keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Porvarihallitusta pukkaa

Eilisen päivänä jälkeen näyttää siltä, että Suomeen saadaan tuleviksi vuosiksi Kokoomuksen ja Perussuomalaisten varaan rakennettu porvarihallitus. Toki se vaatii vielä monista asioista sopimista - sellainen on erityisesti maahanmuuttopolitiikka - mutta isänmaan etu vaatii nyt joustavuutta kaikilta vastuullisilta osapuolilta. 

Helsingin sanomat yritti vielä aamun pääkirjoituksessaan lyödä kiilaa tulevien hallituspuolueiden väliin ja ajaa demareita vallan kahvaan arvelemalla, että Kokoomusta arveluttaisi soinilaisten perussuomalaisten eli Sinisen tulevaisuuden fiaskoksi muuttunut hallituskausi. Ikään kuin pääkirjoitustoimittaja ei tietäisi nykyisen Perussuomalaisten olevan aivan eri puolue - vaatihan sen ydin jo vuonna 2017 hallitusohjelman noudattamista, mikä ei silloiselle pääministerille kuitenkaan kelvannut. 

Maahanmuuttopolitiikankin osalta erot puolueiden välillä ovat lopulta pieniä. Tämän osoitti Antti Häkkäsen (kok) eilinen kannanotto, jossa hän totesi, että "Kokoomuskin on esittänyt matkan varrella tiettyjä maahanmuuton kontrollitoimenpiteitä ihan järkevistäkin syistä. Ne voivat olla harkinnassa. Mitä ne tosiasiassa voivat olla, on sitten neuvottelukysymys".

Jotain viitettä Kokoomuksen neuvotteluhalukkuudesta antoi myös se, että Häkkänen korosti Suomen tarvitsevan ihmisiä, jotka tulevat tekemään töitä reiluilla pelisäännöillä, noudattavat lakeja ja käyttäytyvät kunnolla. Tässä ei liene suurempaa eroa perussuomalaisten linjaan, vaikka heidän listallaan onkin ensisijaisena toiveena saada työperäisiä maahanmuuttajia EU:n sisältä - se ei kuitenkaan liene realismia niin kauan, kuin meillä verotetaan kaikki tavalliset palkansaajat köyhiksi. 

Huolimatta nähtävästi varsin pitkälle edenneestä yksimielisyydestä Kokoomuksen ja Perussuomalaisten välillä, tarvitaan porvarihallituksen syntymiseen vielä Kristillisdemokraatit - jotka kyllä ottavat vastaan tarjotut ministerinpaikat - ja RKP.  Nähtäväksi jää, minkä hinnan Anna-Maja Henriksson (ruots) kumppaneineen vielä vaatii - mutta on hyvä huomata, että heille tärkein eli ruotsinkielen asema on jo turvattu.


19 kommenttia:

  1. Kukaan ei uskalla sanoa suoraan, että kyllä maahanmuutto on ihan ok kunhan ei tule muslimeita. Kaikki ongelmat maahanmuutossa kiteytyvät tuohon uskontoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islam ei ole koko ongelma. Myös kristityistä Afrikan maista tulee ongelmaväkeä.

      Poista
    2. Ruåttalaisille sopii maahanmuuto kunhan se tulee tuota tuonnempaa eli vietnam/kambondsa/laos ym. maista 10 000€/tulija tomaattiviljelmille närpiöön.
      Muuten heille ihan sama.

      Poista
    3. Ano 10.48: Mitkä ne kristityt Afrikan maat ovat?

      Poista
    4. Onhan niitäkin jokunen:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristinusko_Afrikassa#/media/Tiedosto:Percent_of_Christians_by_Country%E2%80%93Pew_Research_2011.svg

      Eivätkä juuri muita parempia.

      Poista
  2. Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan

    2015 hallituksella oli suht hyvä maahanmuutto-ohjelma. Sitä vaan ei noudatettu. Ja Timo Soini ei tähän puuttunut.

    Kun Halla-aho vaati 2017 hallitusohjelman noudattamista, alkoi arvopohjahuutelu, jossa Sipilä ja Orpo kilvan huutelivat, mikä johti perussuomalaisten hajoamiseen.

    Kokoomus on tunnettu 180 asteen takinkäännöistä (esim. Lepomäki-Valtonen). Pystyykö Orpo siihen. Ja onko se uskottavaa. Hallitusneuvotteluissa myydään vaikka vanha äiti, mutta tuskin sieluansa kukaan myy. Miten tämä kompromissihuoraaminen näkyy hallituksen toimissa, sen aika näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi jo syytä unohtaa tuo "hajoaminen", koska sellaista ei tapahtunut. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä _erosi_ kansanedustajia, jotka perustivat uuden ryhmän ja sittemmin puolueen. Viidellä ministerillä ja parillakymmenellä kansanedustajalla otti - kuten Halla-aho totesi - ohraleipä. Lopullinen tulos oli perustetun puolueen poistaminen puoluerekisteristä viimeisimpien eduskuntavaalien jälkeen. Perussuomalaiset rp. jatkaa ja voimistuu edelleen.

      Mitä tulee maahanmuuttoon, niin se on ongelmallista kunnallisella tasolla. Suurissa kunnissa kuten Vantaa, Helsinki ja Espoo, suuri osa vieraskielisistä saa jotain yhteiskunnan tukea ja se rasittaa suunnattomasti kuntien taloutta.

      Poista
    2. Mitä ne raahaavat tuota vanhaa kehäraakkia haastatteluun. Soinin anti on näytetty ja punnittu. Tuloksena tyhjien tynnyreiden kolinaa: https://www.is.fi/politiikka/art-2000009542964.html

      Poista
    3. Jos vahingoniloinen saa olla ja miksei saisi olla, niin Soini itse taisi järjestää sellaisen lain, että jos eduskuntakauden aikana eroaa puolueesta, jää puoluetuki kuitenkin sille puolueelle, mistä erottiin. Soini taisi ajatella 1970-luvun SMP-puolueen hajoamista ja ajatteli, että hänen puolueelleen ei käy näin. Löikin kirveen omaan nilkkaan.

      Poista
  3. Monelle alustalle oli liikaa kun kerroin mitä olen tietooni saanut, eli sen että teollisuusalat valehtelee törkeästi väittäessään että tarvitaan ulkomailta työperäistä maahantuloa ja paljon. No, ei tarvita ainakaan sen takia että töihin ei olisi suomalaisia osaajia, sillä niitä on esimerkiksi vaikka teollisuushitsaajan hommiin lähes 200 ihmisen, koulutetun osaajan jono, samoin on lähes joka teollisuusalan työpaikan osalta. Eli mihin sitä ulkolaista työvoimaa tarvitaan, yksin omaan tuhomaan palkkarakenne suomessa, ei nuo tulija saa palkkaa kun murto-osan oikeasta palkasta ja lopputäydennys tulee kelatukina, tätä ei suomalainen saa vaan joutuu lopulta siihen pisteeseen että ei tiedä miten selvitä elämästä kun palkka tippui 70% alaspäin. Tähän sitä suomea ohjataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen seikka on, että ulkomaalaisten suuri määrä murtaa yleissitovuuden, koska he eivät liity liittoon. Yleissitovuus joutaakin mennä, mutta jollain muulla tavalla.

      Poista
  4. Pizzatsuppareita tänne änkeää. Sillä osaamisella ei itseä elätetä vaan haetaan täydentäviä tuloja Kelasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IL:ssä oli tänään kolumni Wolt-kuskeista. Ahkeraa väkeä ovat, kun tekevät jopa 29-tuntisia työpäiviä... Taas yksi k-usetus lisää taksisuharien sarjaan. Näillä Suomi nousuun!

      Lisäksi jatkuvasti lihovat ja laiskistuvat suomalaiset, jotka valittavat ruoan kallistumisesta, tilaavat valmista ruokaa ja/tai ajelevat sähköpotkulaudoilla yöllä ravintolasta kotiin. Kaiken kaikkiaan suuntaus on erittäin huono, kun otetaan huomioon se, että sähköä pitäisi säästää ja omaa energian käyttöä lisätä.

      Poista
    2. Oliko taksiuudistuksen motiivina saada vaikeasti työllistettäville maahanmuuttajille työpaikkoja. Wolt ja Foodora ovat hyviä esimerkkejä siitä kekseliäisyydestä, jota työnantajilla on kaikenlaisten porsaanreikien hyväksikäytöstä. Todella naiivia on Kokoomuksen ja RKP:n puhe siitä, että kyllä työnantajat osaavat valita oikeanlaiset tulijat ilman tarveharkintaa. Työnantajiakin kun on niin monenlaisia, ja monille on kiva saada työntekijöitä, jotka maksavat työpaikastaan, jotta saavat jalan Kela-oven väliin. Poliisiko kertoi, että kynnysrahat ovat sääntö jo nykyisin.

      Poista
  5. Orpo jaksaa jauhaa niiden osaajien saamisesta Suomeen. Osaajia olisi omastakin takaa, mutta eivät kelpaa, kun palkka vastaa samaa kuin ansiosidonnainen tai jopa työttömyysturva kaikkine lisukkeineen tai ovat yli viisikymppisinä liian vanhoja. Korkeasti koulutetut eivät Suomeen tule kuin korkeintaan rakkauden perässä ja syykin on niin päivänselvä, ettei viitsi sitä enää tähän naputella. On myös päivänselvää, että avoimet rajat ja korkea sosiaaliturva houkuttelee tänne kaikenlaisia onnenonkijoita, joille säännöllinen työ on vierasta.


    VastaaPoista
  6. On selvästi huomattavissa, että Hesari, yle ja esim iltalehti, yrittävät vaikuttaa hallituksen pohjaan. Eli että ps syrjäytetään. Esim eilisessä verorahoitteisessa keskusteluohjelmassa, missä toimittajan Marin fanitus tuli selvästi ilmi. Ja nyt iltapäivä lehti ilmoittaa, että suomalaisten myönteisyys maahanmuuttoon on ennätyksellisen korkea. Mutkat suoraksi ja ns vääristellään asiaa, ps:n kannalta negatiivisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Elimenkeino" on tilaa tutkimuksensa aina viher/vasemmisto laitoksen tekeminä, niin voi olla aina varma että kaikki on vitsikijankin voittavaa saastaa jossa totuutta ei ole edes yhtä kirjainta.

      Poista
  7. Soinin aika on ohi. Mitä tuota enää ps as.tuntijana käytetään. Väitti esim. ps max kannatus 18%.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!