perjantai 16. lokakuuta 2020

Kuinka työllistää luku- ja kirjoitustaidoton ihminen?

Mikkeliläisen liikelaitoksen rehtori ja kansanopistoyhdistyksen toiminnanjohtaja toteavat mielipidekirjoituksessaan, että maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen pitäisi panostaa. Heidän mukaansa on oleellista huomata, että "alhainen koulutustaso on monen maahanmuuttajan työllistymisen esteenä".

Tämä on tietenkin totta, mutta sen jälkeen kirjoituksessa sotketaan iloisesti humanitaarinen ja työperäinen maahanmuutto. Jutussa puhutaan jälkimmäisen edistämisestä, mutta käytännössä kirjoitus koskee humanitaarisn perustein maahamme tulijoita. 

Siis heitä, joiden parissa jopa luku- ja kirjoitustaito omalla kielellä on hakusessa. Siksi onkin syytä kysyä, että minkälaisia ovat ne työtehtävät, joita tällaisella osaamisasteella varustetut henkilöt voisivat Suomen kaltaisessa korkeaan osaamistasoon rakentuvassa yhteiskunnassa tehdä?

Kirjoituksen varsinainen motiivi - eli julkisen rahoituksen suuntaaminen oman työpaikan varmistamiseksi - selviääkin sen loppupuolelta. Siellä ehdotetaan kirjoittajien viitekehyksen käyttämistä maahanmuuttajien työelämävalmiuksien kohottamisessa. 

Tämä ei tietenkään ole väärin: jokainen saa puhua oman työpaikkansa säilyttämisen puolesta. Olisi kuitenkin rehellistä erotella toisistaan työperäiset ja humanitaariset maahanmuuttajat ja myöntää, etteivät ensin mainitut tarvitse nykyisten tarveharkintasäädösten voimassa ollessa lainkaan kotouttamistoimia ja jälkimmäistenkin osalta niistä on vain rajallinen hyöty. 

Siten yhteiskunnan kannalta olisi tarkoituksenmukaista säilyttää entisellään nykyinen työlupamenettely ja kiristää huomattavasti laajalti väärinkäytetyn humanitaarisen maahanmuuton ehtoja. Siten yhteiskunnan velkavetoiset resurssit säästyisivät tähdellisempiin tarkoituksiin kuin luku- ja kirjoitustaidon opettaminen aikuisille ihmisille, joiden työllistymisennuste on joka tapauksessa käytännössä olematon. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuutosta ja sen liepeiltä
HS vähätteli ja Paavo Arhinmäki huuteli maahanmuuttoasioissa
Maahanmuuttajien matkasta työelämään

22 kommenttia:

 1. Puuttumatta ansiokkaaseen kirjotukseen muuten, mutta olen aina ihmetellyt sanan "alhainen" käyttöä kuvaamaan sana "matala". "Alhainen" on sanan "ylhäinen" antonyymi ja olen näin ikämiehenä tottunut näkemään sen hieman eri tavalla mm. "alhainen syntyperä", "alhainen teko" ym. negatiivista. Koskaan en ole nähnyt, että jonkun koulutustaso olisi "ylhäinen".

  Ei mulla muuta. Monokulttuurius on rikkautta. Moe.

  VastaaPoista
 2. Puheet työperäisestä tai humanitaarisesta maahanmuutosta pitäisi oikaista niin, että työn kohdalla voidaan käyttää käsitettä "maahanmuutto", mutta tänne läpi Euroopan seikkailleiden kohdalla puhuttaisiin "kansainvaelluksesta".

  Nythän tuossakin yhteydessä vain noidutaan oma ymmärrys liian yleistävillä käsitteillä. Siitä ne "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" mammuttimaiset yleiskäsiteharhat sitten käynnistyvät.

  Luku- ja kirjoitustaidon ratkaiseva rooli kaiken kognitiivisen osaamisen ja elämänhallinnan ehtona on liian monelle täysin epäselvä. Oma eurooppalaisen uuden ajan edistyneisyytemme perustuu nimenomaan visuaalisen mieltämisen emergensseihin -- ja aivan erinomaisen tärkeä rooli on sillä että pystymme kirjoitettua tekstiä "kuulemaan silmillämme". Vanhan- ja keskiajan sivistys perustui retoriikkaan, maailmaa ja ihmisen elinehtoja muuttanut uuden ajan ajattelu taas näköaistin kykyjen varaan.

  Tuollaisten asioiden pitäisi olla yleisesti selviä. Mutta nyt yleisesti selvää on vain se "ihmisyyden" mystifiointi joka esimerkiksi "ihmisoikeuskysymyksissä" estää meiltä järjen käytön.

  Joskus on kerrottu kuin vitsinä sitä, miten primitiivisten kulttuurien ihmiset säikähtävät valokuvia, koska kokevat sielunsa joutuneen siihen vangiksi. Todellisuus on vielä tätäkin rujompi. Kaikkein alkukantaisimmat ihmiset eivät edes näe kuvissa mitään. Edes "esittävyyden" kognitiota ei ole.

  Ja maailmanparantajat syytävät sairaan syyllisyydentuntonsa vallassa rahaa kehitysmaihin ymmärtämnättä, ettei kehityskuiluja kursita umpeen viemällä omaa "sivistystämme" pimeyden keskelle. Ja hallituksemme "kympin tytöt" haluavat tyydyttää oman narsisminsa vaatimukset tuomalla toiskulkttuurisia keskuuteemme.

  VastaaPoista
 3. Työperäiset maahanmuuttajat lapsineen sulautuvat yhteiskuntaan yleensä hyvin, mutta analfabeetikot ja uskontonsa ohjaamat ovat esillä rikastuttajina.
  Jälkimmäisiä hyväksytään toiselle asteelle opiskelemaan, vaikkei älli riitä läpäisemään koulua, puhumattakaan, että työllistyisivät.

  VastaaPoista
 4. Tarviis hommata muutamia satoja kameleita niin saisivat "koulutukseen" sopivaa työtä. Kamelipaimenena. Ja jäisi yhteiskunnaltakin rahaa säästöön, kun ei tarvitsisi turhia kurssituksia ja turhan hiertäjiä kouluttamaan. Voisivat kouluttajatkin mennä oikeisiin töihin. Ai jaa, perhena, eihän niistä semmoiseen ole. Kun ole osaaamista kuin turhan paskan hiertämisestä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsin "pakolais"-politiikkaa esikuvanaan pitävä viherkommunisti Ohisalo varmaan tekisi opintomatkan sinne, jos joku vain vihjaisisi hänelle tästä:

   Verorahoja yli miljoona kruunua kamelipuistoon Göteborgissa.
   Aloitteentekijä en Géza Nagy katsoo, että projekti ensisijaisesti tähtää integraatioon ja sen on ajateltu työllistävän 20 henkilöä. Kamelin maidolla mainostetaan olevan edullisia terveysvaikutuksia [varmasti tärkeä asia meidän terveystietoisille vihreille huulipunatytöillemme]!
   Nagyn mukaan poliitikot ovat olleet asialle hyvin myönteisiä.

   "Skattemiljon går till gigantiskt kamel-projekt i Göteborg",
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skattemiljon-gar-till-gigantiskt-kamel-projekt-i-goteborg

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Eisaa noin positiivisesti syrjiä kameleita ja unohtaa mm. vuohia, lampaita ja aaseja.

   Niistä saa moni osaaja muutakin kuin työn iloa.

   Poista
 5. Meillä on kortistossa satojatuhansia koulutettuja syntyperäisiä ja valmiiksi kotoutuneita suomalaisia valmiina tekemään töitä palkalla, jolla voi elää kalliissa maassamme. Puheet työperäisestä maahanmuuttotarpeesta on hevon paskaa. Eliitti haluaisi takaisin antiikin orjayhteiskunnan, jossa se voisi elostella tekemättä itse mitään työhön viittaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väite elostelusta on p*skaa. Kuulun tulojeni, koulutukseni ja kotitaustani puolesta tähän 1% sunänsä vaatimattomaan eliittiin ja teen töitä oikein mielelläni.

   Poista
  2. Heh! Lähinnä tarkoitin oikein isoa eliittiä, en rehellisiä kotimaisia rikkaita. Nimimerkki Kalergi-suunnitelma kertoo sellaisesta porukasta usein.

   Poista
  3. Äskettäin sattumalta huomasin, että Ville Vainiomäki-niminen kaveri on kirjoittanut hyvän 6-osaisen artikkelisarjan tuosta ylikansallisesta, vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavasta isosta RIKOLLISESTA ns. "eliitistä" - ja mm. sen suomalaisista maanpetturi-lakeijoista:

   "Kapitalismin keinoin kohti kommunistista maailmanjärjestystä, Osa 1: Korko-orjuus",
   https://www.partisaani.com/news/business/2020/09/11/kapitalismin-keinoin-kohti-kommunistista-maailmanjarjestysta-osa-1-korko-orjuus/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Ei läntistä maailmaa orjuutta muut kuin vihervasemmisto. Jotain kai kertoo meidän ja tuon edellä mollatun kansanryhmän älykkyydestä kertoo heidän ja meidän kotimaan vihreän puolueen kannatus. Ei siis ihme, että kyseinen kansanryhmä herättää huonosti perusteltua kateutta ja salaliittoteorioita.

   Poista
  5. Jos rehellisellä työllään rikastunut lainaa minulle 10 000 euroa ja perii siitä koron, jonka hyväksyn, niin se on ihan kelpo sopimus. Maksan korkoa siitä, että saan apua hankintaani. Maksan lainaajalle tavallaan kiitosvelkaa.

   Jos rikas vie 10 000 euroa pankkiin, joka lainaa siitä 9000 euroa minulle, ja perii siitä itselleen korkoa, en kyllä maksa korkoa kiitosmielessä. Pankkihan ei ole tehnyt tuon 9000 euron eteen mitään. Se vain alkaa velottaa minua tekemättä käytännössä itse mitään työtä tuon rahan eteen. Pankki vain on luonut toisten velallisten koroista oletusrahaa, jolla kerää itselleen työhön perustuvaa korko rahaa. Minusta siinä on kusetuksen maku.

   Poista
  6. Professori on ilmeisesti omaksunut johtavasta joukkoharhautus-mediastamme Brysselin Pravdasta sen tavantakaa käyttämän "salaliittoteoria"-miekan sivaltelun, kun joku tuo esille sellaisia asioita, joista kulissien takaa nukketeatterin naruja vetelevät ja valheellista valtamediaamme etäkontrolloivat ylikansalliset tahot haluavat vaiettavan.
   Juha Ahvio on useaankin otteeseen eri yhteyksissä kirjoittanut aiheesta "salaliittoteoria". Joissakin näistä artikkeleista hän on paljastanut olevansa professorin tavoin immuuniksi aivopesty torjumaan totuuden siitä, mitkä tahot ovat tuon nukketeatterin tärkeimpiin kuuluvia naruista vetäjiä.
   Kuitenkin Ahvion seuraavassa artikkelissaan esilletuomista asioista olen samaa mieltä:

   "Se on salaliittoteoria!", https://oikeamedia.com/o1-138512

   Suosittelen professoria ennen "salaliittoteoria"-miekan seuraavaa sivallustaan lukemaan myös artikkelin ”“Conspiracy Theory”: Foundations of a Weaponized Term

   Subtle and Deceptive Tactics to Discredit Truth in Media and Research
   First published by Global Research in 2013, this pathbreaking analysis by Professor James Tracy shows how the term “conspiracy theory” is being used to label critical analysis and dissenting viewpoints.

   “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate. Especially in the United States raising legitimate questions about dubious official narratives destined to inform public opinion (and thereby public policy) is a major thought crime that must be cauterized from the public psyche at all costs…”,

   Koko artikkeli: https://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  7. Suosittelen professoria lukemaan myös esim. seuraavan kirjan, jossa tuodaan esille ehkä tärkeimmät kulissien takaisista ylikansallisista nukketeatterin naruista vetäjistä:

   America's Secret Establishment - An Introduction To The Order Of Skull & Bones by prof. Antony Sutton. Se on vapaasti luettavissa seuraavasta: https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_skullbones11.htm

   Eräs teoksen lukenut kirjoittaa:

   "When Antony C. Sutton (1925-2002) worked on America’s Secret Establishment, he at last found the answers to many of the puzzles in his earlier books, in which he had documented highly un-patriotic and “suicidal” behaviour of the US Government in their support and development of Marxist Soviet and Nazi Germany. Thus, “after 16 books and 25 years of basic research”, he considered this book to be his most important, his magnum opus." - http://www.rolfkenneth.no/NWO_review_Sutton_Americas.html

   Tässä on myös muutamia muita Suttonin tutkimuksen tuloksia:

   "Anthony C. Sutton – Rothschild Cartel behind the rise of Hitler also funding communism, socialism and world war (PDF’s)", https://robscholtemuseum.nl/anthony-c-sutton-rothschild-cartel-behind-the-rise-of-hitler-also-funding-communism-socialism-and-world-war-pdfs/

   "Rothschild Funding World War II", https://sagaciousnewsnetwork.com/rothschild-funding-world-war-ii-dr-antony-c-sutton-interview/

   "The Internationalists & Rothschild Hegemony

   With the active participation of the Rockefellers, the Schiffs, the Warburgs and the Morgans, the Rothschild family monopolised international banking during the 18th, 19th and 20th centuries, along with political, social and cultural influence.

   Though most of their wealth is hidden inside private family trusts or behind institutions with charitable status, the Rockefellers are widely believed to be the most powerful and wealthy American family. However, the House of Rothschild possesses the most comprehensive collection of global vested interests, including major shareholdings of the Rockefeller, Warburg, Schiff and Morgan portfolios, as well as control of the Bank of England, the U.S. Federal Reserve and every other central bank currently in existence...",
   https://www.thebernician.net/the-internationalists-rothschild-hegemony/

   Suttonin kirjat ja artikkelit perustuvat tiukasti dokumentteihin.

   Että sellaista noista "salaliittoteorioista"!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  8. Jotkut tällä sivustolla ehkä vain satunnaisesti vierailevat voivat esittää vastalauseena, että Sutton ei ole tuonut koko totuutta esille. Ei olekaan. Siihen on useita mahdollisia syitä. Mitä Suttonilta on jäänyt sanomatta, sitä ei tällä sivustolla kannata tuoda esille, koska sille totuudelle jotkut ja ehkä monetkin tällä sivustolla ovat immuuniksi aivopestyjä. Onneksi vaihtoehtomediasta löytyy niitäkin sivustoja, joilla uskalletaan kertoa ja hyväksytään koko totuus - ja etsivä löytää!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Meillähän on korkeissa viroissa henkilöitä, joilla on hallussaan tieto siitä, miten lukutaidottomista primitiivisistä kulttuureista tulleista ihmisistä tehdään parissa vuodessa yhteiskunnalle hyödyllisiä veronmaksajia. Asiaa kannattaisi tiedustella Johanna Suurpäältä. Hän kuuluu tähän unelmoivien naisten joukkoon, jolla ei ole mitään realiteettien tajua, mutta valtavasti tunnetta. Valitettavasti nykyinen hallitus on aivan yhtä kuutamolla,

  VastaaPoista
 7. Vallankahvaan kiipineille viherkommunistisille huulipunatytöille, suvakki-idiooteista puhumattakaan, samoin kuin EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa toteuttaville ylikansalliselle rikolliselle ns. "eliitille" ja sen mm. suomalaisille maanpetturi-lakeijoille tämä on mahdotonn ajatus:

  "Oxfordin yliopiston professori: Pakolaisten auttaminen heidän kotimaissaan on 135 kertaa tehokkaampaa kuin Eurooppaan tuominen",
  https://www.kansalainen.fi/oxfordin-yliopiston-professori-pakolaisten-auttaminen-kotimaissa-135-kertaa-tehokkaampaa-kuin-eurooppaan-tuominen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahaenteistä varsinkin huomioonottaen, että harhaisen viherkommunisti-sisäministerimme Ohisalon mukaan "turvapaikan haku on perusoikeus":

   "Joka toinen Afrikan ja Lähi-idän nuori haluaa muuttaa – syyt taloudellisia",
   https://www.kansalainen.fi/joka-toinen-afrikan-ja-lahi-idan-nuori-haluaa-muuttaa-syyt-taloudellisia/

   "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä",
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Ihan kaverin puolesta kyselen, että eikö ns. posiitiivinen syrjintä, affirmative action yms. ole sitä, että suoraan kerrotaan: olet niin paska ja vähälahjainen, että et ikinä saisi tätä hommaa ellei pätevämpää hakijaa syrjitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta sitä ei saa sanoa ääneen ilman syytteitä vihapuheesta.

   Poista
 9. Kliseologian aarteita...

  "..., joita tällaisella osaamisasteella varustetut henkilöt voisivat Suomen kaltaisessa korkeaan osaamistasoon rakentuvassa yhteiskunnassa tehdä?"

  Esim. maskigatetalkshow. Ei siihen vähäisillä pisoilla ylletä, eihän?

  Kliseitä selittämään vanhojen vikoja: lapsemme ja lastenlapsemme sälytetty kantamaan tekemiemme velkasitoumusten taakan. Näin marmattavat keski-ikäiset, joiden lapset äänestävät punaisia, vihreitä ja kepuleita, aivan kuten vanhempansakin.

  Meidän vikahan se on. Ja opettajien, myös professoritasolla, eiks vaan.

  VastaaPoista
 10. Valonpilkahdus Tanskasta:

  "Islam-kriittinen Nye Borgerlige rynnistää Tanskassa",
  https://www.kansalainen.fi/islam-kriittinen-nye-borgerlige-rynnistaa-tanskassa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!