torstai 2. tammikuuta 2020

Maahanmuutosta ja sen liepeiltä

Helsingin Sanomilla oli tänä aamuna teemana maahanmuutto. Siksi lienee jälleen syytä sanoa pari sanaa aiheesta tässäkin blogissa.

Aloitetaan ensin kuitenkin uutisesta, jonka mahdollinen liittyminen maahanmuuttoon on arvoitus. Tarkoitan artikkelia, jonka mukaan "erityisesti nuorisoporukat ovat ampuneet ilotulitteita muun muassa ihmisiä, autoja ja rakennuksia päin". Tekijöistä ei jutussa mainittu muuta kuin nuori ikä.

Juttu toi kuitenkin vääjäämättä mieleeni länsinaapurin jokavuotiset ilotulitusrakettiongelmat, joissa kohteena ovat paitsi tavalliset ihmiset, autot ja rakennukset, niin myös viranomaiset. Toivottavasti Suomessa ei ollut edes osittain kyse samanlaisen kehityksen alkuvaiheista, vaan "ainoastaan" tavallisen, mutta villiintyneen, nuorison joukossa tiivistyneestä tyhmyydestä.

Jos joku arvelee minun nyt maalailevan uhkakuvia heistä versus meistä - kuten presidenttimme eilen puolilta päivin varoitteli, olisi HS:n tai jo poliisin ollut helppo ehkäistä tällainen spekulointi kertomalla tarkemmin, mistä nuorisosta oli kyse. Nyt jäljelle jäi ainoastaan tiedon puute, jollainen ymmärrettävästi lisää enemmän tai vähemmän perusteltua spekulointia sosiaalisessa mediassa ja blogeina tunnetuissa mielipidekirjoituksissa.

* * *

Toinen HS:n maahanmuuttouutinen koski suomalaissyntyistä, mutta Saksassa vaikuttavaa taloustutkijaa, jonka mukaan työlupa vähentäisi Välimereen hukkuvien määrää. Hänen ajatuksenaan oli luoda maksullinen määräaikainen työlupa, jonka saaneiden olisi paluun varmistamiseksi tehtävä talletus, jonka saisi takaisin maasta lähtiessään. Työluvan saisivat vain sellaisten maiden kansalaiset, joiden kotimaat ottavat kansalaisiaan vastaan myös silloin kun nämä eivät itse sitä halua.

Saattaa olla, että tällainen laillinen reitti tosiaan vähentäisi Välimereen hukkuvien määriä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että vielä paljon enemmän näitä määriä vähentäisi luopuminen spontaanista turvapaikanhakuoikeudesta - siinähän tapauksessa tulijoilta katoaisi motiivi lähteä vaaralliselle matkalleen.

Joka tapauksessa on selvää, ettei laillisella työluvalla olisi ainkaan Suomeen saapuvalle humanitaariseen maahanmuuttoon kovin suurta vaikutusta. Tännehän pyrkivät edelleen lähinnä irakilaiset, joiden kotimaa ei ota heitä vastaan.

* * *

Kolmas erkkomedian uutinen oli Anna-Liina Kauhasen kolumni, jonka mukaan "EU on hyvästellyt yritykset luoda kaikkia EU-maita koskeva yhteinen maahanmuuttopolitiikka... Syynä on tarve padota kansalliskonservatiivisten ja äärioikeistolaisten puolueiden kannatuksen nousu, sillä se vaarantaa EU:n yhtenäisyyden ja Euroopan talouden".

Kauhanen lienee oikeassa siinä, että monet kansallismieliset haluaisivat purkaa Euroopan Unionin, tai ainakin vähentää sen valtaa jäsenmaissa. Sen sijaan on outoa, että eurooppalaisen politiikan syyksi mainitaan joidenkin eurooppalaisten ihmisten laillisten poliittisten näkemysten kannatuksen kasvun torjuminen.

Jos palaan Niinistön puheeseen, eikö tämä liity juuri siihen, että "kun halua aitoon keskusteluun ei enää ole, lisääntyy tahallinen väärinymmärtäminen... Asioista sopii kiistellä, pitääkin. Mutta toisten ylenkatsominen ja aliarvioiminen ei kiistanalaisten asioiden ratkaisua edistä."

Nyt mainitussa tapauksessa eli EU-maiden yhteisen maahanmuuttopolitiikan torppaamisessa ei siis kenelläkään pitäisi olla tarvetta ylenkatsoa joidenkin ihmisten poliittisia näkemyksiä, vaan näiden näkemysten kunnioittaminen ja rakentavien vaihtoehtojen esittäminen - sekä niiden paremmuuden mittaaminen vaaleissa. Näin etenkin nyt, kun monissa jäsenmaissa maahanmuuttokriittinen näkemys on kansan parissa vallitseva, vaikka kolumnisti tai EU-eliitti ovatkin asiasta harmissaan.

* * *

Lopuksi vielä pari sanaa siitä, että HS:n Afrikka-uutisen mukaan tyttöjen yläkouluun menon tukeminen voisi vähentää maailman väkilukua kolmella miljardilla vuoteen 2050 mennessä. Uskoo ken tahtoo, mutta hyvä, että asia oli kirjoitettu konditionaalissa.

Itseäni kiinnosti eniten artikkelin virke, jonka mukaan "vuoteen 2050 mennessä valtaosa maailman nuorisosta (0–24-vuotiaat) on Afrikassa". Toisin sanoen siellä tulee olemaan valtava määrä nuoria miehiä, jolla ei ole tulevaisuutta kotimaissaan.

Tulevaisuuden suhteen epävarmojen ja jopa joutilaiden nuorten miesten suuri määrä taas on tunnetusti yhteiskuntia rajusti epävakauttava tekijä. Suomessa se aiheutti esimerkiksi 1800-luvun puukkojunkkarikauden, joka loppui kuin seinään USA:n ovien ja mahdollisuuksien avauduttua tälle nuorisolle.

Nähtäväksi jää, miten valtava nuorisojoukko muovaa tulevaisuuden Afrikkaa. Alkaako se kehittää kotiseutujaan vai kasvaako sielläkin levottomuus ja sotiminen entisestään? Vai pyrkivätkö miljardit nuoret ulos kotimaistaan kohti vaurasta pohjoista elääkseen siellä parempaa elämää?

Jos jälkimmäistä, niin miten me otamme heidät vastaan? Toimimmeko kuten viime vuosikymmenellä ja teemme heistä joutilaiden sosiaaliturvan varassa elävien etnisesti leimautuneiden nuorten miesten ongelmaväestön, estämmekö heidän saapumisensa maanosaamme tavalla tai toisella vai onnistummeko työllistämään heidät merkitykselliseen elämään?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuhat vuotta integroitumatonta maahanmuuttoa
Tuoreet maahanmuuttouutiset vaativat ratkaisuja
Mikä auttaisi haittakulttuureista saapuvia maahanmuuttajia?

17 kommenttia:

 1. Näihin asioihin liittyvä erinomainen kirjoitus Savon Satakieleltä:
  https://www.lue.fi/blogit/eeva-oehlandt/hannah-arendtin-teeseja-nykyajan-valossa/#comment-45439

  VastaaPoista
 2. On aika masentavaa havaita, että Niinistö jatkaa omaksumallaan ympäripyörittelevällä mussuhumanistisella linjalla, jossa jäykistetyin kamreerin sanankääntein yritetään luoda vaikutelma määrätietoisuudesta ja täsmällisistä sisällöistä, vaikka kyseessä on vain määrätietoinen älyllinen väistöliike.

  Ihan perustavanlaatuiset sisällölliset lähtökohdat on torjuttu käsitteistön ulkopuolelle. Väistämättömän väestöräjähdyksen mittakaavaa ei havainnollisteta, puhutaan edelleen "maahanmuutosta" vaikka kysymyksessä on hallitsemmomaksi ja valtaviin -- vähintäänkin satojen miljoonien määriin -- kasvava kansainvaellus, eikä Eurooppaan tunkeutuvan väen kulttuurisen taustan kehittymättömyyttä noteerata sellaisena kovana kognitiivisena tosiasiana joka se on.

  Ja tällainen mussupuhuja vihjailee sitten jostain "tahallisesta väärinymmärtämisestä". Itkenkö vai nauranko?

  Mustassa Afrikassa ei ole ainoatakaan kulttuuria joka olisi omin avuin kehittänyt kirjoitustaidon. Eletään edelleen jossain suku- klaani- ja heimoyhteiskuntien asteella, taikauskojen vallassa, eikä mikään tiedollinen sivistys iske pintaa syvemmälle olivatpa kyseessä tytöt tai pojat. Euroopalla on edelleen lähetystyöntekijän haaveet ja asenteet opettamisesta ja sivistämisestä -- ne karisisivat jo jos itse ymmärtäisimme että meiltä eurooppalaisilta meni keskiajan jälkeen viisisataa vuotta individualismin ja siihen liittyvän tiedollisen kognitiivisen hallinnan saavuttamiseen.

  Kukkahattutätihallituksen puuhastelut tunnustuksellisiin terrorijärjestöihin ja väkivaltaisiin miehiin vetoa tunteneiden naisten palauttamiseksi Suomeen ovat oikea malliesimerkki siitä mihin päädytään kun kuvitellaan että kaikki mikä on ylimittaisilla ylevillä yleiskäsitteillä juhla- ja palopuheissa ilmaistavissa voidaan toteuttaa ja toimii myös reaalimaailmassa.

  Ei toimi. Sitä vaihtoehtoa ei ole. Eikä se tule todeksi vaikka silmät ummistaisi miten tiukkaan tahansa.

  Mutta keskustellaan, kunnioittavasti ja toinen toisiamme kuunnellen, kompromisseilla konflikteja kompensoiden. Sehän presidentin mielestä on oikein. Ei väliä sillä tunkeutuvatko ne maahan vai eivät, ehkäpä ne tekevät jonkin kompromissin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkähänlainen olisi ollut presidentti Jussi Halla-ahon uudenvuodenpuhe?

   Todennäköisesti senkin kuulemme jonain päivänä...

   Poista
  2. Ehkäpä presidentin juhlapuheet kuulostavat sivistyneemmiltä kuin esim. seuraavanlainen maalituspuhe:
   https://www.youtube.com/watch?v=MpwroHQE6nU

   Ja onhan se nyt jopa sanakarillista roudata sotaan ja vainoon karkuun ahdasmielisestä ja rasistisesta Suomesta lähteneitä sannoja ja helejä konsulikyydeillä takaisin ihailemaan suvaitsevaa ja monikulttista Suomea.
   Huput päässä ja arvopohjat jalkojen alla.

   Poista
  3. En usko Halla-ahosta tulevan koskaan presidenttiä. Hän on sellaiseen liian paljon vastustusta herättävä hahmo. Toisaalta ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.

   Poista
  4. IL 3.1.2020

   "Jussi Halla-aho vastaa presidentin kritiikkiin: ”Niinistö on väärässä”
   Presidentti Niinistön uudenvuodenpuheessa keskeisessä kappaleessa kritiikki kohdistui perussuomalaisia ja puolueen puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa kohtaan.
   Puoluejohtaja vastaa kritiikkiin Iltalehden haastattelussa.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/250bba0d-69a7-4e75-af49-7320780673e8

   Poista
 3. Kunnes toisin todistetaan, oletan Helsingissä rakettiriehujien olevan muita kuin syntyperäisiä suomalaisia. Käyttäytymisen tunnusmerkit ovat minulle kiistattomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twitteristä löytämieni keskusteluiden perusteella rakettiriehujat ovat olleet pääosin uusssuomalaisia.

   Poista
 4. Muistan 1980-luvun hyvänä aikana. Tuloerot olivat pienet, töitä riitti tekijöille, palkalla tuli toimeen ja uudenvuoden tihutöiksi riitti muutamien postilaatikoiden räjäyttely - tekijöinä oikeasti teini-ikäiset koltiaiset. Ihmisiä päin ampuminen ei tullut kenellekään mieleen.

  Kun 1990-luvulla Suomikin luovutettiin ylikansallisen finanssieliitin valtaan, alkoivat ongelmat kasaantua. Tuli suurtyöttömyys, joka jatkuu edelleen. Työttömien armeijalla pidetään kurissa palkat, joita edelleen alennetaan tuottamalla ulkomaalaisia niiden tekijöiksi. Samalla kantasuomalaisten motivatio palkkatyöhön katoaa. Palkalla kun pitäisi esimerkiksi saada hankittua kunnon auto, jolla töihin edes pääsisi.

  Myös maanpuolustustahto on alkanut rapistua. Yhä useampi jättää armeijan kesken. Miksi puolustaa jotakin maakuntaa?

  Vain eläköityneet samppanjasosialistit enää kuvittelevat, että täällä eletään hyvinvointivaltiossa. Jatkuvasti nousevat verot ja elinkustannukset sekä paikallaan polkevat tai taantuvat palkat takaavat sen, että pinna katkeaa kohta jopa täällä pitkämielisten maassa. Sisällissota ei olisi ensimmäinen.

  Kun Titanic vuonna 1912 upposi, liian vähälukuisiin pelastusveneisiin ei voitu ottaa kaikkia matkustajia, koska kukaan ei olisi pelastunut. Se oli raalipolitiikkaa, jota Suomen poliitikkojen soisi harjoittavan pakolaisasiassa. Kaikkia ei voida ottaa valtiolaivaan ilman, että se uppoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kaikkia ei voida ottaa valtiolaivaan ilman, että se uppoaa."

   Valtiolaivaan vuotanutta vettä on tämäkin
   "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa", koska se joudutaan vuosittain yhä uudella ulkomaanvelalla rahoittamaan.
   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Viherpunahallitukselle on narsistinen moraaliposeeraus pakolOisten auttamisella tärkeämpi kuin talouden kylmien reaaliteettien huomioonottaminen - kaikista muista matu-invaasion suurista haittvaikutuksista puhumattakaan.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Viherpuna-moraaliposeeraajia ja kukkahattutätejä ei kantasuomalaisten turvallisuus kiinnosta:

   "Yli 10 000 ihmistä menehtyi islamilaisissa terrori-iskuissa vuonna 2019",
   https://www.kansalainen.fi/yli-10-000-ihmista-menehtyi-islamilaisissa-terrori-iskuissa-vuonna-2019/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Toivoa sopii, että Marinin hallituksen toimet eivät ole odotusarvojen mukaisia. Toisin sanoen on syytä toivoa tässäkin asiassa järjen voittoa. Silto ei tosin juuri nyt näytä.

   Poista
 5. "...maksullinen määräaikainen työlupa, jonka saaneiden olisi paluun varmistamiseksi tehtävä talletus, jonka saisi takaisin maasta lähtiessään."

  Kuka jaksaa uskoa, että työluvan päättyessä maaahantulija palaa kotimaahansa? Aluksi anotaan jatkoaikoja ja niidenkin loppuessa vain jäädään maahan Kelan ja suvaitsevaisten naisten avustuksella. Työlupalaisten kotimaatkaan eivät ole kiinnostuneita ottamaan heitä vastaan, varsinkaan, jos he maksavat Kela-rahoistaan osan kotimaaihinsa.

  VastaaPoista
 6. Suomalaiset ampuu raketit taivaalle, matu-porukka päin suomalaisia. Vuosi sitten ampuivat Helsingissä kohti ihmisiä. Sama varmasti nyttenkin. Suurempi ilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moraaliposeeraavalle viherkommunisti-hallitukselle "turvapaikanhaku on perusoikeus" mutta kantasuomalaisilla ei ole mitään oikeutta vaatia turvallista elämää!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!