torstai 10. elokuuta 2023

Kuinka Pekka Haavistosta tehdään presidentti?

Maaseudun tulevaisuus julkaisi mielipidekyselyn presidenttiehdokkaiden suosiosta. Sen mukaan Pekka Haavisto (vihr) saisi 27,4, Mika Aaltola 15,6, Olli Rehn 11,1 ja Jussi Halla-aho 8,8 prosenttia äänistä, mikäli vaalin ensimmäinen kierros järjestettäisiin nyt. 

Kaikista muista sosialistisiksi luettavat ehdokkaat saisivat yhteensä 6,5 ja poliittisesti keskustaan tai siitä oikealle luettavat 10,7 prosenttia äänistä. Lisäksi yhteensä 19,2 prosenttia ihmisistä ei joko tiennyt ketä haluaisi äänestää, tai heidän ehdokkaansa ei ollut kukaan edellä mainituista - kutsuttakoon tätä joukkoa tässä epätietoisiksi. 

Näillä luvuilla presidentinvaalin toiselle kierrokselle menisivät Pekka Haavisto ja Mika Aaltola. Jos poliittinen vasemmisto menisi kokonaisuudessaan Haaviston taakse, tämä saisi 33,8 prosentin kannatuksen. Sen lisäksi hän tarvitsisi lähes kaikkien epätietoisten äänet tullakseen valituksi. 

Siten juuri nyt näyttää lähes varmalta, että Sauli Niinistön seuraaja olisi Mika Aaltola, mikäli hänen omien kannattajiensa lisäksi myös poliittisen keskustan ja oikeiston ehdokkaita kannattaneet äänestäjät asettuisivat hänen taakseen: näiden kaikkien yhteenlaskettu osuushan on gallupiin vastanneista 46,2 prosenttia. Siten hän tarvitsisi valituksi tullakseen vain 3,8 prosenttiyksikköä epätietoisten äänistä.

Edelle kirjoittamastani huolimatta epäilen, ettei Aaltolan presidenttitie ole lainkaan selvä. Ensinnäkin hän on poliittisesti kokematon, joten jonkinlaisten suosiota syövien sammakoiden pääseminen hänen suustaan on vähintäänkin varsin todennäköistä. 

Toiseksi hänen sisarensa edustaa varsin radikaalia vihreyttä ja Aaltola tuli eduskuntavaaleissa asettuneeksi täysin kritiikittä hänen taakseen. Tämä saattaa hyvinkin karkottaa erityisesti Halla-ahon, mutta myös kokoomuslaisten ehdokkaiden kannattajia. Eikä tämä mahdollisuus ole varmasti jäänyt huomaamatta tunnetusti punavihreän valtamediamme edustajilta.

Siitä syystä epäilen, että mikäli ehdokkaiden suosio säilyy nykyisellään, tulee lehdistö ensimmäisen kierroksen aikana toimimaan voimakkaasti Mika Aaltolan puolesta - olettaen, ettei gallupkärki tarvitse tukea - mutta siirtyy toisella kierroksella taktikoimaan saadakseen poliittisen oikeiston passivoiduksi. Hyvä keino siihen on esimerkiksi näennäisesti positiivisten "human interest"-juttujen kirjoittaminen sisarusten läheisestä suhteesta yhdistettynä eläinfilosofina leipänsä tienaavan Elisa Aaltolan outojen näkemysten esittelyyn. 

Samalla lehdistömme tulee luonnollisesti jättämään ruotimatta Pekka Haaviston jopa rikollisella toiminnalla ajaman islamistien maahantuonnin tai hänen mahdolliset natsisympatiansa. Ja jättää mahdollisesti myös hänen seksuaalisen suuntautumisensa vähemmälle huomiolle.

Tosiasia kuitenkin on, ettei ole mitään takeita siitä, että kolmannesvuotta ennen vaaleja julkaistu gallup toteutuisi. Vaikka toisaalta esimerkiksi vuoden 2006 presidentinvaalissa Sauli Niinistö oli ylivoimaisessa gallupsuosiossa jo syyskuussa 2005. Jääkäämme siis odottamaan käykö nyt samoin ja Pekka Haavistosta tulee Suomen ensimmäinen avoimesti homoseksuaali presidentti, ja Nexar Antonio Floresista maan ensimmäinen nai... ei kun puoliso.

50 kommenttia:

  1. Kyse ei ole enää toisella kierroksella kumpi on parempi vaan minun kaltaiselle äänestäjälle " kumpi on pienempi paha, jonka kanssa pystyisin elämään".
    Sitäpaitsi kokoomus on hajalla pres kysymyksessä kuin ne kuuluisat Jokisen eväät joten toisella kierroksella ei välttämättä ole kokoomuslaista.

    VastaaPoista
  2. Kokoomusnaiset menevät Haaviston taakse ja saamme puppelipresidentin, jonka olemme ansainneetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Presidentin pitäisi olla peräänantamaton.

      Poista
  3. Mihin unohtui musta hevonen Paavo Väyrynen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaako Pate saada kasaan 20000 kannattajakorttia?

      Poista
  4. "Miltä näyttäisi, jos 60-vuotias miesministeri palkkaisi avustajaksi itseään liki 40 vuotta nuoremman opiskelijatytön, jonka kanssa myös viihtyisi tiiviisti vapaa-ajallaan yhdessä."

    VastaaPoista
  5. Jos Sari Essayah asettuu ehdolle, niin hän on todellinen musta heppa näissä vaaleissa. Uskoisin, että hänellä on kannatusta yli puoluerajojen. Lisäksi veikkaan, että taktista äänestämistä tulee tapahtumaan näissä vaaleissa enemmän kuin yleensä eli ei äänestetä välttämättä sitä omasta mielestä parasta vaihtoehtoa vaan sellaista joka pärjää mahdollisesti inhokkia vastaan parhaiten. Ja mielestäni Essayah on juuri sellainen mahdollinen ehdokas.

    VastaaPoista
  6. Kyllä Suomen poliittisessa kulttuurissa on meneillään aika erikoinen aikakausi, kun kummallakaan vanhalla presidenttipuolueella (kokoomus ja SDP) ei vieläkään ole virallista ehdokasta tuleviin presidentinvaaleihin. Kaiken kukkuraksi kummaltakaan puolueelta ei voi edes teoriassa tulla mitään KOVAA NIMEÄ ehdokkaaksi. Aivan kuin molemmat puolueet olisivat jotenkin liian vanhoja ja väsyneitä aktiiviseen vallankäyttöön, kun luovuttavat taistelematta presidentin paikan jollekin mitättömän pikkupuolueen Pekalle!. Tämän hetken gallupithan ovat varsin surullista katsottavaa. Maatamme ja kansamme vihaava valtamediahan yrittää tosissaan tehdä Haavistosta presidentin.

    VastaaPoista
  7. Valtamedia on tosiaan jo valintansa tehnyt, mutta veikkaanpa, että suomalaisten aivopesu ei enää onnistu. Ja miksi ylipäänsä tehdään gallupeja jo nyt, kun kaikki ehdokkaatkaan eivät vielä ole selvillä? Aikaisin alkavalla rummutuksellako yritetään Haavistosta tehdä presidentti? Liian läpinäkyvää, samalla myös outoa. Korkeaa koulutusta arvostavassa maassa ei ylioppilaasta leivota presidenttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma10. elokuuta 2023 klo 12.34

      Ulkomailla Homo-Pekkaa on tituleerattu tohtoriksikin!

      Poista
  8. Pidän ihmeellisenä, että Haavistolla on näin suuri kannatus. Suomesta lähti muslimimäärään suhteutettuna eniten ISISiin. ISIS teki hirmutekoja, mm poltti elävältä Jesidi naisia. Suomi on ainoa maa, jossa takaisin tuotuja ei ole asetettu mihinkään syytteisiin. Suomi toimi siis ISIS jäsenten suojelijana. Haavisto oli avainroolissa tässä.

    VastaaPoista
  9. Tämä päivä!
    En olisi uskont: Kun Paavo Väyrynenkin on paras vaihtoehto presidentiksi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väyrynen on täysi putinisti joka solultaan.

      Poista
    2. Paavon eduskunta-avustaja neuvoi kerran, että tämän pitäisi joskus myöntää erehtyneensä, koska moinen omahyväisyys ärsyttää ihmisiä. Paavo totesi, että ensin pitää erehtyä. Hänestä saisimme osaavan pressan.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma10. elokuuta 2023 klo 12.39

      Väyrynen on täysinoppinut takinkääntäjä.

      Poista
  10. Onko hinuri haavito sitten kokenut kansanedustaja, älä naurata. Ei ole mitään osaamista edes omista hommailusitaan, sen vähemmän valtion. On täysi rikollinen ja pitäisi esitää joka medioissa kaikki tuon tekemät isänmaata vastaan tekemät törkeät teot, yhtenä näistä monista, isis ämmien suomeen tuonnit yksityskoneilla terroristileiriltä.

    VastaaPoista
  11. Toivon, että puolustusministeri Antti Häkkäsestä tulisi Kokoomuksen presidenttiehdokas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, silloin olisi kaksi ja puoli ehdokasta joita voisi äänestää. Eli Halla-aho, Häkkänen ja pienellä varauksella Aaltola. Tuo hänen siskonsa juttu oikeasti epäilyttää, vaikka Mikan komppaaminen siskonsa juttuja olisikin ollut vain sukurauhan säilyttämisen vuoksi tehtyä.....

      Poista
  12. Perussuomalaiset ovat nyt mukamas pilanneet Suomen maineen ulkomailla kirjoittamalla mm. mustista säkeistä,
    ja kielojen ja somalien yhtäläisestä lisääntymisestä. Pelastaisiko Haaviston valinta pressaksi maineemme kertaheitolla? Saisimme jopa ylimääräistä hyvää kunniaa siitä kun olisimme niin edistyksellisiä. Persujen synnit olisivat anteeksiannettuja. Lähes ainoa maa, jonka pressan puoliso olisi samaa sukupuolta, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan amerikka edelläkävijä tuossa presidentin samaa sukupuolta olevan puolison kanssa.

      Poista
    2. Ja rakastaja kanssa.

      Poista
    3. Suomalaiset toimittajat vihaavat niin paljon perussuomalaisia, että mustamaalaavat kotimaansakin ulkomailla. Rydmanin saksalaisen demarilehden pyynnöstä kirjoittama selvitys ei ollut millään tahalla törkeä tai uhkaava, mutta saatiinhan siitäkin suurelle yleisölle sellainen kun kuviteltiin, ettei täällä kaikki osaa saksaa tai englantia. Erikoista touhua! Likapyykki on ainakin vanhoina hyvinä aikoina pesty kotona.

      Poista
    4. Missä päin Amerikan mannerta presidentillä omansukupuolisensa siippa vai heila on (ollut).
      Ei minulle niin väliä heidän parisuhteestaan, mutta kiinnostaa missä?

      Poista
  13. Löytyisikö jokin taho, joka alkaisi penkoa PH:n vanhoja blogikirjoituksia, tekstiviestejä ym ? Mitä sieltä mahtaisikaan löytyä? Epäilen, ettei ainakaan "laatulehti" Hesari tai Iltalehti vajoa niin alas, että moiseen ryhtyisivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vahva kutina, että FSB:n ja KGB:n arkistoista löytyy kaikkea jännää sen varalta, että Haavistosta tulisi Suomen presidentti. Ihan sopimattomia kuvia myöten.

      Poista
  14. Kukahan lähtisi kaivelemaan, kun on niin muotia tehdä tätä vanhojen muisteloa, niin etsimään tämän Nexar Antonio Floresin syntymätodistusta Kolumbiasta. Se on siinä ja siinä, että hän oli alaikäinen tavatessaan Haaviston. Onhan näillä valtamedian toimittajilla aikaa kaivella muitakin vanhoja juttuja, mutta en ala kuitenkaan isompaa vetoa lyömään, että perehtyisivät tähänkin asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekkahan matkaili Moskovassa nuorena poikana. Mahtaako paikallisilla olla kompromenttoivaa aineistoa?

      Poista
    2. Sekin on niin jännä juttu, kun Pekka ja Antonio ovat tavanneet Kolumbian Bogotassa. Antonio on kuitenkin syntynyt Ecuadorissa, naapurimaassa.
      Bogotassakin Antonio työskenteli kampaajana.

      Jos googlettaa rentboy Bogota, saa valtavan määrän sivuja. Bogotalla on maine seksiturismikaupunkina, ja siitä kolumbialaiset eivät ole ylpeitä.

      Kehitysyhteistyö on aina ollut Pekan sydäntä lähellä. Pitäisikin syynätä tarkemmin ne kohteet, joissa hän on käynyt, ja rentboy-business niissä.

      Poista
  15. Ei hyvää päivää taas proffa, natsisympatiat...

    Haavisto on ulkopolitiikan osalta kokenein ja siksi paras. Hölmöä olisi tässä maailmantilanteessa äänestää jotakin Halla-ahoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri päin vastoin.

      Poista
    2. No, hallaaho häviää homolle kuitenkin. 888

      Poista
  16. Höyhensarjatieteiden proffalta taas viiltävää "analyysiä" asiasta, mistä hän ei mitään tajua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi sinä olet löytänyt asiantuntemuksinesi kommenttiosastolle oikomaan blogistin analyysin "virheet", vai?

      Poista
    2. Ei ole mun homma. Hs-tieteiden proffa saa vapaasti munata itsensä.

      Poista
    3. Menkääpä nyt varikset sinne omille huuhaa-sivuillenne raakkumaan Pois ihmisten ilmoilta!!

      Poista
    4. Varikset:)) vitun silakka

      Poista
    5. vitun silakka = ruåtsalainen kalasäilyke hapansilakka.

      Poista
  17. Olen tämän Aaltolan siskon kanssa samaa mieltä siittä asiasta, että ihminen on korottanut ittensä aivan liian ylös eläimiin nähden, siis varsinkin erityisesti apinoihin, muihin nisäkkäisiin ja yleisesti ottaen selkärankaisiin eläimiin.

    Mitä asialle pitäisi tehdä? No ainakin pysäyttää ja kääntää erityisesti pikipäiden määrä laskuun, etteivät he voi viedä kaikkea elintilaa muilta eläimiltä ja luonnolta yleensä. Kääntää vaikka väkisin, vaikka vapaaehtoisilla sterilisaatioilla tai jos ei se auta niin pakolla sitten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja linnuille myös "ihmisarvo", ehkä myös kaloille

      Poista
  18. Eipä unohdeta myöskään niitä kymmentä opintoviikkoa, jotka Pekka suoritti valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan sitä tohtorina voikin esiintyä..Afrikassa.

      Poista
  19. Muistutan siitä tosi ikävästä seikasta, että Kekkosen jälkeisten presidenttien ehkä eniten leimallinen piirre on ollut kyky jahkailla ja ympäripyöritellä kaikkia asioita. Mitä kipeämpiä ovat olleet kysymykset -- kuten vaikkapa kysymys Eurooppaa tällä vuosisadalla uhkaavasta, mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan kasvavasta kehitysmaalaisten kansainvaelluksesta -- sitä ympäripyöreämmiksi nykyisenkin presidenttimme muutenkin muodottomat mussupuheet ovat muuttuneet.

    Suomalaiset ovat toistaiseksi vielä sivistymätön kansa, joka pelkää älyllistä rehellisyyttä ja pelkotilassaan kokee, että "hillitty ja asiallinen" lähestymistapa on "sivistyneisyyttä". Olemme todellinen "poliittisen korrektiuden" esimerkkitapaus, ellei siitten entinen emämaamme Ruotsi pane tässkin meitä paremmaksi. Mutta perässä tullaan, esimerkiksi maahanmuuttokriittisen puolueen boikotointi onnistunee jo meiltäkin.

    Enpä tiedä äänestänkö tulevissa vaaleissa. Tavallaan tuntisin kunnon sotamies Svejkin tapaan tietynlaista sarkastista nautintoa jos vaikka Haavistosta tulisi presidentti. Se olisi ikään kuin kansallisen keskenkasvuisuutemme ansaitsema kunkun kruunaus.

    Tulevat vaalivittelyt ovat puhdasta parodiaa, jossa ainoakaan oikean mittaluokan kysymys ei nouse käsittelyyn. Tullaan puhumaan "maahanmuutosta", ei kansainvaelluksesta, puhutaan "rasismista", ei kulttuurisesta yhteismitattomuudesta, puhutaan "EU:sta", ei eurooppalaisen uuden ajan ainutlaatuisesta kartesiolaisesta rationaalisuudesta ja sen pahimmasta uhkasta, monikulttuurisuudesta.

    Niin pentä, etten sanoisi pikkusieluista.




    VastaaPoista
  20. Suomessa nykyministerien "rikokset" eli paheksuttavien sanojen käyttö n. 5-15 vuotta sitten, vaikka eivät olleet silloin ministereitä, eikä Purra vielä politiikassa ollenkaan, uhkaavat kaataa hallituksen, ja ainakin ministeri(e)n eron.
    Miksi sitten Haaviston ihan oikeasti rikollinen toiminta, jopa ollessaan ulkoministeri kun niitä isis-naisia lapsineen tänne lennätytti, on painettu villaisella? No kun Suomessa luetaan lakia eri lailla vihervasemmistolaislle kuin muille (=ps).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuuko sinusta, että asiat menee koko ajan ohi etkä ymmärrä mitään?

      Poista
    2. On myös hyvä muistaa, mikä puolue äänesti silloin Haaviston epäluottamusta vastaan. Se oli Annikka Saarikkon keskusta, vaikka kuulemma otti koville.

      Poista
  21. Minä en todellisuudessa muista _missään_ nähneeni esitettävän dikotomiaa "ihminen vs eläin". Ihmistä on aina käsitelty eläimenä muitten joukossa.Kallion kuplassa voi asia olla toisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen uskovaisen mukaan ihminen ei ole eläin eikä noista yksikään usko evoluutioon. Joten usko pois, tyhmien joukko on aika iso.

      Poista
    2. Täyttä typeryyttä pitää kaikkia uskovaisia samanlaisina äärimielipiteiden mukaisesti. Mutta sinulle ei ole olemassakaan kuin mustaa tai valkoista. Aika harva kristityistä uskovaista todellisuudessa on kreatinistien kanssa samaa mieltä, en ole törmännyt yhteenkään. Sinä et heidän kanssaan keskustele, ainakaan kuuntele mitä he kertovat, joten tyhmänä luulet asioita omasta mielikuvituksestasi tosiksi.

      Poista
  22. Aina vaan paranee; muslimikulttuuria ihaileva Jutta Urpilainen on nyt SDP:n presidenttiehdokas. Kun saadaan vielä Li Andersson tähän mukaan, niin kunnon soppa on valmis! Onneksi kansalaisilla on ainakin toistaiseksi vielä mahdollisuus äänestämällä vaikuttaa, vaikka media HS ja Yle etunenässä yrittävätkin ensin kaataa hallituksen ja sitten valita presidentin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma10. elokuuta 2023 klo 22.26

      J.Urpilainen on käynyt Bilderberg-kokouksessa kuuntelemassa ohjeistusta sellaisilta ihmiskunnan arkkivihollisilta kuten Rotschild ja Rockefeller.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!