lauantai 12. helmikuuta 2022

Halla-aho älyllisesti rehellisenä

USA:n presidentti Joe Biden kehotti maansa kansalaisia poistumaan Ukrainasta sodan uhan takia. Samalla hän kertoi, ettei olisi valmis lähettämään sotilaita pelastamaan maasta pakenevia yhdysvaltalaisia, koska kyseessä olisi "maailmansota, jos amerikkalaiset ja Venäjä alkavat ampua toisiaan kohti".

Maan ulkoministeri Antony Blinken puolestaan varoitti, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on mahdollinen jo parhaillaan käynnissä olevien talviolympialaisten aikana. Venäläisten tiedottaja puolestaan ilmoitti maansa johdon olevan tyytymätön länsimaiden reaktioon heidän lähettämäänsä kiristyskirjeeseen.

Tämän kaiken seurauksena monet länsimaat - Suomi mukaan luettuna - kehottivat kansalaisiaan poistumaan Ukrainasta. Elämme siis jännittäviä aikoja muutenkin kuin pelkästän meneillään olevien urheilukilpailujen takia. 

Suomessa on samaan vyyhteen liittyen vaihtunut ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja. Siinä huonoa harkintakykyä osoittaneen Mika Niikon (ps) sijalle astui pitkään melkoisessa mediahiljaisuudessa ollut Jussi Halla-aho (ps), joka Ylen eilisessä aamulähetyksessä osoitti, miksi Perussuomalaiset nousivat hänen johdollaan takaisin maan suurten puolueiden joukkoon. 

Mestariksikin kutsuttu tuore valiokuntapuheenjohtaja nimittäin eritteli loogisesti ja rauhallisesti Venäjän ja länsimaiden kriisiytyneestä tilanteesta oleelliset seikat. Hänen mukaansa Venäjä vaatii asioita, joista ei kannata edes käydä neuvotteluja, koska niistä ei ole mahdollista tehdä kompromissia. 

Toisaalta hänen mukaansa Venäjän kanssa tulisi ylläpitää jatkuvasti keskusteluyhteyttä, vaikka länsimaiden ei olekaan syytä suostua sen vaatimuksiin. Ja samaan aikaan auttaa Ukrainaa nostamaan omaa puolustuskykyänsä, jotta sinne hyökkämisen kynnys nousisi venäläisille mahdollisimman korkeaksi.

Lisäksi hän totesi ilmeisesti ensimmäisenä ihmisenä, että Venäjän kovistelussa on nähtävissä argumentointivirheenäkin pidettyä ns. maalitolppien siirtelyä, joiden avulla se pyrkii pitämään kansainvälisen huomion poissa itselleen kiusallisista asioista. 

Samalla Halla-aho taisi älyllisesti rehellisellä, loogisesti oikeaan osuneella, ja valtiomiesmäisen rauhallisella puheenvuorollaan kääntää puolueensa Riikka Purran (ps) kaudella alakuloisen kannatuskehityksen jälleen kohti nousua. Ja ehkäpä samalla avata myös oman tiensä kohti presidentinvaaleja - mikäli hänen sitten aikanaan tekee mieli pyrkiä Sauli Niinistön seuraajaksi vuodesta 2024 alkaen

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tietämättömyys mahdollistaa propagandan - ja propaganda estää hyvän elämän
Älyllistä epärehellisyyttä
Halla-aho otti kantaa väitteisiin

18 kommenttia:

  1. Halla-aho on poistunut päivittäisestä julkisuudesta. Nyt hän sitten otti ulkopolitiikassa johtavan roolin. Molemmat voi tosiaan nähdä valmistautumisena presidentin vaaleihin.

    Presidentin vaalien toinen kierros käydään keskustellen, ei ryhmässä toisten päälle huutaen. Sellaisessa keskusteluympäristössä Halla-aho pärjäisi erinomaisesti. Ja vaikka hänestä ei presidenttiä tulisikaan, hän saisi tuotua keskusteluun asioita ja näkemyksiä, joista keskustelemista yleisesti pidetään hankalana.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä Riikka Purra on tosi hieno nainen ja älykäs ja siis paras puoluejohtaja Suomessa. Ei ole mikään tyhjän nauraja.

    PS tappio viime vaaleissa johtuu näkemykseni mukaan ensinnäkin maailmantilanteesta... tämä Venäjä-Ukraina shit, sitten se että Trump hävisi ja kansallismieliset ainakin median mukaan on nyt lyöty maanrakoon.

    Jaa, et ei äänestetty bensan hinnasta vai? Eli kuka eniten valehtelee palveluista sun muista alue-vaaleissa voittaa?? nih...

    ja nyt kun piti äänestää palveluista ( no kukapa niitä nyt haluis tahallaan ajaa alas, mutkun EI OLE RAHAA!) Ne rahat on jo lähetetty pikipäille ja karvaranteille!

    nyt sitten kun vastuuttomat pellepuolueet voitti, niin sittä sitten yllätäen vedettiinkin maanlaajuinen johtopäätös, että kansa kannattaa hallitusta ja hallitus politiikkaa. Eli kaikki vaalit ovat kuitenkin yleisvaaleja ja vittupäähallitus sai uutta virtaa ja vale-oppositiopuolue KOK myös.

    jos PS olis voittanut, niin vale-suvakkimedia olisi vain todennut että näillä vaaleilla ei ole vaikutusta yleispolitiikkaan

    VastaaPoista
  3. Ylipäätään, PS puolue esitti realistisia näkemyksiä. Jos kansa äänestää oman tuhonsa puolesta, mikäs minä tai PS puolue on sitä estämään.

    VastaaPoista
  4. Toi Annikka Saarikkokin on totaalisen ärsyttävä ämmä. Aina tekohymyilee suu korvissa, vaikka kertoisi että ydinsota on juuri alkanut ja ydinpommi ohjus on matkalla Helsingin keskustaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karjakko on täysi kommunisti ja oman edun tavoittelija. Pitää olla aikalailla masokisti jos kepua äänestää.

      Poista
    2. Eihän se Annukka Pullukka nyt varmaankaan kommunisti ole, paitsi ilmeisessä nautintojenhalussaan?

      Kepulien äänestäjiin totisesti sattuu ja pahasti, mutta he eivät siitä saane masokistista nautintoa.
      He ovat paremminkin sadismin uhreja, jotka on kieroutettu äänestämään puoluetta, jota eivät haluaisi äänestää.

      Poista
  5. Siis väki ei jostain syystä koe, että PS puolue olisi ulkopoliittisesti vahva tässä kriisi meiningeissä...mikä on mun mielestä väärä ajatus, mut minkäs voit.

    VastaaPoista
  6. Putin taitaa maailman nykyisistä valtionpäämiehistä olla ainoa, joka on poseerannut ilman paitaa ratsun selässä. Urheilumies, siis. Vaikka valtio on kehittymätön, tai juuri siksi, sellainen sankaruus vetoaa ihmisiin, ja kannatus sen kun nousee.

    Jos ihmiset ymmärtäisivät, miten väistämätön rooli yhteisöllistä yhteistuntoa ylläpitävillä kansallistunnoilla ihmisen -- sosiaalisen laumaeläimen -- käyttäytymisessä on, meillä olisi paljon paremmat edellytykset miettiä kysymyksiä siitä miten paljon ihminen tarvitsee maata. Nyt suhtaudumme nationalismiin ikään kuin se olisi vain inhottava jälkijättöinen "ideologia" ja ikään kuin valtiot todellakin voitaisiin pystyttää monikansallisuus- ja kulttuurisuusideologian varaan.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja kunpa ihmiset ymmärtäisivät myös, kuinka oikeassa Gunnar Myrdal oli aikanaan väittäessään, että sosiaalidemokraattisen hyvinvointivaltion ensimmäinen perusehto on se, että sen tulee perustua etnisesti ja kulttuurisesti yhtenäisen kansallisvaltion varaan... Muuta vaihtoehtoa kun ei taida olla eikä tulla.

      -J.Edgar-

      Poista
  7. Jussilla tuskin on hinkua presidentiksi. Kannattaa kuunnella myös Jussin eilinen radiohaastattelu Areenasta. Siinä hän käy tarkemmin lävitse Ukrainan tilannetta.

    VastaaPoista
  8. Minulla on ollut, siitä lähtien kun Halla-aho ilmoitti luopuvansa PS:n puheenjohtajuudesta, sellainen ajatus että hän ei omista henkilökohtaisista syistään aio jatkaa politiikassa. Aavistukseni: hän tekee nyt loppuun ne pestit mitä hänellä vielä on, mutta ei asettaudu ehdokkaaksi enempiin. Saa nähdä osoittautuuko arvaukseni oikeaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on, että Halla-aho on aikanaan viestinyt varsin voimakkaasti, että hän ei ole kiinnostunut enemmistä poliittisista vastuutehtävistä. Mutta miksi hän sitten suostui valiokunnan puheenjohtajaksi? Ja miksei hän sen jälkeen suostuisi presidenttiehdokkaaksi, etenkin kun yllä olevassa kirjoituksessa nähty esiintyminen oli juuri sellainen, jota varteenotettavalta presidenttikandidaatilta voi odottaa.

      Ellei Halla-ahon tarkoituksena ollut avata presidenttikampanjaa - mikä saattaa hyvinkin pitää paikkansa - on kuitenkin selvää, että ainakin Perussuomalaisten johto tulee häntä siihen maanittelemaan ellei suorastaan painostamaan. Tai ainakin minä tekisin niin, mikäli olisin puolueen jäsen.

      Poista
    2. Ja varsinkin jos ja kun erehtyy painostamaan, sitä suuremmalla syyllä Jussi kieltäytyy. Luulen mä.
      Huru-ukko

      Poista
    3. Ehkä, ehkä ehkä... Kuka senkin tietää mitä Jussin päässä liikkuu? Mutta suuresti epäilen että hän asettautuisi presidenttiehdokkaaksi. Kuitenkn, saamme nähdä mitä tapahtuu.

      Poista
  9. KYL mä sen enne unissani näin jo 12 vuot sit, että jHA on suomen seuraava pressa..

    kunpaa äänestäisit? homo-Pekka sumuttajaa, vai suoraselkäistä miestä JHA:ta loppupeleissä?

    VastaaPoista
  10. Foliopipa päässä otan esille Halla-ahon metallivideon "My Second Coming". Tämä voisi olla ja varmaan onkin puolueen johdon suunnittelema operaatio, jossa Niikko möläyttää harkitusti, eroaa ja Halla-aho nostetaan UAVin puheenjohtajaksi. Seurataan tilannetta ja katsotaan saakko Niikko jonkin muun korkeamman tehtävän eduskunnassa korvauksena.

    Tämä on yksi teoria politiikan pelissä.

    Off-topic, huomasin taas että ennen Julkaise-napin painamista kannattaa kommenttikentän teksti kopioida, koska näköjään eka kommentti epäonnistui ja kenttä tyhjeni.

    VastaaPoista
  11. Minä aloin lukea Scriptaa joskus vuonna 2008, ennen kuin Halla-aho lähti politiikkaan. Totesin hyvin pian miehelleni, että tässä on Suomen vaarallisin mies. Enkä taida olla yksin mielipiteeni kanssa, päätellen siitä miten vastustajat Halla-ahoon suhtautuvat.

    Mutta olen erittäin kiitollinen siitä, että JHa on "hyvien puolella". Tai ainakin samalla puolella kuin minä.

    VastaaPoista
  12. Kansalaisia ei kiinnosta logiikka ja rauhallisuus vaan helpot ratkaisut sekä kauniit lupaukset. Näin ihminen on keskimäärin luotu ajattelemaan.

    Siihen päälle vappusatanen ja ilmainen muoviämpäri.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!