lauantai 10. huhtikuuta 2021

Helsinkiin halutaan ideologista mainontaa

Näyttää siltä, että meillä Suomessa usko ideologisesti ohjattuun sosialistiseen käskytysyhteiskuntaan on voimissaan. Siitä uusimman todisteen tarjosivat helsinkiläiset valtuutetut, jotka Mai Kivelän (vas) johdolla vaativat "ilmastohaitallisiin" tuotteisiin ja palveluihin liittyvien ulkomainosten kieltämistä. 

Kiellettäväksi valtuutetut halusivat lentomatkailun, yksityisautoilun, autojen myynnin ja vuokrauksen, lihatuotteiden ja muiden eläinperäisten tuotteiden, sähkösopimusten - pois lukien ekosähkösopimukset - sekä vaateteollisuuden - lukuun ottamatta vaatelainaamoita ja kierrätysvaatteita - ulkomainonnan. 

Kaupunkiympäristölautakunta päätyi yhdellä äänellä kannattamaan asiaa, joten sillä on kyllä kannatusta pääkaupunkimme päättäjien parissa. Lisäksi on hyvä muistaa, että punavihreällä falangilla on enemmistö Helsingin nykyisessä valtuustossa, joten kiellolla on hyvät läpimenon mahdollisuudet.

Nähtäväksi siis jää, haluavatko helsinkiläiset päättäjät suitsia yritysten toimintaedellytyksiä myös mainontaa ideologisin perustein rajoittamalla.

Tähän heillä on toki vaaleissa saatu mandaatti eli oikeus ja mahdollisuus. Jos kuitenkin on niin, että jotkut pääkaupunkilaiset eivät kannattaisi ideologisperusteista yrityselämän toimintaedellytysten käskytystä, on heillä mahdollisuus osoittaa se kesäkuun kunnallisvaaleissa. 

Siitä syystä saatan teille - arvoisat lukijani - tiedoksi jo viime helmikuun alussa tehdyn aloitteen allekirjoittajat puolueineen.

Mai Kivelä, Vasemmistoliitto
Dan Koivulaakso, Vasemmistoliitto
Said Ahmed Suldaan, Vasemmistoliitto
Alviina Alametsä, Vihreät
Johanna Nuorteva, Vihreät
Mia Haglund, Vasemmistoliitto
Paavo Arhinmäki, Vasemmistoliitto
Thomas Wallgren, Suomen Sosialidemoktaattinen puolue
Anna Vuorjoki, Vasemmistoliitto
Veronika Honkasalo, Vasemmistoliitto
Leo Stranius, Vihreät
Petra Malin, Vasemmistoliitto
Katju Aro, Feministinen puolue
Sami Muttilainen, Vasemmistoliitto
Sirpa Puhakka, Vasemmistoliitto

Ideologista käskytystä ovat siis ajamassa etenkin Vasemmistoliitto ja sen vahvana tukena Vihreät, Suomen Sosialidemokraattinen puolue sekä Feministinen puolue. Siten kaikkien ideologisista rasitteista vapaata taloutta kannattavien helsinkiläisäänestäjien kannattaa valita kesäkuinen ehdokkaansa näiden puolueiden listojen ulkopuolelta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kaupungin vuokra-asunnoista ja sosialismin kirouksesta
Ruokafasismia Helsingissä
Punavihreä Helsinki osoittaa äänestämisen tärkeyden


14 kommenttia:

 1. Vaikka en paljoa politiikasta piittaakaan, panen merkille, että Vasemmistoliitto ja Vihreät tuossa aloitteessa pääasiassa ovat takana. Ja kysymys, joka minulle herää, kuuluu: miksi nämä ryhmät eivät ole lyöttäytyneet yhteen yhdeksi puolueeksi?

  Näin ulkoapäin katsottuna kumpikin edustavat varsin samanlaista tunnustuksellisuutta, ja kumpikin saa kannatustaan ihmisiltä jotka haluavat mieuummin olla jotakin vastaan kuin jonkin puolesta. Kummankin ajattelu on vahvasti perusnarsismiin palautuvaa samaistumista uhrirooleihin.

  Ehkä selitys löytyy samasta ilmiöstä, joka aiheuttaa sen, että saman uskonnon eri lahkot ovat toisilleen verisempiä vastustajia kuin kokonaan eriperusteiset uskonnot. Tai, kutenm konfliktien historia todistaa, juuri sisällissodat -- "veljessodat" -- ovat kaikista sodista raaimpia.

  Eli siis taitaa olla niin, että vaikka ko. poliittisten puolueiden pukarit olisivatkin ulkoapäin arvioiden hyvinkin läheisiä sukulaissieluja, juuri se heidät toisistaan myös loitontaa. Ideologinen tunnustautuja ei halua katsoa ja nähdä omaa peilikuvaansa, vaan nousta itse korkeimmalle korokkeelle täynnä omaa narsistista oikeassaolemistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmistoliitto vastaa 70-luvun SKDLlää ja vihreät taistolaiskommunisteja.
   Sama on kaiku askelten.

   Poista
  2. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat tosiaan toistensa kopioita ulkoapäin katsottuna. Syyt erillään oloon ovat osin historiallisia. Olennaisin syy lienee kuitenkin tietoinen saman tuotteen myyminen eri pakkauksissa, jolloin kaksi puoluetta kerää enemmän ääniä kuin yksi. Vasemmistoliitto antaa illuusion työläisten edun ajamisesta ja kovuudesta. Vihreät puolestaan imagoi luonnonsuojelua ja kaikkea pehmeää. Puolueiden ikäjakaumatkin eronnevat toisistaan. Pintaa raaputtamalla paljastuvat kummankin puolueen totalitaristiset ja ankarat kasvot.

   Toivottavasti noiden v-puolueiden työ kantaa hedelmää siinä mielessä, että tapahtuisi voimallista, tervettä veropakoa liian suureksi ja utopistiseksi muurahaiskeoksi kasvaneesta Helsingistä. Reilusti hajautetumpi yhteiskunta tarjoaisi kestävämmän rakenteen todellisten kriisien varalta. Se myös mahdollistaisi henkisesti vapaampia ja turvallisempia asuinseutuja sellaista haluaville. Kaiken ei tarvitse olla suurta, vaan voi toimia myös ekologisesti ja paikallisesti.

   Muuttoliikkeen ansiosta sukupuolisekaannuksesta ja feminismistä nauttivien ääniosuus kasvaisi Helsingissä, jolloin he saisivat toteuttaa nuorekasta unelmaansa yhä tehokkaammin. He muodostaisivat varmaankin kiinteän yhteisön islamia noudattavien puoluetovereidensa kanssa? Vai olisiko niin, että kun muslimit perustavat riittävästi vahvistuttuaan oman puolueensa, tulee muille lentävä lähtö?

   Poista
  3. Mutta katsos veli Seppo;
   jos kaiki neljä feminististä puolutta (FemPu, Vihu, Vasu, SDP) yhdistyisivät Feministinen Hegemonia -puolueeksi, ei siinä olisi johtajanpaikkoja enää läheskään niin paljon kuin nykyisessä systeemissä, jossa FemPu on jakaantunut neljäksi.

   Poista
 2. Jos ja kun hesalaiset äänestävät väärin, voivat yrittäjät lähteä alueelta pois. Pärjätköönpä idealistit sitten siellä kuihtuvassa kaupunkipahasessa, miten parhaiten taitaa. Kun kylmä tulee, voi sitten hörppiä tuulisähköllä lämmitettyä vihreää teetä lainatut villasukat jalassa ja miettiä, kuinka fiksuja ja hyviä sitä ollaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkaupunkiseutu voitaisiin jo mielestäni erottaa mantereesta syvällä ojala ja puukata kansainvälisille vesille.

   Poista
 3. Kannatan lämpimästi pääkaupunkiseudun itsenäistymistä.

  VastaaPoista
 4. Kommunismin maailmanlaajuisesta konkurssista on jo sen verran aikaa, että aatteen uusilla kannattajilla ei ole mitään tietoa sen mädännäisyydestä ja elinkelvottomuudesta. Kommunismin teoriahan on kaunis, joka puhuttelee tyhmiä, mutta sen todellisuus on onnettomuus, joka aiheuttaa pelkkää kärsimystä, vainoa ja kuolemaa. Nykyiset esimerkit, kuten Venezuela, Pohjois-Korea, Kuuba, Zimbabve ja monet muut eivät ikävä kyllä saa mitään hälytyskelloja soimaan nuorempien päässä. Sen vuoksi vihervasemmiston kannatus on suurta nuorten, ja varsinkin naisten keskuudessa. Venezuelakin, jolla siis on maailman suurimpiin kuuluvat öljyvarat, on onnistuttu tuhoamaan sosialismilla parissa vuosikymmenessä.

  VastaaPoista
 5. Asian vierestä, mutta pistää sen verran vihaksi Vapaavuoren aivottomuus.
  Vapaavuori oli nimittäin eilen Sannikan ohjelmassa puolustelemassa, miksi Helsingissä tummalla ihonvärillä pääsee (pätevämpien) jonon ohi kaupungin töihin. Se on kuulemma "tosiasiallista tasa-arvoa" . Kyllä täytyy todeta, että siinäkin meillä on varsinainen idiootti päässyt korkeaan asemaan. Eikä ole ainoa.
  Siis ihmisen pätevyydellä ei ole mitään väliä, kun on tarpeen saada samanlainen jakauma eri värisiä (!) kaupungin töihin, kuin heitä on asukkaissakin. Pätevien valkoihoisten sivuuttaminen taas ei ole ollenkaan syrjintää. On aikoihin eletty !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Vapaavuori mikään idiootti ole enempää kuin Petturi Urpokaan.
   Molemmat ovat täysin moraalittomia opportunisteja, jotka ovat aina ja kaikkialla vallanpitäjän kanssa täysin samaa mieltä kaikesta.

   Se takaa jatkuvan rahavirran heidän taskujaan pehmustamaan, ja paskat muusta ja muista. – Toisaalta he ovat nopeita kääntämään takkiaan uuden vallanpitäjän suuntaisesti.

   Tämä tekee heistä helppoja mutta epäluotettavia liittolaisia, joista on paljon hyötyä mutta joita on vahdittava koko ajan.

   Poista
  2. Kerrankin samaa mielta quun kanssa.
   Piti lahtee snagarille, mutta taidan jattaa valiin.

   Poista
 6. Sosialistisen tuotannon realismia,,ei ole mitään tuotettua tuotetta jota mainostaisi. Mutta mitenkähän Hkin päättäjät aikoivat sensuroida netin näkyvyyden alueellaan? Ehkä vain viher-vasemistopuolueiden johtajien puheita, elämänkertoja ja ansioita 24/7 ainoalla näkyvällä tv kanavalla ja Hkin omalla anti-internetillä???? Elämme mielenkiintoisia aikoja,,luulin että Pkorea tai edesmennyt Karpaattien Nero pystyisi moisiin aivopieruihin. Tietenkin jos bussien kyljet teipataan Haaviston ja Ohisalon sekä Arhinmäen kuvia täyteen niin Hsl saa hieman mainostulojakin.

  VastaaPoista
 7. Tässä sitä viherideologisesti värittynyttä katumainointaa: http://2.bp.blogspot.com/-CastXTsePqY/U_kCKqVeJxI/AAAAAAAAJvg/q7fxxUfSlRw/s1600/Adolf%2BHitler%2Bspeaking%2Bat%2Bthe%2BLustgarten%2C%2BBerlin%2C%2B1938..jpg

  VastaaPoista
 8. Helsingin ainoa vientituote on jätevesi, joka päätyy Suomenlahteen. Osa ylijuoksutuksina, loput viherrakentamisen ja hulevesien kautta. Kaikki muu on tuonnin varassa, jopa juomavesi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!