maanantai 19. huhtikuuta 2021

Punavihreät vievät ja Keskusta vikisee

Suomen hallituksessa vallitsee tunnetusti selvä marssijärjestys: vihervasemmisto vie ja Keskusta vikisee. Jälkimmäisestä saimme uuden esimerkin eilen, kun puheenjohtaja Annika Saarikko (kepu) valitti turpeen alasajon tapahtuneen liian nopeasti.

Oikeassahan Saarikko on itse asiassa, eli hallituksen täydellisessä epäonnistumisessa turpeen hallitussa alasajossa. Sen seurauksena turvealan yrittäjät ovat vaarassa joutua puille paljaille, kun tulovirta katkeaa ja käsiin jää turpeennostoon hankittu kalusto, jolle ei ole käyttöä millään muulla toimialalla. Pahimmillaan laitteiden ostamiseen otetut lainat ovat vielä maksamatta.

Sikäli Saarikon vikinä on kuitenkin aiheetonta, että itsehän hän ja hänen puolueensa ovat saaneet turpeen alasajon aikaiseksi. Vai unohtiko hän olevansa asiasta päättäneen hallituksen ministeri? 

Nähtäväksi jää miten turveasiassa käy. Helppoa turveyrittäjien auttaminen ei kuitenkaan ole, sillä Emma Kari (vihr) ehti jo viikko sitten sanoa, että "on tärkeää, että ihmisiä tuetaan, vaikka itse alaa ei tueta." 

Tällä hän tarkoitti esimerkiksi turveyrittäjien uudelleenkouluttautumisen tukemista. Ja painotti, ettei hallitus tule tekemään turpeen energiapolttoa tukevia päätöksiä. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, onko Saarikolla puoluetovereineen lihaksia vihreiden ministereiden ylikävelyyn.

Koko tapaus on joka tapauksessa nykyistä hallitusta hyvin kuvaava. Ympäristö- ja maailmanparannusasiat on asetettu kaikessa toiminnassa etusijalle Keskustan vikinästä huolimatta. Laskun maksavat sitten aikanaan veronmaksajat. 

Jotain hallituksesta kertonee sekin, että ministeri Jussi Saramo (vas) totesi julkisen talouden tasapainottamisesta seuraavasti: "hallitus on sitoutunut siihen, että se tapahtuu tän vuosikymmenen loppuun mennessä". Kun toimittaja totesi, ettei nykyinen hallitus ole silloin enää vallassa, hän vastasi seuraavasti: "ei kyllä, mutta totta kai pitää aina vastuullisesti katsoa eteenpäin".

Aika mielenkiintoinen näkemys ministeriltä sitoutuneisuudesta ja vastuullisuudesta. Mutta tämäkään ei näyttäisi hillitsevän saarikkolaisten ministeriautohimoa. Tämä nähtäneen valitettavasti myös alkaneella viikolla, kun ministerit kokoontuvat päättämään valtion tulevasta rahankäytöstä - vaikka toivonkin hartaasti olevani tällä kertaa väärässä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Voi että me naurettiin...
Ei-vasemmistolaisen Suomen johtava puolue
Punavihreä Suomi

5 kommenttia:

 1. Jussi Saramo jättänee vuokramökin siivoamatta, mutta katsoo vastuullisesti, että seuraavat vieraat siivoavat hänenkin sotkunsa.

  VastaaPoista
 2. Seinähullut viherkommunistit haluavat näyttää miljardeilla suomalaisten veronmaksajien selkänahasta revityillä veroeuroilla maailman pelastavaa "ilmastoesimerkkiä" ja Kiinan kommunistijohto nöyrästi esimerkkiä seuraten senkun rakentaa lisää hiilivoimaloita, jotka työntävät - varsinkin tuota koko kasvikunnalle suunnattoman vaarallista - hiilidioksidia ilmaan n. viidessä tunnissa saman määrän kuin Suomen koko vuoden hiilidioksidipäästöt ovat. Kiinan kommunistijohto ja kommunistit yleensä kun tunnetusti toimivat vain koko ihmiskunnan parasta ajatellen!

  Kiinan uusista massiivisista hiilivoimalahankkeista raportoi jopa Brysselin Pravda äskettäin.

  Tuohon viherkommunistien maailmanpelastus-suunnitelmaan suomalaisten veronmaksajien selkänasta revityillä miljardeilla, vaiko kymmenillä miljardeilla, veroeuroilla voi todeta vanhan sananparren mukaisesti, että ennen kurki kuolee ennenkuin suo sulaa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Jäämme odottamaan palkkiovirkojen luonnetta. Jotain spesifiä on täytynyt paperilla luvata. Ei tällaista joistain sumeista "katsotaan sitten" lätinöistä mitään thedä.

  VastaaPoista
 4. Jälleen kerran hallituksen suunnitelmissa kansallisen edun yli kävellään epämääräisellä "internationalismilla" maailmaa syleilevällä yhteisen hyvän ideologialla. Jälleen kerran vastuullisuus äänestäjiään kohtaan vedetään vessanpöntöstä alas kepun päättäjien toimesta. Saramon idealismin vaarallisuus kuvastuu hänen lausumansa sisällöstä, vastuu tuhojen korjaamisesta kuuluu oikeistolle ja veronmaksajille, ei foliohattuvasemistolle. Siis tervetuloa veronkorotukset ja leikkaukset myöhemmin, kunhan me vasemistossa saamme toteuttaa unelmaamme utopiastamme. Kun se muuttuu dystopiaksi,, muut korjaavat tuhomme jäljet.

  VastaaPoista
 5. Internationalismin tuomat vahingot maksatetaan nationalistisesti suomalaisilla. Ei puhettakaan että kehitysapuna tai eu-tukena jaettua vastikkeetonta rahamäärää leikattaisiin, eli myös muut kuin suomalaiset osallistuisivat "internationalismiin"

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!