torstai 20. huhtikuuta 2023

Viinaa Bakhmutiin, Pernod Ricard!


Ruotsalaista Absolut Vodkaa valmistava ranskalainen viinafirma Pernod Ricard oli päättänyt viedä tuotteitaan Venäjälle. Sen seurauksena yhtiön viinat joutuivat Ruotsissa monenlaisten boikottien kohteeksi. 

Tämä ajatus levisi myös Suomeen ja sen seurauksena omasta boikotistaan kertoi ravintolaketju Restel. Sen sijaan Alko ilmoitti, ettei se pysty lopettamaan Pernod Ricardin tuotteiden myymistä. Laki kuulemma kieltää. 

Nähtäväksi jää, liittyykö muu maailma ruotsalais-suomalaiseen boikottiin Ukrainan puolesta. Toistaiseksi en löytänyt ainakaan Twitteristä merkkejä sellaisesta. Sen sijaan verkkouutispalvelu Visegrád 24 välitti Restelin päätöksen koko maailman tietoon, joten ainakin pohjoismainen viesti tulee kuulluksi ympäri maailman.

Omalta osaltani totean ainoastaan, että Pernod Ricardin toiminta kertoo varsin karua kieltä yhtiön arvoista ja moraalista. Ellei sitten ole niin, että firmassa on oltu olevinaan ovelia ja arveltu venäläisten sortuvan länsiviinaan niin perusteellisesti, ettei heistä ole tukemaan Putinin sotaretkeä. 

Tosin Pernod Ricard voisi toimia Ukrainan hyväksi paljon tehokkaammin toimittamalla Bakhmutin venäläisjoukoille vaikkapa tynnyrikaupalla Chivas Regal viskiä, jonka kanssa lotratessaan ne olisivat kykenemättömiä tehokkaaseen sodankäyntiin. Onhan ryssä tunnetusti varsin perso kirkkaille normaalioloissakin, saati sitten siinä ahdistuksen tilassa, johon Putinin sotilasjohdon kelvoton toiminta on saattanut heidät.



14 kommenttia:

  1. Eipä tarvitte alkoon enää jalallaan astua, no, en muutenkaan ole viinaan koskenut lähes 30 vuoteen.

    VastaaPoista
  2. Viski ei ole kirkasta. Pernod-Richard osti myös Havana Club yhtiön, jonka Castro oli varastanut Arechabalan perheeltä, jonka oli paettava Kuuban totalitaristista hallintoa. Tämän seurauksena totalitaristinen hallinto sai kipeästi kaipaamaansa valuuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viski ja muut tisleet ovat kirkkaita johtuen ihan valmistusmenetelmästä. Väri viinoihin syntyy osin varastonnista tynnyrissä ja oikeasti sokerikulööristä jota viinaan lisätään, jotta väri on tasainen.

      Poista
  3. Aika monet ovat uskoneet, että Venäjä tuhosi omat taloudelliset suhteensa länteen vuosikymmeniksi hyökkäämällä Ukrainaan. Minä puolestani veikkaan, että ei tuhonnut. Maailmaa pyörittää raha, eikä moraali.

    Kun natsi-Saksa miehitettiin ja toinen maailmansota loppui, USA palkkasi entiset saksalaiset rakettiaseiden kehittäjät omaan palvelukseensa. Miehittäjät tuomitsivat muutaman päänatsin sotarikoksista, mutta muuten natsiupseerit alkoivat toimia ainakin Länsi-Saksan puolella muun muassa poliiseina.

    Kun rauha jossakin vaiheessa tulee, alkaa länsimaisten yritysten kilparynnäkkö velivenäläisten tavara-ahdinkoa helpottamaan ja luomaan pysyviä kauppasuhteita. Kostoa hautovat joutuvat pettymään ja alistumaan sille tosiasialle, että niin tämä maailma toimii. Pian ovatkin turistit taas Petarissa, votka virtaa ja balalaikka soi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan mieluummin milloin heräät unestasi. Ryssä on katkonut kaikki toivonsa muuhun maailmaan, ainostaan muutama ryssämielinen maa on joka noiden kanssa tekee yhteistyötä. Tuo venäjä tulee taantumaan ainakin yli 80 vuotta taakseppäin kehityksessä kun ei saa enää edes osia tietokoneihinsa, autohinsa ja muihin vastaaviin. On kyllä nähty miten säälittävää on ollut kun ryssät on valmistaneet itse osia vaikkapa tankkeihinsa, pesukoneista, mikroista, jne.

      Poista
    2. Niin, no tuskin nukun vaikka niin soisin. Eikö tälläkin palstalla ole monet olleet rahan puolella todeten, että yritysten tarkoitus on tehdä voittoa? Luonnonvaroistaan tunnetun Venäjän ei tarvitse kauan odotella rauhan jälkeen, kun seteliselkärankaiset yritykset ovat dollarin kuvat silmissään jonottamassa apajille.

      Poista
    3. Raha on puhunut aina. Tässä muistutus, kuinka jo 2014 Krimin Ukrainalta kaapanneen Venäjän kanssa käytävä kaasukauppa oli kuulemma "täysin laillista liiketoimintaa" vielä vähän aikaa sitten.
      https://youtu.be/quhNej6IPpY

      Poista
  4. Tällä kertaa olemattomaan lakiin ja omiin kuvitelmiinsa laista siis vetoaa Alko. Olisipa kiintoisaa nähdä se laki, joka velvoittaa Alkoa ottamaan myyntiinsä jonkun tietyn firman tuotteita. Tämä näyttää olevan yksi tälle ajalle ominainen ilmiö. Kun joku taho ei halua tehdä jotakin asiaa tai vaatii jotakin tehtäväksi, mutta ei löydä sille mitään muita perusteita kuin oman tahtonsa ja mielipiteensä, se keksii perusteluksi lain tai peräti perustuslain. Sellaista pykälää, johon kyseinen vaatimus perustuu, ei tietenkään koskaan esitetä eikä löydy ja jos joku pykälä esitetään, sillä ei ole juuri koskaan ole mitään tekemistä vaaditun asian kanssa edes vilkasta mielikuvitustakaan käyttämällä.

    VastaaPoista
  5. Isonenäiset neuvostoranskalaiset ovat ahneita siinä kuin venäjää tukevat ddr-saksalaisetkin sähkönhintoja korkealla euroopassa pitäen ja suomalaisten sähkönkulutuksen pienentämistä vaatien jotta saavat omaan käyttöön sähköt täältä..

    https://www.iltalehti.fi/formulat/a/39ab13c1-3df5-43c6-8009-f3fdcf6c03a7

    https://yle.fi/a/3-10446602

    Kuinkas paljon se saksa on ostanut suomelta päästöoikeuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman ehkä kärjistetty mutta kuitenkin siloiteltu: Eihän ranskalaisten hirmumyrskunhalkojia tulisi neniksi kutsua.

      Poista
  6. Ai Ukraina on taas voittamassa sodan heti huomenna? Kun kerran Länsi on päättänyt näyttää jälkiteollisten oleskeluyhteiskuntien koko musertavan voiman. Paukut on lopussa, miehiä ei ole, logistiikkaa ei ole, Wunderwaffet viivästyvät aina uudestaan... Siis keneltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No katellaan, katellaan kätyliina... sittenhän nähdään. Se on ainakin vermaa että örkit tuota kahinaa ei ole ainakaan voittamassa.

      Poista
    2. Örkit, entäs Venäläiset

      Poista
  7. Maailam on jännäpaikka, mm Italiassa toisen maailamsodan aikana, kun Italia oli antaunut, ol mafia käytännössä lähes kadonnut, mutta jenkint nosti sen taas voimiinsa, koska piti saada hallittua Italaia jotenki ..

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!