torstai 22. lokakuuta 2020

Maria Ohisalo: miten olisit ennaltaehkäissyt islamistilta tarpeen terroristiseen murhaan?

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri tiedusteli tänään sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr), että "aiotteko karkottaa Suomesta islamistiset ääriajattelijat, kuten Ranska, ja miten turvaatte, ettei Suomesta tällaista (terroristista surmaa) tapahdu ja että sananvapaus toteutuu". Ohisalo vastasi, että "ennaltaehkäisevällä toiminnalla varmistamme, että ihmisten ei tarvitse turvautua tällaisiin toimiin".

Olen jo aiemmin huomannut, ettei ministeri Ohisalo ole tehtäviensä tasalla. Valitettavasti hänen antamansa vastaus osoitti ongelman vakavammaksi kuin luulinkaan. Hän on paitsi kyvytön hoitamaan ministerin tointansa niin myös vailla minkäänlaista loogista ajattelukykyä. Tai sitten hän on "vain" mielenterveydellisen hoidon tarpeessa.

Vai voisiko arvoisa sisäministeri Ohisalo itse - tai edes joku arvoisista lukijoistani - kertoa minulle yhdenkin sellaisen "pakottavan syyn", jonka olisi voinut suomalaisviranomaisten toimin "ennaltaehkäistä" ja siten poistaa terroristiselta opettajanmurhaajalta "tarpeen" tappaa sananvapaudesta kertoneen opettajan?  

Enkä nyt tarkoita tällä terroristimurhaajan ennaltaehkäisevää maasta karkottamista, eristyksiin laittamista enkä varsinkaan hänen tappamistaan terroristisen murhan välttämiseksi. Vaan jotain sellaista, jota ministeri Ohisalon olisi voinut ajatella tarkoittaneen. Siis rahan syytämistä, kaikenpuolista höösäystä tai positiivista erityiskohtelua.

Tosiasia kuitenkin on, kuten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) totesi: "takapajuinen islam luo pohjaa niin terrorismille, kunniaväkivallalle kuin muillekin lieveilmiöille. Islamismi ei ole yksilötason mielenterveysongelma. Se on väkivaltainen maailmankatsomus, joka leviää Euroopassa maahanmuuton myötä."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sananvapaus ja fasistinen ideologia
Uskonkiihkoinen islamisti iski Pariisissa
IL:n haastattelu paljasti, ettei Maria Ohisalo ole tehtäviensä tasalla

10 kommenttia:

 1. Tuo islamistien hyysääjäministeri tarkoittanee sensuuria, jolla kantaväestön islamkritiikistä tehdään rikollista, jolloin islamisteilla ei ole syytä katkoa päitä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo vastaus osoittaa, että Ohisalon ajattelutapa on täysin nurinkurinen, itse asiassa sellainen, joka ei tervejärkiselle tule edes mieleen. Tilanne on todella vaikea, kun ministeri on ilmiselvästi mielenvikainen ja aiheuttaa toiminnallaan yhteiskunnalle suurta vahinkoa. Hänet pitäisi saada hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko, että housut pois ja hoitoon kuten vanha sanonta kuuluu? Hoitaja kylläkin pitää siitten olla tuota tuontitavaraa, mielellään porukkapelillä/pedillä.

   Poista
 3. Toimiva keino voisi olla "tiedon tulvaan hukuttaminen". Toisin sanoen ranskalaisten olisi jo aiempien terroritekojen jälkeen pitänyt painattaa miljoonia ja taas miljoonia mohamed-pilakuvia jakaen niitä aivan kaikkialle.

  Tällöin ensinnäkin yksittäinen piirroksen esittäminen hukkuisi valtavaan massaan ja toisaalta pahinkin fundamentalisti näkisi, että minkään sortin maailmanloppua ei tullutkaan vaikka imaamit niin pelottelevat.

  VastaaPoista
 4. Ohisalo ei ymmärrä -- eikä tule koskaan ymmärtämään -- durkheimilaisen sosiologian perusasetuksia, eli sitä, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

  Hän ei tule koskaan käsittämään Durkheimin esittelemiä, sosiodynaamisesti täysin eri suuntiin pyrkiviä sosiaalisen sitovuuden laatuja, eikä niille ominaisia erilaisia moraalijärjestelmiä. Hän ei tule ymmärtämään mitä merkitsee "mekaaninen" normimoraali tai sen vastakohta, "orgaaninen" omantunnonetiikka.

  Hän ei tule koskaan tajuamaan, ettei teokratiaa ja demokratiaa voida tuoda jakamaan samaa yhteiskuntatilaa -- ne yhteisömuodot sulkevat toisensa pois ja voivat vain tuhota toisensa. Nythän on käymärrä juuri niin -- mitä enemmän Eurooppa sietään ja suvaitsee, sitä vahvempia projektiivisisa viholliskuvia täytyy sosiaalisesti sitovien kulttuurien keskuudessaan kehittää säilyttääkseen oman sosiodynamiikkansa. Siksi jo vaeltajien toiset sukupolvet ovat edeltäjiään radikalisoituneempia.

  Emme voi mielestäni sanoa, että sosiaalisesti sitovat yhteisöjärjestelmät olisivat "maailmankatsomuksia". Juuri mitään sellaista -- opillista ja valinnaista -- eivät yhteisöominaisuudet ole. Ne ovat paljon syvemmälle ihmisyyden tasolle -- ihminen on lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento -- sijoittuvia kulttuurisia perusratkaisuja, joita ei muuteta miksikään alle tuhannen vuoden aikaperspektiivissä.  VastaaPoista
 5. Professorin blogi muistuttaa jälleen kerran juuri Suomen täydellisestä halvaantumisesta. Tanskalainen demari, norjalainen ministeri voivat olla avoimesti "nuivia", skeptisiä tai pessimistisiä. Maailman onnellisimmassa maassa täytyy itsepetoksenkin olla suurinta? Ainakin julkisen keskustelun onnettominta. -jussi n

  VastaaPoista
 6. Ohisalon tyhmyys ja kyvyttömyys ministerin virkaansa tiivistyy hänen tähän sanontaansa:
  "Turvapaikan haku on perusoikeus".

  Käytännössä se tarkoittaa, että kelle tahansa kurkunleikkaaja-barbaarille portti maahamme aukeaa taikasanalla "asylum" ja samalla pääsy nauttimaan kantasuomalaisten veronmaksajien selkänahasta revittyä barbaarille ylenpalttista sosiaaliturvaa - joka joudutaan rahoittamaan paisuttamalla vastaavalla summalla ulkomaanvelkaamme.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyt maat kuten Irak kieltäytyvät ottamasta vastaan heiltä lähteneitä meillä laittomiksi todettuja maahantunkeutujia.
   Jos meillä olisi petturipoliitikkojen sijaan vastuumsa tuntevat henkilöt hoitamassa asioita, he kertoisivat esim. Irakille, että sen saama kehitysapu loppuu siihen saakka, kunnes meiltä palautetut, heiltä lähtöisin olevat laittomiksi todetut maahantunkeutujat otetaan takaisin vastaan.
   Esimerkiksi: "Vuodesta 2014 lähtien Suomen kehitys- ja humanitaarinen apu Irakille on ollut yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.", https://finlandabroad.fi/web/irq/suomen-kehitysyhteistyo-irakin-ja-syyrian-konflikteissa#ApuIrakille

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Islamin lieveilmiöiden torjunnassa tärkein asia on oikean tiedon levittäminen. Ohisalon ja monien muiden käsitys islamista perustuu kuulopuheisiin ja väärinkäsityksiin.

  Oikeaa tietoa on saatavissa kirjoista ja internetistä varsinkin englannin kielellä, mutta ongelmana on löytää asiallista ja paikkansapitävää informaatiota - monenlaista propagandaa tehdään puolin ja toisin.

  Yksi parhaista asiallista - muttei liian poliittisesti korrektia - islamin asiantuntijoista on Bill Warner, joka on kirjoittanut useita kansantajuisia ja lyhyitä esityksiä islamin doktriinista.

  Ibn Matti on suomentanut Warnerin kirjan "Sharialakia toisuskoisille" täällä:

  https://sharialakiatoisuskoisille.blogspot.com/2017/10/johdanto.html

  Lisää Warnerin kirjoja löytyy esimerksi täältä: https://www.politicalislam.com/shop/

  VastaaPoista
 8. Onko asia nähtävä näin:
  "ennaltaehkäisevällä toiminnalla (mm. naisten säkittämisellä ja sananvapauden poistamisella) varmistamme, että ihmisten (muslimien) ei tarvitse turvautua tällaisiin toimiin".

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!