perjantai 2. huhtikuuta 2021

Feministisiä mielenterveysongelmia

Iltalehden mukaan Vasemmistoliiton Anna Mäkipää (vas) on tehnyt Turun valtuustossa aloitteen, jonka mukaan kaupungissa pitäisi siirtyä feministiseen lumenauraukseen. Toisin sanoen hän on vaatinut, että ensin aurataan jalkakäytävät ja sitten vasta kadut, koska miehet ajavat kaupungeissa autolla useammin kuin naiset, jotka puolestaan kulkevat miehiä useammin jalkaisin.

Mäkipää vetosi aloitteessaan monenmoisiin tilastoihin, jotka IL uutisoi asiallisesti. Eikä lehti itse jutussaan ottanut minkäänlaista kantaa Mäkipään ehdotukseen.

IL kuitenkin lopetti juttunsa toteamalla, että "feminististä lumenaurausta on tehty ainakin Ruotsissa, siitä on raportoitu muun muassa Ylellä" (tämän linkin osoite on sama kuin IL:llä). Siellä avautui kirjoitus, jossa Tukholman lumenaurauksesta vastaava ympäristöpuolueen Daniel Heldén myönsi feministisen lumenaurauksen johtaneen liikennekaaokseen, jossa mm. bussin jumiutuivat lumisille kaduille. 

Tämä oli IL:n toimittajalta nokkela oivallus, joskin vasemmistoliittolaisen valtuutetun asiaosaamisen ja tiedon puutteen - ellei suoranaisen hölmöyden - olisi toki voinut sanoa muutenkin. Hyvä kuitenkin, että tämä asia on kokeiltu ja todettu huonoksi jo Tukholmassa, jotta sitä ei enää tarvitse kokeilla Suomessa. 

* * *

Toimittaja Sanna Ukkola kirjoitti eilen naisvihakeskustelusta. Hänen mukaansa Amnestyn sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija oli sanonut, että "kaikki feminiinit pelkäävät väkivallan kulttuuria" ja siksi kaikki miehet voivat luoda turvallisemman tilan naisille ja vähemmistöille yksinkertaisesti väistämällä heitä. 

Jäin pohtimaan lukemaani järkyttyneenä. Onhan selvää, ettei Amnestyn asiantuntijan kuvaama kaikkiin miehiin kohdistuva pelko ole missään tapauksessa tervettä. Ei myöskään kaikkiin vastakkaisen sukupuolen edustajiin kohdistuva kollektiivinen syyllistäminen ja siitä seuraava vaatimus väistämisestä. 

Kyseinen henkilö ja hänen kaltaisensa ovatkin mitä ilmeisimmin vakavasti harhaisia. Ja siksi media ja yhteiskunta yleisemminkin tekisivät näille naisille palveluksen antamalla heille ystävällisen ohjeen hakeutua mielenterveyspalveluiden piiriin sen sijaan, että heidän tolkuttomiin vaatimuksiinsa suhtaudutaan myötäsukaisesti ikään kuin ne olisivat terveitä.

Näin siksi, että tosiasioiden tunnustaminen on myös mielenterveysongelmien suhteen ainoa tapa päästä kohti parempaa - myös siinä tapauksessa, että ne ovat kasvaneet joukkohysterian mittoihin kuten juuri nyt näyttäisi käyneen ympäri maailmaa. Tästä esimerkkinä Ukkola kertoi 12-vuotiaista pojista, jotka pakotettiin australialaisessa koulussa pyytämään tytöiltä anteeksi omaa sukupuoltaan.

Toki nykyisessä feministisen vihervasemmiston hallitsemassa mielipideilmastossa äärimmäiseen feminismiin liittyvien tosiasioiden ääneen sanominen saattaa vaatia henkilökohtaista rohkeutta - sekä naisilta että etenkin miehiltä - samaan tapaan kuin sadussa keisarin uusista vaatteista. Siinähän kukaan aikuinen ei uskaltanut sanoa totuutta ennen kuin viaton lapsi tuli sen sanoneeksi. 

Mutta mistä nykyaikana löytyisi se lapsi tai mieluummin aikuinen, joka uskaltaisi puhkaista feministisen mielenvikaisuuden kuplan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
64-vuotias professori sai tuomion graffitien piirtelemisestä
Turussa 1,8 miljoonaa euroa kantaväestön syrjintään
Anna Kontula ja Ruotsin uusi normaali

11 kommenttia:

 1. Varmaan Tukholman aurakalustoa ajoivat vihervasemmistolaiset naiset? Jos, niin montakohan liikennemerkkiä "jouduttiin" vaihtamaan operaation jälkeen sukupuolineutraaleihin? Voi taivaan talikynttilät tätä kulttuurimarksilaista mielenterveyttä!

  VastaaPoista
 2. Tuon Britanniassa tapahtuneen naisen murhan jälkeen Suomen mediat ja varsinkin Yle olivat täynnä juttuja naisten pelkäämisestä ja painajaisunista.

  Järjetöntä, kansainvälisten tilastojen mukaan Suomi on neljänneksi turvallisin 40 Euroopan valtion joukossa. Ruotsissa tehdään eniten rikoksia, jopa enemmän kuin sotaa käyvässä Ukrainassa.

  Ruotsissa 35- 40% naisista pelkää liikkua ulkona koko maassa ja Uppsalassa 80%. Suomen naiset eivät kuitenkaan puhu sanaakaan Ruotsin ongelmista, koska he haluavat meillekin samanlaisen kalifaatin.

  Äly hoi, miksi hylkäsit feministit!


  https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2020&region=150

  VastaaPoista
 3. “Mutta mistä nykyaikana löytyisi se lapsi tai mieluummin aikuinen, joka uskaltaisi puhkaista feministisen mielenvikaisuuden kuplan?”

  Sellainen aikuinen nainen on toki olemassa. Hän on todella yrittänyt puhkaista kuplan, mutta riittävän suurta julkisuutta hän ei ole saanut. Hänen nimensä on Tiiina Wiik. Hän on viime aikoina analysoinut feminismiä sivustoilla Vihapuhe FM tai Vaimomatskuu (en muista varmasti kummasta). Suosittelen Tiinan ajatusten seuraamista riippumatta siitä, onko hänen kanssaan samaa mieltä vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Ainakin tältä löytyy Vaimomatskuu striimejä.

   https://dlive.tv/vpfm

   Poista
 4. Eipä taida niitä Andersenin sadun pieniä lapsia enää näinä kulttuurisen narsismin aikana missään kasvaa. Lajillemme ominainen, suhteellisesti poikkeuksellisen pitkä lapsuus, joka on kehityksen myötä nimenomaan aina pitentynyt, näyttäisi kääntyneen länsimaailmassa "lyheneväksi lapsuudeksi" (Postman).

  Lapsuuden erottaminen omaksi kehitysvaiheekseen on historiallisesti hyvin nuorta, parin vuosisadan mittaista. Sitä ennen omankin kulttuurimme piirissä lapsia pidettiin eräänlaisina pieninä aikuisina. Kulttuurisen narsismin vaikutuksesta taannumme taas takaisin tällaiseen kyvyttömyyteen.

  Tarvittaisiin ihmistieteiden klassikkojen elvyttämistä. Mutta niiden sijaan yliopistoissa luennoidaan esimerkiksi fenimistisiä oppeja. Ne ovat pelkkää skolastista käsiterealismia, sitä, että noidutaan yleiskäsitteillä ymmärrys.

  Kun kokonaisen aikakauden ajattelu sairastuu, ei sellaisiin yksilöissä ilmeneviin mielenterveysongelmiin, joihin arvon blogisti viittaa, voi enää löytyä ratkaisua. Puuttuu paranemiseen ratkaisevasti tarvittava tekijä, sairaudentunto.

  Uhriajattelun asteelle taantunut ajattelu, jossa nimenomaan uhrirooleihin samaistumisesta saadaan voimaantumista, rakentuu "objektina olemisen" tunnoille, eli siis ihan symbioottisen perusnarsismin piiriin. Kun terveitä toimijasubjekteja ei enää kasva, kaikki kehittynyt ajattelu, joka operoi syysuhteilla, taantuu. Ainut mitä jäljelle jää on monimuotoista psyykkistä projektiota, josta tuo nykyinen leimaaminen ja pahuuden projektio ovat jo valta-ajattelua.

  Niin se käy. Niin sanottuja vihapuheita tarvittaisiin kipeästi. Niitä nykyaika ei kuitenkaan enää pysty sietämään, joten totuudenpuhujia haastetaan käräjille.

  VastaaPoista
 5. Erään vanhan sanonnan mukaan hulluutta on monenlaista!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Telaketjufemakot edustavat pähkähulluutta, osa jopa seinähulluutta.

  VastaaPoista
 7. Feminismi ON mielenterveysongelma.Harhaisen mielisairaita salaliittoteorioita patriarkaatista.Narsistisia kuvitelmia omasta ylivertaisuudesta.Pakko-oireista omien virheellisiksi todettujen mantrojen loputonta toistoa.Patologista valehtelua.Jnejne.

  Nykyfeministi kuuluu mielisairaalaan.Suljetulle.

  VastaaPoista
 8. ”Mutta mistä nykyaikana löytyisi se lapsi tai mieluummin aikuinen, joka uskaltaisi puhkaista feministisen mielenvikaisuuden kuplan?”

  Parhaiten tuohon kykenevät toiset naiset. Tästä on myös näyttöä.

  Kun vertaa median todellisuutta ja todellisuuden todellisuutta, eteen piirtyvät varsin erilaiset kuvat. Kun ajattelen niitä naisia, jotka tunnen, ja heitä on aika paljon, ei sieltä löydy juuri ketään, joka olisi innostunut tuosta sukupuolten sodasta. Teini-ikäisissä löytyy jokunen, joka myötäilee puheessa mutta ei käytännössä noita julkisuuden juttuja. Aikuisissa ei ensimmäistäkään.

  Kautta historian kylillä on ollut noita tora-Liisoja ja riita-Reettoja, mutta heihin on osattu suhtautua. Heidän juttunsa on kuitattu toteamalla, että ”Se nyt on niin täynnä itseään, että ei se tule toimeen kenenkään kanssa. Ei sen jutuista kukaan täysjärkinen mitään välitä”. Ja eihän noiden juttuihin oikeastaan voi suhteutua muuten kuin olan kohautuksella ja toteamalla. että ”elä nyt hullujasi höpötä”.

  VastaaPoista
 9. En todella ole koskaan ennen tullut ajatelleeksikaan, että katujen aurauksellakin saattaisi joidenkuiden mielestä olla jotakin tekemistä feminismin tai sukupuolten tasa-arvon kanssa. Vai eikä Anna Mäkipää ole koskaan naisten ajavan autoa, tai edes kyydissä? Eikä miehen kävelevän? Eihän kumpikaan ole ollenkaan harvinaista.
  Tiedän nimittäin omasta kokemuksestani, että kyllä liukkailla keleillä saattavat jalan kulkevat miehetkin liukastua ja kaatua kumolleen. Kerran olen itsekin (miehenä) joutunut sellaisen tapauksen vuoksi käymään terveyskeskuksessa. Onneksi tosin en loukkaantunut vakavammin, mutta taisi olla pienestä kiinni, ettei niin tapahtunut. Eikä mielessäni edes käynyt ajatus, että tämä saattaisi olla meille miehille jotenkin epätavallisempaa kuin poikkeuksellisempaa kuin naisille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!