On totta, että koronapandemian aikana julkisen talouden raskaskin velkaantuminen on järkevää yritysten ja yksittäisten ihmisten toimeentulon turvaamiseksi. Kuitenkin juuri nyt, kun pandemia näyttäisi rokotusten ansiosta menevän ohi viimeistään syksyyn mennessä, on aika tehdä päätöksiä siitä, kuinka maamme julkinen talous saadaan jälleen tasapainoon. Ja sen talouteen tehdään tilaa tulevia laskukausia varten.
Tähän otti kantaa Kai Mykkäsen (kok), joka esitti hän eilen sattuvaa kritiikkiä Sanna Marinin (sd) hallitusta kohtaan. Kyse oli siitä, miten maahamme - ja erityisesti sen yksityiselle sektorille - saataisiin jatkossa riittävästi osaavaa työvoimaa tilanteessa, jossa talouden huoltokyvyn kannalta haitallinen väestönosa kasvaa sekä demografisista että maahanmuuttopoliittisista syistä.
Mykkänen totesi yhdeksi keinoksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisen siten, että se houkuttelisi työhönpaluuseen niitä - osaavia ja työhön kelpaavia - ihmisiä, jotka nykyjärjestelmässä odottelevat ansiosidonnaisen päättymistä. Hänen omia sanojansa lainaten: "työttömyysjaksojen päättymisessä on selvä piikki ansiosidonnaisen päättymisen kohdalla. Jos näitä työttömyysjaksoja saataisiin loivemmalla tuen porrastuksella lyhennettyä edes jonkin verran, puhutaan tuntuvasta avusta työssä olevien määrään."
Mykkäsen näkemyksistä kertovan jutun perässä joku kyseli, että "jos kerran ´työttömyysjaksojen päättymisessä on selvä piikki ansiosidonnaisen päättymisen kohdalla´, niin miksi Mykkänen tai VU ei esitä siitä piikistä graafia??!!!" Vastaan Mykkäsen puolesta, että kyllähän graafia on esitelty jo vuosien ajan. Sitä voi ihastella esimerkiksi tästä linkistä ja samalla todeta, että se on paljon puhuva.
Oleellisempaa kuin yksittäisen työttömyysturvaratkaisun muoto on kuitenkin se, että samaan aikaan kun Sanna Marinin (sd) hallitus painiskelee espanjalaisten työviikon lyhentämisen rahoittamisen, vihreän siirtymän tukemisen ja ISIS-naisten pelastamisen parissa, tuntuu siltä jäävän lähes jokainen kansakunnan tulevaisuutta edesauttava asia hoitamatta. Niin tämä suomalaisen työvoiman tarpeen tyydyttämis- kuin holtittomasti velkaantuvan julkisen sektorin sopeuttamiskysymyskin.
Jälkimmäisen osalta Ylen tuore uutinen kertoi joidenkin hallituspuolueiden kansanedustajien ajatuksista. Ja kyllä kylmäsi lukea, kun Merja Kyllönen (vas) puhui velkaantumisen taittamisesta vuoden 2030 loppuun mennessä. Ja Bella Forsgren (vihr) säesti huolettomana viittaamalla siihen, että lainahanat eivät ole Suomen valtiolta vielä sulkeutumassa, koska "konkreettisten leikkauskohteiden määrittelyä eivät edes luottoluokittajat kaipaa". Jälkimmäisestä heräsi kysymys, että ulkopuolisen tahon puuttumisen odotteleminenko on vihreiden mielestä vastuullista talouspolitiikkaa?
Kun edellä kirjoittamaani lisätään se, että hallituksen lempilapsi eli vihreä siirtymäkin näyttäisi johtavan suomalaisen talouden elpymisen sijasta tuotannon siirtymiseen pois Suomesta, ovat vitsit vähissä - etenkin kun pääministeri ilmoitti hallituksensa tukevan tätä kehitystä. Ja samaan aikaan valtioneuvoston suunnasta kuullaan jopa maamme tärkeimmän uusiutuvan luonnonvaran hyödyntämisen kyseenalaistamista.
Tosiasia on, että seurattuani tätä hallitusta jo lähes kaksi vuotta ja elettyäni 1990-luvun laman - jolloin talous todella päästettiin siihen tilaan, että lainahanat olivat sulkeutumassa - on minua päivä päivältä alkanut hirvittää yhä enemmän kotimaani tulevaisuus. Ja pelottaa ajatus, että jos Marinin kabinetti selviää ehjänä kunnallisvaaleista, voi se jatkaa vasemmistosiipensä valitsemalla holtittomalla talouspoliittisella linjalla vielä kaksi kokonaista vuotta. Siis linjalla, joka on yhtä järkevää kuin housuihin kuseminen pakkasella: ensinhän se kyllä lämmittää mutta lopulta jalat jäätyvät.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Julkinen talous korona-pandemian jälkeen?
Se on laatu eikä määrä - mutta miten lasku maksetaan?
Koronakriisi ja julkisten investointien vaikeus
Suomessa palkat ovat huonot veroihin sekä asumisen ja liikkumisen kustannuksiin nähden. Jos palkasta jää käteen yhtä vähän kuin työttömyysturvasta, ei ihme, ettei työt kiinnosta. Palkat taas eivät nouse, koska Itä-Euroopasta saadaan työvoimaa, jolla kotimaassaan olisi vielä huonommat palkat.
VastaaPoistaPalkkataso nousisi, jos maailmassa palattaisiin kansallisvaltiojärjestelmään ja tulleihin. Silloin tänne ei valuisi Kaukoidän lapsiorjien tekemiä puoli-ilmaisia ja heikkolaatuisia tuotteita eikä eurooppalaista halpatyövoimaa. Kotimainen teollisuus lähtisi nousuun. Eliitin tulot pienenisivät, mutta muiden elintaso paranisi. Palattaisiin itsenäisyyden aikaan.
Vaikka karsastankin venäläismielistä MV-lehteä, niin siellä on usein lukemisenarvoisia artkkeleita kuten tämä:
VastaaPoista"”Valta kuuluu kansalle” – Lyhytdokumentti EU-elvytyspaketin akuutista vaarasta [Video]
Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen tekee vahvan ulostulon lyhytdokumentissa, jossa käsitellään perustuslaillista ongelmaa, joka liittyy ns. "EU:n elvytyspakettiin" ja esitykseen unionin "omista varoista". Dokumentti ei ole hakenut eikä saanut julkista tukea...",
https://mvlehti.net/2021/04/05/valta-kuuluu-kansalle-lyhytdokumentti-eu-elvytyspaketin-akuutista-vaarasta-suomelle/
Kalergi-suunnitelma
Valitettavasti Hannu Hoskoselle annetut äänet menevät toistaiseksi elvytyspaketille ja vihervasemmistolle yleisestikin. Annika Saarikko ja Lauta-Matti ohjaavat kansalta saadun mandaatin äänestäjien vahingoksi ja liikuttavat Hoskosenkin sormen haluamalleen napille ratkaisevissa äänestyksissä.
PoistaEn tarkoittanut, että H.Hoskosta pitäisi äänestää. Olennaista on, että kepustakin löytyy jonkinlaista sisäistä oppositiota.
PoistaKalergi-suunnitelma
Jossain lehdessä oli juttua kuinka jopa kaikki metsätyöt teetetään nykyään verovapaalla ulkomaisella halpatyövoimalla. Siis ulkomainen firma, jonka työntekijät "ilmeisesti maksavat verot kotimaihinsa", kuten eräs korkea veroviranomainen sanoi.
VastaaPoistaKuinka paljon tuota halpatyövoimaa jo on Suomessa! Vähintään 100.000,mutta onko jo 200.000. Vähän aikaa sitten uutisoitiin kuinka päivähoitoon oli tullut ihan muutamia naisia Espanjasta ja Kreikasta. Välittömästi heidän ammattiliitonsa puheenjohtaja arvosteli lehdissä tämän halpatyövoiman tuontia. Hänen lausuntonsa antaa liiton jäsenille oikeuden savustaa nuo muutamat onnettomat ulos maasta. Kuten kävi niille muutamille espanjalaisille sairaanhoitajille, joista tehtiin oikein tv- ohjelmakin.
Ei jumalauta, tässä ei ole enää mitään järkeä!
Hulluinta tuo talouden tuhoaminen, on siinä valossa, ettei mitään pandemiaa edes ole olemassa.
VastaaPoistaOn vain "pandemia", joka on tarkoituksella luotu herättämään paniikkia, ja luomaan kaaosta ja talouden kurjistamista.
https://tokentube.net/v/3617795462/Suomalainen-Professori-Paul-Lillrank--numeroiden-valossa-meill%C3%A4-ei-ole-pandemiaa
EWF tätä ohjailee, ja kaikki menee käsikirjoituksen mukaan.
Kaikki on tapahtunut löydetyn dokumentaation mukaisesti, jopa Suezin kanavan tukkiminen on mainittu Klausin käsikirjoituksessa.
Seuraavaksi saamme sitten joitakin päiviä kestävän "kyberhyökkäyksen", joka katkaisee tiedonvälityksen, sähköt ja rahan ja ruuan saamisen, koska kaikki katkeaa, kun sähköt katoavat. Ja siitä sitten syytetään jotain tahoa, ja saadaan lisää syitä kiristää kansan kurjistamista ja orjuuttamista.
Eikö jo ala silmät avautumaan?
Imagine a virus so deadly, you need a test to see if you have it.
Imagine a vaccine so safe and effective you have to threaten and force people to take it.
WEF piti tietenkin laittaa.
PoistaJa unohtui tuo linkki Klausin höpinöistä.
https://www.youtube.com/watch?v=0DKRvS-C04o
Sanopa tuo kasvoista kasvoihin jollekin, jonka läheinen on juuri kuollut koronavirus-tartuntaan. Tai sellaiselle, joka on selvinnyt tartunnasta tehohoidon avulla.
PoistaOlethan myös tietoinen, että USA:ssa on virallistenkin tilastojen mukaan yli puoli miljoonaa koronaan kuollutta. Britanniassakin yli 100 000. Vanäjällä samoin. Kovin on siis tehokas tuo salaliitto, johon näyt kritiikittä uskovan. Vai kirjoitteletko jostain syystä vain vastoin parempaa tietoasi?
Tiedäthän myös, että ihmiset ovat viruksille ja muille taudinaiheuttajia eriasteisesti alttiita. Koronan tapauksessa kirjo kattaa kaiken oireettomuudesta kuolemaan. Tunnettu historiallinen esimerkki ilmiöstä on lavantauti-Mary. Väitätkö siis häneen vedoten, ettei mitään lavantautia edes ole olemassa?
Eikö kollegan lausuma ollutkaan mieleinen?
PoistaMitä olisi pitänyt sanoa vuosittain tuhansille ihan "tavalliseen" influenssaan menehtyneiden omaisille?
Mikä tässä on muka erona?
Ihan turha tätä "pandemiaa" on mitenkään erityiseksi nostaa vailla perusteita.
Koronaan latautuu niin paljon valtapoliittisia ja taloudellisia vaikuttimia, että esim. kuolinsyiden todellisuus jää pahasti auki. EU:n koossapitämisen paikkausoperaatiot perusteltiin koronalla, samoin vaalien siirtäminen THL:ltä saatujen räjähtävien eksponenttimallien kokeilun perusteella.
PoistaRokotteilla rahastetaan valtavia summia; varsinkin, kun rokotuksia pitää ottaa useita. Rokotuspasseilla valmistellaan kansaa kontrolliyhteiskuntaan ja samaan aikaan "kansalaispaneeli" ehdottaa urkintayhteiskunnan käyttöönottoa ja kuntaministeri ottaa mietinnön kiitollisena vastaan.
Päättäjien selkärankojen joustavuudesta kertoo kaksi esimerkkiä: Pääministerimme arvosteli tuimasti rokotuskampanjoita vuosia sitten. Sisäministeri kritisoi puolestaan ankarasti poliittisia virkanimityksiä.
Lillrank unohti, ettei koronaan ole Suomessa kuollut enempää ihmisiä siksi, ettei sen ole annettu levitä vapaasti. Samat torjuntatoimet ovat vähentäneet myös muiden tartuntatautien määriä. Muuten haastattelu on asiallinen.
PoistaAika outoa Lillrankilta unohtaa noin itsestäänselvä asia. Aivan outoja foliohattuja nämä salaliittoteoreetikot, elävät aivan omassa todellisuudessaan.
PoistaHys, hys, se on kielletty aihe:
Poista"Se on salaliittoteoria!",
https://oikeamedia.com/o1-138512
Kalergi-suunnitelma
Hyvän peruskunnon omanut työkaverini oli kuukausia teholla koomassa kuoleman kielissä. Selviytyminen oli suoranainen ihme. Korona ei ole flunssaa. Muun väittäminen osoittaa tietämättömyyttä.
VastaaPoista