keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

NATO, demari ja pintakäsittelijä

Suomi liittyi eilen NATO:on. Se on hyvä asia, sillä enää meidän ei tarvitse pelätä Venäjän sotilaallista hyökkäystä ilman, että koko maailman tilanne eskaloituu. 

Hintana turvallisuudesta on epäilemättä se, että joudumme jossain vaiheessa lähettämään omia sotilaitamme muiden NATO-maiden operaatioihin. Mutta se on lopulta varsin pieni hinta, kuten näemme Ukrainan tilanteesta, joten eipä tästä sen enempää.

* * *

Sen sijaan haluan nostaa esille tapauksen, jossa SDP:n ehdokkaana viime viikonlopun vaaleissa ollut ammattikorkeakoulun opettaja ja filosofian maisteri Ulla Kaukola kommentoi Twitterissä Miko Bergbomin (ps) läpimenoa. Tämä tapahtui seuraavilla sanoilla: "Yksi näistä TikTok-tähdistä on koulutukseltaan pintakäsittelijä. Sopii kuvaan."

Tapaus herätti pitkän keskustelun, jossa hämmästeltiin kommenttia. Esimerkiksi Sanna Antikainen (ps) ihmetteli demarin ulostuloa seuraavasti: "eikö demareiden pitänyt olla työläisten puolella? No, ei näköjään. Pilkkaat sitten juuri niitä, ketkä ovat aiemmin äänestäneet demareita. Tavallisia työntekijöitä tarvitaan eduskuntaankin. Ei ihme, että et mennyt läpi eikä puolueesi pärjännyt."

Samaa ihmettelivät monet muutkin, vaikka jotkut demarihenkiset selittivätkin, että kyseessä oli vitsi. Voihan se tietenkin olla, mutta siinä tapauksessa huumori oli harvinaisen typerää leimatessaan kertojansa - poliitikon - ja hänen puolueensa. 

Bergbom ei kuitenkaan yhtynyt moitteisiin, vaan sen sijaan käytti tilanteen nokkelasti hyväkseen ja ryhtyi antamaan ammattiinsa liittyviä neuvoja seuraajilleen. Mahtaisikohan nyt käydä siten, että Bergbom nosti Kaukolan avulla jo valmiiksi korkean kannatuksensa yhdellä kerralla aivan uusiin lukemiin?

36 kommenttia:

  1. Hah. Siinäpä tosiaan duunaripuolueen näkemystä kerrakseen. Ensinnä tulee moisista puheista tietysti mieleen, että meillä on tässä viimeiset neljä vuotta ollut kaupan kassa pääministerinä. Sopiiko sekin luvaan? Toisekseen vähän ihmettelen tällaista asennetta juuri amattikorkean opettajalta. Näinkö hän oppilaistaankin ajattelee?

    Hyvä tietysti vain, että nykydemarien samppanjasosialismi tulee esiin näin paljaana, olisi vain saanut tulla jo vaalien edellä. Mitähän olisi mm. kivimies K. A. Fagerholm mahtanut moisesta tuumata...

    Sen verran olen itse Bergbomia saanut kunnallispuolella seurata, että siinä tulee asioihin perehtynyt ja sanavalmis, ns. 'piinkova' kaveri eduskuntaan, saattepa nähdä. Sen saa Kaukolakin huomata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. K. A. Fagerholm oli parturi, mikä on myös hyvä ammatti ja hommat ei lopu koskaan kuten ei myöskään hautausurakoitsijalta. Aarne Saarinen, pesunkestävä kommunisti kuten myös Li Anderson, oli kivityömies ammatiltaan.

      Poista
    2. Varmaan oli taka-ajatuksena että kaupan kassa on yleinen opiskeluajan sivutyö, mutta maalari olisikin koko elämänura, jos nyt mitään sen selvempää ajatteli.
      Moniko asiaintila olisi vaarallisempi ja typerämpi kuin perinnöllinen valta yhteiskunnassa useimmiten on?
      KK

      Poista
  2. Ylen ohjelma eilen, historian tärkeimmästä valtiosopimuksesta oli huono!

    VastaaPoista
  3. "Mitähän olisi mm. kivimies K. A. Fagerholm mahtanut moisesta tuumata..."

    Eikös Fagerholm ollut parturi?

    Kun Fagerholm ei kirjoittanut muistelmiaan, niin joskus vitsailtiin, että eihän hän voinut, kun ei Alkon johtajana oikein muistanut asioita.

    Toinen professori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fagerholm oli parturi, SKPn puheenjohtaja Aarne Saarinen kivimies.

      Poista
    2. Itse asíassa 1977 ilmestyi Puhemiehen ääni ISBN 951-30-3980-3. Muistan lukeneeni kirjan, muuta en kirjasta muistakaan.

      Poista
    3. Tässä jo ehdittiin muuallakin korjata, menipä tosiaan Fagerholmin ja Saarisen ammatit sekaisin. Vaan tiukasti duunaripuolella oltiin silti.

      Poista
  4. Koulutettujen naisten ongelmahan on se ettei tavallinen duunari kelpaa mihinkään.
    Tulee hyvin läpi tästäkin twiitistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hänet on kolutettu tiedotusopin taustalla luuraavalla ideologialla, mikä ei välttämättä tarkoita ajattelukyvyn edistymistä.

      Poista
  5. Ei ollut ensimmäinen kerta kun Ulla Kaukola munaa itsensä julkisesti. Tämä nainen on todella tyhmä, se on nähty jo aiemminkin, ja nyt sen lisäksi hyvin hyvin katkera. Kannattaa Kaukolan kuunnella Bergbomia niin pintakäsittelystä kuin politiikastakin, niin voi jopa oppia jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sitä tyhmä olla, mutta Kaukola on aidosti paha ihminen. Hän halveksii eri mieltä olevia. Meillä on työpaikalla samanlainen. Pitää pitkiä puheita ihmisoikeuksista ja siitä kuinka kaikkia pitää kohdella humaanisti, mutta tihkuu pidäkkeetöntä vihaa ja halveksuntaa kaikkia eri mieltä olevia kohtaan. Epäilemättä uskoo olevansa esimerkillinen ihminen.

      Poista
    2. Narsistien käytöstä.

      Poista
  6. Bergbom, Vigelius ja Rostila - nuori kolmikko läpi Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Varsinkin Rostila todella osaava kaveri, ja toki nuo ensin mainitut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se, että kaksi alle kolmekymppistä kaveria menee läpi ensi yrittämällä ja saa yli 10 000:n äänisaaliin, taitaa olla ennenkuulumatonta suomalaisessa politiikassa. Eipä tuota media ole juuri noteerannut. Jos olisi ollut kysymys joistakin vihervasemmiston edustajista, heidät olisi kannettu kultatuolissa Ylen studioon ja ohjelmiin koko kansan ihasteltaviksi.

      Poista
  7. "jotkut demarihenkiset selittivätkin, että kyseessä oli vitsi". Kuinkahan pitkälle niiden demarihenksten huumorintaju riittäisi, jos julkisesti esittäisi, että Kaukolan fasadi kaipaisi juuri ammattitaitoisen pintakäsittelijän palveluja

    VastaaPoista
  8. Matti Ahde, sähkömies.

    VastaaPoista
  9. Bergbom ja Vigelius tulevat pääsemään vielä pitkälle perussuomalaisissa. Soini ihailee aina Veikko Vennamoa suoraselkäisenä poliitikkona, mutta Soini itse oli muiden sinisten kanssa malliesimerkki seteliselkärankaisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joakim Wigelius on se Tampereen yliopiston valtiotieteitä opiskeleva kaveri, joka heitettiin ulos "kurssilta", jolla käsiteltiin mm. miesten kuukautisia. Se, että uskaltaa kyseenalaistaa asian porukassa, joka nielee tällaisen huuhaan koukkuineen päivineen, osoittaa rohkeutta puolustaa tervettä järkeä. Sitä hänellä tuntuu olevan ja lisäksi erittäin selkeä ja hyvä ulosanti. Onnea läpimenosta molemmille!

      Poista
  10. Tämä minua tässä Nato-prosessissa otti vähän pattiin, kun Sanna Marinia ei oltu kutsuttu tilaisuuteen, missä Suomi sinetöi jäsenyytensä. Ajatelkaa kuinka monta poskisuudelmaa ja selfietä jäi ottamatta. Marinin Instagram-lukemat olisivat voineet kohota jo sellaisiin lukemiin, että käydyt vaalit olisi voitu peruuttaa. Kommunistit ja vihreät olisi voitu ottaa pois sieltä bussin alta ja kaikki olisi maassa taas hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna Marin teki asiasta tänään omat johtopäätöksensä.

      Poista
    2. Ursulasta tulee Naton pääsihteeri ja Sannasta EU-komission puheenjohtaja.

      Kukavaan

      Poista
    3. Mikä voisikaan mennä vikaan, jos pissis-Sannasta tulee EU:n puheenjohtaja... EU hajoaa?

      Poista
    4. Anonyymi kirjoitti:
      ” Mikä voisikaan mennä vikaan, jos pissis-Sannasta tulee EU:n puheenjohtaja... EU hajoaa?”

      WEF ja isot pojat ohjailevat Sannaa tekemään mitä hyväksi näkevät. Sanna ei välttämättä edes tajua olevansa kuin nukketeatterin nukke. Jos hänet laitetaan komission johtoon, syynä on hänen riittämättömyytensä tehtävään.

      Ei tässä mitään uutta ole. Euroopassa lienee ollut kuninkaina myös tyhmyreitä ja hölmöjä. Ehkä se on sopinut aatelistolle hyvin.

      Poista
  11. Parempi pintakäsittelijä kuin pintaliitäjä.

    VastaaPoista
  12. Nyt natojäsenenä Suomi voisi vaatia Ruotsia ottamaan sitä kautta tulleet pakoloiset takaisin, ennen kuin ratifioi maan natohakemuksen :)

    VastaaPoista
  13. Sanna ilmoitti, että jättää SDPn puheenjohtajuuden syksyllä. Jospa primaballeriina pyöräyttää toisen lapsen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvinnut odottaa syksyyn asti ja miksi hommata lisää lapsia, kun ensimmäinenkin taitaa olla muiden hoteissa. Kulissiavioliittokin taitaa olla tiensä päässä.

      Poista
  14. Ulla Kaukolan twiitti on käsittämätön möläys ajatellen sitäkin, että vielä vaaliviikolla hän on ollut kaduilla jakamassa flyereitä, missä lukee suurella SDP uskaltaa olla sinun puolellasi. Ilmeisesti Kaukolan mukaan se ei sitten koskekaan kaikkia tai ei ainakaan pintakäsittelijöitä tai laajemmin duunareita. Tulee mieleen Jonathan Haidt, joka nosti esiin muistaakseni ns. arvoliberaalien vaikeuden ymmärtää eri mieltä olevia. Ehkä se toimii polttoaineena Kaukolan nälväilyille, hän ei ihan yksinkertaisesti tunnu pystyvän elämään sen kanssa, että muiden yhteiskuntakäsitys on erilainen.

    VastaaPoista
  15. Anon 12.08: Ei onnistu, sillä Suomi on jo ratifioinut Ruotsin hakemuksen. Haavisto ojensi ratifiointipaperin heti perään pari sekuntia sen jälkeen kun oli viimeinen paperi ojennettu Suomen Natoon liittymiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, voih! Ei sitten osattu taktikoida.

      Poista
    2. Joo myöhäistä on, kun on jo sitä itseään jo housuissa. Kun Haavisto toimii, on salamakin hidas, vanha Kolumbialainen sananlasku. Olisi voitu kuitenkin kiristää Ruotsilta anteeksipyynnöt Paavo Nurmen julistamisesta ammattilaiseksi ja Lätsä-Pekka Päivärinnan hylkäämisen maaottelussa.
      Onneksi Sanna eroaa SDP:n puheenjohtajan paikalta. Hänelle on pedattu paikka EU:n komission puheenjohtajaksi, jossa hän voi loppumattomalla tarmollaan puolustaa Suomen etua, niin kuin on tehnyt tähänkin asti. Siis annetaan 7 miljardia, korkoineen n.10 miljardia ja saadaan jos saadaan se pari miljardia omaan käyttöön. Pääasia, että ikkunaremontit Italiassa on tehty.

      Poista
    3. Olisi voitu kiristää, että ottavat Sannan riesakseen kuningasperheeseen. Saisi bilettää hienoissa juhlissa.

      Poista
  16. Ilkka-Pohjalainen kunnostautuu, tällainen pääkirjoituksen otsikko nettiversiossa eilen:

    Perussuomalaiset on nyt poliittista eliittiä, jonka riveihin tulevat anttikurviset ja mikkosavolat pyrkivät

    Tosin eilisessä paperilehdessä otsikon loppu on hiukan erilainen: "..eliittiä, joka houkuttelee lahjakkuuksia
    !!!
    Olisiko tässä hiukan hyvityksen makua, ei ole aina niin kivasti lehdessä persuja käsitelty. Nyt ei ole enää varaa sellaiseen, PS sai äänivyöryn Vaasan vaalipiirissä. Tilaajia ei ole varaa menettää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle 3.4.2023

      Perussuomalaiset nousi valtapuolueeksi lukuisissa vaalipiireissä – katso kartalta, missä valta vaihtui

      https://yle.fi/a/74-20025502

      ------------------------

      Artikkelissa on Suomen kartan kuva.
      Oikeanpuoleinen kartta näyttää miten PS valtasi melkein kaikki vaalipiirit.
      Pari piiriä kokoomuksella ja kolme SDP:llä. Loput PS:lle.
      Ei ihme jos Kaukolaa vituttaa kuin pientä eläintä.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!