keskiviikko 30. elokuuta 2023

Edes rikoskomisario ei uskalla puhua tosiasioista sellaisina kuin ne ovat

Tällä viikolla selviää pääseekö Petteri Orpon (kok) hallitus yksimielisyyteen siitä mikä on rasismia ja mikä ei. Samaan aikaan maassamme jatkuu nuorisoväkivalta, jonka tekijöissä korostuvat henkilöt, jotka ovat etnisesti jotain muuta kuin kantasuomalaisia. 

Vantaan sanomien mukaan "nuorten tekemien rikosten määrä on Suomessa viime vuoteen verrattuna kasvanut vahvasti. Huomattavinta kasvua on tullut alaikäisten suorittamiin ryöstörikoksiin, joiden määrä on lähes kaksinkertaistunut. Kun viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla alle 18-vuotiaiden tekemien ryöstöjen määrä oli 484, näiden rikosten määrä oli tänä vuonna kasvanut jo 735 tapaukseen." 

Sisäministeriön Kirsi Pimiän mukaan "somessa jaetaan nyt aiempaa enemmän videoita, joita nuoret ovat kuvanneet toisia nuoria nöyryyttävissä videoissa. Näitä videoita on sitten jaettu hyvinkin laajalle, samoin esimerkiksi seksuaalisia kuvia." 

Saman jutun mukaan Suomessa on yksitoista katujengiä ja niiden toimintaan pääkaupunkiseudulla ja Turussa osallistuu kolmisensataa nuorta. Siten tässäkään järjestäytyneen rikollisuuden muodossa ei todellakaan ole yksittäistapauksista. 

Vantaan sanomien haastatteleman Helsingin rikospoliisin komisarion Tom Packalénin mukaan "nykyään päivittäisjutuissa ulkomaalaisten osuus on todella merkittävä. Myös laittomasti maahan tulleiden joukossa. Laittomasti maassa olevien palautusten tehostaminen tulee olemaan tärkeä asia. Uskon, että uusi hallitus saakin palautukset käyntiin täydellä teholla."

Tämä olisi luonnollisesti toivottavaa. Nähtäväksi kuitenkin jää, onnistuuko hallitus toteuttamaan Packalénin toiveen, vai jääkö suomalaisten turvallisuudesta huolehtiminen edelleen retuperälle jonkinlaisten näennäishumanistisien perusteluiden takia.

Tässä suhteessa oli erityisen merkittävää rikoskomisarion kommentti, jonka mukaan "rikollisuus, mikä maahanmuuttoon... olen virkamies nykyään. Pitää sanoa korrektisti, etten saa nuhteluita". Tämä on huolestuttavaa, sillä tämä kommentti kertoo varsin karulla tavalla ilmapiirin Suomessa muuttuneen niin oudoksi, ettei edes rikoskomisario uskalla puhua tosiasioista sellaisina kuin ne ovat.

Siksi annan Petteri Orpolle ja hänen hallitukselleen - erityisesti ministeri Anna-Maja Henrikssonille (ruots) neuvon: pitäkää hyvät ihmiset huoli siitä, ettei Suomessa tarvitse pelätä tosiasioiden esille tuomista. Ja määritelkää rasismi sen mukaisesti, ettei se estä puhumasta todellisista ongelmista tai etsimästä niihin toimivia ratkaisuja.

28 kommenttia:

 1. Yle eilen

  Sisäministeri Rantanen haluaa uusia keinoja alle 15-vuotiaiden nuorten rikoskierteen katkaisemiseksi
  Sisäministeri Mari Rantanen katsoo, että lasten ja nuorten rikollisuuden torjuntaan tarvitaan koko yhteiskunnan toimia.

  https://yle.fi/a/74-20047471

  Artikkelista poimittua

  Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) haluaa uusia keinoja alle 15-vuotiaiden nuorten rikoskierteen katkaisemiseksi.
  – Hallitusohjelma ei totea tähän mitään, mutta perussuomalaiset esittävät sen vaihtoehdon tutkimista, pitäisikö rikoslain alarajaa laskea.
  Jos sitä ei lasketa, meidän pitää käydä läpi se, millä tavoin voidaan katkaista rikosvastuuikää nuorempien rikoskierre, Rantanen sanoo.

  Suomessa rikosoikeudellinen vastuu alkaa, kun nuori täyttää 15 vuotta. Tätä nuoremmat eivät joudu oikeuteen eikä heitä rangaista.

  Rantasen mukaan joka tapauksessa tarvitaan toimia, vaikka lastensuojelun tiukentamista.
  Lisäksi pitää selvittää, miten poliisi voi käyttää pakkokeinoja myös tähän ikäluokkaan.
  ...
  ...
  – Tilastot osoittavat, että olemme menossa huonompaan suuntaan koko ajan. Se pitää tunnistaa ja tunnustaa, poliisille pitää antaa riittävät resurssit ja vastata tähän ilmiöön, Rantanen sanoo.

  Rantasen mukaan maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret ovat yliedustettuina katujengeissä, mutta myös nuorisorikollisuudessa.
  – Täytyy mennä juurisyihin, mitä siellä tehdään oikein ja mitä väärin, jotta tämä kehitys saataisiin päättymään.

  Rantasen mukaan ongelma on koko yhteiskunnan asia.
  – Se alkaa kotien kasvatusvastuun tukemisesta ja päätyy maahanmuuttaja- ja kotoutumispolitiikkaan, ja on kaikkea siltä väliltä.

  Mukaan tarvitaan poliisin lisäksi myös sosiaaliviranomaiset ja nimenomaan lastensuojelupuoli, mutta myös varhaiskasvatus, neuvolat, ja koulut.
  //////////////////

  Tästä kun lukee ketä kaikkia tarvitaan "ratkaisemaan" ongelmaa - niin kalliiksi käy.
  Ja miksi tähän tilanteeseen on tultu? Vain siksi, että suvaitsevaisto haluaa "rikastuttaa" maatamme keskiaikaista uskontoa tunnustavilla kehitysmaalaisilla.
  Ja nyt Suomessa meidän omat lapsemme ovat väkivallan, rikollisuuden ja alistamisen kohteena.

  Kykenettekö edes häpeämään? Saati tunnustamaan hölmöytenne ja muuttamaan käsitystänne siitä mikä on Suomen ja suomalaisten etu.
  Toivottavasti Haavistosta ei ikinä tule presidenttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilastokeskus tänään

   Ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä kasvoi 20,5 % tammi-kesäkuussa 2023

   https://stat.fi/julkaisu/cl8lao2ggluhu0cw1295jheuv

   Poista
 2. Jälleen kerran komisarion haluttomuus puhua tosiasioista niiden oikeilla nimillä osoittaa, kuinka vankasti olemme ja etenemme ns. Ruotsin tiellä.

  Erään itseään suvaitsevaisena pitävän, mutta vihervasemmistolaisen naistutkijan mukaan: ”vaatimus määritellä asioita tarkasti on äärioikeiston käyttämä toimintatapa”.

  Käy siinä sitten avointa keskustelua, kun yhteiskunnallinen ilmapiiri on muuttunut (määrittelemättömän)rasismin pelon lietsomiseksi.

  En usko, enkä luota nykyisenkään hallituksen kykyyn tai edes haluun tehdä oikeansuuntaisia muutoksia harjoitettuun epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan tai puuttua sen aiheuttamiin yhä paheneviin epäkohtiin. On liian myöhäistä – ihmisten mielet on jo saatu turmeltua. Jäljellä on vain hidas näivettyminen ja yhteiskunnallinen hajoaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kyseinen naistutkija hakuaakin, ettei asioita määritellä tarkasti, koska silloin voidaan ihmisiä syyttää mielivaltaisesti rasismista, vihapuheesta, maalittamisesta yms. Matkalla kohti totalitarismia ollaan, jos tälle tielle lähdetään ja itse asiakin on täysin päinvastainen; juuri vasemmisto näitä älyttömiä kohuja tehtailee ja mustamaalaa ihmisiä. Räsänen, Purra ja Rydman käyvät hyvistä esimerkeistä.

   Poista
 3. Täytyy toivoa, että Riikka Purra ja perussuomlaiset pitävät puolensa tässä RKP:n rasismiteatterissa.
  Suomi on nyt niin pahassa taloudellisessa tilanteessa, että on syytä ottaa järki käteen ja ryhtyä työhön maan talouden kuntoon saattamiseksi.

  Jos Henriksson ja Biaudet pyrkivät kaatamaan nyt hallituksen ja aiheuttamaan lisää vahinkoa maalle - ja jos he onnistuvat tässä teatterissa -
  on vastuullisten puolueiden syytä siirtää RKP oppositioon vihervasemmiston kainaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista, että tuo selkeästi vasemmistolainen lellikkipuplue yleensä otettiin hallitukseen.

   Poista
  2. Koska keskusta lähti taas vihervasemmiston kelkkaan, oli RKP:n turvauduttava, että saatiin eduskunnan enemmistö hallituksen taakse.
   Harmi ettei PS saanut paria lisäpaikkaa eikä uhosta huolimatta Harkimon porukat lisääntyneet.

   Poista
 4. ""jääkö suomalaisten turvallisuudesta huolehtiminen edelleen retuperälle jonkinlaisten näennäishumanistisien perusteluiden takia""

  Poliitikot sortuvat omaan näennäishumanismiinsa, koska takapajuiset akateemikot antavat sellaiselle oikeutksen. Nähdäkseni kukaan ei ole puhunut siitä, ettei minkään sosiologisen perusasetuksen mukaan ole mitenkään mahdollista sulattaa toisiinsa kahta sosidynaamisesti täysin erisuuntausta suurta kulttuuriperinnettä -- näiden kansainvaeltajien edustamaa, sosiaalisen sitovuuden vahvistamiseen perustuvaa kulttuuria, ja omaa, eurooppalaisella uudella ajalla jatkuvasti vahvistuneseen individualismiin ja yksilölliseen eriytymiseen perustuvaa kulttuuria.

  Suuren humanismin nimissä on toki syötetty ja yritetty omaksua mahtavia mutta täysin harhaisia ja mahdottomia arvojulistuksia, jotka kuitenkin on tuomittu jäämään yliyleistävillä ylevöitetyillä yleiskäsitteillä muotoilluiksi lähinnä poliittisiksi ideologioiksi. Tai ehkä paremmin sanottuna puhtaaksi stiiknafuulaksi.

  Sosiaalisen sitovuuden vahvistamiseen perustuvissa kulttuureissa mikään yhteisöllinen ilmiö ei tapahdu samanlaatruisten motiivien vaikutuksesta kuin mitä kaikki oman kulttuurimme ilmiöt tapahtuvat. Siksdi on oikeastaan jo lähtökohtaisesti invalidia laatia tilastoja joissa ilmiöitä luokitellaan ja lokeroidaan omien perustelujemme mukaisiin lokeroihin. Tosiasiassa kulttuurinen rikollisuus on paljon, paljon, paljon vakavampi ja vaikeammin hallittava ilmiö kuin mikään epäsosiaalisuus joka oman kulttuurimme ihmisille on mahdollista.

  Jos akateemikot, viranomaisvalta ja kannatuksensa kasvattamiseen keskittyvät poliitikot jaksaisivat ajatella edes yhden kulttuurien yhteismitattomuutta koskevan tosiasian alusta loppuun asti läpi -- sanotaan vaikka edes sen kysymyksen, miksi jo toisen polven "maahanmuuttajat" (hahhah) ovat ensimmäistä sukupolvea epäsosiaalisempia ja radikalisoituneempia -- joku joujkon parempi ajattelija saattaisi saada silmänsä auki, ja ehkä sitten useampienkin silmät jossain vaiheessa edes hieman raottuisivat. Juuri nyt en näe "yhteiskunnallisessa keskustelussamme" (hahhah) ainoatakaan toivoa herättävää merkkiä. Elämme todellakin joidenkin ruotsikielisten kanafrouvien kaakatuksen ohjeistamina.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo Oikkonen on varsin viisas mies, joskin ilmaisuissaan väliin korostetun rehevä ja nimellään esiintyessään suorastaan maineensa tutkijapiireissä vaarantava.

   Poista
  2. Tosin taitaa Oikkonen jo olla niin vanha, ettei maineesta ole enää kummoista väliä, vaan voi puhua, mitä tahtoo.

   Poista
 5. Mitä enempi alueellisia rikostilastoja piilotetaan jonkin -arvon nimissä, sen tekopyhemmältä, teeskennellymmältä toiminta ja vaatimukset näyttäytyvät. Jossain kohtaa tapahtuu se käännös tai havahtuminen äänestäjienkin keskuudessa, kuinka naurettavia kaksinaismoraalistit, nuo hyödylliset idiootit ja hyödyttömät idealistit ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mikään sosiologinen tieto ei vahvista sitä että heräämistä välttämättä tapahtuisi.

   Venäjän, natsi-Saksan ja Ruotsin esimerkit osoittavat päin vastoin, että puhumattomuuden kulttuuri -- joka sulkee yhteiskunnallisen keskustelun pinnan läpinäkymättömäksi -- voi vain vahvistua ja kehittää yhä sementoituneempia yleiskäsitteellisiä pintoja kaikkien ajatteluun avautuvien valkoisten tabuaukkojen katteeksi.

   Natsi-Saksassa puhumattomuuden pinta oli niin laaja ja vahva, ettei edes tuhoamislaitoksista juuri vuotanut tietoa laitosten ulkopuolelle.

   Ja juuri tuollaiseen puhumattomuuden kulttuuriin mekin olemme nyt oikein tehotahdilla matkalla. Ja kehitystä ovat itse sitä tietämättään ja mitään ymmärtämättä ihmiset, jotka eivät itse pysty käsittelemään mitään kielteisiä tosiasioita, ja siksi tekevät niiden kiertämisestä ja "poliittisesta korrektiudesta" yleinen hyveen.

   Ja siihen ansaan menevät sitten kaikki -- koska se on kaikille helpointa ja mukavin vaihtoehto. Jos reaalimaailma ei asetukaan hurskaiden toiveiden ja ylevien julistusten mukaisesti, sitä pahempi todellisuudelle.

   Poista
  2. Seppo Oikkonen: "Mutta mikään sosiologinen tieto ei vahvista sitä että heräämistä välttämättä tapahtuisi."

   Tuo on karmivaa luettavaa, mutta todellisuus, eli monet tuntemani naiset vahvistavat minulle aina ja aina vaan samaa syvässä horroksessa oloaan...

   Helsingitär

   Poista
 6. Nämä kamelinpaskassa siinneet lukutaidottomat törkimykset ovat kateellisia kantasuomalaisille. Heidän melonikalloihinsa ei mahdu sellainen ajatus, että suomalaiset ovat itse kovalla työllä hyvinvointinsa luoneet. Nämä rikollistulokkaat ilmeisesti kuvittelevat, että koko Euroopan vauraus on tipahtanut taivaasta ja Allah on sen ojentanut kultatarjottimella noukittavaksi.

  Turha rikollisuuden juurisyitä on sen kummemmin tonkia. Aasialaiset sopeutuvat tänne hyvin. Mekkaan päin kumartavat pitää lähettää niska-perse-otteella juuri siihen suuntaan, niin rikollisuus vähenee dramaattisesti.

  VastaaPoista
 7. Valtamedia yritti pitkään piilottaa Ruotsin ongelmia ja siellä on autogrillit palaneet ja tyttöjä raiskattu jo pitkään, mutta monestikaan ei suomalainen uutiskynnys ylittynyt. Samaa on tehty kotimaassa; viimeiseen asti vaietaan, sitten puolustellaan, tuhlataan rahaa toimimattomiin projekteihin ja ongelmat sen kuin kasvavat. Olisiko jo korkea aika herätä siitä Ruususen unesta ja tunnustaaa, että se olikin vain unta ja todellisuus on aivan toisen näköinen. Ruotsista kopioiduilla toimilla ei kerta kaikkiaan voida päätyä erilaiseen lopputulokseen; hyvinvointiyhteiskunta ja avoimet rajat on utopiaa.

  VastaaPoista
 8. Tekopyhyydestä saimme erinomaisen näytöksen kun paavi, voidakseen siunata ja pyhittää venäläisten nuorten miesten pahuuden ja raakuuden vaati vastapainoksi ukrailalaisia lempeyteen ja suvaitsevaiseen lähimmäisen rakkauteen toisen posken kääntämisineen. Tätä samaa kaksinaismoraalia ja tekopyhyyttä osoittavat meidän vasemanlaidan kulkijat ( ja ko komisario pelkurimaisine käytöksineen) tekopyhine ja muka suvaisevaisuuteen kehoittavine vaatimuksineen.

  VastaaPoista
 9. IS 30.8.2023

  13-vuotias poika ryöstettiin koulu­matkalla – tuntematon epäilty tunkeutui lapsen kotiin

  Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun 13-vuotias poika oli tiistaina iltapäivällä matkalla koulusta kotiin, kun hänet pysäytti pojalle entuudestaan tuntematon nuori mies.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009821238.html

  Artikkelista poimittua

  Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun 13-vuotias poika oli tiistaina 29.8. iltapäivällä matkalla koulusta kotiin, kun hänet pysäytti pojalle entuudestaan tuntematon nuori mies.
  Mies oli vaatinut pojalta rahaa, ja poika oli luovuttanut miehelle hallussaan olleet rahat.

  Tämän jälkeen mies oli poliisin mukaan vaatinut poikaa menemään läheiseen kauppaan anastamaan hänelle alkoholituotteita.
  Poika ei ollut tässä onnistunut, minkä jälkeen matka oli jatkunut pojan kotiosoitteeseen.

  Pojan kotiosoitteessa mies oli poliisin mukaan tunkeutunut pojan kotiin ja anastanut sieltä omaisuutta.
  Mies oli pakottanut pojan vielä kantamaan osan anastamistaan tavaroista läheiselle kävelysillalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IS:n uutisesta puuttui jotain oleellista.

   Poista
 10. Yle tänään

  Hallitusnelikko on päässyt sopuun rasismin vastaisesta tiedonannosta – RKP:n Anna-Maja Henriksson: Vien asian eduskuntaryhmälleni

  https://yle.fi/a/74-20047770

  Artikkelista poimittua

  Hallituksen on määrä päättää asiasta muodollisesti huomenna torstaina. Tiedonannon hyväksyminen on valtioneuvoston torstaisen yleisistunnon asialistalla.
  Hallitusnelikko eli hallituspuolueiden puheenjohtajat Petteri Orpo (kok.), Riikka Purra (ps.), Anna-Maja Henriksson (r.) ja Sari Essayah (kd.) päättivät asian keskiviikkona tapaamisessaan.
  ...
  ...
  Henriksson aikoo viedä neuvottelutuloksen RKP:n eduskuntaryhmälle tänään tai huomenna. Ryhmän aikatauluja selvitellään.
  – Tietenkin se on sitten eduskuntaryhmän käsissä ottaa kantaa siihen, mikä tulee olemaan eduskuntaryhmän vastaus tähän. Itse katson, että että olemme saavuttaneet tuloksen, jota voin puoltaa.

  Henriksson sanoi, että myös hallituksessa jatkaminen on eduskuntaryhmän käsissä. Henriksson totesi sanoneensa jo tiistaina, että on entistä todennäköisempää, että RKP jatkaa hallituksessa.
  – Nyt meillä on sellainen tiedonanto rasismin vastaisesta työstä, että pystyn itse seisomaan sen takana. Ainakin eilen suuri osa eduskuntaryhmästä oli valmis tukemaan minua tässä.
  Mutta haluan antaa jokaiselle kansanedustajalle nyt aikaa ja tilaa miettiä tätä tiedonantoa itse.
  ...
  ...
  Ei lakimuutoksia, toimintaohjelma kevääseen mennessä
  Ylen lähteiden mukaan viime hetken vääntöä on käyty ainakin rasismin ja vihapuheen määritelmistä tiedonantotekstissä.
  Ylen tietojen mukaan tiedonanto sisältää parikymmentä toimenpide-ehdotusta. Niiden mukana on muun muassa työelämän yhdenvertaisuuden parantamiseen tähtääviä toimia.

  Lakimuutoksia tiedonannossa ei esitetä. Osa täsmällisemmistä toimenpiteistä jää Ylen lähteiden mukaan jatkovalmisteluun:
  yksityiskohtaisempi toimintaohjelma on tarkoitus saada valmiiksi ensi kevään kehysriiheen mennessä.
  /////////////////////////////

  Tätä varmaan väännetään hallituskauden loppuun asti kun ei ole tärkeämpiä asioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma30. elokuuta 2023 klo 22.58

   Yököttää!

   Poista
  2. Lopeta ryyppääminen sitten hyvä mies

   Poista
  3. Paljon melua tyhjästä; kaikenlaisilla julistuksilla ja tiedonannoilla ei maailmaa paranneta.

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma31. elokuuta 2023 klo 7.19

   Varmasti hyvin tiedät, että käytin kuvaannollista kieltä. Jos olet seurannut tätä blogia, tiedät myös millainen riesa Suomelle kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ulkomaan velalla elätettävät "hädänalaiset" ovat maallemme.
   Minua yököttää käynnissäoleva "rasismin" ja "vihapuheen" vastainen propagandasota, jonka varsinainen tarkoitus on vain
   tukahduttaa kritiikki tuota etupäässä Afrikasta ja Lähi-idästä tulevaa, mm. Kalergi-suunnitelman mukaisesti masinoitua mutavyöryä kohtaan.

   Todellisen rasismin muotoja on esim. työelämässä räikeänä rehottava ikärasismi, jonka seurauksena kymmeniä tuhansia kantasuomalaisia osaajia pidetään työelämän ulkopuolella. Sama koskee paljolti myös kantasuomalaisia osatyökykyisiä kuten vammaisia. Kuvitellaan että islamilaisista kehitysmaista maahamme tunkeutuvilla kieli- luku- ja/tai kirjoitustaidottomilla kamelikuskeilla, lammaspaimenilla ja muilla vastaavantasoisilla "osaajilla" tehdään Suomesta tekniikan ja talouden kärkimaa.

   Suomella on varsin pieni veto- ja pitovoima ulkomaisten todellisten osaajien suhteen mm. syrjäisen sijainnin ja hankalasti opittavan kielen takia. Noista todellisista osaajista sitä paitsi on monien kehittyneiden maiden kesken kova kilpailu.
   Japanissa on väkilukuun suhteuttu muukalaisten määrä olematon.
   Siellä pyritään ottamaan irti kaikki hyöty automaatiosta ja tekoälystä ratkaistaessa epäedullisesta ikäpyramidista aiheutuvia ongelmia.
   Miksi rahassa rypeviin Lähi-idän öljyntuottajamaihin ei ollenkaan oteta noita kehitysmaalaisia "hädänalaisia" tai todellisiakin hädänalaisia, kun valtaosalla niistä on sama uskontokin?

   Poista
 11. Anteeksi, että mennään aiheen ohi.

  Koneen Säätiön antamaa rahaa (200.000) käytetään mm. siihen, että ihmiset voi olla pois töistä ja osallistua Elokapinan toimintaan.
  Kuitenkin tämä raha on korvamerkittyä(?), rahoitusta ei käytetä laittomiin tarkoituksiin?
  Kuinkahan joustava Suomen laki tai sen tulkinta on ja mihin tämä esimerkki jatkossa johtaa?
  Katso video:

  Mihin Elokapina käyttää saamansa jättirahoituksen? "Tänä syksynä tapahtuu jotain käänteentekevää"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mihin-elokapina-kayttaa-saamansa-jattirahoituksen-tana-syksyna-tapahtuu-jotain-kaanteentekevaa/8767662

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tajunnut tätäkään. Kone halaa nuo kuoliaaksi. Ihme jos ottavat fyrkat vastaan. Kone tosin voitti jo.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma31. elokuuta 2023 klo 7.26

   Koneen säätiö jakaa rahaa ylimpien globalistirikollisten harvainvaltaisen, tyrannimaisen maailmanhallitus-agendansa edistämiseksi.

   Poista
  3. "että ihmiset voi olla pois töistä ja osallistua Elokapinan toimintaan." Tarvitseeko mölyapinat muka moiseen tarkoitukseen rahaa? käykö joku heistä töissä?

   Poista
  4. Uutisista olin kuulevinani Elokapinan saaneen rahaa metsäluonnon kartoittamiseen. Työtähän se on metsässä rämpiminen ja tutkimuksen teko pätkätyönä sitä pahemmin.
   Tulee nyt sitten metsäluontoa paremmin kartoitetuksi.
   Mihin parempi tieto metsästä sitten johtaakaan?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!