torstai 8. huhtikuuta 2021

Vaikutusmahdollisuus

Kansanedustaja Mari Rantanen (ps) nosti eduskunnassa esille tärkeän asian kysymällä siitä, miksi Suomi lahjoittaa pois kymmeniä tuhansia koronavirusrokotteita, vaikka omassakin maassamme on edelleen joukoittain rokotusta haluavia ihmisiä. Nähtäväksi jää, mitä hallitus vastaa kysymykseen.

Vastauksesta riippumatta tapaus vahvistaa allekirjoittaneen käsitystä siitä, että Sanna Marinin (sd) hallituksen prioriteetit ovat jossain muualla kuin suomalaisten asioissa, vaikka tämän päätöksen merkitys onkin kokonaisuuden kannalta pienehkö. Asia kuitenkin ilmenee myös monista muista hallituksen päätöksistä.

Niistä erinomainen esimerkki on kehitysyhteistyön määrärahan säilyminen 1,2 miljardissa eurossa Suomen valtion nopeasta velkaantumisesta ja talouselämän vaikeuksista huolimatta. Kyse ei tässä ole pikkuasiasta, sillä kehitysavun määrä vastaa noin 1,9 prosenttia koko valtion budjetista. Sen rahoittamiseksi otettava 10.8 miljardin euron lisävelka on puolestaan noin 17 prosenttia kokonaissummasta - siis suorastaan järkyttävän suuri. 

Tämä kaikki tapahtuu tilanteessa, jossa Suomelle ennakoidaan pohjoismaiden matalinta talouskasvua koronapandemian jälkeiselle ajalle. Ja maamme hallitus tekee kaikkensa, jotta maamme kilpailukyky investointikohteena olisi mahdollisimman heikko - ja näyttää tähän mennessä saavutettujen tulosten perusteella onnistuvan siinä pelottavan hyvin.

Nähtäväksi siis jää, miltä Suomi näyttää kuluvan eduskuntakauden lopussa. Onneksi kansalaisilla on halutessaan mahdollisuus asettaa paineita sen valtakauden lopettamiselle kesäkuun kunnallisvaaleissa - siinä auttavat sekä kaikkien hallituspuolueiden äänestämättä jättäminen että erityisesti hallituksen apupuolueen eli Keskustan jättäminen mahdollisimman vähille äänille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yhtä järkevää kuin housuihin kuseminen pakkasella
Veronmaksajan lasku on 20 000 euroa per islamisti + muut kulut
Voi että me naurettiin...

9 kommenttia:

 1. "Eihän nyt sentään velkarahalla voi kehitysapua jakaa!", totesi Mauno Koivisto aikoinaan. Siitä ei ole kauan, mutta mistäpä teinityttöhallitus sen tietäisi. Eihän köyhyystutkijana ylistetty Maria Ohisalo tiennyt mitään 1990- luvun lamastakaan.

  VastaaPoista
 2. "Eihän nyt sentään velkarahalla voi kehitysapua jakaa!", totesi Mauno Koivisto aikoinaan. Siitä ei ole kauan, mutta mistäpä teinityttöhallitus sen tietäisi. Eihän köyhyystutkijana ylistetty Maria Ohisalo tiennyt mitään 1990- luvun lamastakaan.

  VastaaPoista
 3. Vain harva ymmärtää kyseenalaistaa eliitin oikeuden velkaannuttaa valtiot itselleen tässä rahaleikissä. Näin siksi, että saman psykopaattiporukan hallussa ovat koulutus ja tiedonvälitys, joiden avulla hallintolampaista tehdään "tolkun ihmisiä" ja "kunnon kansalaisia", jotka iloiten maksavat veronsa - ja ennen kaikkea hatusta vedetyn velkarahan koron eliitille.

  Koska harva jaksaa asiaa pohtia ja vielä harvempi sen ymmärtää, on turha kuvitella, että systeemi koskaan muuttuisi demokratian keinoin. Sen sai huomata Kennedy. Ne, jotka yrittävät murtaa sitä muilla keinoin, pakkaavat niin ikään kuolemaan: Hitler, Gaddafi ja Hussein.

  VastaaPoista
 4. Saas nähdä paljonko ääässdeepeen kannatus nousee Marinin siirrettyä vaalit kesäkuulle. Taktiikka saattaa onnistua. Vaiheessa yksi vaalit siirrettiin hihalyysiin perustuvalla jopa 11000 tartuntaa päivässä olettamuksella.
  Vaiheessa kaksi Sanna yritti masinoida liikkumisrajoituksia, ihan vain näyttääkseen kuinka jämäkästi kansaa johdetaan. Kyseisellä kiellolla olisi nyt ratsastettu ja todettu, että hyvin onnistui ja se on vain Sannan ansiota.
  Nyt patsastellaan ja lupaillaan kuinka rajoituksia aletaan purkamaan ja luodaan kuvaa siitä, että kaikki on hallituksen ansiota.
  Osa äänestäjistä on vuoden aikana peloteltu hysteriaan ja heistä on tullut nautoja joille Sanna on eräänlainen messias.
  Puoliväliriihestä tullee täysi torso ilman mitään muita päätöksiä kuin, että lisää velkaa pitää ottaa. Se maistuu hyvin vihervasemmistolaiselle falangille.
  Kaikki nämä vaikuttavat kuntavaaleihin ja koronalukujen taittuessa hallituksen kannatus tulee nousemaan.
  Keskivertoäänestäjä on kuitenkin aika simppeli otus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samat tuntemukset ja pelot. Marin on häikäilemätön luodessaan mielikuvia ja ottaessaan kunnian itsestään riippumattomista virtauksista. Ikävä kyllä Ylen ja HSn tuella tuo strategia uppoaa aika moneen.

   Poista
 5. Koko Marinin isis-huorahaaremi on aika tuomita maanpettureina.

  VastaaPoista
 6. Hallitus ei hoida oman maan asioita. Päinvastoin, intersektionaalisen feminismin oppikirjan mukaan suomalaiset, varsinkin miehet ovat sortajia. Miljardit muut ihmiset maailmalla ovat etusijalla tuollaisiin roistoihin nähden!

  Tervejärkisten kansalaisten veronmaksuhalu heikkenee, kun kohoavat verot laitetaan nollatehoiseen ja vahingolliseen maailmanparantamiseen. Tätä kansalaisärtymystä paikkaamaan hallitus sitten tilaa ”kansalaispaneelilta” ilmianto- ja rangaistuskäsikirjan, joka on saatu kääntämällä DDR:n, CCCP:n ja CCP:n manuaaleista kohokohtia.
  Halu ylläpitää yhteistä hyvää on hyvinvointivaltion perusedellytys. Nyt sitä rapautetaan. Hyvinvointivaltio katsotaan jopa vihattavaksi asiaksi, joka suorastaan todistaa kansan syyllisyyden globaaliin kurjuuteen.

  Miksi kokemattomat nuoret ministereinäkin pyrkivät kommunismiin kuin yöperhoset lamppuun? Vastausehdotus: koulussa opetettu hyväuskoinen hölmöys, jota suuri ja kasvoton pääoma hyödyntää ja rahoittaa.

  VastaaPoista
 7. Hallituksen mukaan Suomen pitää olla kokoaan suurempi ja esimerkkinä muille. Suuruudenhullua maailmanparannusta, jossa unohtuu, että "puoli pariisillista" arktisen alueen asukasta ei mitenkään voi toimia koko maailman sosiaalitoimistona. Maailmalla viitataan kintaalla Suomen "esimerkille", jos kukaan on sellaisesta koskaan kuullutkaan.
  Aivan sama suhteellisuudentajun puute ilmenee myös ilmastovouhotuksessa. Mitään merkitystä ilmastolle Suomen promilleosuuden pienentämisellä ei ole, mutta Suomen elinkeinoelämä saadaan sillä kyllä ahtaalle.
  Onko kysymyksessä vain lapsellinen moraaliposeeraus vai opportunistinen pyrkimys esiintyä mallioppilaana mahdollisia tulevia EU:n hillotolppia varten. Vastuutonta ja järjetöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimet rajat, ilmastonmuutos ja korona eivät ole olennaisia sinänsä, vaan aseita maan hävittämisessä suuremman päämäärän saavuttamiseksi. Sitä todistaa tuon luettelon epäloogisuuskin: avoimet rajat eivät sovi sen enempää ilmastonmuutoksen kuin koronankaan torjuntaan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!