sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Suomalaisten on vähennettävä kulutustaan noin 70 prosenttia

Suomen luontopaneelin puheenjohtaja, professori Janne Kotiaho, kirjoitti suomalaisten luonnonvarojen käytöstä. Kirjoitus esitti voimakkaan tuen hallituksen uudelle biotalousstrategialle, jossa "luontokadon pysäyttäminen ja oikeudenmukainen siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan on mahdollista toteuttaa. Asiakirjoissa päivityksen reunaehdoksi on määrätty, että strategia tulee voida toteuttaa luonnon kantokyvyn asettamissa rajoissa."

Kirjoitus sisälsi professoritason kirjoittajalle varsin nolon väittämän, jonka mukaan "vuosittain kulutamme oman osamme maapallon uusiutuvista luonnonvaroista huhtikuun alkupäiviin mennessä". Ja vielä nolomman vaatimuksen, jonka mukaan meidän pitäisi siitä syystä leikata kulutustamme peräti 70 prosenttia.

Noloksi edelle lainaamani teki se, että Kotiahon väitteen ja vaatimuksen perusteena oli laskuharjoitus, jossa maailman luonnonvarojen kestäväksi arvioitu käyttömahdollisuus on jaettu kussakin valtiossa asuvien ihmisten lukumäärällä, eikä se siksi ota huomioon kunkin valtion käytettävissä olevia luonnonvaroja tai väestön määrää.

Suomalaiset eivät kuitenkaan todellisuudessa käytä vuosittain käytettävissä olevia luonnonvarojaan huhtikuun alkuun mennessä vaan aikaisintaan joskus aivan vuoden lopulla. Tämä johtuu siitä, että maamme on harvaan asuttu eli meillä on paljon luonnonvaroja, mutta vähän niiden käyttäjiä.

Kotiahon käyttämän laskelman höperyys näyttäytyy kaikessa noloudessaan silloin kun tarkastelee, mitä tapahtuu jos ja kun maapallon väestö kasvaa joka vuosi. Ja huomaamalla, että sen seurauksena ns. ylimenopäivä aikaistuu myös vakaan väestön maissa - kuten Suomessa - vaikka niiden luonnonvarojen määrä tai käyttö eivät muuttuisi lainkaan.

Siten kollegan kirjoitus ei perustunut kestävästi tulkittuun tieteelliseen tietoon, vaan ympäristöjärjestöjen tarkoitushakuiseen ja epävalidiin laskelmaan. Eikä sellainen älyllinen epärehellisyys ole kunniaksi vakavasti otettavalle tiedemiehelle - millainen Kotiaho kuitenkin kiistatta on ainakin tieteellisten meriittiensä perusteella.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylimenopäivä on pohjimmiltaan valeuutinen
Ei irakilaisilta konstit lopu, eikä professori Janne Kotiaholta ymmärrys. Eihän?
Luonnonvarojen ylimenopäivä antaa väärän signaalin

15 kommenttia:

 1. Stalinistin Suomi-viha on ehtymätön luonnonvara.

  VastaaPoista
 2. Vulgaaripositivistiseen merismiin olemuksellisesti kuuluvalla numeromagialla on helppoa noitua todellisuudentaju ja ymmärrys. Numerot ovat iättömiä ja ajattomia ja liimattavissa minkä tahansa reaalikohteen päälle, ja numeerisen ajattelun näennäiseksaktius saa päättelyt tuntumaan päteviltä.

  kun laihialainen koulupoika ylpeänä esittää isälleen säästäneensä bussilipun hinnan juoksemalla bussin perässä koulusta kotiin, isä harmistuu ja sanoo: "Olisit juossut taksin perässä niin olisi säästetty paljon enemmän."

  Koska koko talousajattelumme perustuu pohjimmiltaan uskonnollislaatuista kaikkivoipaisuuskuvitelmaa edustavaan "rahaan", ainakaan talousjärjellä ei ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä pystytä ratkaisemaan. Yhtä vähän niitä pystytään ratkaisemaan millään muullakaan sellaisen järjen muodolla, jossa näennäiseksakti numeerinen ajattelu saa noitua ymmärryksen.

  Ihmisen ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan paneutumista ihmistieteisiin, joista elämän pelkkiin elimistöllisiin edellytyksiin paneutuminen ei riitä. Kaiken on lähdettävä liikkeelle siitä, että ihminen on lajina selviytynyt, ja selviytyy, jos yleensä selviytyy, olemassaolon taistelussa vain yhteisöinä, ei yksilöinä. Esimerkiksi niin sanotut "kulttuurit" ovat kovia kognitiivisia tosiasioita. Pitäisi ymmärtää mitä se on merkinnyt, että kulttuurit todellakin syntyivät, kun vaeltavat alkulaumat asettuivat paikoilleen.

  VastaaPoista
 3. Mitäs tuohon voisi sanoa, tiede politisoituu ja seurauksena on näitä koulutettuja hölmöjä, jotka uskovat luulonsa tiedoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen on koulutukseltaan valtiotieteilijä. Ilmankos paneelin laskema ympäristöteknologian taloudellinen hyöty oli sata kertaa liian suuri, joka selvisi VATT:in tarkistuksessa. Piti olla 8 miljardia, mutta olikin vai 80 miljoonaa. Samoin oli paneelin ilmoittamien työllisyysvaikutusten osalta. Nämä ilmastopellet vievät uskon kaikkeen tieteeseen.

   Poista
  2. Ollikaista ja ulostulojaan on naurettu myös tiedeyhteisön sisällä jo pitkään.

   Poista
 4. Kirjoituksissaan Pentti Linkola kirosi aina sitä, kun Suomessa ei ole kalajauho/pellettitehtaita, jotta voitaisiin satsata kunnolla kalankasvatukseen. Eikä alan koulutusta.

  Tänäänkin Ylellä on lapsellinen kirjoitus hyönteisravinnosta, jota ei kukaan halua syödä. Muutama vuosi sitten kohistiin heinäsirkkaleivästä ja satsattiin miljoonia tehtaisiin, mutta se kuivui nopeasti kasaan.

  Ei kalankasvatukseen tarvitse mitään luonnonvesiä käyttää, pelkkä kaivovesi riittää kalan hapen saantiin. Reilu kilo rehua antaa kilon lohikalaa, kun taas hyönteisillä kilo puhdasta viljaa antaa sata grammaa jotain paskan ja rotanlihan sekaista mössöä.

  Minä olen kalastanut eläissäni paljon ja kuukausien ajan syönyt 95 prosenttisesti vain makoisaa kalaa. Nykyään isojen Suomen järvien kalakannat ovat kääpiöityneet, koska kaikenlainen kalastus koetaan rikollisena touhuna. Paitsi tietysti catch and release, jossa kalalle tehdään kaikkea mahdollista moraalitonta, paitsi syödään se.

  VastaaPoista
 5. Tuhkaa muistuttaa että jokaisella ideologialla ja aattella on omat asiantuntijansa.

  Kuplat ovat todella vahvoja niiden murtaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Ihmiset eivät vain ota vastaan tietoa joka on heidän maailmankuvaansa vastaan.

  VastaaPoista
 6. Myös maapallon uusiutumattomien luonnonvarojen loppumisesta on vaahdottu vuosikymmenet. Kun pienessä mielessäni ajattelen asiaa, tuntuu siltä, kuin meitä olisi kusetettu tässäkin asiassa.

  Maapallon väestön on sanottu mahtuvan Inarinjärven jäälle. Toisaalta Maan kuoren paksuus on noin 30 km. Miten moinen väkimäärä on muka kuluttanut luonnonvarat? Onko kaikkia varoja edes löydetty? Tuskin.

  Tätä maailmanlopun tunnelmaa on aina joku hörhöporukka lietsomassa. Onko syy neuroottisessa kuolemanpelossa, pätemisen tarpeessa, draaman kaipuussa vai missä, en tiedä. Vituttaa vain nykyaika, kun joka ongelman syynä on ilmastonmuutos ja valkoisen heteron ahneus.

  VastaaPoista
 7. Vaikka ihmiset ovatkin periaatteessa tasavertaisia, niin kyllä minä koen propagoivan professorin haitallisemmaksi kuin vaikkapa propagoivan opiskelijan. Edellistä ihmiset uskovat herkemmin hänen asemansa vuoksi.

  VastaaPoista
 8. Jos aihe kiinnostaa, niin Google-kääntäjällä saa jollakin tavalla ymmärrettävän tekstin suomeksi:

  "Nikola Tesla had an Electric Pierce Arrow back in 1930, the ICE engine was replaced with an Electric Motor. The power source was a black box of radio tubes, in the glove compartment. The box had an antenna sticking out. Tesla would fool with some tuners and tune in the right frequency and got 240 volts delivered through the air to his car. The car ran almost silent. He had the car stashed in a barn near Niagara Falls. He was sending the energy from the Power Plant, some how. He said this power could be made possible for everyone. J.P. Morgan did not like the idea, because where do you put the meter? Morgan stopped funding and Tesla's Wardencliffe Tower was destroyed & taken down. ......
  Here is the story : In 1930, Nikola Tesla asked his nephew, Petar Savo, who was born in Yugoslavia in 1899, to come to New York. Petar was 43 years younger than his uncle. Up to that date he had lived under stringent conditions in Yugoslavia, Tesla's country of birth. During the summer of 1931, Tesla took his nephew to Buffalo to unveil and test a new automobile. Tesla had developed it with his own personal funds.
  It was a Pierce Arrow, one of the luxury cars of the period. The engine had been removed, leaving the clutch, gearbox and transmission to the rear wheels undisturbed. The gasoline engine had been replaced with a round, completely enclosed electric motor of approximately 1m in length and 65cm in diameter, with a cooling fan in front. Reputedly, it has no distributor. Tesla was not willing to say who had manufactured the engine. It was possibly one of the divisions of Westinghouse.
  The "energy receiver" (gravitational energy converter) had been built by Tesla himself. The dimensions of the converter housing were approximately 60 x 25 x 15cm. It was installed in front of the dashboard. Among other things, the converter contained 12 vacuum tubes, of which three were of the 70-L-7 type. A heavy antenna approximately 1.8 meters long, came out of the converter. This antenna apparently had the same function as that on the Moray converter (see chapter on Radiant Energy). Furthermore, two thick rods protruded approximately 10cm from the converter housing.
  Tesla pushed them in saying "Now we have power." The motor achieved a maximum of 1800rpm. Tesla said it was fairly hot when operating, and therefore a cooling fan was required. For the rest, he said there was enough power in the converter to illuminate an entire house, besides running the car engine. The car was tested for a week, reaching a top speed of 90 miles per hour effortlessly. Its performance data were at least comparable to those of an automobile using gasoline. At a stop sign, a passerby remarked that there were no exhaust gases coming from the exhaust pipe. Petar answered "We have no motor." The car was kept on a farm, perhaps 20 miles outside of Buffalo, not far from Niagara Falls."
  -
  https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/nikola-teslas-most-amazing-pierce-arrow-car-project-1931-buffalo-ny-vision
  -
  Nikola Teslas Pierce-Arrow:
  https://hiddenenergy.org/2019/12/nikolas-electric-car

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä ilmaisella energialla voitaisiin pohjoisessakin suurissa kasvihuoneissa saada kolme satoa vuodessa.
   Sillä energialla voitaisiin merivedestä saada hyvin halvalla kasteluvettä aavikoiden viljelyyn.

   Intian valtio oli muutama vuosi sitten hyvin myötämielinen erään intialaisen insinöörin kehittämän 'free energy'-moottorin laajamittaiselle käyttöönotolle: https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

   Professori Antony Sutton tämän vuosituhannen alun paikkeilla kirjansa "Cold Fusion - The Secret Energy Revolution: The Secret Energy Revolution" ensimmäisessä painoksessa: "declares that cold fusion in several variants is already working in research labs around the world and will soon be brought to market by several different companies.
   Cold fusion today has many variants including catalytic, vapor phase, [and] solid state and has been verified in over 200 laboratories world wide. These include U.S. government labs... Numerous private firms worldwide have also confirmed, including Fiat, Motorola, Westinghouse, Toyota, EPRI (Electric Power Research Institute) and Stanford Research Institute.
   Free energy is here with water as fuel and it will revolutionize our world"

   Sekä intialaisen insinöörin keksintö että kylmäfuusio Suttonin kuvaamassa muodossa on vaiettu kuoliaaksi.

   Miten Intia on saatu kuuliaiseksi?
   "Salaliittoteoreettisia" keinoja on tietysti paljon, esim. uhataan ydinräjäykyksellä aiheuttaa suunnatonta tuhoa rannikolla aiheuttava tsunami.
   Yksittäiset firmat on helppo yksitellen vaimentaa uhkailulla.

   Vaikeampi on leimata pelkäksi "salaliittoteoriaksi" se, että planeetallamme on
   mm. rahavarojensa puolesta mahtavat tahot, joiden intressissä on säilyttää fossiilisen energian monopolinsa, eikä vain rahahallisen hyödyn vuoksi.
   Hiilidioksidipohjaiselta ilmastohuijaukseltakin putoaisi pohja pois ja ns. biopolttoaineiden raaka-aineillekin voisi olla hyödyllisempääkin käyttöä.

   Tässä vain jokunen yksittäinen esimerkki 'free energy'-hyödyistä - maailmantalouden mullistumisesta puhumattakaan!

   Aihella on vahva yheys seuraavaan:
   ""Taking the Red Pill, the Real Matrix"
   http://newswithviews.com/Yates/steven.htm
   Suomeksi käännettynä: http://www.magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-1/

   Poista
 9. Jos suomalaisten kulutusta pitää vähentää 70%, miksei samalla vähennetä 100%? Professori Kotiaho voisi myös laskea, kuinka paljon maailman ylikulutuspäivä siirtyy eteenpäin eliminoimalla Suomi. Hän voisi myös esittää esimerkkejä siitä, kuinka Suomen antama malli vaikuttaa maailmalla. Emmehän halua tehdä uhrauksia tyhjän takia.

  Henkilökohtaisella tasolla professori Kotiaho voisi lahjoittaa 70% käteen jäävästä palkastaan hallitukselle, sillä silloinhan hänen kulutuksensa vähenisi vastaavasti. Kotiahohan antaa voimakkaan tukensa hallitukselle, joka pitää rahaa parhaana konsulttina ja veronkorotuksia raikkaina uusina ratkaisuina.

  Kotiaho voisi hakeutua professoriksi Afrikkaan. Siellä hänellä olisi mahdollisuus vaikuttaa valtavasti paremmalla hyötysuhteella. Hän haluaa hillitä väestönkasvua. Wikipedian mukaan "Yhdessä kansainvälisen tutkijaryhmän kanssa hän on esittänyt, että väestön kasvuun kannustavia tukia, kuten lapsilisä, tulisi harkita uudelleen." Afrikassa hän voisi puuttua tehokkaasti sikäläisiin lapsilisiin. Poistamalla lapsiperheiden tuet afrikkalaiset harkitsisivat varmasti kahdesti lastentekoa.
  Toinen vaihtoehto voisi olla pesti Kiinassa, jossa hän voisi kritisoida kärkevästi, mutta rakentavasti sikäläisen puolueensa teollisuus-ja energiapolitiikkaa.

  Toisaalta saattaa olla, että Kotiahon strategia on hyvä Suomen kannalta ainakin aluksi. Ajamalla Suomi alas sen houkuttelevuus ja kyky vastaanottaa kansainvaellusta romahtaisi. Ongelmaksi muodostuisi voimatyhjiö, jonka joku muu valtio voi helposti hyödyntää luonnonvarojen ja monimuotoisuuden kustannuksella.

  VastaaPoista
 10. Tottakai.Samalla Suomalaisten pitää myös kuolla pois jotta neekereiden ja muslimeiden lebensraum ei vaarannu.Tarkemmin vielä Suomalaisten valkoisten miesten pitää kuolla pois koska ihmisoikeudet.Deal with it.

  VastaaPoista
 11. Professoritasollakin on kirjoitettava sisällön kustannuksella sitä, mitä virka-aseman säilyttäminen vaatii.

  VastaaPoista
 12. Jos tässä 5,6 miljoonan kansana meinataan maapalollo pelastaa niin pidetäänpäs huonenna klo 12.00 alkaen puolentunnin hengittämättä hetki.
  Lopputuloksena on se 5,6 miljoonaa raatoa jonka aukon Afrikka täyttää muutamassa kuukaudessa.
  Mitä tulee ilmastonmuutokseen niin ilman perkeleellistä pakkovaltaa tai diktatuuria ei saada sitä 1,5 asteen laskua aikaiseksi.
  Vihervasemmistolla se pakkovalta on verissä mutta ei heidänkään puolue-eliitti halua mistään luopua.
  Heille olisi Pohjois-Korean malli ihan jees. Itse mässyttelee kaviaaria ja kansa syö toisiaan tai ruhoa.
  Eipä oikein nappaa moinen tulevaisuus.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!