torstai 15. huhtikuuta 2021

Nyt on tilauksessa lisää somaleita ja afgaaneja

Kehitysmaista Eurooppaan suuntautunut kansainvaellus on koronaviruspandemian aikana ollut viime vuosia vähäisempi. Juuri nyt maailmalla on kuitenkin tapahtumia, jotka saattavat hyvinkin lisätä ihmisvirran voimakkuutta oleellisesti pandemian hellittäessä - ja vieläpä sellaisista maista, joista tulevat ihmiset aiheuttavat vastaanottajamaille suurimpia kustannuksia. 

Yksi tähän viittaava seikka on Yhdysvaltain päätös vetää sotilaansa pois Afganistanista viimeistään syksyllä. Jos maan hallituksen ja Talebanin välillä syntyy sen jälkeen taisteluita ja koko yhteiskunta ajautuu sekasortoon, lienee vain ajan kysymys kun ihmissalakuljettajat saavat järjestetyksi liiketoimintansa siten, että EU:n rajat ylittävä asylum-sirkus käynnistyy jälleen.

Toinen huolestuttava uutinen kuuluu Somalian suunnalta. Siellä vallassa oleva presidentti on päättänyt omavaltaisesti pitää valtaa vielä pari lisävuotta. Jos tämä herättää maassa vallankaappaushenkeä ja käynnistää sisällissodan, ei liene epäilystä pohjoiseen matkaavan somalivirran kiihtymisestä.

Molemmissa valtioissa levottomuuksien - ja siten myös kansainvaelluksen - työntövoimana toimii hillitön väestönkasvu. Somaliassa on joka vuosi 1,75 prosenttia enemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin - se tarkoittaa lähes 200 000 ihmistä. Afganistanissa väestö kasvaa vieläkin nopeammin eli 2,25 prosentin vauhdilla - eli afgaaneja on joka vuosi noin 700 000 enemmän kuin edellisenä.

Nähtäväksi siis jää kuinka poliittinen tilanne kehittyy edellä mainituissa valtioissa. Ja kuinka valmis EU on ottamaan vastaan tulijoukon. Eli pitääkö Unionin raja, vai sortuvatko EU:n poliittiset päättäjät jälleen kerran avustamaan tulijoita näiden pyrkimyksissä. 

Varmaa on vain se, että jos tulijavirta kiihtyy, kiihtyy eurooppalaisten valtioiden muutosprosessi entistä nopeampana. Eikä se tiedä hyvää eurooppalaiselle kantaväestölle, kuten Helsingin sanomien pieni juttu jälleen kerran osoitti - vaikka jättikin monikulttuurisen aspektin julkiseksi salaisuudeksi. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajien taloudellinen merkitys riippuu tulijaryhmästä
Helsinkiä terrorisoi 100 - 150 vaarallista nuorta
Pia Kauma ja suomalaisen maahanmuuttopolitiikan seuraukset

19 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytätkö meille miten se käy?

   Poista
  2. Annetaanpa olla yllyttämättä rikokseen, ettei minun tarvitse laittaa ennakkosensuuria.

   Poista
 2. Suomeen afgaanit tulevat suurelta osin Iranista.

  Somalit eivät 25 ensimmäisen vuoden aikana saaneet turvapaikkaa Suomesta, mutta kaikki silti saivat jäädä. Kun tein oikeuskanslerille kantelun 2015 somalien virheellisestä oikeudesta jäädä Suomeen, Migri säikähti ja alkoi tehtailemaan turvapaikkoja.

  Tein somaleista 3-osaisen kirjoitussarjan. Se osoittaa, ettei yhtään somalia olisi saanut päästää Suomeen. He eivät tule koskaan sopeutumaan suomalaiseen elämään muutoin kuin sosiaaliturvan avulla omassa Suomen Somaliassaan.
  https://www.vahtera.blog/post/somalit-osa-ii-turvapaikat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkaansa. Käytännössä kaikki pohjolaan läpsytelleet "Afgaanit" ovat samaa heimoa eli Hazareja eikä yksikään ole edes käynyt Afganistanissa.
   He ovat asuneet koko ikänsä Iranissa sukunsa kanssa.
   "Afgaanien" vaellus alkoi käytännössä samoihin aikoihin kun Iran alkoi sotkeutua Syyrian sotaan.
   Sällejä alettiin ottamaan Iranin asevoimiin ja lähettämään taisteluihin.
   Suvut laittoivat läpsyille taskut täyteen dollareita ja pikapikaa lentolippu kohti pohjolan hölmölöitä.
   Siksi onkin erityisen hauskaa kun joskus harvoin palautellaan Kabuliin.
   On siinä geelipää I-padeineen ihmeissään kun saa juhlapaikkalotossa nolla oikein ja paluulennon "kotiin".

   Poista
 3. Entä jos eu alkaa pakottamaan jäsenmaitaan ottamaan mamujengiä? Olen ollut haistavinani jo sellaista. Meidän mamumyönteiset poliitikot pääsevät kätevästi eu:n selän taakse piiloon, "ei voi mitään, kun tämä on eu:n määräys".

  VastaaPoista
 4. Tanskassa sosialidemokraatit ainakin pääministerin osalta ovat todella eri maata kuin Suomen Sanna Marin ja varsinkin seinähulluja viherkommunisteja johtava Ohisalo:

  "Tanskan pääministeri: ”Tietysti syyrialaiset lähetetään kotiin”",
  https://www.kansalainen.fi/tanskan-paaministeri-tietysti-syyrialaiset-lahetetaan-kotiin/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kannattaa korostaa jokaisessa "demaritilanteessa". Miksi se mikä on täysin luontevaa tanskalaiselle on täysin mahdotonta suomalaiselle? -jussi n

   Poista
  2. Eihän Suomi nyt voi! Suomihan on edelleen vain osa Ruotsin humanitaarista suurvaltaa. Käskyt tulee Tukholmasta.

   Poista
 5. Afganistan ja Somalia ovat siis turvattomia paikkoja, joissa "kukaan" ei voi elää. Näköjään noissa maissa voi kuitenkin lisääntyä reippaasti. Jokin ei täsmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MikkoK: Iskit asian ytimeen. Järjellä ajattelevat eivät lisääntyisi, jos maassa on kauhea hätä. Joten vaihtoehdoiksi jäävät a. maassa ei ole hätä tai b. väestö ajattelee järjettömästi.

   Poista
  2. Noissa maissa on jatkuva seksuaalinen hätätila ja tänne läpsytelleet raiskaavat mummot ja pölynimurit.
   Vihervasemmiston mielestä se on vaan erilaista seksuaalista käsitystä.
   Naudat valuvat mahlaa ja geelipää tunkee kaluaan minne mieli vetää.
   Olen noissa kehitysmaissa viettänyt duunin puolesta aika paljon aikaa ja ei kaikki kulttuurit ole samanlaisia.
   Tietyissä maissa missä pyllistellellään mekan suuntaan niin miesoletetut ovat elukoita.

   Poista
 6. EU:n komission mukaan tänne mahtuu 62 miljoonaa "pakolaista". Tähänastisten vaalitulosten mukaan suomalaisten enemmistö haluaa juuri sitä.

  VastaaPoista
 7. Saksa palautti kaikki Bosnian pakolaiset sodan loputtua, joten niitä turvapaikkoja on järjetöntä myöntää heti koko elämäksi. Somaliassa suuri osa maasta on turvallista, joten sinne perustettakoon vaan "oleskeluleirejä". Somalit ovat suuri turvallisuusuhka, se on nähty pahiten juuri Ruotsissa. Iranin asukkaista vain puolet on persialaisia, joten on aivan järjetöntä ottaa sieltä maassa satoja vuosia asuneita afgaaneja. Ruotsissa vangittiin juuri terrori-iskua suunnitellut afgaanipariskunta.


  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/27/teidan-paluunne-bosnia-hertsegovinaan

  VastaaPoista
 8. Tähän asti on vedottu siihen, ettei rajoja voi sulkea. Nyt on kuitenkin koronan takia se tehty, eli se kortti on teoriassa menettänyt arvonsa. Millähän pakkosyyllä hallitus aikoo perustella seuraavan turvistsunamin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Ohisalon ja Haaviston mielestä eri asia, turvapaikkaa hakiessa otetaan ilmainen testi veronmaksajain piikkiin ja pannaan karanteeniin, silleen näennäisesti ja se on siinä. Matkustelua ei ole mikään koko vuoden aikana estänyt, lennot vain harventuneet ja hetken aikaa jossain ainakin näennäisesti maahantulokielto ulkomaalaisilta, Suomessa ei kai ollut kertaakaan, lentäen on pääsyt mainiosti tänne. Lähipiirini on matkustanut niin Amerikkaan, euroopassa, idässä kuin lomalle Afrikkaankin ja huom. ovat ihan tavallisia valkoisia suomalaisia. Aina on päässyt johonkin suuntaan.
   Kukaan matkustavaisista lähipiiriläisistäni ei ole koronaan sairastunut.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Eräs palestiinalainen sukuun naitu sanoi kerran, että teillä on vielä liian hyvin asiat ja vasta kun asiat ovat enemmistön mielestä huonosti, ihmiset alkavat miettimään äänestämistä vaihtoehtona muuttaa suuntaa. Voisiko käydä niin, että jos perussuomalaiset seuraavissa kansanedustajavaaleissa lupaisivat kansanäänestyksen euro/eu-erosta, ropisisi ääniä entistä enemmän? En näe muuta tulevaisuudenmahdollisuutta. EU on alunalkaen tähdännyt liittovaltioon ja sillä tiellä pysyy ja keksii vaikka minkälaisia "epidemioita" sen edistämiseksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!