perjantai 1. marraskuuta 2019

Ruotsalainen esimerkki velvoittaa

Ruotsalainen yhteiskunta on luisunut holtittoman maahanmuuton seurauksena vakavaan tilaan. Esimerkiksi pelkästään Etelä-Ruotsissa on tämän vuoden aikana tehty 71 räjäytystä. Lisäksi alueella on ryhdytty vaientamaan mahdollisia oikeudenkäyntien todistajia ja poliisilta on kuultu ohjeita siitä, kuinka autopalojen karkaaminen asuinrakennuksiin voitaisiin välttää.

Nyt ruotsalaiset ovat yksi toisensa jälkeen heräämässä yhteiskuntansa ongelmiin. Siitä esimerkkinä Scanian entinen toimitusjohtaja on todennut, että "jos tämä meno jatkuu, me voimme ajautua hallitsemattomaan tilanteeseen, jossa me joudumme jopa turvautumaan asevoimiin ja maassa syttyy sisällissota näissä ongelmalähiöissä".

Ruotsalainen maahanmuuttajarikollisuus ei ole jäänyt pelkästään maan rajojen sisälle, vaan osansa on saanut myös Tanska. Siellä ei ole kuitenkaan jääty seisomaan tumput suorina, vaan juutit ovat päättäneet alkaa valvoa Ruotsin puoleista rajaansa.

Keskeinen kysymys Pohjanlahden tällä puolella on se, että osaavatko päättäjämme lukea länsinaapurin yhteiskunnallista kehitystä. Ja jos osaavat, haluavatko he välttää saman Suomessa.

Olisikin hienoa, mikäli suomalainen media tukisi poliitikkojamme näiden päätöksenteossa antamalla rehellisen ja täysimittaisen kuvan naapurimaan kehityksestä ja sen syistä. Samalla meidän aikuisten Suomen kansalaisten velvollisuutena on auttaa päättäjiä huomioimalla ruotsalaisen yhteiskuntakehityksen eteemme maalaama tulevaisuuden uhka kaikenlaisissa mielipidetiedusteluissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsalainen lapsiin kohdistuva väkivalta ja sen kieltäminen
Rantautuiko ruotsalainen kulttuuri Helsinkiin?
Seksuaalivähemmistöjen, naisten ja lasten turvallisuus maksuvälineenä

17 kommenttia:

 1. Oikean kuvan saamiseksi ei ehkä kannata laittaa asialle Journalistiliiton kellokasta Maria Petterssonia, joka on Ylen asiantuntijana asiassa kuin asiassa. Hänen legendaarinen raporttinsa Ruotsista on ikuisesti mielessämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessäsi oleva raportti oli tosiaan jonkinlainen suomalaisen journalismin pohjanoteeraus. Vai sanoisiko tunkkainen tuulahdus taistolaisvuosilta.

   Poista
 2. En usko että täällä päättäjät ns heräävät. On se nähty esim näissä grooming ilmiöissä jne. Poliittinen korrektius ja oma etu takapuolta nuollen brysselin suuntaan on tullut selväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättäjät heräävät jos kansalaiset vaativat sitä äänestyskopissa. Näin ei kuitenkaan ole tehty, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun Ruotsin tilanne ns. keittää yli, heräävät uskoakseni kyllä suomalaisetkin. Tässä vaiheessa on tärkeintä raottaa valtamedian uutispimennystä mahdollisimman monelle.

   Poista
 3. Jostain syystä ne perusasiat ovat liian vaikeita eivätkä mene läpi. Yksi ihan kaikkein perustavanlaatuisin totuus on, että niin sanotut "kulttuurit" ovat tavattoman kovia kognitiivisia tosiasioita. Ihminen on lajityypillisesti, olemuksellisesti ja läpikotaisin sosiaalinen olento, ja ihmisissä vaikuttavat joukkovoimat ovat aina ensisijaisia kaikkeen siihen nähden mitä yksilöiden tietoisuudessa ja korvien välissä liikkuu.

  Kuinka monta kertaa on huudettava: on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Siitä että kaikilla on "ihmisarvo", ei mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään.

  Kulttuuriset hylkimisreaktiot ovat tosiasia, ja lopulta ne tuhoavat yhteiskunnat. Romahdus -- luottamuksen romahdus, yhteiskuntamoraalin romahdus, laittomuuksien eskalaatio puolin ja toisin -- tapahtuu julkispinnan alla, kaiken politiikan, yhteiskunnallisen keskustelun ja yhä tekopyhemmäksi käyvän "poliittisen korrektiuden" tavoittamattomissa. Sitä ei estä mikään. Vaikka ihmiset kuinka yrittäisivät, vaikka kaikki suorastaan sädehtisivät hyviä aikomuksia, silti toisilleen yhteensopimattomat kulttuurit kaivavat toistensa kielteisimmät puolet esiin ja romauttavat yhteisen elintilan.

  Miten tämä tosiasia saataisiin poliitikkojen, journalistien ja sen suuren mussuhumanismillaan silmänsä umpeen muuraavan "suvaitsevaisto-sivistyneistön" kalloon, joka ei pysty ottamaan sosiologisia tosiasioita tosiasioina?

  YLE:n pitäisi näyttää kerran viikossa tai useammin ruotsalaisohjaaja Ruben Östlundin elokuva "Play" jossa onnistutaan hyvin asettamaan nykyinen yhteiskunnallinen hajoaminen näytille. Suomihan tulee siinä vielä perässä, mutta jos se on ministereistämme kiinni, kohta ajamme ohi. Ja jonkin aikaa he luultavasti ovat siitä vielä typerän ylpeitäkin.

  VastaaPoista
 4. Jos tilanne olisikin huonompi kuin Pettersonskan mukaan on niin se kyllä johtuisi siitä että naapurimaassa väki on provosoitunut Trumpin lausunnoista.

  VastaaPoista
 5. Ensinnäkin suomalaiset päättäjät eivät Ruotsin tilanteesta opi yhtään mitään. Toiseksi nämä naapurimaan rikolliset saavat rötöstellä aivan rauhassa sillä he ovat maan rikollisen pääministerin äänestäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jälkimmäinen pitänee kyllä paikkansa. Ainakin niin kauan, kuin uusruotsalaisille syntyy oma heidän äänesnä keräävä puolue.

   Poista
 6. Kyllähän täällä päättäjät tasan tarkkaan tietävät, mitä länsinaapurissa jne tapahtuu. Itseäni on ottanut ms kupoliin aivan selvä poliittinen ohjaus esim valtamedian tuella. Jos nyt ei vääristellä tietoa niin ainakin jätetään uutisoimatta. Ja isoilla otsikoilla ohjataan kansan ajatuksia ns höttöjutuilla toisaalle. Olen monesti ajatellut että valtamediapuolue syyllistyy harhaanjohtamiseen. En tarkoita että pitäisi hysteriaa/pelkoa lietsoa mutta selvä poliittinen ohjaus on mediassa. Jotain kertoo vaihtoehto median suosio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapuolinen totuutta tavoitteleva journalismi olisi aivan riittävä.

   Poista
 7. Pari lisähuomiota, US tänään:

  ”Olemme ottaneet aivan liikaa ihmisiä ulkomailta” – Elinkeinoelämänestorin puheet Lähi-idän ja Afrikan ihmisistä kuohuttavat Ruotsissa

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/olemme-ottaneet-aivan-liikaa-ihmisia-ulkomailta-elinkeinoelamanestorin-puheet-lahi-idan-ja-afrikan-ihmisista-kuohuttavat-ruotsissa/
  8f2de1db-4c92-4fce-803d-cb8660bdbe09

  Artikkelista poimittua:

  ”Me olemme ottaneet aivan liikaa ihmisiä ulkomailta. Ja se mikä tässä pitää muistaa, on se, että me olemme ottaneet ihmisiä Lähi-idän ja Afrikan maista, ja siellä ihmiset elävät sellaisessa yhteiskunnassa, jonka me jätimme taaksemme jo sata vuotta sitten.
  Se on heidän käsityksensä siitä, minkälainen yhteiskunta on”, Östling sanoo vaihtoehtomedia SwebbTV:n haastattelusta.
  ...
  ...
  ”Ei, ei se ole rasistista, se on toteamus. Me lähdemme siitä, että he ovat aivan samanlaisia kuin mekin ja heillä on samat edellytykset kuin meilläkin, mutta ei heillä ole.
  Se tekee integraatiosta niin vaikeaa, kun meillä on kummallakin omat maailmankuvamme. Ja siinä me menemme vikaan, kun emme ymmärrä,
  minkälaisen jättiharppauksen näiden ihmisten pitää tehdä.
  Se on uskomaton matka”, Östling sanoo Di:lle.
  ////////////////

  Sataan vuoteen mahtuu useampi sukupolvi...

  VastaaPoista
 8. Kas kummaa mitä Yle tänään julkaisee:

  "Ruotsissa levoton yö ja aamu – alamaailman mies ammuttu, kahdessa paikassa räjähti"
  Tanska pelkää Ruotsin jengirikollisuuden valuvan maahan ja ottaa rajatarkastukset käyttöön tässä kuussa.

  https://yle.fi/uutiset/3-11046995

  VastaaPoista
 9. "Olisikin hienoa, mikäli suomalainen media tukisi poliitikkojamme näiden päätöksenteossa antamalla rehellisen ja täysimittaisen kuvan naapurimaan kehityksestä ja sen syistä."

  Olen täysin samaa mieltä. Tuo tuskin kuitenkaan toteutuu ihan lähivuosina, koska meidän valtamediamme toimittajakunnassa on neuvosto-aikojen ja Tampereen punayliopiston kahden kommunistiprofessorin jäljiltä viher- ja muilla (krypto)kommunisteilla edelleen niin vahva edustus, ks. https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

  Lisäksi johtavan joukkoharhautusmediamme Brysselin Pravdan takapirun Bilderberg-globalisti Antti Herlinin Bilderberg-agendaan kuuluu kansallisvaltioiden tuhoaminen globalistien harvainvaltaisen Uuden maailmanjärjestyksen toteuttamisen eräänä esteenä.
  Kehitysmaalaisten elintasopakolaisten, varsinkin afrikkalaisten vapaalla invaasiolla kansallisvaltiot tuhotaan kätevästi.

  Edelleen Brysseliä kumartavat maanpetturipoliitikkomme ovat jossain vaiheessa saaneet ujutettua Ylelle annettuihin toimintaohjeisiin "monikulttuurisuuden edistämisen", jota Ylen viher- ja muut kommunistitoimittajat varmasti ilomielin ja suurella antaumuksella toteuttavat suoltamassaan propagandassa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Seuraavassa Ylewatch-blogistin artikkelissa kuvataan tyypillistä Ylen propagandaa, jossa selvästi ollaan harmistuneita saksalaisen monikulttuuria eli käytännössä (kehitysmaalaisten) vapaata maahanmuuttoa vastustavan puolueen AfD:n vaalimenestyksestä:

  "Kansallismielisten voittokulku Saksassa ja Euroopassa ei jätä Ylen toimittajia rauhaan
  maanantai 28. lokakuuta 2019

  Globalistisen maailmanjärjestyksen palveluksessa olevat valtamedian toimittajat ovat jälleen viettäneet unettomia öitä kansallismielisten populistien vaalivoiton takia. Tällä kertaa pahaa oloa tuotti viime sunnuntaina Itä-Saksan Thüringenissa käydyt osavaltiovaalit. Vaikka äärivasemmistoa edustava Die Linke voittikin punavihreiden perustoimittajien riemuksi vaalit 31 prosentin kannatuksellaan, globalistisille kansanvihollisille on tuottanut selvästi pahoinvointia kansallismielisen populistipuolue Vaihtoehto Saksalle (AfD) nousu vaalien toiseksi suurimmaksi puolueeksi 23,4 prosentin äänimäärällä.

  AfD:n kannatuksen tuplaantumisen lisäksi toimittajissa herättää ahdistusta nuoren sukupolven kiinnostus puoluetta kohtaan, semminkin kun vasemmistoa näyttää äänestävän enää vain hautaan astuva vanha DDR-sukupolvi. Ylen kirjeenvaihtajan Suvi Turtiaisen analyysissä Saksassa kysytään, juhliko fasismin polunraivaaja eilen Thüringenin osavaltiovaaleissa tämä tosiasia tuodaan ilmi heti kirjoituksen alussa.

  Se kaksinkertaisti kannatuksensa verrattuna vuoden 2014 vaaleihin. Alle 60-vuotiaiden äänestäjien parissa AfD oli suosituin. Die Linken veikin voittoon yli 60-vuotiaiden äänet. Poliittinen keskusta, vanhat kansanpuolueet kristillisdemokraattinen CDU ja sosiaalidemokraattinen SPD hävisivät.

  Itä-Saksan puolella median junttaama ilmastohype ei ole muiden eurooppalaisten vaalien tapaan vaikuttanut juurikaan vihreiden suosioon, vaan siellä sosialistiset haaveet ovat keskittyneet perinteiseen äärivasemmistolaiseen puolueeseen, Die Linkeen. Ylelle Thüringenin vaaleista mielipidekirjoituksen kirjoittanutta Suvi Turtiaista ei tietenkään kiinnosta analysoida punavihreää blokkia, vaan hän kiinnittää ennalta arvattavasti kaiken huomion Vaihtoehto Saksalle -puolueen menestykseen, joka on kaikkien sopulitoimittajien mielestä merkki fasismin noususta..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/10/kansallismielisten-voittokulku-saksassa.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 11. Yle 2.11.2019

  "Malmössa tapahtui kaksi räjähdystä"
  Perjantai-iltana räjähti keskustassa ja lauantaina aamuyöllä lähiössä.

  https://yle.fi/uutiset/3-11048670

  Artikkelista poimittua:

  Perjantai-iltana kello 22.20 aikoihin räjähti kaupungin keskustassa. Räjähdys rikkoi ikkunoita ja vahingoitti kerrostalon sisäänkäyntiä.
  Poliisi kertoi Aftonbladetille(siirryt toiseen palveluun), että ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

  Aamuyöllä kello 3.15 räjähti Almgårdenin lähiössä asuintalon rappukäytävässä tai sen lähellä. Voimakas räjähdys aiheutti vaurioita rakennukselle ja rikkoi ikkunoita.
  SVT:n mukaan(siirryt toiseen palveluun) kolme ihmistä otettiin kiinni rikospaikan läheltä.

  Myös perjantaina aamuyöllä Malmössa sattui räjähdys. Poliisi on pidättänyt kolme epäiltyä liittyen perjantaiaamun räjähdykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti satunnainen uutisointi Ruotsin tapahtumista ei luo pelkästään valtamediaa seuraavalle kokonaiskuvaa entisen emämaamme todellisuudesta.

   Poista
 12. Yle 3.11.2019

  "Kriminologi Ruotsin räjähdyksistä: Täysin poikkeuksellista, ei tällaista tapahdu kuin sota-alueilla"
  Ruotsissa on tehty tänä vuonna jo 102 vakavaa räjähdeiskua. Kolmannes niistä Etelä-Ruotsin Malmössa.

  https://yle.fi/uutiset/3-11049393

  Artikkelista poimittua:

  Rikollisjoukkioiden Ruotsissa jatkuvasti tekemät räjähdeiskut ovat täysin poikkeuksellisia Euroopan ja jopa maailman mittakaavassa,
  arvioi kriminologi Amir Rostami sanomalehti Dagens Nyheterissä(siirryt toiseen palveluun).

  Ruotsissa on tehty tänä vuonna jo 102 räjähdeiskua, joita tutkimaan on hälytetty poliisin räjähderikoksiin erikoistunut ryhmä. Viime vuonna vastaavana aikana räjähdyksiä oli 39.

  Lähes kolmannes räjähdyksistä on sattunut Etelä-Ruotsin Malmössa. Tukholmassa niitä on ollut 19 ja Göteborgissa 13.

  Rostamin mukaan vastaavaa määrää räjähdeiskuja ei tehdä missään toisessa rikkaassa maassa, jossa ei käydä sotaa tai jossa ei kärsitä vuosia jatkuneesta terrorismista.

  – Löytääkseen vastaavaa pitää etsiä sota-alueita tai maita, joilla on pitkä terrorismihistoria, kriminologi Amir Rostami sanoo haastattelussa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!