tiistai 27. huhtikuuta 2021

Paavo Arhinmäki kiisti potkaisseensa autoa

Arhinmäen Paavo (vas) on tähän asti ollut tunnettu erityisesti toimistaan kulttuuri- ja urheiluministerinä.  Niille, jotka eivät muista tarjottakoon avainsanoina "sateenkaarilippua", "hirveätä sontaa", "alkoholia ja jääkiekon MM-kilpailuja" sekä "norjalaisten voitelua ja lääkitystä". Huonomuistisemmat voivat tarkastaa yksityiskohdat miehen nimen kohdalla olevasta linkistä.  

Eilisen uutisen mukaan Paavon väitetään haastaneen 19-vuotiasta nuorukaista tappeluun, ottaneen tätä rinnuksista kiinni ja samassa yhteydessä myös asettuneen auton eteen vaurioittaen sitä potkaisemalla. Arhinmäki luonnollisesti on kiistänyt tapahtumain kulun ja sanonut kyseessä olleen vain sanaharkkaa ja jalan nostamisen johtuneen suojautumisesta uhkaavasti lähesteeltä autolta. Avoimeksi tosin jäi, että mikä mahtaisi olla nuorukaisen motiivi keksiä moinen juttu - etenkin kun hän ei edes tuntenut Arhinmäkeä.

Nähdäkseni Paavoa tuskin kuitenkaan tuomitaan tapauksesta oikeudessa. Näin jo siitäkin syystä, että asiasta ensin kertoneella 19-vuotiaalla nuorukaisella ei ole vaatimuksia häntä rinnuksista kiinni ottanutta poliitikkoa kohtaan.

Sen sijaan lienee varmaa, että Paavon jo ennestään valtakunnantason poliitikoksi mielenkiintoinen maine kasvaa tapauksen johdosta entisestään. Oma arvioni on - huomioiden Paavon puoluetaustan - ettei tapauksella ole ainakaan heikentävää vaikutusta Helsingin pormestariksi pyrkivän Arhinmäen eikä hänen puolueensa kannatukseen kesäkuisissa kuntavaaleissa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Paavo Arhinmäki ja Italian talouden opetukset
HS vähätteli ja Paavo Arhinmäki huuteli maahanmuuttoasioissa
Kiakkovieraat ja itsenäisyys

12 kommenttia:

 1. Monen monta vuotta sitten järjestettiin presidentinlinnan ympärille itsenäisyyspäivänä hulinoita, joissa häirittiin itsenäisyyspäivän vastaanotolle saapuvia. Muistaakseni Paavo Arhinmäki oli yksi näiden hulinoiden järjestäjistä. Häiriöt loppuivat siinä vaiheessa, kun Arhinmäki oli itse kutsuvieraiden joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on tulossa vanhaksi, kun ei enää tykkää nuorison hulinoimisesta. Muutama vuosi sitten olisi mennyt innolla mukaan ellei olisi suorastaan toiminut hulinan moottorina.

   Poista
 2. Helsingin nykyinen pormestari on tuomittu väkivaltarikoksista (pahoinpitely), omaisuusrikoksista (varkaus) ja liikennerikoksista (rattijuoppous). Vähäiset rikokset eivät siis vaikuta pormestariksi valintaan. Arhinmäen rikostausta on riittävän nuhteeton.

  Sen sijaan Halla-aholla ei ole toiveitakaan päästä pormestariksi, koska hänet sentään on tuomittu sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan (kiihoittaminen kansanryhmää vastaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön klo 0755: Älä ihmettele, olihan vihervasemmiston paratiisissakin selkeä marssijärjestys eli poliittiset "rikolliset" olivat alinta kastia ja kriminaalirikolliset aatelia. Ja poliittinen "rikos" oli sopivan joustavasti määritelty...

   Poista
 3. Arhinmäen kuvaus tapahtuneesta on kuin Sipilän vastaava omastaan. Arhinmäki: auto kiihdytti päin, Sipilä: ihan nyrkeillä käytiin päälle.
  Kumpikin asianosaisista lienee ollut päihdyttävien tai huumaavien aineiden vaikutuksen alainen, varsinkin Arhinmäellä on siitä aiempaa näyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arhinmäki ja Sipilä olisivat voineet painaa heitä kohdanneet sattumukset villaisella.

   Sipilän hurja katutappelu veriroiskeineen ja sinne tänne lentelevine hampaineen on tietysti eeppinen.

   Ei... ei se mennytkään noin. Palataan todellisuuteen. Jotenkin on neitimäistä touhua.

   acc

   Poista
 4. Nykyinen Vasemmistoliitto on nuori puolue, jossa vallitsee yhtä aikaa marxismi-leninismi-stalismin käsitesekaannus ja ikuinen hippiliike. Mitään ei ole ymmärretty oikein, koska mitään ei ole ymmärretty. Se on hyvä pohja muun muassa todellisten toisinajattelijoiden -- kuten niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden -- vainoamiselle.

  Mitähän Marx olisi sanonut niin sanotusta "intersektionaalisesta feminismistä"? Sehän tarkoittaa ansiotonta arvonnousua. Viimeinen luku pääoman historiassa?

  Ajatelkaas miten mojovia nimiä voisi olla Vasemmistoliiton lyhyellä historialla. "Proprioseptiikasta potkupallohuliganismiin". "Uskonhyppy V-tyylillä". "V niinkuin parempi Väkivalta". "Punamusta, paras sateenkaaren väri". Jne.

  VastaaPoista
 5. Mitenhän tämänä Usarin kirjotuksen Proffa tulikitsee, onko tuossa joku ketunhäntä kainalossa ?
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ollikotro/helsingin-sanomien-paakirjoitus-keskiviikkona-28-4-2021/

  VastaaPoista
 6. Arhinmäki on miehekäs mies. Uskalsi mennä kadulle hillitsemään häiriköiviä nuoria. Poliitikkona en tuota Tennilän oppipoikaa arvosta.

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Tämä olikin ainut hyvä asia mitä arhimäki on saanut aikaan... Oikein toimittu. Kaikille audeille voisi tehdä samalla lailla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!