perjantai 9. huhtikuuta 2021

Tsaarintekele on lukenut Stalininsa

Venäjän ja Ukrainan välit ovat jälleen kiristyneet. Sen merkkinä Venäjä on viime päivinä keskittänyt joukkojaan maiden väliselle rajalle.

Venäjän tarkoitusperiä ei tarkalleen ottaen tiedetä, mutta joka tapauksessa on selvää, että välien kiristymisen syynä oli Ukrainan pyrkimys suuntautua kohti länttä. Vuoden 2014 kriisi käynnistyi juuri tästä syystä, eikä EU sen enempää kuin muutkaan länsivallat tehneet käytännössä mitään Ukrainan auttamiseksi. Tosin jälkikäteen lännessä asetettiin Venäjälle sanktioita, jotka ovat aiheuttaneet suuria ongelmia esimerkiksi suomalaisille maataloustuottajille.

Näin Venäjän tsaarintekele sai vahvistuksen sille, että tiukan paikan tullen lännestä ei ole venäläisen imperialismin estäjäksi. Tämä vahvistettiin hiukan myöhemmin Syyrian sodassa. 

Stalin aloitutti Suomessa talvisodan Mainilan laukauksilla eli lavastetulla aggressiolla Venäjää vastaan. Putin on Stalininsa opiskellut ja vetoaa juuri nyt Itä-Ukrainan levottomuuksiin ja sanoo niiden kiihtymisen pakottavan maansa asevoimat puuttumaan tilanteeseen. En epäile, etteikö levottomuuksia saataisi tarvittaessa kiihtymään. 

Länsivallat toimivat aiemmin nähtyjen periaatteidensa mukaan. Suuria puheita riittää kuin Saddam Husseinilla, mutta sotilaallista tukea Ukraina tuskin tulee saamaan. 

Parhaassakin tapauksessa asiasta ryhdytään käymään länsimaiden kesken neuvotteluita, joiden aikana Putin toimii tietäen, ettei länsi tule puuttumaan käynnissä olevaan konfliktiin, jossa Venäjä on mukana. Riskit ovat yksinkertaisesti liian suuret.

Ukrainan ja maailmanrauhan kannalta parasta olisi, mikäli länsimaat eli käytännössä Nato sijoittaisi pikavauhdilla Ukrainaan suuren sotilaallisen voiman. Silloin tilanne kääntyisi päinvastaiseksi ja liian suurten riskien ottaminen nousisi esteeksi venäläisille ja Putinille. Näin rauha säilyisi, vaikka Itä-Ukraina säilyisikin venäläisten valvonnassa.  

Yksi avoinna oleva kysymys liittyy Putinin toiminnan motiiveihin. Itse epäilen sen liittyvän hänen koronapandemian aikana heikentyneeseen asemaansa venäläisten parissa. Itsevaltiuden säilyttäminen vaatii siten toimenpiteitä ja niitähän tunnetusti saadaan siirtämällä kansalaisten huomio ulkopolitiikkaan. Parhaiten tsaarintekeleen asiaa ajaisi menestyvä valloitussota. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maan ystävien puolustusdoktriini jäi epäselväksi
Venäjä-dilemma
Kova kovaa vastaan Ukrainassa - mutta miksi?

25 kommenttia:

 1. Venäjän länsirajanaapureista kun poistaa maat joihin on sijoitettu Naton joukkoja tai ovat Naton jäseniä/neuvottelemassa, niin Suomen asema saa ihan eri ulottuvuuden. Vielä kun meillä on käytännössä toimintakyvytön hallitus niin eipä oikein levollisin mielin voi olla kun seuraa Putinin toimintaa. Maantieteelle kun emme mitään voi, niin vaihdetaampa hallitusta ja aoitetaan vaihtoprosessi kuntavaaleissa.

  VastaaPoista
 2. - Ei Suomella mitään hätää ole. Meillähän on EU turvaamassa maamme koskemattomuuden...
  Aatelkaapa ite, jos emme olisi päässeet Euroopan sisäpiiriin. Kannatti liittyä, vaikka se vähän maksaakin, koronaa korolle.

  - Pääministerimme pian kivahtaa idän suuntaan, niin eiköhän Putin tokene...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja jollei tehoa tarpeeksi, niin ulkoministerimme näyttää kaapin paikan Puuttimelle.

   Poista
 3. Odotan innolla että kehkeytys kunnos sota, loppusi tämä ilmastomuutosvouhotus ja sun muu turha höpinä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa todella huono vitsi, ei naurata yhtään. Tappamistako oikeasti haluat. Mieletöntä puhetta.

   Poista
 4. Selvästi olet lukenut ryssän motiiveista laatumedioista kuten helsingin pravda.Sen verran perillä näytät olevan.Joko pravda on selittänyt kuinka aggressio kiihtyi välittömästi kun seniili messias Biden onnistui varastamaan vaalit "Putinin juoksupoika" Trumpilta?Outoa että näin kävi kun se olisi ollut niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon helpompaa Trumpin aikana pravdan mukaan.Pravdalla tai ylellä on varmasti pätevä selitys asialle - samalla tavoin kuin ryssän motiiveille.

  VastaaPoista
 5. Tuhkaa mietityttää myös Venäjällä ruuan hinnan nousu, hallinto yrittää jo hintasäätelyä, se tuo sotkua myöhemmin.

  Samalla oppositioedustajaa Navalnyitä salamurhataan hitaasti.

  Venäjän hallinto voi tarvita harhautusta ja tämä voi olla ainoa mahdollisuus ennenkuin sisäiset ongelmat tulee liian isoiksi.

  Tästä voi tulla ikävä sotku.

  VastaaPoista
 6. Psykopaatit hallitsee maailmaa. Paha siinä on pienen maan mennä väliin.

  VastaaPoista
 7. Nyt tuli proffalta sen tason oksennus, että tämän blogin lukemisen jatko näyttää epävarmalta. Luulin, että proffa olisi aito toisinajattelija, mutta näköjään ei sittenkään. Kaksinaismoralismi jyllää. Suoraan sanottuna v*tuttaa, miten eri vaa'alla jotkut mittaavat kahden suurvallan toimia. Rautalangasta: Mikähän olisi ollut kolmen kirjaimen valtion reaktio, jos Meksiko olisi suunnitellut Varsovan liittoon liittymistä. Paasikivi sanoi, että suomalaiset ovat ulkopoliittisesti lahjatonta kansaa. Proffakin sen todeksi osoitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjää lukuunottamatta yksikään maa ei liittynyt Varsovan liittoon vapaaehtoisesti. Muut jäsenet olivat Venäjän miehittämiä ja epäitsenäisiä valtioita. Miksi Meksiko olisi halunnut liittyä moiseen järjestöön? Kommentistasi päätellen on parasta, että pysyttelet Donetskin sankarpoikain, Bäckmanin ja Putkosen, hengentuotosten parissa ;-)...

   Poista
 8. Putin toimii jo hyväksi koetulla tavalla eli siirtää sisäpoliittiset ongelmat suoraan ulkopolitiikkaan.
  Putte on puhunut 7 vuotta paskaa siitä ettei heidän joukkojaan muka ole Itä-Ukrainassa, kyllä on.
  Nykyinen joukkojen siirto enteilee invaasiota se on aika selvää. Toki kysymyksessä voi myös olla valmiusharjoitus ja siihen liittyvä joukkojen siirto. Näitä Venäjä on tehnyt Ukrainan rajalle aina Vladivostokin joukkoja myöten.
  Normaali rotaatio ei ole kysymyksessä. Ryssällähän on juoppojen Donetskin kapinallisten tukena keskimäärin 2-3 panssaroitua taisteluosastoa koko ajan.
  Länsi on kouluttanut Ukrainan armeijaa viimeiset 7 vuotta ja materiaalia on uusittu todella paljon.
  Putinin valloitusarmeijaa vastassa on nyt ihan eritasoinen Ukraina kuin 7 vuotta sitten.
  Eipä ole Suomenkaan osa kovinkaan häävi sen käppänän naapurissa. Provoja tulee tasaiseen tahtiin.
  Ilman NATO ei meillekkään ole luvassa apuja jos putte päättää lähteä vapauttamaan Itä-Suomen ryssät fasismin ikeestä.
  EU on pelkkä vitsi ja sen tuomat "turvatakuut" silkkaa paskaa, yksin ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EU:n "turvatakuut" nähtiin Viron "Pronssisotilas"-patsaan siirron yhteydessä:
   Imperialistisen Roistovaltio Ryssän alettua raivota Virolle tämä pyysi virallisesti EU-apua Brysseliltä.

   Vastaus oli jotain sentapaista, etteiväthän valtioiden väliset suhteet toki EU:lle kuulu.

   Virolla ei ollut hätäpäivää sittenkään, kun Imperialistinen Roistovaltio Ryssä alkoi vähän myöhemmin uhkailla sitä:

   NATO-liittolaiset tulivat apuun ensin ilmavoimin, ja siitä asti kaikissa Baltian maissa on ollut jatkuvasti panssarijalkaväkipataljoonan verran USAn maajoukkoja "harjoituksissa".

   Toisin kuin moni luulee, ei Imperialisisella Roistovaltio Ryssällä ole mitään rahkeita käydä USAa vastaan Baltiassa eikä missään.

   Niinikään toisin kuin moni luulee, ei Imperialistisella Roistovaltio Ryssällä ole sen kummempia pidäkkeitä käydä Suomen kimppuun, jos se sopii uuteen strategiaan:

   Suomen suhteet ovat Moskovaan päin ovat hyvät tasan niin kauan, kuin se Moskovalle sopii;
   kun tsaari Vladimir IV Putin päättää Suomen olevan seuraava vihollisvaltio, selainen meistä tulee yhdessä yössä.

   Kska emme ole NATOn jäsen, emmekä sellaiseksi halua.
   Kska sieltä ei kuulemma tule mitään apua.

   Toisin kuin on tullut ja tulee Baltian maille...

   Poista
 9. Venäjää on piiritetty tehokkaasti viime aikoina. Ukraina on strategisesti tärkeä Venäjälle ja siksi länsimaat koettavat saada sen haltuunsa. Ihmeen pitkälle Venäjä on sietänyt Naton järjestäytymistä rajoilleen. Suomen maaperälläkin Nato liikehtii ja harjoittelee sotaa Venäjää vastaan. Kun Venäjä harjoittelee omalla alueellaan, siitä nostetaan suuri kohu ja huoli.

  Hyvänä empiirisenä vertailukohtana nykytilanteelle on Kuuban kriisi. Se oli niin kauan sitten, että nykykeskustelijat eivät taida enää tiedostaa sitä samalla tavalla, kuin sen ajan eläneet. USA:han uhkasi aloittaa sodan Neuvostoliittoa vastaan, jos se toisi ydinaseita Kuubaan. Yhdysvaltojen sotaintoilijat halusivat ratkaista kriisin hyökkäämällä Kuubaan ja valtaamalla maan ennen ydinaselastien saaapumista. Onneksi presidentti Kennedy esti valtaushankkeen. Myöhemmin kävi nimittäin ilmi, että Kuubassa oli jo aiemmin tuotuja ydinaseita odottamassa napin painallusta. Osaltaan tästä pelastustyöstä Kennedy sai maksaa hengellään.

  Venäjä on ollut huomattavan kärsivällinen, mutta tuskin se hyväksyy loputtomasti Naton tukikohtien perustamista rajavyöhykkeilleen. Napoleonin ja Hitlerin projektit ovat Venäjällä hyvässä muistissa, eikä pyrkimys uuteen yritykseen ole näköjään länneltäkään unohtuneet.

  Kun tarkastelee asoita kauempaa, huomaa kuinka räikeätkin kaksoisstandardit jäävät hahmottamatta. Villakoiran ydin taitaa koko sopassa olla se, että Putin on poikkiteloin äärimmäisten imperialistien, eli globalistien suunnitelmien tiellä. Trumpin saivat jo raivattua operaatioillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän putte jatkaa idolinsa eli "setä auringon" viitoittamalla tiellä ja haaveilee uudesta uljaasta Venäjästä.
   Muutamia maita jo valloittanut ja uutta pukkaa.
   Lännelle on helppoa ärhennellä ja uhota vaikka se todellinen uhka Venäjälle on paljon lähempänä eli Kiina.
   Kinuskit ei sen uhoamista kauan kuuntelesi.
   NATO on puhtaasti puolustusliitto ja puten suuri haave on murentaa sitä aina kun on mahdollisuus,esimerkkinä petikaveruus toisen despootin Erdoganin kanssa.
   Nyt kun valta on betonoitu hautaan asti pitää jälleen yrittää saada kansa puolelleen ja sota on mitä mainioin keino.
   Onhan se nähty härmässäkin kuinka korona antaa glooriaa jopa kaupankassalle.
   Kriisit yhdistää kansaa paskojenkin johtajien taakse.
   Jos vallassa pysyminen sitä vaatii niin putler ei epäröi sekuntiakaan laittaa taisteluosastot vyörymään Suomen rajan yli.
   Toivottavasti silloin valmiimpia kuin mitä hallitus oli koronaan.
   Hallituksen varaan en laske mitään vaan ihan muihin instituutioihin.

   Poista
  2. Niin venäjä harjoittelee hyökkäys sotaa ja muut puolustautumista, niissä on sellainen samanlainen vivahde ero kuin kristityillä ja muslimeilla, kristittyjen pitäisi rakastaa kaikkia ja muslimien pitäisi tappaa kaikki, vain pieniä vivahde eroja...

   Poista
  3. Kun on kysymys vallasta niin on ihan sama kenen kanssa olet kimpassa.
   Kummasti samanmieliset löytävät sen lämpimän sylin Putinin kainalosta.
   Ihan vaan esimerkkinä demokratian kirkkaimmat tähdet, Maduro, Al Assad, Erdogan, Lukasenka...
   Diktaattorit löytävät aina toisensa, kyllä koira koiran tuntee.
   Samaan syliin en halua meitä, en myöskään EU:n usvaiseen lupaukseen yhtään mistään mutta NATO makustelisi ihan hyvältä.
   Olkoonkin, että siellä on aika paljon nolla maita mutta se antaisi meille todelliset turvatakuut.
   Siihen asti ollaan yksin.
   Kyllä me pärjätään mutta jos tulee kovapanosammunnat niin ei ikuisesti.
   Meitä on siihen liian vähän.

   Poista
  4. "Neuvostoliiton romahtamisesta lähtien Venäjän maataloustuotanto oli laskukierteessä aina tämän vuosikymmenen alkuun asti. Silloin Vladimir Putin asetti tavoitteeksi maan elintarvikeomavaraisuuden vuoteen 2020 mennessä.
   Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä", kirjoittaa Hanna Loikkanen Kauppalehden kolumnissaan.

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kauppalehti-ven%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4-on-tullut-maailman-suurin-vehn%C3%A4n-viej%C3%A4-1.205137

   Näyttää siltä, että vehnän tuotannossa Venäjä on ohittanut USA:n 2014.

   Wheat production by country
   https://en.wikipedia.org/wiki/International_wheat_production_statistics

   "Jos vallassa pysyminen sitä vaatii niin putler ei epäröi sekuntiakaan laittaa taisteluosastot vyörymään Suomen rajan yli".

   Tätä maata ei vyörytä Venäjän asevoimat, vaan vyöry saapuu ihan muualta ja tapahtuu tässä ja parhaillaan ja sitä vyöryä ei Suomen sotaväki pysty estämään, sillä valloittajat tulevat antautumalla ja aseitta ja vähitellen. Tämä meidän kaikkien monikulttuuriystävien onneksi. Sotaväen tehtäväksi silloin jää palvella tätä vyöryä, jota myös Kemissä ihaillen katseltiin vuonna 2015.


   Poista
  5. Onko Venäjällä rajavyöhykkeitä naapurimaissa?

   Poista
 10. Puolan Venäjä-historia on traagisempi kuin Suomen, silti siellä tapahtui "kansallinen käänne". Meillä ei tapahdu koska Venäjä-kysymys hajoittaa kansallismielisen rintaman. Tehokas syytös on esim. "Putinin trolli", sitähän on mahdoton todistaa vääräksikään. Näillä sitten mennään. -jussi n

  VastaaPoista
 11. Jos taistelut nyt Ukrainan ja irtautuneiden alueiden kesken syttyvät niin kyllä se aloittaja on Ukraina. Presidetin vaaleissa Zelensky lupasi palauttaa maan yhtenäisyyden. Nyt on muutaman kuukauden ajan siirretty panssareita ja muut kalustoa rajalle samalla kun Bidenin hallitus lupaa tukea kaikin tavoin Ukrainaa.Suunnitelmissa on myös suuret sotaharjoitukset, joihin on tulossa sekä USA;n että UK:n joukkoja. Ja propagandasota Venäjää vastaan on täydessä käynnissä länsimediassa - Suomenkin mediat julkaisee kritiikittä Nato-trolleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teito suoraan Donetsitsin tasavallan uutistoimistoimistosta? Samasta joka edelleen väittää ettei ryssät ampuneet vahingossa alas Malesian konetta?
   Anteeksi nyt vaan mutta olette samanlaisia kehareita kuin jihadistit.
   Samaa sakkia.
   Valhe on se mikä määrää.

   Poista
  2. Ukrainalla on oikeus ja velvollisuus kukistaa kapinalliset omalla valtioalueellaan.

   Poista
 12. Voi vittu noita tsaarintekeleen trolleja!Eikö kukaan ole heille kertonut, että juttunsa haisevat jo kadun päähän asti.Täytyy vain toistaa mantraa, että sais palkkion - eikä lyijyssä! Hohhoijaa...

  VastaaPoista
 13. Tämäkin viestiketju osoittaa sen, että meillä isämaallisilla on haasteita.
  Vihollinen on sisällä ja aktivoituu heti kun ryssää arvostellaan.
  Samaan aikaan ne kovasti kaveeraa kun otetaan kantaa karvakäsiin.
  Karvat on nähty ja russofiilit voivat onanoida itsensä uniin.
  Hyvää yötä Pietari, Uusimaa alkaa juoda viinaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!