perjantai 28. heinäkuuta 2023

Miten vanhat tekstiviestit vaikuttavat Rydmanin, hallituksen ja Helsingin sanomien tulevaisuuteen?

Helsingin sanomat päätti jatkaa Wille Rydmaniin kohdistuvaa ajojahtiaan julkaisemalla hänen kostonhimoisen ex-tyttöystävänsä viestejä sivuillaan. Lehden mukaan Rydman on "yksityisviesteissään käyttänyt rasistista kieltä ja jakanut rasistisia sisältöjä".

Puheena ovat seuraavat viestit. 

1. "Mutta kun se kielonpentele on tälle tontille kerran tuotu, niin sitähän löytyy kaikkialta kun se leviää ja lisääntyy kuin somali. Eli jos haluat somalikieloja kukkapenkkiin, niin kyllä täältä löytyy ja siirtäminen onnistuu.

Väitettä voi tarkastella sitä taustaa vastaan, että Somaliassa naisten kokonaishedelmällisyysluku on Somaliassa 6,1 ja Suomessakin 3,4. Suomessa somaleiden määrä on kasvanut kolmessa vuosikymmenessä käytännössä nollasta yli 22 000 tuhanteen. 

Tilastojen perusteella Alankomaissa asuu 37 432 somalia, Ruotsissa 57 873, Tanskassa 19 707, Norjassa 36 651.  Britanniassa vuoden 2011 väestönlaskennassa kirjattiin hiukan yli 101 000 asukasta, jotka olivat syntyneet Somaliassa. 

Näillä perusteilla voidaan todeta, että somalit lisääntyvät ja leviävät erittäin tehokkaasti. Siten heidän käyttämisensä nopeasti lisääntyvien ja leviävien kasvien verranteena on tilastojen valossa asiallista. 

Vastaavasti voitaisiin sanoa huonosti leviävästä ja heikosti lisääntyvästä kasvista, että se lisääntyy ja leviää kuin japanilaiset. Ellei jälkimmäinen ole rasismia, ei sitä voi olla ensimmäinenkään - ja joka tapauksessa molemmat antavat asiasta oikean kuvan.

2. "Juuret jaivat maahan sen, lampiman ja poutaisen. Muijan lousin kuitenkin, sen puistikossa raiskasin. Minareetin kutsu soi, terveiset imaami toi: kuolo vaarauskoisen, taivaassa tuo neitsuen."

Tämän runon ensimmäiseen virkkeeseen on mahdotonta liittää minkäänlaista rasismia. Toinenkaan ei nähdäkseni sisällä sitä, koska sen syntymisen taustalla on epäilemättä se tosiasia, että muslimimaahanmuuttajilla on tolkuton yliedustus raiskauksissa. Tämän asian esille nostaminen ei ole rasismia vaan tosiasioiden tunnustamista. 

Kolmas virke viitannee islamilaiseen käsitykseen, jonka mukaan pyhässä sodassa - Jihadissa - menehtyneille taataan paikka paratiisissa neitsyiden seurassa. Teksti on kuitenkin sikäli virheellinen, ettei tämä edellytä vääräuskoisen  tappamista. 

Toisaalta Koraanin mukaan "vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään."

Siten tässäkään ei ilmene rasismia, vaan siihen on kiteytetty eräiden islamin pyhien tekstien väkivaltainen ja äärimmäisen uskontorasistinen luonne. Olisi kaikkien kannalta paras, jos muslimit ja etenkin heidän uskonnolliset johtajansa irtisanoutuisivat yksiselitteisesti näistä - ja eräistä muista - osista pyhiä kirjoituksiaan.

3. "Mä kieltäisin silti mieluummin huiveja käyttävät ihmiset kuin ne huivit".

Tämä lausahdus kuulostaa sellaisenaan yksiselitteisesti rasistiselta. Samoin ne viestien kohdat, joissa Rydman on kutsunut "Lähi-idän jeppejä" "käsittämättömiksi apinoiksi". On kuitenkin mahdollista, että Helsingin sanomat on jättänyt kertomatta jotain oleellista niiden viitekehyksestä, kuten se teki Riikka Purran vanhoja viestejä julkaistessaan

4. "Vaikka lisääntyisin pikimustan Nigerian neekerin kanssa, niin lapsella olisi silti 26% chanssi saada vihreät silmät".

Tämän väitteen todenperäisyyttä epäilen. Mitään rasistista viestissä ei kuitenkaan ole, ellei sellaiseksi lasketa sanan "neekeri" käyttämistä. Sen osalta on kuitenkin muistettava, että tämän sanan käyttäminen on aiemmin ollut Suomessa aivan neutraalia ja etenkin vanhempi polvi käyttää sitä edelleen neutraalina ilmauksena keskinäisessä kanssakäymisessään.

5. "Me natsit ei oikein tykätä semmoisista jutskujutuista."

Tämä kuulostaa huonolta läpältä, koska mikään muu ei viittaa siihen, että Rydman olisi todellisuudessa kansallissosialisti.

6. "Ne [natsimonumentit] ovat muistoja ikävästä menneisyydestä” ja ”[saksalaiset ovat] ihan umpidaijuja” 

Saksalaisten - samoin kuin kaikkien muidenkin kansojen - olisi tosiaan syytä säilyttää oman historiansa surkeimmista ajoista riittävästi muistomerkkejä, jotta he muistaisivat karmean menneisyytensä. Mikäli he eivät näin tee, voidaan heitä tosiaankin pitää tyhminä: historiahan ei muutu, vaikka sitä jälkikäteen peittelisikin. Siten tähän kohtaan ei sisälly mitään rasistista tai rankkaa. 

Nähtäväksi jää, mitä näiden seitsemän vuotta vanhojen viestien julkisuuteen nostaminen vaikuttaa Rydmanin poliittiseen tulevaisuuteen - ministerinpestiin ja kannatukseen - tai Petteri Orpon (kok) hallituksen tulevaisuuteen. Tai millä tavalla Helsingin sanomien asiakkaat ottavat lehtensä maamme toiseksi suosituimpaan puolueeseen kohdistuvan ajojahdin: hyväksyvätkö he lehden nykylinjan vai lopettavatko tilauksiaan? 

Tässä yhteydessä olisi syytä muistaa myös se, että maamme hallituksessa on aiemmin istunut myös rikoksia tehneitä henkilöitä ja jopa laillista valtiovaltaa vastaan kapinaan nousseita ihmisiä. Rydman taas ei ole näidenkään viestien valossa tehnyt sen enempää rikoksia kuin osallistunut kapinaankaan ja siksi olisi vähintäänkin outoa, mikäli hänen vanhat tekstiviestinsä vaikuttaisivat hallituksen toimintaan. 



55 kommenttia:

  1. Terhomatti Hämeenkorpi28. heinäkuuta 2023 klo 7.54

    hesari on paskempi kuin ikänään! Toivoa muutoksesta parempaan ei ole, kuten vanha äitini olisi todennut täysin toivottomista tapauksista: Toivot ovat toivoja ja Vilhot vilhoja !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesarilta todella asiallista toimintaa. PSn kaksinaamaisuus on jo tyhmemmillekin niin selvää, että puolueella ei ole tulevaisuutta. Tämä hallitus kaatuu viimeistään syyskuussa, kun istuntokausi alkaa. Ei kokoomuskaan enää voi ajatella olevansa hallitusyhteistyössä tuollaisten kanssa.

      Poista
    2. Minua ihmetyttää, miten proffan verenpaine vielä salli kyseisen kommunistien roskalehden tutkailun.

      Poista
    3. "Asiallista toimintaa" kun aletaan kilpailla 7:n kanssa! Luulevatko ihmiset tosiaan, että muut puolueet, lukuunottamatta ehkä kristillisiä, ovat vapaita salonkikelvottomasta kielenkäytöstä? Ehkä on parasta aikaa kova siivousvimma menossa, ettei vaan jäädä kiinni. Ja olihan professorin edellisessä postauksessa kerrottu sellaisesta kielenkäytöstä esim. Halla-ahoa kohtaan, että kunnianloukkauksesta voisi syytteen nostaa. Mutta ei se meillä Soviet-Finlandissa koskaan mene niin päin, positiivinenkin syrjintä kohdistuu vain suomalaisiin ja se on ilmeisesti ihan ok eikä missään tapauksessa ainakaan rasismia? Tulkinta on se joka ratkaisee, niin on laitkin laadittu.

      Poista
    4. Seiska taitaan olla omassa "ideologiassaan" neutraalimpi tiedonvälittäjä, kuin mikään valtamedia.

      Poista
    5. Halla-ahoa kohtaan osoitetut asiattomat viestit ovat vain typeriä. Rasistiset viestit taas ovat typeryyden lisäksi sairaita. Selvää toki, että kumpaan tahansa syyllistyneet eivät ole järkeviä valintoja maan johtoon. Avoimen rasistinen ihminen ei yksinkertaisesti pysty tekemään yhteistyötä, koska keskustelukumppaneita ei löydy.

      Poista
    6. Noissa kahdessa viimeisessäkään ei välttämättä ole mitään epäkorrektia, nehän on täysin irroitettu asiayhteydestään. Se asiayhteys kertoo mistä on kyse. Ja kun hesarin tietää, niin arvaa sen miksi niihin liittyvää muuta tekstiä ei julkaista. Siis siksi että sen julkaiseminen varmaankin kertoisi ettei asiassa ole mitään outoa tai edes epäkohteliasta. Kaikkiaan taas näyttää otetun lauseita keskustelusta irti ja väitetään niiden olevan jotain muuta kuin mitä ne ovat olleetkaan. Ja tyhmät uskovat. En itsekään todellakaan puhu tai kirjoita vapaassa keskustelussa jokaista lausetta siten etteikö siitä saisi väitettyä vaikka mitä jos sen ottaa irti muusta keskustelusta. Ja jos on vähänkään taipumusta sarkasmiin, ja asioiden esittämiseen niiden negaation kautta, sellaisia lauseita on vaikka kuinka paljon. Täysin typerää toimintaa, joka uppoaa niihin idiootteihin jotka moista haluavat uskoa tai eivät muuten tyhmyyttään ymmärrä miten heitä kusetetaan.

      Poista
    7. Koettakaa nyt ymmärtää, että persujen tähti on nopeassa laskussa ja ihan omasta syystä. Ei hesarin tai kenenkään muunkaan syytä, peilistä löytyy syypää.

      Poista
    8. Kommareiden punatähti se yrittää vielä tuikkia.

      Poista
    9. ano 15.22, olet todella väärässä. Asia on juuri päinvastoin.

      Poista
    10. Noo, kohta tulee taas YLEn ja hesarin kuukausigallupit, sitten pääsette taas ulisemaan.

      Munasitte, persut, hommat ihan itse.

      Poista
  2. Kovaa on ajojahti.
    Wef:in klasu ei ole tyytyväinen, koska väärä puolue on hallituksessa mukana.
    Vastaavalla tavalla USA:ssa blm-terrorismia käytettiin, ja kuin taikaiskusta ne mellakat loppuivat, kun saatiin vaalit järjesteltyä mieleiseksi.

    VastaaPoista
  3. Se vähä mitä on mediassa tai uutisissa ollut, kertoo siitä, että nykyinen hallitus on alkanut toteuttamaan hallitusohjelmaa - ja ilmeisesti liian tehokkaasti - vihervasemmiston mielestä.

    Nyt on niin sanotusti all in eli todella tehdään kaikki, jotta hallitus saataisiin kaadettua.
    Yle eilen

    ”Verkostoksi” itseään kutsuva joukko RKP:läisiä haluaa puolueen pois hallituksesta

    Verkosto haluaa kerätä yhteen ne RKP:läiset, jotka suhtautuvat kriittisesti yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Keskeisten jäsenten mukaan ryhmä haluaa RKP:n ulos hallituksesta.

    https://yle.fi/a/74-20042821

    ////////////////////////

    Miten on mahdollista, että tällainen ryhmä saa toimia hallituspuolueen sisällä?
    Ja yksi ryhmän jäsen, kansanedustaja Biaudet, aloittikin jo myyräntyönsä kun ei kannattanut hallitusohjelmaa.
    Tämä "kivi kengässä" tulee olemaan koko hallituskauden ongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RKP:n tulisi muistaa juurensa ja lopettaa iltalypsy tai potkaista Biaudet, 62-vuotias häiriköivä ylioppilas pellolle. Myös Henriksson voisi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja lakata huolehtimasta Suomen brändistä maailmalla tai siitä, saadaanko paikka YK:n turvallisuusneuvostoon. Eihän tuolla turvallisuusneuvostolla ole edes enää mitään virkaa, jos on koskaan ollutkaan. Olisi nimittäin paljon tärkeämpiäkin, ihan oman maan kansalaisia koskevia asioita mietittävänä.

      Poista
    2. Erkoopeellä hankala tilanne kun ylempänä suomen rannikolla on oikeistolaisesti ajattelevia suomenruotsalaisia, ja alempana vihervasemmistoon kallellaan olevia.

      Poista
    3. Ettei tuosta verkostosta olisi jäänyt yksi kirjain pois? Alkaa nimittäin vaikuttaa siltä, että vaikka päätiin olemattomalla kannatuksella hallitukseen, niin mikään ei riitä. Voisivat korjata sen muotoon verikosto!

      Poista
    4. Tuo karjalaisperäinen ylioppilas luulee olevansa rahvasta parempi RKP:n joukoissa. Asenne juuttunut sadan vuoden taakse.

      Poista
    5. Karjalaisevakot eivät kelvanneet ruotsalaisalueelle. Nyt RKP jeesustelee rasismin vastustamisella.

      Poista
  4. Tällainen tulee kalahtamaan omaan nilkkaan. Toimittajat ja mm. yliopistojen opettajat ovat valta-asemassa ja on aivan oikein, että kaikki heidän menneisyydessä tapahtunut toimintansa kaivetaan pohjamutia myöten viestintä mukaan lukien. Esimerkiksi olisi hyvä tuoda suuren yleisön tietoisuuteen, kuinka moni vakityössä oleva toimittaja on valta-asemaansa hyväksi käyttäen ryhtynyt kesätyöntekijän kanssa seksisuhteeseen, tai kuinka moni yliopiston opettaja on toiminut samoin oppilaansa suhteen. Ja sitten vaatimaan toimitusten ja opinahjojen johtajilta lausuntoja siitä, vastaako tällainen toiminta organisaation arvoja ja mitä tullaan tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alatko jo olla npin epätoivoinen? Kannattaisiko sinunkin jo ottaa järki käteen ja todeta ettei persuista ole mihinkään.

      Poista
    2. Tuohan on hyvä idea. Niin saataisiin noiden kulttuurimarksismin pesien suojatyökommarit varpailleen.

      Poista
    3. Pitäisi myös tutkia opetusta yliopistoissa; eräänkin palkitun lehtorin mielestä konservatiivisia arvoja ovat mm. perinteinen perhemalli, heteroseksuaalinen avioliitto ja ajatus siitä, että sukupuolia on nain kaksi: mies ja nainen. No, ei kai sitä yliopistonlehtoriksi muutoin pääsisikään, eikä nauttisi Setan arvostusta. Samasta yliopistosta oli lentää pihalle professori, joka arvosteli pedofiliaa. Kansakunnan mädättäjiä etsitään ihan väärästä suunnasta.

      Poista
  5. "Tässä yhteydessä olisi syytä muistaa myös se, että maamme hallituksessa on aiemmin istunut myös rikoksia tehneitä henkilöitä "

    Näitähän riittää. Ministerien tuomioita:

    Kaikkonen:

    Syyttäjä vaati Kaikkoselle vankeutta 16. tammikuuta 2012 alkaneessa Nuorisosäätiön lahjuksia käsittelevässä oikeudenkäynnissä.[19] Tammikuussa 2013 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kaikkosen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen luottamusaseman väärinkäytöstä.[20] Kaikkonen ei valittanut tuomiostaan.

    Vapaavuori:

    Vapaavuori tuomittiin 17 vuotiaana pahoinpitelystä kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen vuonna 1982. Vuonna 1984 Vapaavuori tuomittiin sakkoihin osallisuudesta varkauteen. Vuonna 2001 hänet tuomittiin rattijuopumuksesta 11 430 markan sakkoihin ja ajokieltoon.[7][39]

    Ministerin kai tulisi olla rehelliseksi tunnettu Suomen kansalainen. Tämä on kauan ollut kuollut kirjain.

    Toinen professori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä Antti Rinteellä oli kontollaan, kun joutui eroamaan SDP:n puheenjohtajan paikalta? Se ei ainakaan estänyt nimitystä eduskunnan puhemieheksi.

      Poista
  6. Todennäköisesti nämä viestit maksoivat niiden kirjoittajalle vähintään tulevaisuuden politiikan huipulla, mutta todennäköisesti myös ministeripestin menetyksen.

    Siihen en tiedä vastausta, että miten laillista yksityisviestien julkaisu on. Eli jos Rydman nyt julkaisisi exän yksityisviestejä ja ne sattuisivat olemaan samaa kategoriaa tai pahempia, niin voisiko hän tehdä sen tuosta noin vaan vaikka tiedossa olisi selvästikin se, että naisen tulevaisuus menisi siitä pilalle.

    Viestien julkaisu ajankohta oli muuten hyvin suunniteltu. Siellä odoteltiin että koska Purra kiistää puolueen olevan rasistinen ja boom, saman tien ilmestyi uusi ajojahti jossa lisää törkyä kehiin.

    Mietin että missä tässä menee raja ja pääsyin tulokseen että ilmeisesti ei missään. Tämä tullaan myöhemmin näkemään vasemmiston ajojahtina. Matskua siihen aivan varmasti on jo valmiina, mutta eri asia on että tuleeko sille palstatilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikö alentua maksamaan potut pottuina eli tutkimaan vihervasemmiston viestintää? Ovat varmaan ehtineet jo korjata parempaan talteen, mutta uskon, että tältä toiseltakin puolelta löytyy osaamista asioiden kaiveluun netin uumenista.

      Poista
  7. RKP on tosi pahoissa vaikeuksissa. Puolue on jakaantumassa kahtia, ja sisäistä oppositiota johtaa Biaudet. Luultavasti äänestävät syksyllä Purran ja hallituksen epäluottamuksen puolesta. Mikä uskottavuus tällaisella hallituskumppanilla on? Ja milloin puolue tekee julkisesti irtioton Freudenthalin poliittisesta perinnöstä?

    VastaaPoista
  8. Suomen taloustilanne on edellisen hallituksen, ja miksei myös edellisten hallitusten, jäljiltä huonossa tilanteessa.
    Tänäkin vuonna valtion nettolainantarve on 10,4 mrd €. Tämän verran siis pitää säästää jostain jotta päästään tasapainoon.
    Näin siksi, että ei voida ikuisesti elää velaksi. Talouskasvu ei tule Suomessa olemaan sellainen, että se korjaisi talousongelmat.

    Onko näiden asioiden ymmärtäminen vihervasemmistolle jotenkin mahdotonta? Siltä vaikuttaa.

    Nykyisen hallituksen tärkein tehtävä on saattaa talous kuntoon ja sitä se nyt tekee.
    Tätä vastaan toimii selkeästi poliitikoista vihervasemmisto ja RKP Biaudet & Co. sekä mediasta vasemmisto. Keskustasta en tiedä mitä siellä ajatellaan?

    Maailmalta kuluu jatkuvasti huonoja uutisia niin Ruotsista, Ranskan mellakoista, etelä-Euroopan kuivuudesta ja tulipaloista, Venäjän terrori Eurooppaa kohtaan, korkojen nousun tuomista ongelmista jne jne.
    Näistä kaikista voi seurata ikäviä ongelmia myös Suomelle vaikka ne eivät juuri nyt näkyisikään. On paljon parempi kohdata haasteet kun talous olisi edes jonkinlaisessa kuosissa.

    Jos voidaan puhua isänmaallisuudesta tai epäisanmaallisuudesta niin nykyinen ajojahti valtioneuvoston jäseniä kohtaan on törkeää epäisänmaallisuutta ja maata vahingoittavaa.
    Joku twiitti sinne tai tänne ei nyt todellakaan ole Suomen ongelmista niitä tärkeimpiä. Valtioneuvosto jatkakoon töitään paremman Suomen puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä?

      HS tänään

      ”Todella heikot luvut” – Ruotsin bkt:n lasku yllätti asiantuntijat

      https://www.hs.fi/talous/art-2000009748172.html

      Artikkelista poimittua

      Maan bkt oli kesäkuussa 3,6 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.
      //////////////////////////////////////

      Entistä tärkeämpää on, että hallitus jatkaa Suomen talouden laittamista kuntoon!

      Poista
  9. Jottei totuus unohtuisi, IL 30.4.2019

    Näkökulma: Rauhanneuvottelija paljastui rasistiksi - Hussein al-Taeesta tuli SDP:n painajainen

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d60c4af4-6f70-4b5c-a9ed-cc908c7fb91d

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta Hussein al-Tae pyysi anteeksi ja se hyväksyttiin SDP:ssä läpihuutojuttuna. Hän oli sen jälkeen täysin viaton. Ovatko toisten anteeksipyynnöt parempia kuin toisten? Tulee mieleen ane-kauppa. Kenellä oli enemmän rahaa sai enemmän syntejään anteeksi. Kun raha kirstuhun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa. Muistuttaa kovasti vihervasemmiston ja osan RKP:n ajattelutapaa. Me olemme parempia ihmisiä.

      Poista
    2. Pyysikö al Taee anteeksi puolueelta vai kaikilta niiltä, joita oli loukannut, myös juutalaisilta ja homoilta?

      Poista
  10. Tosiasioitahan nuo Willen viesteissä olevat asiat ovat, tietysti hiukan karkeahkolla huumorilla ilmaistuina, koska Wille oletti lähettävänsä ne luotettavalle ihmiselle. Joka sitten osoittautui aivan poikkeukselliseksi mätämunaksi kieroutuneessa kostonhimossaan. Jokainen täysipäinen mies kiertää tuon noidan kaukaa, se on varmaa.
    Sen sijaan Willelle toivon ja ennustan pitkää poliittista uraa perussuomalaisissa, vaikka nyt on tietysti vaikeaa "laatulehti" Hesarin mätäjournalismin kanssa.
    Sillä politiikassa on oltava tosiasiat tunnustavia poliitikkoja ja puolue, joka ajaa suomalaisten etuja, ei muun maailman löysäläisten elättien. Muuten meille käy kuin ruotsalaisille, eli huonosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihervasemmistolla ei ole huumorintajua, onhan se jo nähty. Kiehukoot liemissään!


      Poista
    2. Taitaa persujen huumorintaju olla tässä koetuksella

      Poista
    3. Heillä sentään on huumorintaju mitä koetellä, vihrervasemmiston tosikoilla (tosi kovat kommunistit) ei sitä ole joten he ottavat ihan tosi söpön tosissaan kaiken kuulemansa ja näkemänsä, ymmärtämättä kommunikoinnin hienoja sävyjä, tyhmiä kun ovat. Kyllä se persujen huumorintaju tämän komedian kestää.

      Poista
  11. Eikö Helsingin Sanomista voisi alkaa käyttää nimitystä Herlinin Sanomat.

    VastaaPoista
  12. Hyvä artikkeli Olli Pusalta:
    "Hesarin noitavainot", https://oikeamedia.com/o1-205200

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pusalta erinomainen analyysi nykytilanteesta ja "rasismista".
      Kannattaa lukea!

      Poista
  13. En usko että hallitus kaatuu näihin vanhoihin viesteihin ym. Kokoomuksen äänenpainot on olleet sellaiset, että talouden kuntoon saattaminen on tärkeintä. Ja kun wokettajat tekevät virheen hyökkimällä kokoomuksenkin kimppuun, ja näin herättävät unosilla olleen oikeistolaisen kokoomuksessa.

    VastaaPoista
  14. Mitä olen lukenut hesarista tämän viimeisimmän kohu-uutisen kommentteja, niin kyllä siellä "kukoistaa" niin hurja kielenkäyttö, että oksat pois! Varsinkin jotkut naispuoliset (aika hyvin pärjäävät kyllä miespuolisetkin ruman tekstin tuottamisessa) kommentoijat ilkeilevät täysillä, kuten eräskin Riitta H. Äskeisessä kommentissaan hän oli varmaan mielestään keksinyt hauskan tarinan, vastauksena toista mieltä olevalle miehelle. Se oli erittäin halventava ja siinä oli piruilevaa viestiä osoitettu sekä Petterille (nimeltä mainiten) että persulle.

    Että niin ne hurskaat ihmiset kirjoittavat itse ala-arvoista tekstiä kritisoidessaan muita samasta asiasta.

    VastaaPoista
  15. Yle tänään

    Sanna Marin: On kohtuutonta, että yksityiselämästäni yhä uutisoidaan

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-167099

    ////////////////////////

    Henkilö on Suomen toiseksi tai kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtaja ja vinkuu ihan kohtuuttomuuksia.
    Viimeiset neljä vuotta pääasiallinen tehtävä oli oamn brändin rakentaminen niin miten se nyt voi olla niin kohtuutonta?

    Eihän perheenäiti Riikka Purrallekkaan anneta mitään armoa saati Rydmanille niin sitä saa mitä tilaa.

    VastaaPoista
  16. MTV uutiset tänään

    Petteri Orpo MTV Uutisille: Wille Rydmanin kielenkäyttö oli sopimatonta, mutta luottamusta on

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/petteri-orpo-mtv-uutisille-wille-rydmanin-kielenkaytto-oli-sopimatonta-mutta-luottamusta-on/8746560

    VastaaPoista
  17. Kyllähän nuo toimittajat tänä aamuna sekä jälkiviisaissa ja pöllöraadissa vakuuttivat, että persuja ja Purraa ja Rydmania on kohdeltu samalla tavalla kuin edellisenkin hallituksen ministereitä ja puolueita. Itkeäkö vai nauraa? Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että on koko kansan etu, että tuodaan vaikka nämä Rydmanin yksityisviestit kaikkien nähtäväksi, vaikka se vähän rikkoisikin ns. kirjesalaisuutta. Purran kohdalla todettiin, että mitkään puolustuspuheet ei auta, rasisti mikä rasisti. Onhan kysymys persuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marin sai "nuorena naisena" örveltää jauhojenginsä kanssa jopa valtion edustustiloissa, mutta ei edes anteeksi pyytänyt, vaan pahoitteli sitä, että kuvat ja videot olivat levinneet lehtiin. Riikka Purran yksityishenkilönä tehdyt julkitulot 15 vuotta sitten (ja usein syystä) ovat kyllä tavallisen kansalaisen mielestä pienempi paha kuin istuvan pääministerin toilailut. Vastuu asioiden hoitamisesta oli pyöreä nolla kun oli tärkeämpää hillua festareilla. Media komppasi ja hehkutti valovoimaista kansainvälistä politiikan supertähteä! Ohoh!

      Poista
  18. "Väitettä voi tarkastella sitä taustaa vastaan, että Somaliassa naisten kokonaishedelmällisyysluku on Somaliassa 6,1 ja Suomessakin 3,4. "

    Tässä kohtaa lienee tarkoitettu naisten kokonaishedemällisyyslukua Somaliassa ja somalinaisten hedelmällisyyslukua Suomessa.


    VastaaPoista
  19. Anna-Maja Henriksson valittaa Iltalehdessä, että Rydmanin pitää pyytää anteeksi. Siis mitä pitää pyytää anteeksi ja keneltä. Siltä entiseltä kostonhimoiselta naisystävältä vai jopa peräti Suomen kansalta ja vielä erikseen varmaan oppositiolta. Kun on vielä nähty, miten esim. vihervasemmisto suhtautuu toisten anteeksipyyntöihin, eivät muka koskaan ole aitoja ja pitäisi uusia pyyntö ainakin miljoona kertaa, niin tyhjän saa tekemättäkin. al-Taen anteeksipyyntö kyllä kelpasi SDP:lle vaikka al-Taen lausunnot olivat rasistisuudessaan omaa luokkaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkun pitäisi nyt jo sanoa tuolle anna-maijalle, että "Get over it!", kuten samarin totesi.

      Poista
  20. Muistan kun lapsena 60-luvulla sanottiin yleisesti, että leviää kuin Elanto (silloin vasemmiston tukema osuuskauppa). Ylen jälkiviisaat oli tänään kaikkien aikojen huonoin?

    VastaaPoista
  21. Milloin suomenruotsalaiset koulut yms. hyväksyvät vieraskielisiä pakolaisia oppilaitoksiinsa?

    VastaaPoista
  22. Olen aina luullut, että toisen henkilökohtaisten viestien lukeminen on vähintään sopimatonta. Tavallisestihan niitä ei edes pääse näkemään, mutta jos jostakin syystä saa sellaisen käsiinsä, ei säädyllinen ihminen sitä lue. Nyt kuitenkin Rydmanin henkilökohtaiset viestit on julkaistu maanlaajuisesti, eivätkä poliitikot, esimerkiksi RKP:n puheenjohtaja, ymmärrä edes hävetä sitä, että he ovat ne lukeneet. Itse jätin lukematta sen Hesarin artikkelin, jossa näistä viesteistä puhuttiin.

    Toinen professori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika nololle tasolle on isot mediat vajonneet. Mtv: n talousahdinkoa vähän ymmärrän, mutta ei.

      Poista
    2. Ja eiväthän he edes julkaisseet niitä kokonaan, vaan keskustelusta irrallisia lauseita joista ei tiedä mihin ne liittyvät ja mitä on sanottu ennen ja mitä jälkeen. Ei tuollaiset katkelmat todista yhtään mitään muuta kuin että Hesarin porukka on törkeintä mitä tässä maassa on ollut sitten vuoden -18 punamurhaajien. Ne kun tappoivat ihan silkasta murhanhimosta ihmisiä kotinsa portaille, vailla pienintäkään yritystä mihinkään oikeuteen tai laillisuuteen.

      Poista
  23. Henrikssonin mielestä Rydmanin varmaan pitäisi pyytää anteeksi siltäkin kaverilta, joka salakuvasi seksiaktejaan ja jakeli videoita kavereilleen, ja josta Rydman sanoi, että "oksettaa tuo aavikkoapina". Eihän nyt yksityisviestissä noin rumasti saa sanoa kultamunasta. Herregud ändå !
    Mahtaa muuten sankaritoimittaja Teittistä ja Saarikosken muijaa ketuttaa kuin pientä oravaa, kun Orpo taitaa ottaa aika lungisti tämänkin tunkiojournalismin kukkasen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on täysin mielettömäksi ja tolkuttomaksi mennyt maahamme tunkeutuneiden muslimien paapominen ja samanaikainen kantasuomalaisten rasistinen sorto mennyt:
      "Rasistinen perhe juo monikulttuurisuuden myrkkymaljan",
      https://rodionr.vuodatus.net/lue/2023/07/rasistinen-perhe-juo-monikulttuurisuuden-myrkkymaljan

      Ei ole ihme, jos tuollainen herättää suoranaista vihaa niissä kantasuomalaisissa, jotka joutuvat vastaavanlaiseen tilanteeseen tai saavat sivusta seurata sellaista.
      Eikä liioin ole ihme, jos noista maahamme tunkeutuneista "hädänalaisista" aiheutuu yli kolmen miljardin euron vuosittaiset kustannukset, jotka peitetään kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ulkomaanvelalla.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!