perjantai 15. helmikuuta 2019

Ruokafasismia Helsingissä

Punavihreä ruokafasismi ja vaihtoehdottomuus elävät ja voivat vahvasti Helsingissä. Tästä saatiin uusi todiste eilen, kun valtuusto päätti puolittaa pääkaupungin lihansyönnin ja maidonjuonnin. Näin siitä huolimatta, että esimerkiksi helsinkiläiskouluissa kuuden viikon kiertävällä ruokalistalla pääruuista on kasvisruokia 59,3 prosenttia, lihapääruokia 30,5 prosenttia ja kalapääruokia 10,2 prosenttia.

Lisäksi tavoite lihan ja maidonkäytön puolittamisesta on hyvin haasteellinen, ellei markkinoille tule uusia korvaavia tuotteita. Kouluruuanhan pitäisi täyttää nykyiset ravitsemussuositukset, mikä on mahdollista vain siinä tapauksessa, että proteiinipitoisia kasvisraaka-aineita tulee tarjolle olennaisesti paremmin kuin nyt. Lisäksi uusien ruokien pitäisi läpäistä makutestit - mikä ei vielä tarkoita, että ne maistuisivat myös lapsille.

Lisäksi tutkimustieto kertoo meille, ettei esimerkiksi kaurajuomien ilmastovaikutus ole sen pienempi kuin maidon tai maitotuotteiden. Eli myös niiden käyttöä tulisi rajoittaa samoilla perusteilla kuin maidon.

Kun itsekin olen isä, niin voin kertoa mitä tästä seuraa: yhä useampi nuori turvautuu muuhun kuin kouluruokaan, eli käy ostamassa itselleen lounaan vapailta markkinoilta, koska ei jaksa kouluruualla läpi päivän. Se ei tarkoita sitä, että heidän lounaansa olisi terveellisempää, mutta varmasti energiapitoisempaa.

Tästä huolimatta näiden lasten vanhemmat joutuvat maksamaan veroissaan ruokafasistien vaatimat kasvispöperöt. Itse aikanaan jouduin toteamaan tilanteen ja lupasin maksaa jälkeläiselleni kasvisruokapäivinä kunnollisen aterian. Katsoin tämän vaihtoehdon paremmaksi kuin lihapiirakat ja muut vastaavat rasvapommit, mihin hänen taskurahansa riittivät.

Laajemmassa kuvassa eilinen päätös vahvistaa käsitystäni siitä, ettei järjen käyttö ole enää kovin tavallista. Yhä useampi päätös yhteiskunnassamme tehdään yhden asian fanaatikkojen toimesta, eikä seurauksista välitä kukaan. Nähtäväksi jää, reagoivatko ihmiset tähän jollain tavalla kevään vaaleissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ympäristöjalanjäljestäni
Vegaaniarmeija?
Elisa Aaltola, filosofi, ja minä, sekasyöjä

20 kommenttia:

 1. Tuhka tuumii että tässä on aimo annos vaalikuumetta ja halua erottua muista.

  Tuhka arvelee että lopulta pelkkä käytännöllisyys pakottaa heidät luopumaan asiasta kaikessa hiljaisuudessa.

  Tosin voihan ideologinen kupla olla niin vahva etteivät he pysty siihen. Mutta tavalliset ihmiset sen ulkopuolella voivat alkaa ottaa etäisyyttä heihin.

  VastaaPoista
 2. Kun kuunteli eilen netistä HS:n vaalitenttiä puolueiden puheenjohtajille, tulee kyllä mieleen vahva, ääriuskonnon omainen ideologia. Täysin irti realiteeteista pannaan Suomi pelastamaan maapallo "ilmastonmuutokselta", vaikka muut eivät tekisi mitään.
  En olisi uskonut, että joudun myöntämään aiemman "inhokkini" Paavo Väyrysen olevan ainut (!) realiteetit tajuava ja ne esille tuova poliitikko!
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainut? Älä unohda Jussi Halla-ahoa.

   Poista
 3. "... yhä useampi nuori turvautuu muuhun kuin kouluruokaan, eli käy ostamassa itselleen lounaan vapailta markkinoilta, koska ei jaksa kouluruualla läpi päivän. Se ei tarkoita sitä, että heidän lounaansa olisi terveellisempää, mutta varmasti energiapitoisempaa."

  Eihän tässä edes ole kysekään muusta kuin (moraalisesti) huokeahintaisesta hyvesignaloinnista, feelgood-meiningistä sun muusta jeesustelusta. Sittenpä parin vuoden päästä saadaan taas kuunnella kaikenmaailman tättähäärien olevan hyvinhyvin huolissaan ja ihmeissään, kun kouluruoka ei muksuille jostain käsittämättömästä syystä maistu. Jos olisin snägärinpitäjä, niin jo vain hieroskelisin tyytyväisenä rasvaisia näppejäni, kun tietää että kohta taas asiakkaita piisaa... Joillakin tahoilla kun ei ikinä opita tien helvettiin kulkevan hyvien (tai sellaisiksi väitettyjen) aikomusten kautta.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 4. Tuhon tietä kuljetetaan naispoliitikkojen ja naistoimittajien johdolla. Kun lukiolaispoika on käynyt läpi suvaitsevaisuus- ja kansainvälisyyskasvatuksen, opetettu myötämielisyyteen homostelua kohtaan ja syötetään vielä kasvisruualla, ei siinä viisari edes värähdä tytöille.

  VastaaPoista
 5. Poikani kertoi peruskoulun ruokailusta sen verran, että hänellä oli tapana siirtyä halal-puolelle muslimikavereidensa kanssa, jos se tavallinen ruoka ei näyttänyt kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 6. Miten tämä on mahdollista? Eikö natsit ja fasismi ole Suomessa kiellettyjä?

  VastaaPoista
 7. US tänään:

  "Helsinkiläinen keskustalainen hermostui: ”Pitääkö sekaruokaa syövä lapsi kohta ilmoittaa erikoisruokavalioiseksi?”

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/272133-helsinkilainen-keskustalainen-hermostui-pitaako-sekaruokaa-syova-lapsi-kohta

  Artikkelista poimittua:

  ”Suomalainen ruoka on maailman puhtainta, olipa kyseessä liha, kala tai kasvis! Se, että nyt ajetaan jokainen helsinkiläinen väkisin kasvissyöjäksi,
  aiheuttaa ulkomaisen epäpuhtaan soijan ynnä muun kasvisproteiinin tulon koululaisten kouluruokaan”, hän kirjoittaa.

  ”Samalla kun hiiltä poltetaan surutta ja roskaa kipataan mereen, riemuitaan siitä että suomalaista puhdasta ruuantuotantoa ajetaan alas omin voimin...”
  -----------------------

  Asioissa on aina puolensa mutta niiden ymmärtäminen vaatii järkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS 14.2.19

   "Suomen maatilojen lopettamistahti hidastunut, mutta niiden määrä vähenee yhä noin 17:llä joka viikko"

   https://www.hs.fi/talous/art-2000006000991.html

   Artikkelista poimittua:

   VILJELIJÖIDEN keski-ikä perheviljelmillä on nyt noin 52 vuotta. Tiloista 86 prosenttia on perheviljelmiä, ja vain noin kahdeksan prosenttia tilojen omistajista on alle 35-vuotiaita.

   Poista
 8. Helsinki on täysin fanaatikkojen hallinnassa. On mielenkiintoista seurata miten maan pääkaupunki tuhotaan punavihreän saastan toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen Vapaavuori haluaa mm. punavihreän saastan tukemana tuhota Helsingin ja tietysti koko Suomenkin MUSTALLA SAASTALLA!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Maaseudulta tulee kirkassilmäisiä ja aivan täyspäisiä nuoria Helsinkiin opiskelemaan, mutta jo parissa viikossa heidät on saatu vanhalla kunnon stallareilta perityllä "jos-et-ole-meidän-puolellamme-olet-meitä-vastaan- menetelmällä käännytettyä vihreiksi. Ainoa konsti päästä vihreistä eroon on hajauttaa kaikki Helsingin korkeakoulut maakuntiin, silloin joukot ovat niin paljon pienempiä ettei tyhmyys pääse liiaksi tiivistymään. Ei tietenkään tule tapahtumaan, koska vihreät ovat kaupungissa kakkospuolue ja hierovat kokoomuksen kanssa epäpyhiä diilejään. Antakaa meille Hämeentie pyöräilytieksi ja me sitten ummistamme silmämme siltä yhdeltä jutulta, tiedättehän.
   tira+

   Poista
  3. Viher- ja muut kommunistit hallitsevat yliopistoja.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Velkaantuvan maan pääkaupungilla riittää rahaa poltettavaksi, kohta pukkaa turhaa "raidejokeria" ja mieletöntä "kruunusiltaa". Ainakin yksi syntyperäinen toivoo pääkaupungin statuksen poistamista, hävettää sen verran. -jussi n

   Poista
  5. Mitä Sipilän, Vapaavuoren ja viherpunikkien lemmikit saavat aikaan Ruotsissa, siitä sikäläinenkin valtaVALEmedia pääasiassa vaikenee:

   "7 bomber på 12 dagar i Sverige – bara en rapporterades om i media

   Här berättar PeterSweden om hur medierna i Sverige mörkar. Sju bombattacker har skett i Sverige på 12 dagar men bara en av dem berättade man om. Lyssna och se!"
   https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/02/15/7-bomber-pa-12-dagar-i-sverige-bara-en-rapporterades-om-i-media/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Lisää vaan vihreitä ja vasemmistoa (tyyppiä Razmyar) päättäjiksi, niin kyllä kaikki järki toiminnasta kaikkoaa. Asia on todella niinkuin Halla-aho on todennut, että nykyisin kaikki tanssivat hullujen -siis aivan totaalisen järjettömien- pillin mukaan. Aiemmin tehty päätös paperittomien eli laittomasti Helsingissä oleskelevien hyysäämisestä veronmaksajien rahoilla kuvastaa samaa hulluutta.

  VastaaPoista
 10. Professori, miksi sorruitte propagandan eli puhuitte lihapiirakasta "rasvapommina" ihan koijari-Puskan suulla, kun suomalaisten suurin ruokaterveysuhka on hiilihydraatit? Juuri tiedemiehenä teidän pitäisi tietää, miten olemattomalla tiedepohjalla Suomessa THL ruokasuosituksiaan tekee.

  VastaaPoista
 11. Mitä niille tarjoillaan vastaanottokeskuksissa? Tuskin enää kaurapuuroa, paljonko lihaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipilän tervetulleiksi kaiuttamia suloisia partalapsia:
   "Puolet Suomessa ikäarviotestatuista turvapaikanhakijoista valehteli ikänsä",
   https://www.kansalainen.fi/puolet-suomessa-ikaarviotestatuista-turvapaikanhakijoista-valehteli-ikansa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!