lauantai 17. lokakuuta 2020

Sananvapaus ja fasistinen ideologia

Ranskassa tapahtui jälleen islamin motivoima terrori-isku. Siinä 18-vuotias moskovalaissyntyinen henkilö tappoi opettajan, joka oli kertonut koulussa ilmaisunvapaudesta. Opetusvälineenä oli pilakuva Muhammedista ja opettaja oli ennen sen näyttämistä antanut muslimeille luvan poistua luokasta, jotta hän ei loukkaisi heidän tunteitaan.

Murhan jälkeen poliisi ampui tekijän kuolleeksi, mutta se ei palauta murhattua opettajaa henkiin. Tämä saattaa herättää tyytyväisyyttä joissakin piireissä. Siitä huolimatta Ranskan poliittinen johto on yksiselitteisesti tuominnut teon. 

Presidentti Macron vetosi kansansa yhtenäisyyteen sanomalla, että "sananvapauden vastustaminen ja siihen liittyvä väkivalta eivät tule voittamaan. He eivät tule jakamaan meitä."

Entinen presidentti Francois Holland puolestaan sanoi, että "enemmän kuin koskaan, meidän on oltava yhtenäisiä barbaarisuuden ja sananvapauden vastustamisen edessä." Charlie Hebdo -lehti puolestaan julkaisi näkemyksensä, jonka mukaan "vain poliittisen vallan päättäväisyys ja kaikkien solidaarisuus voi kukistaa tämän fasistisen ideologian".

Siinäpä se sitten olikin. Puhetta riittää, mutta tekoja paljon vähemmän. Macron, Hollande tai edes Charlie Hebdo -lehden toimitus eivät asettaneet pienintäkään vastuuta maan muslimeille tai heidän johtajilleen islamistisen väkivallan lopettamiseksi. Eivätkä varsinkaan tehneet esitystä "fasistisen ideologian" potentiaalisten kannattajien maahantulon vähentämisestä tai heidän palauttamisestaan kotimaihinsa.

Mahdotontahan se tietenkin olisikin, koska Ranskan väestöstä on Wikipedian mukaan noin 5-10% muslimeita. Se tarkoittaa 3,3 - 6,6 miljoonaa ihmistä, jotka tunnustavat samat uskonnolliset perusprinsiipit kuin tässä puheena oleva terroristikin. Ja joista merkittävä osa on valmiita väkivaltaan kokiessaan tunteitaan loukatun.

Jos ja kun ruotsalaisen yhteiskunnan vähittäinen sortuminen paljolti islamilaisen humanitaarisen maahanmuuton seurauksena ei kelpaa maamme hallitukselle varoitukseksi lepsun turvapaikkapolitiikan riskeistä, kelpaisiko sellaiseksi "ranskalainen" islamismi? Eli voisiko maatamme johtava viisikko yrittää ymmärtää niitä perimmäisiä syitä, miksi Ruotsissa on niin paljon räjäytyksiä, ampumisia, raiskauksia ja tuhopolttoja ja Ranskassa islamistisia terrori-iskuja. Sekä tehdä asian käsitettyän Suomen maahanmuuttopolitiikkaan sellaisia muutoksia, joilla samankaltainen kehitys meidän kotimaassamme kävisi mahdotomaksi?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Uskonkiihkoinen islamisti iski Pariisissa
Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin
Macronin hallitus toimii, vaikka taakka on Suomea pienempi


15 kommenttia:

 1. " Sekä tehdä asian käsitettyän Suomen maahanmuuttopolitiikkaan sellaisia muutoksia, joilla samankaltainen kehitys meidän kotimaassamme kävisi mahdotomaksi?"

  Tehdään heti kun persut saavat 101 paikkaa hallituksessa. Muuten ei tule tapahtumaan.

  VastaaPoista
 2. Niin."he eivät tule jakamaan meitä" - no sepä jännää että eivät koska macronin intersektionaalinen punainen fasismihan ei muuta teekään mutta taas pitäisi yhdessä seistä noiden eurokommarihuorien ideologian takana ja jatkaa heidän ilveilynsä suvaitsemista.

  VastaaPoista
 3. Suomessa vihervasemmisto saa jatkaa haittamaahanmuuttoa, koska Rinne osti Keskustan ja Rkp:n hallitukseen maakuntahallinnolla ja pakkoruotsilla, ehkä jollain muullakin. Kyseisillä puolueilla on hyvin joustava selkäranka, ja vasemmiston kelkkaan lähdetään heti, kun hinta on sopiva.

  VastaaPoista
 4. Ranskassa Macron sanoi: Kansakunta on valmis puolustamaan opettajia. Sananvapauden vastustaminen ja siihen liittyvä väkivalta eivät tule voittamaan. Hän kuvasi tapausta islamistiseksi terrori-iskuksi. Holland sanoi: Enemmän kuin koskaan, meidän on oltava yhtenäisiä barbaarisuuden ja sananvapauden vastustamisen edessä.

  Kuinkahan meillä olisi suhtauduttu vastaavaan tapaukseen. Puhuttu sananvastuusta ja yksittäistapauksesta? Puhuttu toisten kulttuurin kunnioittamisesta ja siitä, että sananvapaus ei tarkoita oikeutta sellaisiin ilmauksiin, jotka voidaan kokea loukkaavaksi? Mahtaneeko jotakin viitettä antaa Ylen uutisen lopputeksti: 17.10. klo 10.33. Korjattu otsikosta "islamilainen" muotoon "islamistinen".

  VastaaPoista
 5. Kun muistelemme esim Pariisin terrori iskuja, joita on ollut säännöllisesti, niin mitä on tapahtunut? Ei yhtään mitään. Päinvastoin. kauniita puheita yms pastanjauhantaa, sekä lisätään ongelmia tuomalla entisestäänkin lisää niitä radikaaliin väkivaltaan kykeneviä. Kun ne jakamattomat ihmisoikeudet. Vaikka suurinta osaa naurattaa puheet, että sisällissota on Euroopassa tuleva, niin tällä kehityksellä mitä muuta voisi seurata? Kristityt, länsidemokratia jne sulassa sovussa lähi-idän jne ideologian kanssa? Tikittävä aikapommi se on.

  VastaaPoista
 6. Suomessahan edes tuollaista vahvaa periaatteellista julkilausumaa sananvapauden puolesta islamin ääripiirteitä vastaan ei esiinny. Meillä presidentti ja hallitus sekä valtaosa poliitikoista ovat arasta aiheesta hipihiljaa. Tai pikemminkinkin muistavat korostaa, ettei islamilla ole mitään tekemistä islamismin kanssa.

  Ja Macron lienee myös pikemminkin Merkelin valtaveli kuin omaehtoinen ajattelija. Ja Merkelin mielestä islam kuuluu Eurooppaan.

  Mutta ei se kuulu sikäli kun se on tosiasiassa teokratia eikä uskonto. Teokratia ja demokratia eivät voi toteuta yhtä aikaa. Niin sanottu uskonnonvapaus on mahdollista vain maallistuneissa kulttuureissa, siis siellä missä elämä on tärkeämpi arvo kuin uskonto.

  Itse ihmettelen eniten sitä miten pelkurimaista kulttuuriväki on uskonnon trunnustuksellisten muotojen tuomitsemisessa. He elävät edelleenkin ideologisen ihanteellisuuden vallassa, ja nyt tuo kulttuuriporukan valtavirta-ajattelu on nimenomaan naiivia "monikultturismia". Aika järkyttävällä tavalla tämä tuli ilmi viikolla pidetyssä Jussi-gaalassa, jossa yleinen normipaine monikultturismin ylevöittämiseksi oli paksuna ilmassa. Aikamoinen taakka, joka tosiaankin estää kaiken ajattelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuuriväki, poliitikkojen lailla on opportunistista sakkia. Ymmärtävät ajan hengen, eli asioista joista ei ole viisasta puhua kannattaa vaieta. Kultturiväki on kyllä aikojen saatossa kovastikin kritisoinut kristinuskoa, mikä nyt ei ole osoitus rohkeudesta. Ei tarvitse alkaa vilkuilla selkänsä taakse kadulla.

   Poista
 7. Islam ja islamismi liittyvät toisiinsa yhtä vähän kuin polttoaine ja polttomoottori.

  VastaaPoista
 8. Islam on ajettu ennenkin asein pois Euroopasta ja väitän, että näin käy taas. Sama se koskee Suomeakin. Ei meidän junnut halua elää islamin alaisuudessa, jos tutkimuksiin on luottamista. Nuoret naiset kyllä mitä vähän ihmettelen.
  Sanonta "nyrkin ja hellan välissä" on tyttöjen kohtalo jos annetaan periksi.
  Islam kulttina ja uskontona on nykyisin kuin antimidaksen kosketus.
  Aikoinaan se tunnettiin tieteistä ja taiteista, nykyisin lähinnä jymähtämisestä 500 vuotta vanhaan paimentolaiskulttuuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nekin tieteen saavutukset olivat paljolti alueelle jääneiden kristittyjen ansiota. Jostain luin.

   Poista
  2. Jämähtäminen tapahtui jo 1400 vuotta sitten ja sen perusosia olivat maantierosvo- ja valloitussotakulttuuri. Ristiretket olivat pientä sen rinnalla.

   Poista
  3. Erkki Toivasen hyvä artikkeli vuodelta 2007:

   "Hyödylliset idiootit islamismin asialla",
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/erkkitoivanen/41820-hyodylliset-idiootit-islamismin-asialla-2/

   Noille barbaarisille maahantunkeutujille hyödyllisten idioottien määrä ja valta (kuten Ohisalo) on senjälkeen meilläkin vain kasvanut, vaikka mm. Pohjanlahden takana on näyteikkuna noiden raakalaisten aikaansaannoksista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Ei liity suoranaisesti Ranskan tapaukseen, mutta kertoo nykyisen sisäministerin mielipuolisuudesta.
  Sisäministeriön 90-henkinen työryhmä on ideoinut Kansalainen-verkkolehden mukaan seuraavaa:
  "Sisäministeriön ”ilmiöryhmä” löysi nerokkaan työskentelynsä aikana useita eri toimenpiteitä, joilla laittomasti maassa olevien asemaa voidaan parantaa.
  Tulevaisuudessa aiotaan etsiä keinoja oleskelulupien kehittämiseksi niin, että ilman oleskelulupaa maassa oleskelevalla on nykyistä paremmin mahdollisuuksia oleskeluluvan hakemiseen.
  ”Ilmiöryhmän” mukaan maassa laittomasti oleskelevan täytyy myös pystyä asioimaan viranomaisten luona ilman pelkoa välittömästä palauttamisesta.
  Laittomasti maassa oleskeleville suunnatun, toimeentulon ja huolenpidon turvaavan palvelujärjestelmän luominen koko maan laajuudella on myös listalla."

  Voiko enää pähkähullumpaa kuvitella.

  VastaaPoista
 10. Onhan se sentään askel oikeaan suuntaan, jos islamin väkivaltainen muoto nähdään fasismina. Tiedä sitten, oliko Aatukin tässä suhteessa Muhammedin oppilas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Euroopassa tarvittaisiin monta aatunkaltaista äijää puhdistamaan maanosamme tänne tunkeutuneista barbaareista ja veronmaksajien kustannuksella elämään päässeistä loisista!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!