lauantai 24. lokakuuta 2020

Mielenkiintoinen Trump

Mielenkiintoinen tyyppi tämä Donald Trump. Ulosanniltaan mies on kuin tuulettimen eteen joutunut roskaämpäri, mutta jos katsotaan hänen ulkopoliittisia saavutuksiaan, vetää se vähän hiljaiseksi. Sen verran paljon on nimittäin eroa hänen retoriikkansa ja saavutustensa välillä.

Trumphan on lyhyessä ajassa saanut Arabiemiraatit, Bahrainin ja Sudanin solmimaan diplomaattisuhteet Israelin kanssa. Lisäksi mies väitti juuri, että pian noiden kolmen joukkoon liittyisi viisi muuta. 

Toki mediassa on ajoittain polemisoitu Trumpin keinoja, mutta "väärin sammutettu" on totta puhuen aika heikko argumentti yhtään mistään asiasta. Kertoo sanojastaan samaa kuin kettu puhuessaan happamista pihlajanmarjoista.

Suomalaisen median mukaan näyttäisi olevan lähes varmaa, että Trumpin kausi päättyy tuleviin vaaleihin. En ota siihen tässä, enkä myöhemminkään, kantaa, mutta toivon, että hänen seuraajansa - ovat hänen nimikirjaimensa sitten JB tai DT - jatkaa samalla linjalla ja saisi lopultakin palestiinalaiset tajuamaan, että kaikki ovat kyllästyneet heidän kyvyttömyyteensä tunnustaa tosiasiat ja ryhtymään rakentamaan tulevaisuuttaan itsenäisen Israelin naapurina. 

No jaa. Näin lauantaiaamuna ihminen on vielä puoliunessa, eikä oikein onnistu erottamaan tosiasioita haaveista tai palestiinalaisia järkevistä ihmisistä. Siksi lienee syytä panna tämä kirjoitus saman tien hurskaiden toiveiden museoon pölyttymään. 

Hyvää viikonvaihdetta kuitenkin arvoisalle lukijalleni! Ja pitkämielisyyttä USA:n presidentinvaalien tulosta ja pyhän maan rauhaa odotellessa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle älyllisesti epärehellisenä
Kuun tavoittelu taivaalta on johtanut palestiinalaiset ahdinkoon
Onko Trump palestiinalaisten Joulupukki?

5 kommenttia:

 1. Tuosta tuliki mieleen, kävi miten kävi, niin Israelilla on muutaman miljoonana palestiinalaisen ongelma, miten kävis jos palestiinalasiet solmisivat rauhan ja alkaisvat vaan palata aluilta mistä pakenivat, laittasko Israeli ne keskitysleirieihn vai mihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa keskitysleiriin. Mutta eivät myöskään antaisi kansalaisuutta eivätkä varmasti luovuttaisi omaisuutta takaisin. Kohtelisivat siis lähinnä turisteina kuten venäläiset karjalaisia näiden käydessä katsomassa sukunsa entisiä maita ja mantuja.

   Poista
  2. Proffa meina tuolla että Venäjän karjalan ryöstäminen ja Israelin palestiinalaisten aluiden ryöstäminen on synonyymejä toislleen ..

   Poista
 2. Toisekseen en kyllä usko että Israeli haluaakaa rauhaa Palestiinalaisten kanssa, helppo vihollinen, jolla pitää maata yhtenäisenä ..

  VastaaPoista
 3. "Tuliki mieleen" ja "en kyllä usko". Ottia tuota.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!