sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Annika Saarikko maalasi kuvan hallituksen kyvyistä

Kuten kaikki tiedämme, on parhaillaan käynnissä hallituksen sisäinen näytelmä eli kehysriihineuvottelu, jossa kannatuskriisissä kipuileva Keskusta tekee kaikkensa peittääkseen sen tosiasian, että puolue on hallituksessa vain vihervasemmiston aisankannattajana. 

Tämän poliittisen viihteen venymisen yhtenä syynä lienee ollut Keskustan puoluevaltuuston sääntömääräisen kokouksen osuminen juuri tähän viikonloppuun. Siellä puolueen ministerit olisivat mahdollisesti joutuneet vastuuseen puolivälieräriihessä tehdyistä ratkaisuista, mikäli ne olisivat valmistuneet aikataulussa. Niinpä he ryhtyivät vatkaamaan, sotkemaan ja politikoimaan, jotta nämä ratkaisut olisivat kaikkien nähtävillä vasta puoluevaltuuston kokouksen jälkeen.

Politikoimisen suuri merkitys nyt käynnissä olevassa teatteriesityksessä näkyy esimerkiksi siinä, ettei edes asiantuntijoille ole valjennut, mihin Keskusta lopulta oikein pyrkii. Tästä esimerkiksi käyvät tuoreessa uutisessa olleet valtiotieteen tohtorin kommentit, joiden mukaan 1) "ulkopuolisen on vaikea hahmottaa, mitä keskusta oikein haluaa talousasioissa ja tuskin se on heille itselleenkään kristallinkirkasta" ja 2) "neuvottelut ovat olleet vaikeat, koska keskusta ei tunnu oikein itsekään tietävän, mitä se haluaa".

Itse en edelleenkään siis usko, että Keskustan tavoitteena on hallituksen hajoaminen tai edes sen linjan oleellinen muuttaminen, vaan ainoastaan puolueen poliittisen kannatuksen nostaminen ja oman ministeripestin jatkuminen. Sitä tehdessään tuli puheenjohtaja Annika Saarikko antaneeksi myös nykyhallituksen osaamista äärimmäisen osuvasti kuvaavan lausunnon.

Sen mukaan "hallitus, joka ei pysty tekemään taloudenhoitoa koskevia päätöksiä, ei pysty huolehtimaan muistakaan tehtävistään". Niinpä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kissanhännänvetoa
Jatkuvatko ekonomistien vieroksumat punavihreät bileet?
Punavihreät vievät ja Keskusta vikisee

6 kommenttia:

 1. Saarikko sanoi puheessaan myös: "Olen huolissani sukupolveni taidosta sopia vaikeista asioista." Siltä se on kyllä näyttänytkin koko ajan - ja Suomi kärsii.

  VastaaPoista
 2. Kepu on pakkoraossa, jossa se saa niin paljon, että on pakko mennä taas muutama kuukausi yhä syvemmälle suohon.

  Äärimmäisen röyhkeä Ohisalo on kadottanut kokonaan ihmisyytensä ja lomilta palaavan Anderssonin kanssa he rupeavat käymään syksyllä armotonta vaalikampanjaa, jossa Kepu on suurin vihollinen.

  Miksi Annika Saarikko edes haluaa valtiovarainministeriksi, eihän Soinikaan ottanut niin rankkaa pestiä, eikä Sipilä halunnut ollenkaan ministeriksi.

  Saarikolla on pieni vauva kotona ja hän on juuri sitä perinteistä äiti- tyyppiä, ihan noin positiivisessa mielessä. Kestääkö edes kolmikymppinen nainen, kun hallitusta muuten kannattavat mediatkin ovat ottaneet juuri Kepun puheenjohtajan maalituksen asiakseen. Stalinin luonnolla varustettu Halonenkin kertoi avioliittoepäilyjen "satuttaneen".

  Mika Lintilä olisi kova luu valtiovarainministeriksi, hän ei valvo öitä silmät selällään ja uskaltaa hajottaa hallituksen tarvittaessa.

  Satatuhatta työpaikkaa vetäistiin ihan hatusta, kuten se hiilineutraalius 15 vuotta ennen muuta maailmaa. Ei mitään hajua miten, kunhan vouhotetaan. Siitäkin kepun maakuntasotesta Kiuru väänsi Hyväntoivonalueen, vai mikä se oli.

  VastaaPoista
 3. Ja kepuhan ei hallituksesta lähe millään, niin isoa kankea ei oo keksittykkään millä sen vääntäs pois, menköön kaikki sitten vaikka päin, no, sitä.
  T:Ihmettelijä

  VastaaPoista
 4. Kepua lyödään nyt lihoiksi oikein kunnolla. Kaikki hillotolpat, mitä vaan voi saada irti, otetaan irti. Aikaa on enää pari vuotta.

  VastaaPoista
 5. Hesarissa oli Junkkarin hyvä analyysi kepuleitten kannatuksen laskusta. Sipilän-Bernerin oikeisto-hölmöläishallitus karkotti vasemman laidan äänestäjät ja nyt vihervasemmiston aisankannattajana toimiminen karkottaa oikeistolaisemman porukan. Ja kumpikaan ei palaa tällä menolla.
  Keskusta myi periaatteensa ja petti kannattajansa menemällä Rinteen hallitukseen rökäletappion jälkeen. Mutta eihän se voinut vastustaa kiusausta, kun Rinne lupasi kaiken pyydetyn, kuten maakuntamallin, ja varmaan enemmänkin. Kuten muuten myös RKP:lle, joka kulkee täysin vasemmiston talutushihnassa, vaikka on olevinaan porvaripuolue.
  Maaseudun ökyisännät eivät varmaan katsele hyvällä keskustan vihervasemmistolaisia touhuja, kuten turpeen alasajoa ja ilmastovouhotusta polttoaineen hinnankorotuksineen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!