maanantai 19. lokakuuta 2020

Tragikooomista politiikkaa

Ruotsissa on valittu maan poliittiseksi linjaksi alueellisesti etenevä kehitysmaalaistuminen. Sen merkkinä rikollisjengi julisti Tukholman Tenstaan ulkonaliikkumiskiellon. Kielto ei ehkä saanut alueen kaikkien asukkaiden kannatusta, mutta väkivallalla uhkailu sai jokaisen kuitenkin tottelemaan. 

Kriminologian apulaisprofessorin mukaan "se on merkki, että he ovat saavuttaneet tietyn vaikutusvallan tason alueella. He tuntevat itsensä tarpeeksi voimakkaiksi tehdäkseen jotakin tällaista jäämättä kiinni."

PT-median mukaan Tenstan tapaus ei ole ainoa laatuaan, vaan samantapaisia kieltoja on jaeltu myös muualla kuten Tukholman Rinkebyssä. Tapaukset kertovat vallan siirtymisestä ruotsalaisilta viranomaisilta paikallisille uusruotsalaisille rikollisille.

Toki vielä on niin, ettei suurin osa Ruotsista ole rikollisten määräysvallassa vaan viranomaiset päättävät edelleen elämänmenosta. Ajan myötä heidän hallitsemansa pinta-ala kuitenkin supistuu alue kerrallaan ja maan sisälle syntyy yhteiskuntajärjestykseltään kehitysmaisia saarekkeita, joissa ihmiset elävät kantaväestön verovaroista maksettavilla tukiaisilla joita täydennetään rikollisin keinoin saatavilla tuloilla. 

En viitsi tässä toistaa sitä, että maamme hallituksen tulisi ymmärtää länsinaapurimme kehitys ja sen perimmäiset syyt. En edes sitä, että tuota ymmärrystä tulisi hyödyntää politiikan teossa siten, ettemme seuraisi Ruotsi esimerkkiä. 

Sen sijaan totean, että Ruotsin tilanteen kehittyminen on mielenkiintoista - mutta traagista - seurattavaa. Tai oikeastaan tragikoomista mustaa huumoria. Siitä esimerkkinä mainittakoon ruotsinsuomalainen kansanedustajanainen, joka on pyrkimässä sikäläisen Ympäristöpuolueen johtoon teemanaan maahanmuuton vastustaminen. 

Se on traagista ja koomista - suorastaan hirtehisen hulvatonta. Aivan kuin teatteriesitys alan parhaiden perinteiden mukaisesti. Erona on vain se, ettei esitykselle ole näkyvissä loppua. Ja ettei kukaan tiedä, mitä tapahtuu sitten, jos ja kun ruotsalaisen yhteiskunnan taloudellinen selkäranka jonain päivänä katkeaa ja jättää kehitysmaalaisiksi muuttuneet alueet ilman yhteiskunnan tukea. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kohti polarisoitunutta yhteiskuntaa
Ohisalo ja ruotsalaistyyppisen jengirikollisuuden torjunta
Retorinen muutos ei poista älyllistä epärehellisyyttä

11 kommenttia:

 1. Kun nuo slummialueet jäävät ilman tukea, lähtee niissä loisiva roskasakki uusille apajille kuin heinäsirkkaparvi. Suunta voi olla Suomi, ellei oma akkahallituksemme politiikka ole jo tuhonnut tätä maata sitä ennen. Ehkä Euroopassa käydään sisällissota, jossa rottalaumat tuhotaan. Saas nähdä.

  VastaaPoista
 2. Eiköhån se ole niin että luotia nuoki porukat uskovat ja jos eivät opi, niin raadoiksi muuttuvat, mutta onko ruosalaisilla kanttia siihen ...

  VastaaPoista
 3. Suomi tulee noudattamaan EU-huippukokouksissa Ruotsin linjaa. Nythän rintalastansa paljastanut maamme johtajatar on rekrytoinut ruotsalaisen Löfvenin Suomen edustajaksi tekemään isoja päätöksiä tehden näin Suomesta yhden merkittävimmistä vaikuttajista maailmassa.

  Ylen otsikko tullee piakkoin muuttumaan monikkomuotoon eli EU-huippukokouksissa ja tilapäisesti sanan tilalle pysyvästi.
  https://yle.fi/uutiset/3-11601098

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen on rikoslaissa vahvasti sanktioitu. Jollainen puliveivauksella kuitenkin katsotaan, että Marin ei ole siihen syyllistynyt, kun on siirtänyt Suomen edustamisen naapurivaltion pääministerille.

   Poista
 4. ""Maamme hallituksen tulisi ymmärtää länsinaapurimme kehitys ja sen perimmäiset syyt.""

  Tuota saa turhaan odottaa. Sitäpaitsi se on aika vaikea asia ymmärtää muidenkin kuin poliitikkojen, joiden ymmärrys ei nyt kovin syvällistä voikaan olla. Syystä että he tarvitsevat vahvasti kalkitut kilparatansa voidakseen taistella keskenään kannatuksesta. Se ei ole ajattelulle mahdollinen maaperä.

  VastaaPoista
 5. Maassamme enemmistön muodostaville petturipoliitikoille Ruotsin tie on Suomenkin tie, harhainen viherkommunisti Ohisalo joukkoineen suunnannäyttäjinä.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Euroopassa ei ollut koronatestejä otettavissa, vaan sitä varten piti lentää yksityiskoneella Suomeen? Ihmetyttää varsinkin, kun testi osoittautui negatiiviseksi.

  VastaaPoista
 7. Hyvin luultavasti suurin osa suomalaisista on täysin tietämätön Ruotsin karmeasta tilanteesta. Media on keskittynyt Maria Petterssonin tapaisten idioottien tavoin pimittämään ja vääristelemään kaikkea, mikä koskee monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa. Ei siis ihme, että viimeisessä gallupissa kolmasosa suomalaisista haluaisi Marinin jatkavan pääministerinä. Media harrastaa suomalaisten kanssa ns. herkkusienitiedotusta: pidetänn pimeässä ja syötetään paskaa.

  VastaaPoista
 8. Ruotsi haluaa nyt poliiseja Norjasta, mutta myös muista pohjoismaista. Oma kansa ei siihen virkaan halua ja koulutettavien taso on luvattoman heikko. Mamutaustaiset taas ovat usein tehneet yhteistyötä rikollisten kanssa.


  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AldVv5/forslag-om-norska-poliser-i-sverige-far-stod

  VastaaPoista
 9. Olisikohan kalifin seuraava määräys verolle pano? Menisiköhän lävitse?

  VastaaPoista
 10. Ilmeisestikin Ruotsia esikuvamaanaan pitävä köyhyystutkija, viherkommunisti Ohisalo näyttää haluavan, että kantasuomalaistenkin pitää köyhtyä, jotta maahantunkeutuneet elintasopakolaiset voisivat lähtömaahaansa verrattuna tulla huomattavasti rikkaammiksi - Ruotsissa on nyt ennätyksellisten korkea osuus niitä, joita uhkaa köyhyys ja Ruotsi on siten mitattuna köyhempi kuin esim. Puola, Tsekki ja Slovakia.

  "Sverige nu fattigare än Polen
  Publicerad 19 oktober 2020 kl 13.12
  UTRIKES. Sverige har nu en rekordhög andel personer i landet som riskerar fattigdom, uppger Europaportalen. Sverige hamnar sämre än länder som Tjeckien, Slovenien och Polen."
  https://www.friatider.se/sverige-nu-fattigare-polen

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!