lauantai 8. huhtikuuta 2023

Välimeren tilanne edellyttää kansan tahdon noudattamista

Yle kertoi uutisvirrassaan, että Tunisiasta Välimeren yli lähteneiden ihmisten määrä on tänä vuonna ollut viisinkertainen verrattuna viime vuoteen. Jutun mukaan tulijoita on lähtenyt "niinkin kaukaa kuin Kamerunista ja Sudanista".

YK:n alaisen UNHCR:n mukaan Välimeren yli oli tänä vuonna tullut Eurooppaan yhteensä 35 976 ihmistä. Heistä suurin osa Italiaan. 

Vuodesta 2021 tulleiden kansallisuudet ovat myös mielenkiintoisia, sillä eniten on saapunut tunisialaisia, egyptiläisiä ja bangladeshilaisia. En muista, että juuri nämä maat olisivat olleet kovin vahvasti esillä puhuttaessa humanitaarisista katastrofeista. Epäilen kuitenkin, etteivät nämä ihmiset ole tulossa pelastamaan suomalaista työvoimapulaa vaan tarkoituksena on lausua taikasana "asylum" heti kun se vain on mahdollista.

Ylen uutisvirran juttu on sikäli merkittävä, että se alleviivaa yhtä tulevien hallitusneuvotteluiden tärkeintä seikkaa. Eli maahanmuuttopolitiikkamme korjaamista vastaamaan yhteiskuntamme kulttuuriseen, sosiaaliseen ja taloudelliseen kykyyn ottaa vastaan kehitysmaalaisia tulijoita. 

Ja siksi on tärkeää, että hallitusneuvottelija Petteri Orpo (kok) ja puheenjohtaja Riikka Purra (ps) toteuttavat vaaleissa osoitetun kansan tahdon ja pääsevät yhteiseen näkemykseen siitä, että Suomea hallitaan seuraavat neljä vuotta näiden kahden puolueen johdolla. Onhan selvää, että mikäli Kokoomuksen toveriksi valikoituu SDP uuden puheenjohtajansa johdolla, ei asiaan saada kestäviä ratkaisuja, vaan Välimeren yli virtaavien kansainvaeltajien määrän viisinkertaistumisen seurauksena päätyisimme täydelliseen katastrofiin etenkin humanitaarisen maahanmuuton osalta. 

Siksi tämä asia kutsuu myös erityisesti Keskustaa ottamaan vaalitappiostaan huolimatta hallitusvastuuta. Eihän ole myöskään sen kannattajien etu, mikäli Suomi jatkaa kulkuaan sillä tiellä, joka on johtanut läntisen naapurimme Ruotsin yhteiskunnallisiin vaikeuksiin ja jopa esti sen pääsyn NATO:n jäseneksi yhdessä Suomen kanssa.17 kommenttia:

 1. On päivänselvää, että tämä porukka ei jää Italiaan, koska siellä ei ole samanlaista elatusautomaattia kuin esimerkiksi meillä. Kuvaavaa on, että kun viime kesänä olin lomalla Pohjois-Italiassa, näin siellä vain muutaman mustaihoisen ja yhden huivipään, kun sen sijaan kotikaupungissani keskisessä Suomessa heitä näkee yhdellä silmäyksellä kymmenittäin ja maleksimassa kaduilla tai ostoskeskuksissa siihen aikaan kun muut ovat töissä.

  VastaaPoista
 2. Italiassakin monet heistä ovat töissä, raskaissa hommissa pelloilla ja puutarhoissa. Tekevät kuitenkin töitä, koska elatusautomaattia ei ole. Roomassa yritteliäimmät ovat ostaneet harjan ja ottaneet reviirikseen jonkun kadunpätkän jota pitävät puhtaana. Paikalliset sitten palkitsevat tästä pienillä almuilla. Mutta nämäkin tekevät töitä eivätkä notku kauppakeskuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka suomessa nuo ihmisoletetut saisi pinenpiä tukia, silti ne ei tekisi mitää hommia sillä nuo etelän oletetut ihmiset ei ruumiilliseti kestä pohjolan ilmastoa. Eli nuo ei kuulu eurooppaan ollenkaan.

   Poista
 3. En löytänyt äkkiseltään ko linkkiä, mutta uutisvirrasta luin, miten Italiaan on tänä vuonna tullut Tunisiasta 14 000 siirtolaista, kuten Yle heitä kutsuu. Myöhemmin artikkelissa viitattiin Sudanista ja Kamerunista tuleviin alueen konflikteja pakenevina. Kääntäen voi kysyä, monessako ns. kolmannessa maassa ei olisi konflikteja, puutteita demokratiassa ja osa lienee länsimaisittain ajatellen dysfunktionaalisia valtioita. Tavallaan käsite pakolaisuus on arkipäiväistynyt ja menettänyt jopa merkityksensä. Kuten kirjoituksessa hyvin todetaan, niin tälle kaikelle olisi ainakin Suomen osalta saatava käytännössä täysikielto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MTV uutiset eilen

   Tunisian rannikkovartiosto kertoo pysäyttäneensä tuhansia siirtolaisia: Määrä noussut yli viisinkertaiseksi

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tunisian-rannikkovartiostolta-lukuja-pysaytetyista-siirtolaisista-maara-noussut-yli-viisinkertaiseksi/8671862

   Artikkelista poimittua

   Rannikkovartioston lausunnon mukaan yli 13 000 siirtolaista oli kotoisin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.
   ...
   ...
   Siirtolaisuuden asiantuntijat ovat huomauttaneet, että vaikka Euroopan johtajat sanovat pyrkivänsä estämään ihmissalakuljettajien toimintaa keskeyttämällä siirtolaisten matkan,
   matkan keskeytyminen vain palauttaa ihmiset salakuljettajien asiakkaiksi niin kauan kuin turvallisia reittejä niitä tarvitseville ei ole olemassa.
   ----------------------

   Siirtolaisuuden asiantuntijoille tiedoksi, että ihmiset voivat elää kotimaassaan ja rakentaa sen elinolosuhteet työtä tekemällä kuntoon.
   Ei se ole ratkaisu, että lähtee euroopan sosiaalitoimistoon notkumaan.

   Tunisian rannikkovartiostolle ehdotan Nobelin rauhanpalkintoa rauhan edistämisestä Euroopassa.

   Poista
 4. PS:n puoluesihteeri varmisti pari päivää sitten möläytyksellään, että Keskusta ja RKP eivät varnasti lähde PS:n kanssa hallitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepun honkonen nimitteli alusta viikon persuja rasistipuolueeksi, että olisiko puntit tasan?

   Poista
 5. Mitä ajatteli, vai ajatteliko mitään? Seuraavan valtiovarainministerin nimi on Antti Lindtman. Kun Orpo sanoo että asumistukia on leikattava, koskeeko se myös kunniakansalaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallitus sai viime töinään läpi kotouttamislain, jolla taataan maahanmuuttajille sitä, tätä ja tuota. Onko tasavertaisessa asemassa esim. kaukaa muualta Suomesta Helsinkiin muuttava nuori mies, joka toivoo siellä työllistyvänsä? Hommataanko hänelle heti asunto, ilmainen bussikuskin koulutus ja "sopivat" sosiaalituet?

   Ystäväni näki viime viikolla paikallisen Terveystalon odotushuoneessa ison lauman tummapintaista väkeä ja kuuli, kuinka joku paikan esinainen oli käärmeissään siitä, että mitään etukäteen ilmoittamatta lähetetään niin iso porukka sinne sotkemaan heidän aikataulunsa. Ei kai kunniakansalaisia kai voi laittaa tavalliseen terveyskeskukseenkaan jonottamaan?

   Poista
  2. Bussikuskiksi pääsee pääkaupunkiseudulla ilman kuluja. Kaveri kävi koulutuksen ja on nyt töissä.

   Tuo Terveystalo-juttu on kyllä mielenkiintoinen.

   Poista
 6. Kovasti nuo SDP, kommarit, RKP, vihreät ja myös kokoomus uhoavat ettei Suomi ole (vielä) Ruotsin tiellä. Törkeänä väitteenä esitetään myös, että esim. Ruotsin paljon parempi taloustilanne on suuren maahanmuuton ansiota. Tosiasioista ei välitetä mitään, kun mennään ideologia edellä. Kun kokoomus ja SDP muodostavat hallituksen, on homma jo menetetty. Neljän vuoden päästä Suomi on yhtä turvaton maa kuin Ruotsi nyt (Euroopan vaarallisin) ja tuskin se talouskaan on kovin hyvin edennyt, vaikka niitä sosiaaliturvaperusteisiamaahanmuuttajia olisi tullut maahan elinkeinoelämän haluama 250 000. Voihan se olla, että kokoomuksen arvopohja antaa sen verran myöten, että sopii just js just hallitukseen "rasistisen" puolueen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus 1970-luvulla Ruotsi hyötyi maahanmuutosta, kun puoli miljoonaa ahkeraa suomalaista meni sinne töihin. Ruotsalaiset kävivät jopa rekrytoimassa täällä paikan päällä suomalaista työvoimaa. Tuskinpa Volvon tehtaat Kiinassa enää kaipaavat maahanmuuttoa Ruotsiin.

   Poista
 7. nkrutus ja Suomen pikipäistäminen on kaikille puolueille paitsi PS ja ehkä KD, ykkösasia, tekosyyt aina keksitään tämän Suomen kansan tuhoamiseksi

  VastaaPoista
 8. Hesarin mukaan Keskustan kannattajat siirtyivät Perussuomalaisten äänestäjiksi, koska pettyivät Keskustan hallituksessa harjoittamaan vihervasemmiston myötäjuoksuun. Looginen johtopäätös olisi, että nyt Keskustan kannattaisi mennä hallitukseen korjaamaan tekemänsä virheet tekemällä äänestäjien kaipaamaa perussuomalaista politiikkaa. Sen sijaan, että joutuisivat oppositiossa taas toimimaan vihervasemmiston kylkiäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen miettinyt. Jos ja kun heidän romahduksensa johtui vihervasemmiston aisankannattajana olemisesta, niin miten heidän äänisaaliinsa paranisi estämällä poisjäämällä oikeistohallituksen syntyminen? Toisaalta kun on kuullut kepun kellokkaiden "analyyseja" niin eihän siellä tätä vihervasemmistoon liittymistä nähdä syynä kannatuksen romahdukseen. Sieltä tulee sellaista kantaa että lisää samaa niin hyvä tule, pitää vain perustella se viheruskonto "maalaisittain" niin äänestäjät palaavat. Noinkohan olisi? Usko(nto) sumentaa tunnetusti järjen ja logiikkan, joten tulkoot autuaaksi uskollaan. Se hyvä puoli siinä on että seuraavien vaalien jälkeen jopa Hjalliksen poppoo on suurempi kuin keskusta, ei jää ikävä tuollaista sakkia.

   Poista
 9. Välillä sitä saa lukea jonkun kepun kellokkaan, ja jopa kiäriäisenkin analyysiä siitä, miksi kepun politiikka on mennyt reisille. Tavanomaisia ympäpyöreitä heittoja. Itse veikkaisin syyksi vihervasemmistolaisen politiikan takuumieheksi lähtemisen. Se ei vaan se useilla rattailla ajelu onnistu kuin kokoomukselta ja demareilta.

  VastaaPoista
 10. Proffa unohtaa, tieten tai titämättömyyttään, että tässä maassa kansan/äänestäjien tahdon yli on kävelty maailman sivu. Eli aina kun se tyhmä vaalikarja on äänestänyt väärin. Kuten nytkin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!