tiistai 11. huhtikuuta 2023

Neuvo Maria Ohisalolle ja Vihreille

Vaaleissa rökäletappion kärsineen Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoittaa tänään sen, haluaako hän jatkaa puolueensa puheenjohtajana. Asiasta kertoneen MTV3:n mukaan useat puolueen piirijohtajat haluavat hänen lähtevän. 

Ohisaloa edelsi puheenjohtajana nykyinen europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr), jonka poliittinen linja oli selkeästi seuraajaansa pragmaattisempi. Hänenkin aikanaan puolue oli toki kallellaan vasemmalle, mutta sen julkinen kuva - johon vaikuttaa ennen kaikkea puheenjohtajan toiminta - ei sentään sisältänyt Ohisalon aikana korostuneita valtameren takaa Suomeen rantautunutta wokellusta tai järjenvastaista intersektionaaliseksi feminismiksi nimettyä ihmisten synnynnäisiin ominaisuuksiin perustuvaa luokittelujärjestelmää.

Ohisalon ohjaama Vihreiden aatteellisten linjausten muutos on tapahtunut samalla, kun maata on hallinnut vihervasemmistolainen hallitus, jonka linjauksissa on niin ikään esiintynyt näitä arvoliberaaleja ylilyöntejä myötäileviä näkemyksiä. Samalla poliittisen vasemmiston kokonaiskannatus on pudonnut vaalimenestyksen perusteella noin kolmannekseen äänioikeutetuista - ja samalla arvokonservatiivisista Perussuomalaisista on tullut maan suosituin puolue nuorison parissa. 

Tämä on sikäli outoa, että Vihreiden alkuperäisen agendan keskiössä olleet ympäristöasiat ovat samaan aikaan muuttuneet ihmisten mielissä yhä merkittävämmiksi seikoiksi. Toisin sanoen Ohisalon johtama Vihreä puolue ei ole onnistunut luomaan uskottavaa vaihtoehtoa niiden hoitamiseksi - arvatenkin koko puolueen linjan luistettua yhä fanaattisemmaksi kaikissa sen esillä pitämissä asioissa. Yhtenä tämän muutoksen merkkinä oli Perussuomalaisten sulkeminen ulos mahdollisena hallituskumppanina jo ennen vaaleja.

Siksi Ohisalo tekisi itselleen ja puolueelleen palveluksen, mikäli hän jättäisi puheenjohtajuuden. Ja samalla suosittelisi puoluetta valitsemaan seuraajakseen henkilön, joka pystyisi oleman sortumatta arvoliberaaliin fanatismiin ja ohjaisi Vihreitä muutenkin siirtymään tunkkaisen sosialismin tavoittelusta kohti pragmaattisia linjauksia, joiden pohjalle voitaisiin rakentaa koko Suomen tulevaisuutta yhdessä maamme muiden poliittisten liikkeiden kanssa. 

25 kommenttia:

  1. Toivottavasti kuitenkin jatkaa ja johtaa puoleensa kohti alle 5% kannatusta😁

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tuota älykääpiötä ei nähdä koskaan ministeriaitiossa valehtelemassa ja puhumassa asian vierestä. Läpikotaisin vastenmielinen fanaatikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sille sopisi hyvin päähän natsikypärä. Mullakin oli sellainen alokasaikana.

      Poista
    2. Se on samantekevää, onko äänessä Ohisalo, Suomela, Hyrkkö, Alametsä, Mikkonen ja keitä näitä toistensa klooneja nyt onkaan. Noin sisäänpäin lämpiävää tyttöklikkiä ei löydy muualta kuin - no, sellaisista kouluista, joista tuollaisia tyttöjengejä löytyy.

      Poista
  3. Ohisalosta tosiaan on jäänyt mieleen fanaattisuus ja kaiken alistaminen hänelle tärkeille teemoille kuten humanitaarinen maahanmuutto ja ympäristö. Olisi houkutus väittää, että tavoitteiden saavuttamiseksi hän on ollut valmis melkein mihin tahansa, mitä parlamentarisimin keinoin voi saavuttaa hyödyntäen samalla sekä Vihreiden ministeriasemia että Marinin vasemmistosympatioita. Intersektionaalinen identiteettipolitiikka lienee ollut Vihreissä esilla jo ennen Ohisaloa, mutta on hänen puheenjohtajakautena tullut paremmin esiin parrasvaloihin ja osaksi jopa hallitusohjelmaa, missä se muistaakseni mainittiin. Jäin miettimään muitakin puolueita. Andersson väistyy joka tapauksessa, Marin on jo luopumassa puheenjohtajuudesta, mutta miten on Saarikon kohdalla. Puolueen mainosslogan oli Eteenpäin ja teemaa nostettiin esiin ahkerasti vaalivalvojaisissa. Tavoite voi olla vaikeasti saavutettavissa.

    VastaaPoista
  4. Puolueiden kannatus on nollasummapeliä. Sikäli kuin jollain on oikeasti antaa neuvoja esimerkiksi vihreille ne on syytä pitää salassa. Ei liene kenenkään järjellisen ihmisen tavoite, että vihreiden kannatus nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreitäkin on moneen lähtöön.

      Poista
    2. Kyllä vihreys merkitsee tänäpäivänä tolkutonta fanaattisuutta ja uskonnollista kiihkoa monen asian suhteen. Kaikki tuntemani vihreät, itseni mukaan lukien, ovat ottaneet viimeistään tämän hallituksen aikana selvän pesäeron tuohon sakkiin. En ole kysellyt keitä he nykyään äänestävät, mutta epäilen että kokoomusta ja persuja, kuten minä. Heitä voi luonnehtia luonnonsuojelijoiksi, mutta vihreiksi he eivät halua tulla kutsutuiksi.

      Poista
  5. Minusta kuluneen vaalikauden hallitustyöskentelyä leimasi fanaattisuus ja järki loisti poissaolollaan.
    Toivottavasti tulevan hallituksen aikana asiat ovat toisin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskimpa sitä järkeä tulee löytään edellenkään, sillä järki on vastakohta sille mikä on Orpo. Sikäli pelkään tuon jörjettömän vielä tekevän sen että persut ei istu hallituksessa sillä järjetön kasaa täysin ilman aivoja toimivan hallituksen jälleen kuten edellisissä vaalien jälkeisissä sähellyksissä tekivät.

      Poista
    2. Arvo-Orpon tavoite on vasemmistoenemmistöinen nuorten naisten kansoittama hallitus.

      Poista
    3. Kaksi vaihtoehtoa: puhdas aatteellisuus tai ahdas puutteellisuus.

      Karuna Pettila

      Poista
  6. Onko siitä nyt pari kolme vuotta kun vanhusten hoidon kriisistä uutisoitiin?

    HS tänään

    Suomi ei pysty enää hoitamaan edes sairaimpia lapsiaan – Teho­hoitajat kertovat kriisin synnystä

    Suomesta lähetetään pieniä lapsia Tanskaan leikattavaksi, koska Husin omat rahkeet eivät riitä.
    Työntekijät kertovat, miten hyvinvointivaltiolle poikkeukselliseen tilanteeseen on heidän mielestään jouduttu.

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009496442.html

    Artikkelista poimittua

    Kelvoton johto. Kakkosella alkava palkka teho-osastolla ilman vuorolisiä.

    Siinä keskeiset syyt Uuden lastensairaalan ahdingolle, jos työntekijöiltä kysytään.

    Helsingistä lähetetään pieniä sydänpotilaita Tanskaan leikattaviksi. Syyt tähän liittyvät pitkälti hoitajapulaan.
    Kokeneita hoitajia on lähtenyt ja uusien perehdyttäminen vaativaan tehtävään on hidasta.
    --------------------

    Vanhusten määrä lisääntyy jatkuvasti eli hoitoa tarvitaan lisää. Lapset tarvitsevat hoitoa. Elämän perusasioita.
    Raha ei ratkaise kaikkea eikä se tee onnelliseksi sanotaan mutta monissa asioissa se auttaa.
    Nykyisin Suomi käyttää rahaa kaikenlaiseen epäoleelliseen. Tulevan hallituksen tärkeä tehtävä on priorisoida menot ja karsia turhat, jotta rahat riittää oleellisiin asioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehyn pomo Milla-Riikka Rytkönen on tehnyt kaikkensa työtaistelujen yhteydessä kertoakseen, että sairaanhoito on alipalkattu paskahomma, josta tekijät ovat loppumassa ja työtaakka hirmuinen. No nyt tavoite on saavutettu, ja kaikki kynnelle kykenevät kiertävät alan kaukaa, ja alalla olevat etsivät muita hommia.
      Milla-Riikka voisi etsiä muita hommia, ja sen lisäksi alan työnantajat voisivat aloittaa alan kunnianpalautuksen kohtuullisilla palkankorotuksilla ja työolojen parantamisella. Hjalliksen ehdotus maksaa palkkaa harjoittelijoille sairaalassa tehdystä harjoittelutyöstä olisi hyvä houkutustekijä alalle. Ennen kaikkea kannattaisi kuunnella herkällä korvalla alan arkityötä tekeviä, mutta jättää Milla-Riikka omaan kampaviineribunkkeriinsa miettimään paluuta kätilöksi.

      Poista
  7. Ohisalo piti tosiaan tiedotustilaisuuden suurten puoluejohtajien tapaan. Kertasi sitä, kuinka he ovat tehneet kaikkensa tämän kansan eteen, mutta kun tämä kansa ei ymmärrä ottaa vastaan mm. Italian energiaremontteja, EU:n tulevaa energiapolitiikkaa, pienten asialla ollaan mm. korottamalla polttoaineiden hintoja, jolloin vähätuloistenkin on helppo (pakko) siirtyä yleisiin kulkuneuvoihin ja sähköautoihin. Sitten ihmetellään vaalitappiota.
    Sanna Marin vietti ihanan pääsiäisen Pariisissa, muka totta kai kaveri Ilmari Nurminen. Aviomies jäi kotiin lapsenvahdiksi. Hyvä työjako eroavalle pääministerille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmarissa on jotain joka saa niskavillat pystyyn ja varoitusvalot punaiselle.

      Tämä energiaremontti naurattaisi jos ei itkettäisi. Kuinkahan on, korjaako aasikärryillä ajava hampaaton romanialainen olkihattu-ukko taloaan energiatehokkaammaksi?

      Poista
    2. Vaikuttaa tosiaan siltä, että Marinin henkilökohtainen elämä olisi saanut vaikutteita Salt Lake Cityn suunnalta, mutta en edes lähde arvailemaan onko näin.

      Poista
  8. Taisi olla Ohari, joka laukoi 4 vuotta sitten, että "turvapaikanhakuoikeus on kaikkein tärkein" Toisin sanoen tärkeämpi mitä turvallisuus, lasten tai vanhusten hoitaminen jne.

    Vaikka Maapallo syöksyisi mustaan aukkoon, tai tulisi Jeesuksen toinen tuleminen, nämä asiat eivät syrjäyttäisi tärkeydessään turhapaikanhakuoikeutta (ja maahan päästämistä ikuiseen elatukseen)

    Vain Korona-epidemioa ja nyt tämä sota, pelasti suomen onnen kaupalla tuhoutumiselta, eli vaikkapa miljoonan pikipään päästämiseltä Suomeen

    VastaaPoista
  9. Mihin vihreää puoluetta enää tarvitaan? Kaikki suuret puolueet ovat omaksuneet ilmastouskonnon pääopit ja pitävät elämälle välttämätöntä hiiltä kirosanana, joten naisten ylivertaisuutta korostava liike joutaakin kuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin luokkani paras todennäköisyyslaskennan kurssilla, kaikki ämmät hävis, pitääkö mun nyt ampuu itteni?

      kun..samoilla aivoilla mitä lukiossa, näen että suvakkiämmät ajaa suomen ja sen kansan tuhoon!!!?

      Poista
    2. Joo,ammu vaan ittes. Saat sollion ihan ita valita, että mihin kohtaan päätäs paukun lasetat. Ohimoon, otsaan tai leuan alle. Jos jätät sen muiden huomaan, voi olla että siellä jonkun käsi tutisee ja jäätkin kitumaan
      Huru-ukko

      Poista
    3. Ei ohimoon!
      Siinä on turhan suuri riski ampua vain silmät päästään.
      Leuan alle tai suuhunkin ampuessaan pitää varoa, ettei kallista päätä liian taakse.

      Poista
  10. Kuulopuheena olen kuullut, kuinka mies oli jänismetsällä ladatun haulikon kanssa. Kiipesi aidan yli tai ylitti ojaa, ase kuitenkin laukesi ja alaleuka tippui hangelle. Mies konttasi tien varteen ja vietiin asevelikorjaamolle ja jäi henkiin. Ulkonäkö oli niin huono, että myöhemmin mies tappoi itsensä. Opetus; ladatun aseen kanssa pitää olla äärettömän varovainen.

    VastaaPoista
  11. Linkolan mukaan Suomelle riittää 3 miljoonaa asukasta. Onko vaikkapa 6,5 tarpeen turvaamaan ulkomaisten sijoittajien kassavirran?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!