perjantai 23. huhtikuuta 2021

Kissanhännänvetoa

Hallitus käy neuvotteluita Suomen budjetin lähivuosien kehyksistä. Lehtitietojen mukaan niitä hallitsee kaksi asiaa: hallituksen pääministeri- ja aisankannattajapuolueen välinen kissanhännänveto sekä holtittoman julkisen sektorin velantoton suunnittelu.

Kaiken kaikkiaan minusta kuitenkin näyttää siltä, että menossa on vakavien neuvotteluiden sijaan suuren luokan poliittinen teatteri, jossa pääosia näyttelevät puolueiden puheenjohtajat - Sanna Marin (sd) ja Annika Saarikko (kepu) - luovat omille kannattajilleen näitä tyydyttävää kuvaa asioiden hoitamisesta. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka kauan esitys jatkuu ja mitkä asiat Keskusta saa lopulta esitellä voitonmerkeikseen, vaikka kokonaisuus johtaakin sille asiatason rökäletappioon.

Kaikkiaan on kuitenkin vaikea olla positiivisin mielin nyt nähtävästä tragediasta. Mutta lopulta on kuitenkin niin, että Marinin hallitus on jo valtakautensa puolivälissä eikä - kiitos koronapandemian - se ole pystynyt saamaan aikaa niin paljon pahaa, kuin vuoden 2019 hallitusneuvotteluiden aikana pelättiin.

* * *

Ei kuitenkaan niin synkkää, ettei jotain hyvää. Eilisen päivän positiivisiin uutisiin kuului nimittäin yllättäen tullut ilmastopaneelin puheenjohtajan, professori Markku Ollikaisen, kannanotto, jonka mukaan Suomi on riittävässä vauhdissa saavuttaakseen ilmastoneutraaliuden suunnitellussa aikataulussa. Tai oikeastaan vielä nopeammin, sillä professorin mukaan "päästöt ovat vähentyneet nopeampaan tahtiin kuin hiilineutraaliuspolku edellyttää".

Nähtäväksi kuitenkin jää, ottaako Suomi tästä eteenpäin rauhallisemmin kuin tähän asti. Ja pidämmekö me huolen siitä, ettemme joudu esimerkiksi vähentämään metsiemme hyödyntämistä muun EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Sehän tarkoittaisi käytännössä sitä, että muut EU-maat saisivat jäädä kasvihuonekaasupäästötavoitteistaan jälkeen, jos vastaavasti suomalaisten metsien hiilinielut kasvaisivat. 

Tässä tilanteessa olisikin tärkeää, että Suomi yksiselitteisesti hylkäisi EU:n ns. taksonomiasuunnitelman, jonka pohjalta edelle kuvaamani kauhuskenaario olisi mahdollinen. Jos Unioni pääsee hallitsemaan maamme vihreä kultaa, on varmaa, ettei sen hallinta enää koskaan palaa suomalaisille.

Elämme siis jälleen kerran jännittäviä aikoja. Toivon mukaan niistä selvitään siten, että voittajiksi osoittautuvat lopulta suomalaiset ihmiset säilyttäen hyvän elämän edellytykset täällä pohjoisessa kotimaassaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jatkuvatko ekonomistien vieroksumat punavihreät bileet? 
Punavihreät vievät ja Keskusta vikisee
Mahtavatkohan vihreät ymmärtää politiikkansa seurauksia?

13 kommenttia:

 1. Demokratian huonoihin puoliin kuuluu tuo poliittinen teatteri ennen vaaleja. Harmi, että se toimii joka kerta. Sossuja, vihreitä ja kepua äänestävät jotkut ihmiset uskollisesti, vaikka he myyvät maamme pala kerrallaan kansainvälisille keinottelijoille.

  Suomen asioita hoitaa hikipinkoryhmä, jolle hiilineutraalius ei riitä. Seuraava tavoite on tehdä maastamme maailman syvin hiilinielu, jotta kompensoisimme muiden epäonnistumiset ilmastopolitiikassaan. On tämän kansan kiitostenkipeys niin sairaalloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "On tämän kansan kiitostenkipeys niin sairaalloista."

   Eiköhän nuo politiikot ole niitä kiitostenkipeitä. Esim. Koko vihreiden poppoo + Marin.
   En minä ainakaan kaipaa kiitoksia keneltäkään.

   Poista
 2. Eikö ole mielenkiintoista, että EU ja Euro aiheuttavat Suomelle jatkuvasti pelkkiä ongelmia. Joka asiassa joudutaan tappelemaan Suomen kannalta järjettömiä suunnitelmia vastaan, kuten nyt tässä ilmastopolitiikassa, joka uhkaa Suomen metsätaloutta. EU:n eteläiset valtiaat tietysti mielellään täydellisessä tietämättömyydessään tekisivät Suomesta EU:n luonnonsuojelureservaatin, jossa metsiä ei saisi hyödyntää. Onneksi nyt ilmeisesti edes Ruotsi on samalla pyolella kuin Suomi.
  Se on tietysti jonkinlainen ongelma, että Suomen nykyinen oma hallitus nuolee Brysselin saappaita parhaansa mukaan hillotolpan toivossa, kuten nyt tukipaketin kohdalla on nähty.

  VastaaPoista
 3. WEF:n perusedellytyksiin ei kuulu hyvän elämän säilyttäminen.

  VastaaPoista
 4. Suomen hallitus on sisäistänyt ohjenuorikseen intersektionaalisen feminismimin, islamille alistumisen ja torppareiksi antautumisen. EU on orkesteri, jonka säestyksellä ministerit sooloilevat ja hyvesignaloivat ulkomaiselle yleisölleen.
  He ovat omaksuneet Ruotsin entisen pääministerin Fredrik Reinfeldtin mietelauseen, jonka mukaan vaikka maan koko Kela-kassa voidaan tyhjentää muiden kuin oman maan kansalaisten hyväksi. Milloin äänestäjät huomaavat, että heidän pilottinsa aikovat lentää vuoren seinään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Milloin äänestäjät huomaavat, että heidän pilottinsa aikovat lentää vuoren seinään?"

   Suomen ja kantasuomalaisten tuhoa ajavat johtavat joukkoharhautusmediamme Brysselin Pravda ja kommunistinen Puna-Ylekin tietyssä määrin pitävät huolen, että äänestäjien enemmistö ei sitä huomaa - tämänkin blogin kommentoijissa näyttää olevan joukko niitä, joille sitä "ei ole olemassa", mistä nuo "totuudentorvet" eivät ole kertoneet tai ovat suoralta kädeltä leimanneet "salaliittoteoriaksi".

   Aiheeseen liittyy esim. seuraava Juha Ahvion erinomainen artikkeli:

   "Se on salaliittoteoria!", https://oikeamedia.com/o1-138512

   Bilderberg-globalisti Antti Herlinin peukalon alla olevan ja laajentaman Suomen sisäisen "mediaimperiumin" erityisen jyrkästi kiistämä asia on myös Juha Ahvion seuraavassa artikkelissaan käsittelemä aihe:

   "Uusi maailmanjärjestys: Mitä käsite oikeasti tarkoittaa?",
   https://oikeamedia.com/o1-157803

   Kantasuomalaisten ja Suomen olemassaolon kannalta Brysselin Pravdan suoltamiin törkeimpiin suoriin valeisiin pidän sen muutama viikko sitten pääkirjoitussivullaan otsikoimaa artikkelia "Väestönvaihtoteoria on vaarallinen valhe"!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. "Ei kuitenkaan niin synkkää, ettei jotain hyvää. Eilisen päivän positiivisiin uutisiin kuului nimittäin yllättäen tullut ilmastopaneelin puheenjohtajan, professori Markku Ollikaisen, kannanotto..."

  Aivan äsken professori oli riemuissaan Suomen oikeuslaitoksen kyetessä tuomitsemaan törkeän seksuaalisen väkivallan tekijän. Ja nyt: ilmutieteilijä rimuitsee ja proffa yhtyy iloon.

  Aivan kuten: https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M&ab_channel=Melonhead622

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kryptinen kommentti, ei avaudu tällaiselle vähäjärkiselle.

   Poista
  2. Kryptinen kirjoitettu ihan oikein. Onnea!

   Poista
 6. Äläpä. Vasta eräässä aviisissa ollikainen puhisi, että Suomalaisen pitää puristaa seittämän tonnin hiilijalanjälkensä vähintään ruottalaisten reilun tonnin tasolle. Jotta on sieltä vielä keppiä tulossa. Paitti jos keksivät kaksinkertaistaa väestömäärän Suomessa jollon päästään samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Paitti jos keksivät kaksinkertaistaa väestömäärän Suomessa jollon päästään samaan."

   Kyllä Ohisalon johtamilla seinähulluilla viherkommunisteilla on tavoitteena moninkertaistaa Suomen väkiluku kantasuomalaisten jäädessä tuhoontuomituksi riutuvaksi vähemmistöksi - "turvapaikanhaku on perusoikeus" taikasanan "asylum" ollessa lisätakeena monille maahantunkeutujille elinikäisestä loisimisoikeudesta, joka rahoitetaan kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla alati paisutetulla ULKOMAANVELALLA siihen asti kunnes lainahanat lopulta menevät kiinni!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Kyllä. En toki ole tietämätön tästä kauhuskenaariosta, mutta käsittääkseni väestön kasvattaminen yli 10 miljoonan on ainoa keino pudottaa Suomalaisten hiilijalanjälki ruottin tasolle. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta onko näitten ilmastohörhöjen jutuissa muutenkaan.

   Poista
 7. Jotta voit muuttaa talouttasi kovan taloudellisen kokemuksen jälkeen, vakauttaa yrityksesi, aloittaa toimintasi, maksaa velat tai nämä sähkölainat, tarjota tarvikkeita myymälääsi ja lainoja lääketieteellisistä syistä sekä kaikista investoinneista tai ostoista ja paljon muuta tarpeisiin. Tarjoamme lainoja kaikille, jotka haluavat toimia jollakin edellä mainituista aloista. Luotettava ja turvallinen prosessi, jossa on luonteeltaan hyviä ihmisiä, jotka suorittavat kyseisen pankin yksityishenkilöt. Siten korko on 3% ja mahdolliset alennukset lainoille, joiden määrä on 2 000–1 000 000 euroa.
  Ota yhteyttä, jos siltä tuntuu. Olemme käytettävissä antamaan sinulle hyötyä epäilystä. Lupaan et tule katumaan.
  Yksi osoite: fotakisgrigorios@gmail.com
  Whatsapp: +79789127554

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!