torstai 22. lokakuuta 2020

Muuttuuko Ylen linja Apusen johdolla?

Yleisradion hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Matti Apunen. Wikipedian mukaan hän on aiemmin toiminut päätoimittajana Aamulehdessä ja Imagessa, elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana ja Tampereen yliopiston työelämäprofessorina sekä jalkapallon Veikkausliigan puheenjohtajana.

Apunen on aikanaan esittänyt, että Journalistiliiton tulisi selvittää toimittajien puoluekantoja sekä vastustanut nimetöntä ja nimimerkillä kirjoittamista vastaan. Häntä pidetään poliittiseen oikeistoon kuuluvana ja oman kertomansa mukaan hän on klassinen liberaali. Hänet tunnetaan liike-elämän puolestapuhujana ja Björn Wahlroosin ja Jorma Ollilan kaltaisten talousvaikuttajien ajatusten levittäjänä.

Apusen valitsi Ylen hallintoneuvosto ja valintaan ovat tyytyväisiä myös Yleen usein kriittisesti suhtautuneet perussuomalaiset. Hän itse on puolestaan linjannut, että "teen nyt duunia sen eteen, että näin toimiva Yle olisi mahdollisimman laadukas, läpinäkyvä ja tasapuolinen". 

Tämä kaikki kuulostaa siten erittäin hyvältä. Mutta muistetaan kuitenkin, ettei hallintoneuvoston puheenjohtaja linjaa Ylen ohjelmatarjontaa vaan sen tekee päätoimittaja. Eikä hän ole tässä tilanteessa vaihtumassa, vaan Jouko Jokinen jatkaa tehtävässään. 

Siten en usko, että Ylen toimituksellisessa linjassa tapahtuu ainakaan nopealla aikavälillä suurta muutosta. Jonkin verran painetta Jokista kohtaan Apusen valinta kuitenkin asettaa, sillä päätoimittajan erottaa Ylen hallitus, joka puolestaan on vastuussa hallintoneuvostolle.

Nähtäväksi siis jää, miten Ylen linja eri ohjelmatuotantojen suhteen muuttuu. Siirtyykö se kohti arvovapaata tiedottamista vai jatkuuko nykyinen poliittista vasemmistoa lähellä oleva ohjelmatuotanto. Selvää on kuitenkin, ettei ainakaan toimittajakunta muutu kovin nopeasti, joten lähtökohtaisesti ei ole odotettavissa äkkikäännöksiä esimerkiksi uutisoinnin aihevalinnoissa eikä niiden sisällöissä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylen toimintaa valaiseva metsäkeskustelu
Yle esitti samanmielisten maahanmuuttokeskustelun
Millä perusteilla luonnontieteelliset tutkimukset vanhenevat?

14 kommenttia:

 1. Ylen linja ei muutu, sillä uutisoinnin pitää pohjautua eurooppalaisiin arvoihin, joista päättävät isot pojat. Arvoihin kuuluu ennen kaikkea kansallismielisyyden tuhoaminen rapauttamalla esimerkiksi perinteinen perhekäsitys ja tuottamalla maahan ei-kristillisestä kulttuureista kaikenkarvaista porukkaa. Yle tulee jatkossakin mollaamaan persuja.

  VastaaPoista
 2. YLE:n linjassa on kysymys niin vahvasta valtavirta-ajattelun vääristymästä -- siis koko omaa aikaamme hallitsevasta Suuresta Yhteisestä Valheesta -- ettei sitä mikään pysty vastustamaan.

  Siinä takana ovat koko eurooppalais-länsimaista ajattelua nyt ohjaavat kulttuurisen narsismin voimat, jotka eniten kukkivat nimenomaan poliitikkojen ja journalistien ammattikunnissa. Näissä menestyäkseen ihmisen on oltava vaikutelmien ja vaikutteiden vastaanottaja -- ja tiedettävä mikä efekti myy ja mikä ei -- eikä tällaisessa mielenmekanismissa ole varaa siihen syvään epävarmuuteen joka vasta mahdollistaa hyvän ajattelun ja pyrkimyksen totuudellisuuteen.

  Ajattelijat ovat sitten erikseen. Heistä kukaan ei ole kiinnostunut. He eivät ammu muutaman sadan merkin ilotulitteita twitteriin. He ovat pitkäveteisiä ja perusteellisia, eivätkä heidän jeremiadinsa jaksa elämyksenmetsästäjiä kiinnostaa.

  Jos joku tietää nykyvuosikymmeniltä poliitikon, joka olisi tuonut yhteiskuntatieteisiin jotain uutta ja visionääristä, tai journalistin, joka ei olisi kirjoittanut omalla nimellään -- vieläpä mahdollisimman isolla fontilla painettuna -- ja kuvallaan, ja ollut sitä mieltä että tiedonvälityksen pitää olla laadukasta, läpinäkyvää ja tasapuolista, sanokoon hep.

  Aika ajoin tuntuu tästä touhusta syrjään vetäytyminen hyvin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kaupoissa ei vielä myydä televisioita joiden sinistä nappia painamalla saisi valita asiaohjelmiin omat asiantuntijansa.

  VastaaPoista
 3. Apunen on Bilderberg-globalisti kuten J.Ollila ja B.Wahlrooskin. Bilderberg-agendaan kuuluu mm. kansallisvaltioiden hävittäminen Uuden maailmanjärjestyksen tieltä, jota edistää mm. Ylen harjoittama monikulttuuri-aivopesu, joten sen suhteen ei ainakaan vähenemistä ole odotettavissa.
  Seuraavassa on tiivistetty tietopaketti bilderbergeistä ja heidän agendastaan siinä määrin kuin espanjalaissyntyinen toimittaja-tietokirjailija Daniel Estulin on vuosien salapoliisityötä muistuttavalla tutkimuksellaan pystynyt saamaan selville niistä:

  "Kirjaesittely / Tomi Ahola: DANIEL ESTULIN: The True Story of the Bilderberg Group (2007)",
  https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html?PHPSESSID=4akjpbmei5bp3a6kf4c2dvupp3#msg1783220

  Estulinin kirjan jo valmiiksi suomeksi käännetty painos sensuroitiin. Sensuroinnin takana olleet maanpetturit löytyvät todennäköisesti seuraavasta vuosien 2014-2020 osalta päivittämättömästä luettelosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat

  Keitä ovat ne kulissien takaa nukketeatterin naruista vetelevät "isot pojat" joilta sinne kutsutut "vierailevat" osanottajat, maanpetturit käyvät kuulemassa ohjeistusta kansallisvaltionsa tuhoamiseksi? Esimerkiksi "Bilderberg 2014: War Criminals, Big Oil and “Too Big to Jail” Banksters Meet in Secrecy",
  https://www.globalresearch.ca/bilderberg-2014-war-criminals-big-oil-and-too-big-to-jail-banksters-meet-in-secrecy/5384502

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovatko persut todella tietämättömiä Matti Apusen todellisesta agendasta vai edustavatko he todellisuudessa valeoppositiota, kuten monet vaihtoehtomediassa epäilevät?

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi n. 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Seuraavanlaiset ohjelmat varmasti edistävät suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseen tähtäävää Matti Apusen Bilderberg-agendan toteuttamista:

   "Ylen rasisminvastainen akuutti-ohjelma levittää suomalaisvastaista rasismia"

   Yle TV1, 20.10.2020 klo 20.00, Akuutti: Rasismi sairastuttaa jokaisen

   Emma-palkittu artisti Jesse Markin on kohdannut rasismia monessa muodossa. Omaa vihaansa hän käsittelee musiikin kautta. Entinen natsi Esa Holappa havahtui muuttamaan omaa suuntaansa tyttären syntymän myötä. HD ohjelmatekstitys (suomi) 29 min. Linkki ohjelmaan.

   Maailmassa on sekä rakenteellista että yksilön biologiaan perustuvaa rasismia. Rakenteellinen rasismi voi olla vieraspopulaatioon kohdistuvaa syrjintää tai kuten nykyään länsimaissa, hallitsevan monikulttuuri-ideologian kannattajien kantaväestöön kohdistamaa vihamielistä väestöpolitiikkaa tuottamalla maahan kilpailevia vieraspopuulaatioita. Yksilön "rasismi" on puolestaan terve vaistomainen reagointitapa, jolla varjellaan oman yhteisön koskemattomuutta. Rasismista pitää erottaa vielä systemaatinen rotusyrintä, jota ilmenee lähinnä Lähi-Idän, Afrikan ja Aasian monietnisissä autoritäärissä maissa.

   Teemastaan huolimatta illan terveysohjelma (sic) Akuutti ei ollut rasisminvastainen, koska siinä valkoiset suomalaiset rotueroteltiin värillisistä ja tuomittiin moraalisesti rasisteina. Tutun sanonnan mukaan antirasismi on koodisana valkoisten vastaiselle rasismille, mikä kävi selväksi myös tässä ohjelmassa..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/10/ylen-rasiminvastainen-akuutti-ohjelma.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Apunen taitaa olla Jokisen entinen esimies. En ennusta suuria muutoksia linjanvetoihin.

  VastaaPoista
 5. Bilderberg-salaseura saattaa vaihtuvine kokoonpanoineen todistaa enemmänkin ihmisen ikiaikaista primitiivistä taipumusta mystifioida tietoa -- alkukantaisissa yhteisöissä kaikki "pyhä" tieto on salatietoa jota kuiskitaan valittuihin korviin tarkoin varjelluissa sopukoissa -- kuin edustaa mitään sellaista "valtaa" jolla oikeasti voitaisiin hallita ihmisten ajattelua tai tekemistä.

  "Talous" sellaisena kuin se nyt tajunnassamme raksuttaa, eli uutena suurena maailmanuskontona, jossa kaikki täydellistyy "rahaan" sisältyvään, pohjimmiltaan uskonnollislaatuiseen kaikkivoipaisuuskuvitelmaan, on varsin taantunut ajattelun laji, eikä ole ihme, että kaikkiin rahaoperaatioihin kuuluu olemuksellisesti niin paljon salailua.

  Sehän on aika paradoksaalista, että "raha" omaa kaikki ne ominaisuudet, jotka siitä tekevät yleistä ja käyttökelpoista, vain siksi, ettei "raha" ole "yksityistä", vaan sen valtapiiri laajenee yleiseksi -- mutta tästä virallisesta "julkisominaisuudestaan" huolimatta "raha" siis tekee tärkeimmät ja suurimmat operaationsa jossain nykyajan poppamiesten pankin peräkabinetissa.

  Mutta juuri siitä, että numeerinen raha on pohjimmiltaan vain uskonnollislaatuinen kaikkivoipaisuuskuvitelma, sillä ei pystytä todellisuutta hallitsemaan. Ihmisen yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt ovat paljon perustavammanlaatuisesti "reaalisia" kuin numeeriset rahakesakittymät ja rahavirrat, eikä jollain Bilderberg-porukalla ole oikeasti juurikaan mitään yhteisöissä auktorisoituvaa valtaa.

  Eli toki voivat ja saavat kokoontua ja kokea yhdessä suuria ja vallankäytön mielikuviin kuvoittuja kuvitelmiaan, mutta en olisi huolissani siitä että noista porukoista löytyisi sellaista järkeä jolla mitään todellista edistystä missään saataisiin aikaan. Kun maailma esimerkiksi nyt käynnissä olevien -- ja mahdollisesti nimenomaan suurilla rahoilla masinoitujen -- kansainvaellusten vaikutuksesta kriisiytyy, millään numeerisella hirmuomaisuudella ei ole mitään virkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Bilderberg-salaseura saattaa vaihtuvine kokoonpanoineen todistaa enemmänkin ihmisen ikiaikaista primitiivistä taipumusta mystifioida tietoa kuin edustaa mitään sellaista "valtaa" jolla oikeasti voitaisiin hallita ihmisten ajattelua tai tekemistä...
   Eli toki voivat ja saavat kokoontua ja kokea yhdessä suuria ja vallankäytön mielikuviin kuvoittuja kuvitelmiaan, mutta en olisi huolissani siitä että noista porukoista löytyisi sellaista järkeä jolla mitään todellista edistystä missään saataisiin aikaan."

   Kuten esim. seuraava em. kirjayhteenvedossa mainittu (joka itsellenikin tosin on kaikkea muuta kuin todellista "edistystä"):

   "EUROOPAN UNIONIN VALMISTELU laitettiin alulle 50-luvun BILDERBERG-KOKOUKSISSA. Lord Rothschild ja Laurence Rockefeller valitsivat 100 vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan - ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle, vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle. Bilderbergien kyky manipuloida informaatiota
   mahdollistaa maailman todellisen historian sterilisoinnin. Tehokkaat
   propagandakoneistot alkoivat vakuutella, että mikä on hyvää pankki- ja liiketoiminnalle, on hyvää kaikille muille. NATO:a Bilderberg käyttää
   kontrolloimaan Euroopan asioita.

   Perimmäinen päämäärä on Estulinin mukaan luoda yksi sosialistinen
   "hyvinvointivaltio", jossa tottelevaiset orjat palkitaan ja häiriköt,
   kuten järjestelmän kriitikot, terminoidaan."?

   Ilmeisesti et ole vaivautunut lukemaan edes em. kirjayhteenvetoa, itse kirjasta puhumattakaan - joka on ostettavissa monista nettikirjakaupoista.

   Poista
  2. "ettei "raha" ole "yksityistä""..."eikä jollain Bilderberg-porukalla ole oikeasti juurikaan mitään yhteisöissä auktorisoituvaa valtaa."

   Mm. prof. Antony Sutton, monien muiden ohella on osoittanut, että ainakin läntisessä maailmassa lähes kaikki raha - pientä kolikko- ja setelimäärää lukuunottamatta - on nimenomaan YKSITYISTÄ ja että planeettamme mm. BILDERBERG-sisäpiiriin kuuluvilla ylimmillä rahanhaltijoilla on myös suunnaton valta monissa muissa asioissa:

   "The Internationalists & Rothschild Hegemony

   With the active participation of the ROCKEFELLERS, the Schiffs, the Warburgs and the Morgans, the ROTSCHILD family monopolised international banking during the 18th, 19th and 20th centuries, ALONG WITH POLITICAL, SOCIAL AND CULTURAL INFLUENCE.

   Though most of their wealth is hidden inside private family trusts or behind institutions with charitable status, the Rockefellers are widely believed to be the most powerful and wealthy American family. However, the House of Rothschild possesses the most comprehensive collection of global vested interests, including major shareholdings of the Rockefeller, Warburg, Schiff and Morgan portfolios, as well as control of the Bank of England, the U.S. Federal Reserve and EVERY OTHER CENTRAL BANK CURRENTLY IN EXISTENCE...",
   https://www.thebernician.net/the-internationalists-rothschild-hegemony/

   Huomaa, että 'Wall Street'-banksterit laittoivat omistamansa YKSITYIS-pankin nimeen hämäystarkoituksessa sanan 'FEDERAL", siis Federal Reserve, jonka he saivat osittain petollisella menettelyllä perustettua rahanluonti-oikeuksineen.

   "Rothschild Cartel behind the rise of Hitler also funding communism, socialism and world war (PDF’s)", https://robscholtemuseum.nl/anthony-c-sutton-rothschild-cartel-behind-the-rise-of-hitler-also-funding-communism-socialism-and-world-war-pdfs/

   "Rothschild Funding World War II", https://sagaciousnewsnetwork.com/rothschild-funding-world-war-ii-dr-antony-c-sutton-interview/

   Siis BILDERBERG-sisäpiiriin kuuluvat 'Wall Street'-banksterit Rotschild ja Rockefeller olivat lisäksi myös varsinaiset Euroopan Unionin muodolliset alullepanijat eli toimeenpanivat sen, mitä oli jo vuosikymmenien ajan suunniteltu ja valmisteltu.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Raha on "yksityistä" yhtä vähän kuin inhimillinen kieli voi olla "yksityistä". Yksityinen kieli on mahdottomuus.

   Voihan sitä kuvitella kaikenlaista. Toki uskonnot kaikkine kuvitelmineen toimivat todellisuuden hallinassa siinä määrin kuin tarpeeksi moni uskoo kuvitelmiin ja pitää niitä totena.

   Ja sitten: puhuin Bilderberg-kytkennästä lähinnä siinä sävyssä, että kävisi ilmi miten jokainen porukan jäsen osoittaa lähinnä omaa ajattelukyvyttömyyttään suostuessaan mukaan salaseuratoimintaan. En siis siinä mielessä että Bilderberg-valittuja täytyisi jotenkin pitää erityisesti ansioidensa vuoksi muita etuoikeutetumpina.

   Poista
 6. Tässä olisi professorille loistava postauksen aihe: Ruotsissa sosiaalidemokraattiset kansantaloustutkijat Emil Bustos ja Nils Lager ovat päätyneet siihen tulokseen, että maahanmuutto ei kannata mitenkään. Vuosikustannukset ovat jo 5 miljardia euroa. Sitten on tietysti vielä rikollisuus, johon nämä talousmiehet tosin eivät ota kantaa.


  https://www.expressen.se/debatt/invandringen-ar-inte-lonsam-sandro-scocco/

  VastaaPoista
 7. "Hänet tunnetaan liike-elämän puolestapuhujana ja Björn Wahlroosin ja Jorma Ollilan..."

  Niin ensimmäinen varasti mm.niinistön avulla itsensä rikkaaksi valtion omaisuudella ja toinen on jo valmis laittamaan suomalaiset seurantaan tienannut silläkin jo vaikka tekniikka onkin rahtiavaille varastossa ja on muutenkin täysin k-pää m****u, näiden kanssa samaa sarjaa oleva ei muuta mitään kuin ehkä valheen vivahdetta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!