sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Frontex velvoittaa toimintaan, ministeri Ohisalo!

Eilisen päivän uutisen mukaan EU:n rajavartijat eli Frontex on hätistellyt maanosaamme laittomasti pyrkiviä elintasopakolaisia loitommalle, vaikka sellainen on kuulemma nykyisten lakien vastaista. Asiaan otti kantaa vähemmän yllättävästi ja vielä vähemmän yllättävällä tavalla sisäministerimme Maria Ohisalo (vihr). 

Hänen mukaansa "on selvää, että EU:n täytyy noudattaa toiminnassaan lakeja ja varmistaa perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen". Olen tästä samaa mieltä, joten ministeri Ohisalolle on syytä tehdä pari kysymystä. 

Ensimmäinen. Koska Frontex ei voi lain mukaan suojata maanosaamme haitalliselta elintasopakolaisuudelta, miksi se on komennettu Välimerelle? Eikö maanosamme turvallisuus ja edut tulisi paremmin ja lain mukaisesti turvattua, mikäli emme varta vasten ajeluttaisi ihmissalakuljettajien meritaksitoimintaa avustavia joukkoja Välimerellä täyttämässä rajavartioinnin kannalta järjettömän lain velvoitetta?

Toinen. Koska nykyinen kansainvälinen laki on - kuten totesin - järjetön, onko Suomen hallitus ministeri Ohisalo etunenässä ryhtynyt toimiin sen muuttamiseksi? Tai jos se on mahdotonta, onko ministeri määrännyt aloitettavaksi valmistelun Suomen irtisanoutumiseksi kyseisestä laista?

Lopuksi. Jos Frontex nyt kuitenkin jatkaa partiointiaan Välimeren ihmissalakuljettajien apulaisena, niin kysyisin vielä ministeri Ohisalolta, että missä kohtaa kansainvälistä lakia on sanottu, että kansainvälisillä vesillä merihädässä oleva henkilö on pelastettava juuri EU:n alueelle? Jos ja kun sellaista pykälää ei ole, niin eikö olisi luontevinta palauttaa merihädästä pelastetut takaisin lähtösatamaansa tai maantieteellisesti lähimpään satamaan, jonne he voivat jättää hakemuksensa turvapaikasta, mikäli sellaiseen on tarvetta.

Tiedän kyllä, ettei ministeri Ohisalo vastaa näihin kysymyksiin. Se ei sinänsä ole minulle ongelma, sillä ymmärrän kyllä, ettei hän halua keskustella nimimerkillä kirjoittavan blogistin kanssa. Ongelma taitaa sen sijaan olla se, etteivät edelle kysymysten muotoon kirjaamani epäkohdat liene edes tulleet ministerille mieleen, eikä hän ainakaan ole lähtenyt etsimään niihin vastauksia.

* * *

Muuten olen sitä mieltä, ettei EU:lta voi oikeastaan odottaa minkäänlaisia järkeviä päätöksiä tässäkään asiassa. Tai ainakaan tehokasta toimintaa. Sen osoittaa karulla tavalla Unionin kyvyttömyys lopettaa kaksi kertaa vuodessa tapahtuva kellojen kääntely asiasta tehdystä päätöksestä huolimatta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuleeko leirin polttamisesta uusi normaali?
Meritaksiliikennettä turvallisista maista
Vihervasemmiston hallitus ryhtyi tukemaan ihmissalakuljettajia

8 kommenttia:

 1. Ranskassa tapahtunut opettaja Samuel Patyn raaka surmaaminen -- islamilainen terroriteko -- oli kansallinen sokki, johon siellä reagoitiin valtiovaltaa myöten järjestämällä Sorbonnen aukiolle muistotilaisuus, jossa presidentti Macron puhui jyrkin sanoin valistuksen perinnön ja sananvapauden puolesta. Tallenteita tilaisuudesta voi katsoa YouTubesta, suosittelen.

  Ja katsellessa vakavoituneita ranskalaisia jostain kummasta syystä voi tulla mieleen niin korni ajatus, että jonkin penkkirivin välistä kohta yllättäen ponkaisee suomalainen sisäministeri pystyyn ja huudahtaa: "Turvapaikanhaku on yhä mahdollista!" --

  Ja sitten huomaa tyynnyttelevänsä itseään, ettei tämä ruma assosiaatio ole omaa syytä. Kuilu vanhan eurooppalaisen sivistysvaltion ja suomalaisen valta- ja kulttuurieliitin välillä on oikeasti järkyttävän suuri.

  Meillä valtaapitävät ovat ihan oikeasti omaa kansaansa vääristä ajatuksista syyttäviä tomppeleita. Narsisteja jotka kokevat vieraskulttuuristen kanssa seurustelun palkitsevaksi ja voimaannuttavat itseään samaistumalla ideologiseen uhriajatteluun.

  VastaaPoista
 2. Ohisalo on suoraan sanottuna mielenvikainen ja elää omassa harhaisessa todellisuudessaan, johon tosiasiat eivät kuulu. Hänen pakkomielteensä on tuoda Suomeen mahdollisimman paljon kehitysmaalaisia turvapaikkaturisteja elätettäviksi, ja siihen tehtävään on nyt valjastettu koko sisäministeriö. Siellä pohditaan mm sitä, miten laittomastikin maassa olevat saadaan pidettyä täällä. Kantasuomalaisten turvallisuudella ja hyvinvoinnilla ei ole tuolle hullulle mitään merkitystä.

  VastaaPoista
 3. Pitäiskö nämä Suomen perustuslakia rikkovat globalistit pidätää. Toimisikohan kansalaispidätys?

  VastaaPoista
 4. Maanpetoksellinen,punainen fasistihuora ohisalo on poistettava toimestaan asein oikeusvaltio Suomeen palauttaen.

  VastaaPoista
 5. Ohisalo nousee kirkkaasti typerimmäksi ja suomalaisvastaiseksi puheenjohtajaksi vihreissä. Toivottavasti se näkyy tulevissa vaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän täytyy täydennyksenä lisätä typeryyden määritelmä. Typeryys on nimittäin tahallista tyhmyyttä. Typeryyden ja tyhmyyden ero on siinä, että henkilö on tyhmä, kun prosessorista ei löydy tarpeeksi kierroksia. Typerä hän on silloin, kun prosessorista kyllä löytyisi kierroksia, mutta se toimii väärin eli tuottaa vahinkoa aiheuttavia
   tuloksia. Tyhmien kanssa aina tullaan toimeen, eivät he paljoa vahinkoa aiheuta, välttämättä eivät lainkaan. Ja kun rima nostetaan kyllin korkealle, tyhmiähän me lopulta olemme kaikki. Typerät sen sijaan ovat niitä, jotka saavat aikaan vahinkoa, tuhoa ja kurjuutta. Ei se Aatukaan tyhmä ollut, hirveän typerä kylläkin.

   Poista
 6. "Siirtolaisella on oikeus hakea turvapaikkaa..." Jotain tullaista on näkynyt ja kuulunut mediassa.
  Eihän tuohon tarvitse lisätä kuin sana ...Turkista, niin kaikki on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa todellisuudessa olemassaolevien kansainvälisten sopimusten mukaan siirtolaisella ON
   oikeus hakea turvapaikkaa ja
   hylsyn saatuaan valittaa siitä.

   Mutta missään EI säädetä, että se turvapaikka pitäisi myöntää,
   saati että hylsyn käsittelemiseen pitäisi kulua enemmän kuin valituksen lukemiseen ja siihen hylkäävän vastauksen kirjoittamiseen kuluva aika.

   Laittomien maahantunkeilijoiden käveleminen kaduilla raiskaamaassa on vain ja ainoastaan kyseisen valtion hallituksen oma halu ja tahto.

   Mikään sopimus ei pakota sellaiseen:
   laittomat maahantulijat voidaan internoida odottamaan
   hakemuksensa hylkäämistä ja sen
   valituksen hylkäämistä sekä niistä seuraavaa
   palautusta.

   Meidän hyvä hallituksemme nyt vaan haluaa toimia toisin, ja vedota "kansainvälisiin sopimuksiin", joita ei ole ollut koskaan olemassakaan.

   Ja meidän hyvä kansamme haluaa näin olevan, koska äänestää nykyisen eliitin seuraavissakin vaaleissa eliitiksi.
   Siitä huolimatta, että on gallupien mukaan toista mieltä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!