torstai 21. marraskuuta 2019

HS vähätteli ja Paavo Arhinmäki huuteli maahanmuuttoasioissa

Helsingin Sanomat yllätti tänä aamuna ja otsikoi juttunsa, että "Suomen maahanmuutto­politiikassa on mennyt viime aikoina pieleen lähes kaikki mahdollinen, nyt on aika korjata virheet". Siitä olen aika lailla samaa mieltä.

Karvoistaan lehti ei kuitenkaan ole päässyt. Jutussa nimittäin tuotiin esiin vain kolme maahanmuuton suhteen pieleen mennyttä asiaa, kun listaa olisi voinut helposti pidentää moninkertaiseksi.

Ensimmäinen esille tuotu seikka oli se, kun "Suomi tuomittiin Euroopan ihmis­oikeus­sopimuksen rikkomisesta". Näin tietenkin tapahtuikin, mutta kuten olen aiemmin todennut, turvapaikanhakijoiden mahdolliset kuolemat kotimaassaan voidaan välttää vain antamalla kaikille oleskelulupa Suomessa - eikä silloinkaan, mikäli nämä lähtevät omasta tahdostaan takaisin kotimaahansa. Näinhän eivät tee vain kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, vaan myös maahamme luvalla asettuneet lähettäessään lapsiaan "mummolaan".

Toinen jutussa mainittu pieleen mennyt seikka oli se, että "Suomi opettaa turvapaikan­hakijoita elämään sosiaaliturvajärjestelmän varassa". Tämä pitänee monien osalta paikkansa, vaikka toki monet lienevät jo tullessaan tietoisia mahdollisuudesta päästä suomalaisten veronmaksajien elätettäväksi ilman työvelvoitetta.

Kolmanneksi lehden juttu mainitsee "maahanmuuttajien kielikoulutuksen tehottomuudesta sekä opetuksen laatuun liittyvistä ongelmista" ja siihen liittyvästä osaamattomuudesta, joka pitää tulijat työttömänä. Tämäkin seikka perustunee sinänsä tosiasioihin, mutta on syytä huomata se, ettei kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomasta parikymppisestä maahanmuuttajasta ihan helposti saa teknologiayhteiskunnan työelämässä menestyvää henkilöä. Ei varsinkaan, mikäli hänen kulttuuri-identiteettiinsä liittyy työntekoa ehkäiseviä piirteitä kuten kättelystä kieltäytymistä, hankalaa vaatetusta, impulsiivisuutta lisääviä nälkäkuureja tai ylimääräisiä rukoustaukoja.

Näiden kolmen ongelman lisäksi olisi ollut syytä lisätä maahantulijaväestön aiheuttavat turvallisuusongelmat, jotka näkyvät yliedustuksena väkivalta- ja seksuaalirikoksissa ja jopa terroritekona. Lisäksi huomattava osa tästä porukasta on ollut valmis lähtemään maamme rajojen ulkopuolelle sotimaan sairaan aatteensa puolesta.

Epäonnistumisestamme kertoo myös se, että tämän aamun HS kertoi toisessa jutussaan irakilaismiehestä, joka sai tuomion kiihotettuaan kansaa shiiamuslimeja vastaan. Tämän tapauksen kannalta oleellista oli se, että siinä näkyi kuinka maahanmuuttajat ovat tuoneet lähtöalueidensa kiistat mukanaan ja ylläpitävät niitä myös meidän yhteiskunnassamme.

Saman sukuinen on myös ongelma siitä, kuinka turkkilais- ja kurditaustaiset yrittäjät taistelevat reviireistään väkivaltaisesti.

Listaa voisi vielä jatkaa puhumalla autojen polttamisista, väestöryhmien segregoitumisesta, taksikuljetuksista, imaamien näkemyksistä tai käyttäytymisestä joukkoliikenteessä. En nyt kuitenkaan tee sitä, sillä jo edelle kirjoitettu osoitti HS:n oikeansuuntaisesta otsikostaan huolimatta peittelevän maahanmuuttoon liittyvän ongelmavyyhden laajuutta.

Pahinta tässä kaikessa on kuitenkin päättäjiemme välinpitämättömyys tai tietämättömyys. Siitä ikävän esimerkin antoi eilen eduskunnassa Paavo Arhinmäki (vas), joka 20-24 -vuotiaan irakilaismaahanmuuttajan tutkitun elämänmittaisen kustannuksen - 690 000 euroa - kuultuaan katsoi asiakseen huutaa epäuskonsa sanoilla '690 000 euroa, oh-hoh'".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mikä auttaisi haittakulttuureista saapuvia maahanmuuttajia?
Silmänkääntötemppu
Etnis-kulttuurinen segregoituminen etenee Suomessakin

6 kommenttia:

 1. On niitä ihan toisen mittaluoan asioitakin, jotka ovat epäonnistuneet. Esimerkiksi kehitysapu, joka ei ole onnistunut pysäyttämään väestöräjähdystä. Juuri kukaan ei uskalla katsoa alkaneen vuosisadan koko mittaa ja sanoa ääneen, että joku ei tässä tule selviytymään. Se voi olla joko Afrikka, tai sitten se on sekä Afrikka että Eurooppa. Valitse näistä.

  Tulevaisuus tulee olemaan katastrofi. Sen rinnalla kaikki mitä Hesarin toimittelijat suloisessa suvaitsevuusideologisessa aopulismissaan kirjoittelevat on jokseenkin yksi lysti. Paavo Arhinmäen huutelut ne vasta lystikkäiksi jäävätkin.

  Jotenkin meille on ihan mahdotonta alkaa vähitellen ajatella sitä millaisten kysymysten kanssa kansainvaelluksessa ollaan tekemisissä. Että ei ole kysymys mistään senkaltaisesta, joka ratkeaisi toimittajan potretilla ja journalismin perisynnillä, eli sillä että vedetään tarkasteltavaksi yhdet kasvot kerrallaan -- yksittäistapaukset, jotka muka "antavat kasvot" sille mistä laajemmin on kyse. Se on kaikki pelkkää älyllistä epärehellisyyttä ja itsepetosta.

  Kehitysapu ei ole epäonnistunut siksi että jotain oltaisiin tehty väärin tai jätetty tekemättä. Se on epäonnistunut siksi ettei se voi onnistua. Ettei inhimillinen kehitys ole sellainen asia jota voitaisiin kantaa ämpärillä kuin vettä kaivoon.

  Kansainvaeltajien vastaanottaminen ei myöskään ole epäonnistunt siksi että jokin olisi mennyt pahasti pieleen. Se on epäonnistunut siksi ettei se voi onnistua. Että kulttuurit ovat oikeasti niin kovia kognitiivisia tosiasioita, että ne voivat vain repiä toistensa parhaat ominaisuudet riekaleiksi.

  Hesarin toimituskunta tai valtapoliitikkojen valtaosa ei ainakaan sataan vuoteen tule ymmärtämään sitä sosiologian perustotuutta, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Se on jostain syystä ihan liian vaikea asia tajuttavaksi. Siihen tämä tulee sortumaan.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että kehitysapu ei ole onnistunut pysäyttämään väestöräjähdystä? Kyllä se on ihan onnistunut edistämään sitä esimerkiksi vähentämällä lapsikuolleisuutta, ja totuttamalla vastaanottajat siihen, että itse ei tarvitse ottaa resurssien rajoissa elämisestä mitään vastuuta. Tarkoitan nyt tietysti Afrikan kehitysmaita. Kehitysmaa Kiina on toki oma lukunsa.

   Poista
  2. Niin, kyllähän se oikea ja tahokkain tapa korjata maahanmuuttopolitiikkaa sisältäisi kehitysmaalaisten kansainvaelluksen alasajon tavalla tai toisella.

   Poista
  3. Oikkonen totesi osuvasti: "Se [kehitysapu] on epäonnistunut siksi ettei se voi onnistua. Ettei inhimillinen kehitys ole sellainen asia jota voitaisiin kantaa ämpärillä kuin vettä kaivoon."

   Vettä voi kylläkin kantaa kaivoon, mutta kannettu vesi ei pysy siellä. Tämä vanha kansanviisaus ei ole tavoittanut kansasta vieraantuneita päättäjiä.
   Kehtysapu- ja maahanmuuttopolitiikka ovat epäonnistuneet ja sen toteuttajat haluavat niihin lisää nykyisten ja tulevaisuuden veronmaksajien rahaa. Se on sama asia, jos ikiliikkujan kehittelyn huippuyksikkö vaatisi lisää rahaa sillä perusteella, että hommassa on epäonnistuttu tähän asti.

   Poista
 2. Tooimittaja Joonaksen mukaan kaikki epäonnistumiset mamu-politiikassa ovat suomalaisten vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa: vallankahvassa olleet suomalaiset maanpetturit ovat avanneet portit auki miehittäjille!

   Vertailukohtaa:

   "Unkari mobilisoi sotilaita auttamaan rajavalvonnassa",
   https://www.kansalainen.fi/unkari-mobilisoi-sotilaita-auttamaan-rajavalvonnassa/

   Torniossahan mobilisioitiin asevelvollisiamme avustamaan maahamme tunkeutuneita ja avosylin vastaanotetuja miehittäjiä näiden matkalaukkujen kantamisessa odottamaan tilattuihin linja-autoihin. Syksyllä 2015 Tornion kautta tulleista n.30000 ihmisestä oli 80% nuoria miehiä.
   *

   "Viktor Orbán Eurooppaa uhkaavasta siirtolaisvyörystä: Visegrád-ryhmän maat turvaavat yhdessä Unkarin etelärajat",
   https://www.kansalainen.fi/viktor-orban-eurooppaa-uhkaavasta-siirtolaisvyorysta-visegrad-ryhman-maat-turvaavat-yhdessa-unkarin-etelarajat/
   *

   "Unkari ei suostu EU:n siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöihin – vain karkotuskiintiöt voidaan hyväksyä",
   https://www.kansalainen.fi/unkari-ei-suostu-eun-siirtolaisten-uudelleensijoituskiintioihin-vain-karkotuskiintiot-voidaan-hyvaksya/
   *

   "Unkarin ulkoministeri: ”Unkari käyttää rahaa mieluummin perheisiin kuin siirtolaisiin”",
   https://www.kansalainen.fi/unkarin-ulkoministeri-unkari-kayttaa-rahaa-mieluummin-perheisiin-kuin-siirtolaisiin/

   Vrt. erityisesti meillä: "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa",
   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Ja meillä teeskentelevät ja valehtelevat poliitikotkin tuskailevat kantasuomalaisten alhaista syntyvyyttä - kehitysmaista tuoduilla alempaa älykkyystasoa edustavilla geeneillä maamme taantuu vain kehitysmaatasoiseksi banaanivaltioksi ja maahamme päästetty työmarkkinakelvoton elintasopakolais-joukko pystytään elättämään vain paisuttamalla jo ennestään yli 100 miljardin euron KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME näiden elättämistä vastaavalla summalla.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!