taakse hänen on tehtävä tuhansien kilometrien lenkki kotiin päästäkseen.

    VastaaPoista
  30. Se on aina välillä kiva lukea kun huomaa, että proffesorilla menee vähän hermo...

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!