tiistai 18. huhtikuuta 2023

Muuttuuko Vihreät markkinatalousmyönteiseksi vai romahtaako Suomen brändi?

Atte Harjanne (vihr) ilmoitti eilen, ettei aio pyrkiä puolueensa puheenjohtajaksi. Ilmoitus oli alun perin Harjanteen blogissa - ja etenkin sen kootut selitykset.

Blogin mukaan Harjanteella "ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö vihreät tänä päivänä voisi valita johtoonsa oikeistoliberaalia miestä, joka kannattaa näkyvästi ydinvoimaa ja puhuu paljon maanpuolustuksesta". Näinköhän?

Lisäksi sieltä löytyi paljon viestejä hänen lukijoilleen (lue: tulevalle puheenjohtajalle). Niiden mukaan puolueen pitäisi jatkossa vahvistaa talousprofiiliaan markkinaliberaalin ja taloutta uudistavan otteen kautta sekä ja palata "keskemmälle ja monipuolisemmaksi siitä ahtaasta positiosta, johon olemme ihmisten mielissä valuneet". 

Nähtäväksi siis jää, kuka ottaa toteuttaakseen nämä haaveet. Olisiko se Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra, entinen taideylipiston ylioppilaskunnan projektipäällikkö Saara Hyrkkö vai peräti ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen? Takavuosien TV-poliisi Reinikaista mukaillen: saas panna kattoen.

* * *

Eilen nähtiin myös mielenkiintoinen sananvaihto Riikka Purran (ps) ja Annika Saarikon (kepu) välillä. Sen taustana oli ensin mainitun kolumni Maaseudun tulevaisuudessa, jossa hän totesi, että "jos keskusta on oppositiossa SDP:n kanssa, se jää sen jalkoihin, koska asetelma on hallituksen oikeisto vastaan opposition vasemmisto. Jos keskusta on oppositiossa perussuomalaisten kanssa, tilanne on sen kannalta vielä huonompi."

Tähän vastasi Keskustan puheenjohtaja piruilemalla samassa lehdessä, että "eikö Purra halua hallitukseen kuin vain Keskustan kanssa? Suunnitteleeko hän oppositioon menoa?"

Näyttää siis siltä, että Keskusta on kerta kaikkiaan päättänyt jäädä oppositioon jättäen viimeisetkin kannattajansa muiden poliittisten liikkeiden hyväntahtoisuuden varaan. Mahtaakohan puolueen pullantuoksuinen puheenjohtaja siis luottaa siihen, ettei maaseudun keskustalainen väki arvelisi tämän osoittavan oman edun tavoittelemisen olevan hänelle tärkeämpää kuin äänestäjien asioiden ajamisen?

* * *

Edelle kirjoittamani tapaukset ovat toki mielenkiintoisia. Mutta kaikista mielenkiintoisinta on vaalien voittajan eli Kokoomuksen näkymättömyys. Onkohan Petteri Orpo kollegoineen painunut maan koloon odottelemaan tänään valmiiksi tulevia puolueiden vastauksia hänen kysymyslistaansa?

Oman kansan etujen ajattelemista vahingollisena pitävä Tytti Tuppurainen sen sijaan ei ole malttanut pitää kynttiläänsä vakan alla, vaan otti ja kertoi, että "minusta perussuomalaisia ei pidä päästää hallitukseen". Tällä hän asettui samaan rintamaan RKP:n Eva Biaudet´n kanssa, joka oli samoilla linjoilla jo aiemmin väittäessään, että koko Suomen brändi maailmassa romahtaisi, jos perus­suomalaiset olisivat hallituksessa. Näinköhän?

26 kommenttia:

  1. Kepussa on johtopaikalla sosialistien pihdeissä myyrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajata! Hunajata!19. huhtikuuta 2023 klo 0.11

      Eikö se Saarikon puoliso ole joku vasemmisto-lobbari tai jotain?

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vakoilu#Hunaja-ansa

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sexpionage

      Poista
  2. On syytä muistaa kirjoittaa ylioppilas Biaudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä Oras Tynkkynen?

      Linkitetty wiki kertoo:

      Tynkkynen varttui Jyväskylässä ja kävi Jyväskylän Rudolf Steiner -koulun.[6]
      15-vuotiaana hän muutti Tampereelle opiskelemaan Steiner-lukioon, minkä jälkeen hän suoritti siviilipalveluksen Kepassa vuosina 1997–1998 ja
      aloitti vuonna 1998 tiedotusopin opinnot Tampereen yliopistossa.[1] Tynkkynen valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi vuonna 2007 ja maisteriksi vuonna 2009.[1]
      Hänen pro gradu -tutkielmansa käsitteli lihavien representaatiota tv-sarjoissa.[7]
      Tynkkynen opiskeli lisäksi ympäristöpolitiikkaa laajana sivuaineena.[6]
      Hän on toiminut eri lehtien avustajana ja kolumnistina sekä työskennellyt Ylen radiotoimituksessa.
      ----------------

      Missä vaiheessa hän on kouluttautunut ilmastoasiantuntijaksi? Ainakaan gradu ei anna viitteitä siihen suuntaan.

      Poista
    2. "Hänen pro gradu -tutkielmansa käsitteli lihavien representaatiota tv-sarjoissa". Voisiko tällä asialla olla jotakin kytköstä siihen, että Yle tarjoaa jatkuvasti runsain mitoin palstatilaa sellaisille tavattoman ylipainoisille naisoletetuille, jotka suuren ääneen valittavat, kokemastaan tai kuvittelemastaan negatiivisesta suhtautumisesta.

      Poista
    3. Se koski lihavien representaatiota amerikkalaisissa tv-sarjoissa.
      Itse asiassa, kukahan noita tieteilijöitä äänestää :)

      Poista
  3. Saattaisihan siinä niinkin käydä. Mielikuva suomalaisista kaiken uskovina ja maksavina hölmöläisinä varsinkin tuppurisen jälkeen on vaarassa.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  4. Juniorijoukkuepeleistä tuttu slogan "kaikki pelaa" ei näytä toteutuvan aikuisten maailmassa, vaan ollaan kuin pienet lapset hiekkalaatikolla "me ei leikitä sun kanssa" -tyyliin. Tämä on noloa. Eiköhän olisi muutenkin viisainta odottaa rauhassa miten tilanne etenee, eikä veivata ja spekuloida yhtenään olemalla tässäkin asiassa yhtä malttamattomia kuin lapset jouluaattona. Omalta kohdaltani kyllästymispiste on jo ohitettu.

    VastaaPoista
  5. Persut halutaan pitää oppositiossa kuin kokoomus aikoinaan. Kokoomus pidettiin siellä neuvostoliiton takia, ja nyt persut eu:n takia.

    VastaaPoista
  6. Kun kansaa poletaan aina ja ikuisesti, miten päättäjät luulee että tapahtuu kun aina tallottu kansa ei enää kestäkkään? Ei tarvitse olla lasta viisaampi tietäessään että tulossa on erittäin verinen tulevaisuus tällä maalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaaha, suuri vallankumoussankari se tuli taas sössöttämään väkivaltafantasioitaan.

      Poista
    2. Oleko joku 10 vuotias? Minä en fantasioi mistään väkivallasta, opettele lukemaan, et näköjään tiedä suomen historiasta mitään.

      Poista
  7. Piaudet ei ajattele Suomen asiaa, vaan ilmentää kannanotoillaan pelkkää persuvihaa. Sama naisoletettu aikoinaan vaati ulkoasiainvaliokunnassa äänestystä siitä, hyväksytäänkö Halla-aho puheenjohtajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi työkaveri pietarsaaresta lähtöisin. Ei puhu kovin mairittelevasti rkp:sta, joka "suvaitsevasti" hallinoi kaupunkia bättre folk meiningillä.

      Poista
    2. RKP on ällistyttävän rasistinen puolue. Vuosikausia se jakoi rasisti Freudenthalin kunniaksi mitalia, Biaudet syrjäytti erivapaudella pätevän hakijan vähemmistövaltuutetun virkaan, koska virka uhkasi mennä mustaihoiselle, Karjalan evakoita ei ruotsinkielisille alueille asutettu ettei rotu huonone jne.

      Poista
    3. RKP ajaa rasistisesti vain Suomen ruotsalaisten etuja. Paraisiin liitettiin taannoin Korppoo ja Nauvo, kun suomalaisia alkoi kanta-Paraisilla olla suhteessa liikaa. Tämä ruotsalaisten rasismi on medialle tabu, koska rikkaat ruotsalaissuvut ovat määräänsä nähden vahvoja vaikuttajia yhteiskunnassa.

      Poista
    4. RKP on menneisyyden haamu. Aika harva suomenruotsalainen osaa puhua oikeaa ruotsia vaan sönköttävät sekakieltä.
      Sodan jälkeen mm Porvoo otti vastaan vain ruotsalaisen sukunimen omaavia evakkoja. Eli syrjivät ja valikoivat "herrakansaa".
      Se ei mennyt ihan putkeen.
      Saivat lähes kaikki karjalankannaksen ja pietarin mustalaiset.

      Poista
  8. Jos Tuppu pääsee hallitukseen, minä alan juomaan. Selvin päin ei sen sopottamista jaksa normaali ihminen kuunnella.

    VastaaPoista
  9. Vaalien äänestystuloksen mukaan suuri osa suomalaisista haluaa perussuomalaiset hallitusvastuuseen, jotta maan meno muuttuisi. On siis turha kuunnella muutamaa tyhjäntoimittajaa.

    Kepu teki pahan virheen lähtiessään vihervasemmiston aisankannattajaksi hallitukseen. Saarikko oli varmasti yksi asiaa edistäneistä vaikka ei ollutkaan pj.
    Nyt Saarikolla on paha rasti selvitä edellisestä mokasta vaikka hyvin tietää, että halituksessa asioita ajetaan.
    Toki he voivat olla myös tukipuolueena hallitukselle kuten Ruotsidemokraatit ovat Ruotsissa.
    Voihan nimittäin hallituksen muodostaa kokoonpanolla kok+ps+kd+liike nyt. Vahvistuisi Suomen brändi maailmalla kun olisi toimiva järkihallitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kepu teki nyt toisen virheen jättäytymällä pois hallitusneuvotteluista. Turha kuvitella, että kannatus nousee, kun maaseutu autioituu, ukkoutuu ja mummoutuu samalla kun EU kiristää maa- ja metsätalouden kannattavuuden ruuvia. Se voi olla good-bye koko puolueelle, vaikka mieluummin soisi vihreiden ja kommunistien häipyvän puoluekartalta.

      Poista
    2. "Voihan nimittäin hallituksen muodostaa kokoonpanolla kok+ps+kd+liike nyt. "

      Enemmistöhallituksen saisi kokoonpanolla kok+ps+kd+liike nyt + muut.

      Tuo muu on Ahvenanmaan edustaja. Luulisi ministerin paikan kiinnostavan.

      acc

      Poista
    3. Hallitus on jo päätetty.
      Wef puolueet kok. sdp. rkp. ja vihreät.

      Poista
    4. "Hallitus on jo päätetty.
      Wef puolueet kok. sdp. rkp. ja vihreät."

      Eat your bugzz! - Onkel Klaus

      Poista
    5. Minä arvelen; Kok, SDP, Rkp ja Krist.

      Poista
  10. Muuten olen sitä mieltä, että Harjanne ei uskalla edes yrittää vihreiden puheenjohtajaksi, koska hän pelkää Touko Aallon kohtaloa, eikä pelkää suotta. Vihreät on nyt niin vahvasti alametsän ja suomelan tapaisten ohisalon kloonien, sekä diarran tapaisten räyhäävien feministien hallinnassa, että Harjanteella ei olisi mitään mahdollisuuksia vaikuttaa puolueen todelliseen politiikkaan. Miksi hän suostuu olemaan siellä näyttelyesineenä, hyödyksi käytettävän idiootin roolissa, on minulle arvoitus, mutta ehkä kansanedustajan palkka on riittävä syy..

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!