keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin

Eilen illalla Strasbourgissa päättyi ainakin kolmen ihmisen elämä ja 12 muuta saa kantaa arpia tapauksen johdosta.

Ylen mukaan epäilty ampuja oli 29-vuotias mies ja Ranskan turvallisuuspalvelun vanha tuttu: hän oli ollut radikalisoitumisesta epäiltyjen ihmisten listalla ja aiemmin myös epäiltynä murhasta. Helsingin Sanomien uutinen tiesi lisäksi, että mies oli syntynyt Strasbourgissa ja hänen kodistaan oli löydetty mm. käsikranaatteja. Hänet oli - edelleen erkkomedian mukaan - tarkoitus pidättää eilen aamuna.

Mielenkiintoista kyllä, HS:n uutinen kertoi myös, että BBC:n mukaan miestä on pidetty terrorismiuhkana. Tapahtunutta oli myös juhlittu ääri-islamilaisilla nettisivustoilla. Mikään muslimiryhmä ei kuitenkaan ole ottanut tekoa omakseen.

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Itselläni on näin aamuvarhaisella kolme ajatusta. Niistä ensimmäinen liittyy Euroopassa meneillään olevaan uskonnollis-kulttuuris-etniseen muutokseen, jonka seurauksena lienemme saaneet islamilaisen terrorismin maanosaamme pysyvästi. Pidän sitä epäonnistuneen väestöpolitiikan seurauksena, joten tapahtumille on löydettävissä tekijöiden lisäksi myös poliittisia vastuunkantajia, mikäli sellaisia halutaan etsiä.

Toiseksi tapaus sattui äärimmäisen sopivalla hetkellä presidentti Emmanuel Macronille, joka on ollut heikoilla keltaliivien joukkomielenosoitusten ja vaatimusten takia. Terrorismin tapaiset iskut yleensä yhdistävät kansakunnan hallintonsa taakse. Näin tapahtunee myös Ranskassa - etenkin kun hallitus on jo ehtinyt taipumaan jonkin verran keltaliivien edessä.

Näin ajatellen 29-vuotias strasbourgilaismies tuli tehneeksi ison palveluksen presidentti Macronille, tai jopa pelastaa tämän tulevaisuuden poliitikkona, vaikkei luultavasti ollut koko asiaa ajatellutkaan. Tästä huolimatta - ja pääsemme kolmanteen ajatukseeni - on jännittävää seurata miten yhteiskunnallinen kehitys jatkuu muinaisessa vapauden, veljeyden ja tasa-arvon maassa. Ainakaan haasteita sieltä ei näyttäisi puuttuvan - eikä mainittu perintö näyttäisi voivan tällä hetkellä kovinkaan vahvasti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Eurooppa on suuren kysymyksen edessä
Macronin hallitus toimii, vaikka taakka on Suomea pienempi
Humanitaarinen maahanmuutto ja sammakko kattilassa

13 kommenttia:

 1. Voipi olla niinkin, että Strasbourgin yksittäistapaus vain heittää bensaa liekkeihin.
  Selkeästi kerrottuna Mr. Watsonin tapaan: kyse taitaa olla tapahtumista, jotka liittyvät Macronin isompiin kepposteluihin
  https://www.youtube.com/user/PrisonPlanetLive

  VastaaPoista
 2. US tänään:

  "Strasbourgin ampumistapaus: Suomalaispoliitikkoja kaupungissa – Jyrki Katainen: ”Järkyttävä isku ihmisyyttä kohtaan”

  https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/266894-strasbourgin-ampumistapaus-suomalaispoliitikkoja-kaupungissa-jyrki-katainen
  -------------------

  Niin paksua, niin paksua on Kataisen liturgia taas. Miksei komissio ja komissaarit tee mitään konkreettista turvallisuutemme eteen?
  Näitä tulee tasaiseen tahtiin Euroopassa eikä loppua näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KANSATTOMAN, ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen vailla omaatuntoa oleva psykopaatti-politrukki, joka suomentuho-politiikastaan palkkiona pääsi Brysselin lihapatojen antimista nauttimaan.
   Katainenhan hallituskausinaan mm. "vastuullisesti" paisutti Suomen valtionvelkaa melkein 50 miljardilla eurolla ja repäisi suomalaisten veronmaksajien selkänahasta "me tienataan sillä"-pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangsterin keinotteluvoitoille.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Yle tänään:

  "Ylen toimittaja Strasbourgissa: Tunnelma on rauhallinen, mutta järkyttynyt"
  https://yle.fi/uutiset/3-10550226

  Artikkelista poimittua:

  Joulumarkkinoilla oli liikkellä paljon aseistautuneita sotilaita ja kaikilta keskustaan tulevilta katsottiin laukut, Saraste kertoo.

  Ranskalaiset ovat viime vuosina joutuneet tottumaan terrorismin uhkaan, mutta tapahtumat järkyttivät paikallisia, Saraste arvioi.
  -------------------

  Oi miten ihkua joulutunnelmaa! Otetaan vaan meillekin lisää tunnelman luojia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja silti 'sopivasti' pääsi Cherif läpi markkinoille?
   Mitenkä sattuikaan Makaroonin kannalta sopivasti?

   Poista
 4. Ihan normitapa musuilta julistaa joulurauha ja tätähän tulee jatkossa paljon lisää. "Käteistä" sun muita luttamunia asia ei haukotusta enempää kiinnosta niinkauan kuin oma perse on suojassa.
  Euroopan suvakkivaltiothan ovat olleet sotatilassa jo vuosia. Sotilaat partioivat valtaosassa suurkaunkeja paitsi esimerkiksi Budapestissa, Varsovassa ja Prahassa. Mistähän asia mahtaneekaan johtua?
  Islamilla ja maahanmuutolla ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä kuten edellä mainituilla syillä ei ole minkään kanssa mitään tekemistä varsinkaan islamin kanssa. Näinhän meille liturgiaa luetaan aina terrori-iskujen jälkeen.
  Grooming on rantautunut suvakkien "yllätykseksi" suomeen ja polttopulloja nakellaan asuntoihin. Linja-autoja yritetaan suistaa tieltä kaiken muun keppostelun lisäksi. Näilläkää kepposilla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Muuta väittävät ovat natseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahretaan Turus ajaa rekat taas parkkiin oikeaoppisesti ku "joulurauha" julistetaan?
   Ei sitä ennen tehty mutta nykyisin siihen on tietty tarve...
   -----------------------
   PS. Asuntopolttajan kuva(?) löytyy täältä

   "Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005929583.html

   Poista
 5. Teon tekijästä lisäinfoa:

  https://pt-media.org/2018/12/12/strasburgissa-islamilainen-terrori-isku-useita-kuolleita/

  VastaaPoista
 6. Henna Kajava toteaa näin:

  "Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa"
  https://beta.oikeamedia.com/o1-91603

  Hänen mainitsema dokkari kannattaa katsoa.
  Siinä vaiheessa kun Nigerialaiset lähtevät liikkeelle, toivon todella ettei onni suosi Suomea,
  mutta mikä onkaan Euroopan tulevaisuus:
  Toistuvat terroriteot vai Afrikkalaiset huumeineen vai käsikranaatit a´la Ruotsi vai rauhallinen ja demokraattinen, sananvapaudella kyllästetty Eurooppalainen elämäntapa?

  VastaaPoista
 7. Eiköhän lie proffan ennustuksesta huolimatta niin, että makaroonin lähtölaskenta on hetkeksi keskeytetty, enintään siihen asti kun samakon syöjä sylkee suustaan seuraava sammakon ilmoille. Ai miten niin sammakonsyöjä? Noku ranskiksii on äit ajat sanottu sillä nimellä.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. Saas nähä millon konkretisoituu marseljeesin laulun sanat Ranskassa tätävauhtia ...

  VastaaPoista
 9. Yle 13.12.2018

  Keltaliivit, hallituskriisit ja loputtomiin jatkuva brexit – Miksi läntisen Euroopan kuohunnalle ei näy loppua?
  Euroopassa velloville kriiseille on yhteistä nopeus ja arvaamattomuus.

  https://yle.fi/uutiset/3-10548905

  VastaaPoista
 10. "Terrorismin tapaiset iskut yleensä yhdistävät kansakunnan hallintonsa taakse. Näin tapahtunee myös Ranskassa"

  Tämä teoriasi on aivan älytön - harvinaista sinulta, arvon proffa - ja ei onneksi pidä paikkansa.

  Jos katsot terrori-iskujen jälkimaininkeja missään maissa joissa on suvakkihallinto, kuten esim. Suomessa ja Saksassa, niin jokaikinen terrori-isku on aina yksinomaan lisännyt vihaa suvakkihallintoa kohtaan, mikä on loogista kansan pitäessä terroristit maahanpäästänyttä hallintoa vastuullisena tapaukselle. "Lisärekyyliä" tapaukselle aiheuttaa tällöin suvakkihallintojen tekemät kannanotot "vihapuhetta" vastaan, joka puolestaan pistää kansalta lisää vihaa kehiin. Yhtään tapausta suvakkihallinnollissa maissa ei ole, että terrori-isku olisi lisännyt hallinnon suosiota.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!