sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Rangaistuksia vaiko ei - kas siinäpä vasta kysymys

Helsingin sanomat kertoi, että suurin osa vasta valituista kansanedustajista haluaa kitkeä nuorisorikollisuutta muilla keinoilla kuin rangaistuksilla. Sen mukaan vain perussuomalaiset ja harkimolaiset ovat selkeästi rangaistuksen kannalla. 

On tietenkin selvää, että etenkin nuorison tapauksessa olisi suotavaa, ettei järjestyksenpidossa tarvitsisi turvautua rikosoikeudellisiin toimiin. Toisaalta - ottaen huomioon viime aikoina esillä olleen nuorisorikollisuuden erityisluonteen - on kysyttävä, että kuinka pitkään on järkevää pidättäytyä rangaistuksista. 

Eli suoraan suomeksi sanottuna, koska tulee se raja, että ongelmia aiheuttavalle nuorisolle osoitetaan yhteiskunnan toimesta raja, jonka yli ei voi astua. Tämä kysymys on erityisen tärkeä jo siitäkin syystä, että nyt käynnissä oleva nuorisorikollisuusaalto poikkeaa aikaisemmista nuorison aiheuttamista ongelmista siten, että se on etnis-uskonnollis-kulttuurisesti vinoutunut.

Toisin sanoen puhumme pitkälti maahanmuuttajanuorison rikollisuudesta. Siis rikollisuudesta, jonka tekijät erottuvat ainakin uskonnollisesti, kulttuurisesti, kielellisesti ja ulkonäöltään muusta väestöstä. Ja siksi vaarana on, että tämän nuorison parissa syntyy tulkinta, jonka mukaan heihin kohdistuvat toimet ovat osoitus syrjinnästä - ellei suorastaan rasismista. Ja sen seurauksena heidän suhteensa yhteiskuntaan polarisoituu entisestään.

Tuleva hallitus ja eduskunta joutuvat siten pohtimaan, millä keinoilla tämä nuorisofraktio saadaan järjestykseen. Tapahtuuko se puuttumalla helposti väärintulkintoihin johtavilla pehmeillä keinoilla - kuten jopa lapsikaappauksiksi väitettyjen lasten huostaanottojen kautta - vai olisiko sittenkin parempi kohdistaa selkeä rikosoikeudellinen rangaistus täsmällisesti niille, jotka ovat kiistatta jääneet kiinni tekosistaan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
SDP:n on erotettava Hussein Al-Taee
Mediat kuvasivat tarkasti Itä-Helsingin ja Espoon väkivallan uhrit ja sivulliset
Yksi plus yksi on kaksi, vaikka siitä ei mainittaisikaan erikseen

34 kommenttia:

  1. Olen aina puhunut että rikosoikeudellinen ikäraja pitää poistaa kokonaan. Sillä jos pystyy tekemään rikoksen, on myös kehittynyt siitä vastaamaankin.

    VastaaPoista
  2. En pidätä hengitystäni.Keinot joilla tähän ongelmaan olisi oikeasti vaikutusta ovat niin kovia, että Suomen koko maailmaa halaavat poliittinen rälssi ei siihen varmasti pysty.

    VastaaPoista
  3. Jos ei alistusväkivallasta ja törkeistä ryöstöistä ja muusta voi antaa rangaistusta, niin mistä sitten?

    VastaaPoista
  4. "Ja siksi vaarana on, että tämän nuorison parissa syntyy tulkinta, jonka mukaan heihin kohdistuvat toimet ovat osoitus syrjinnästä - ellei suorastaan rasismista." Eiköhän vaarana ole se, että jos asiasta edes puhuu/kirjoittaa valtiotieteellisen tiedekunnan Käpylässä ja Kruununhaassa asuvien tutkijoiden parissa syntyy tulkinta, jonka mukaan kyse on rasismista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mikään "rassismi" saa noita pikipäitä häipymään Suomesta, pilaamasta suomea, oli sitten kuinka paljon rassisimii tahansa, Mikä noihin auttaa? kaasuk ja polttou, vai? ainoa keino päästä noista eroon

      Poista
  5. Ulkomaalaisille "alaikäisille" pitää ehdottomasti järjestää ikätesti. Tuon alla olevan linkin takana oleva syyrialainen "lapsipakolainen" teki uskomattoman rikossarjan Ruotsissa, ennen kuin jatkuvasti häneltä ikätestin kieltäneet sosiaalitantat vaativat itse hänen viemistään ikätestiin.

    Hän kaappasi taksin ja jätti kuljettajan talvella metsään sidottuna, mutta onneksi sivulliset löysivät. Veljensä kanssa hän kidnappasi nuoren naisen vuorokausiksi, jota he ensin raiskasivat yhdessä ja sitten rupesivat myymään kavereilleenkin. Joita löytyi!

    Lopuksi sossu vaati hänen pysäyttämistään ja hänet vietiin ikätestiin. Siellä paljastui kyseessä olevan aikuinen mies ja hän sai kuusi vuotta vankeutta, mikä on paljon Ruotsissa ja kertoo miehen rikoksien laadusta.

    https://samnytt.se/valdtaktsman-kan-ha-fatt-rekordskadestand-pa-fejkat-pass-med-falsk-alder/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kaveri siis väitti tullessaan olevansa 14- vuotias ja kukapa nyt uskaltaa pakolaisen motiiveja epäillä! Perhekin haettiin välittömästi turvaan Ruotsiin. Aivan kauheeta epäillä, APUVA!

      Poista
    2. Partalapset ovat kasvaneet viisikymppisiksi nuorisorikollisiksi.

      Poista
    3. Naurettavinta tai itkettävintä tässä pakolaissirkuksessa on, että se maksaa aivan tolkuttomasti veronmaksajille. Saadaan maahan elätettäviksi rikollisia, joille pitäisi antaa potku perseeseen eli menolippu isiensä maille ja ikuinen porttikielto maahan.
      Sille rahalle saattaisi olla muutakin käyttöä kuin imbesillien rikollisten paapominen.

      Poista
    4. "Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia". T. Orpo

      Poista
  6. Anu Mantila, valtionsyyttäjä valtakunnansyyttäjän toimistossa onkin tähän jo puuttunut. HS Vieraskynä."Rakkauden normin tulisi läpäistä rikosoikeusjärjestelmät niin kansainvälisesti kuin kansallisestikin."

    VastaaPoista
  7. Ei voi takaisin imaista sitä, mikä on housuun tullut.

    VastaaPoista
  8. Pikipäät, somput...toteuttavat vain geneettistä ja kullttuurista perimääänsä eli tilan valtaamista, se ei ole heidän oma syy, vaan niiden, jotka ovat nussineet ne tähän maailmaan ja maksaneet näiden elätyksen aina nuorisorikolllisiksi asti ( suvakit).

    Neekerit kasvavat lopulliseen muotoonsa, eli aikuisiksi pari vuotta ihmisiä nopeammin, eli rotuominaisuus, jolloin rikos oikeudelista ikärajaa pitäisi alentaa vuos tai pari, jonnekkin 13,5 vuotiaaksi.

    Ihmisten aivot kasvavat viellä tonne noin 20 vuotiaaksi asti, mutta neekerit jää sinne 14 vuotiaan tasolle for ever. joka se edes 14 vuotiaan taso ei älyllisesti vastaa ihmisen 14 vuotiaan normi tasoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisiä me kaikki ollaan toiset vaan ovat evoluutiossa saaneet osakseen korkeamman testosteronitason ja kenties enemmän lihaksia ja lisääntymiskapasiteettia määrän suhteen, toiset taas enemmän älykkyyttä ja lisääntymiskapasiteettia laadun suhteen. Edelliset ihmiset voisivat hyvin asustella keskenään samoin kuin jälkimmäiset.

      Poista
    2. "Yksin" maahan tullut voi saada kotoutustukea 25-vuotiaaksi asti, jolloin yhteiskunta on velvollinen järjestämään lähes kaikki asiat hänen elämässään. Loppuuko se vielä siihenkään, jos syntymäaikaa ei tiedetä eikä ikää voida selvittää? Yksikin aikoinaan mediassa silloiselle pääministeri Sipilälle 17-vuotiaana esiintynyt mies oli vähintään kolmekymppinen.

      Poista
  9. "Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden."

    Näinhän se on käynyt Ruotsissakin ja jos tätä ei uskota päättäjien keskuudessa, näin se käy Suomessakin.

    Poliisinkin myöntämät katujengit ovat esiaste tulevasta.

    Kyllä teoista pitää kantaa vastuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On järjenköyhyyttä kuvitella, että samanlaisella ruotsalaisella pullahalaamisella päästäisiin erilaiseen lopputulokseen. Eikä se ole pelkästään edes ruotsalaisten ongelma, vaan sama on tapahtunut jokaisessa Euroopan maassa, johon on tullut maahanmuuttoa Lähi-idästä ja Afrikasta. Hyvinvointivaltio ja avoimet rajat on vaarallinen yhdistelmä. Se tulee tiensä päähän ennen pitkää. Toivoa sopii, että meillä järki voittaa, ennen kuin on liian myöhäistä, vai onko jo nyt?

      Poista
  10. Jos oikea oikeus olisi, nuo kaikki ulkomaaliset alistusväkivaltaa käyttävät palautettaisiin maihin mistä ovat tulleet, vaikka kyseessä olisi kolmannnen sukupolven tekijät, ei muuta kun esi-isiensä maille takaisin. Siinä olisi noille pahin pelote.

    VastaaPoista
  11. USA:ssa on se terve tapa, että myös alaikäinen voidaan tuomita aikuisena, jos rikos on pahinta laatua. Miksei myös Suomessa? Eiköhän tuota päänsilitystä ole nähty jo riittävästi ja sitä, kuinka paljon se on auttanut. Oulussa ei kuulemma ole jengirikollisuutta, mutta silti jengit ryöstelee ja tekee muita rikoksia. Koska viimeinkin myönnetään tosiasiat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun Oulussa paljastui tyttöjen raiskausrinki ja Sebastian Tynkkynen postasi ihmisten hänelle kirjoittamamia kirjeitä ja tekstejä sosiaaliseen mediaan, hän sai syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sanansaattaja "ammutaan".

      Poista
  12. Tätä ei kai voi oikein kauniisti sanoa, mutta: kun meillä on käytetty tätä ymmärtävää päänsilityslinjaa niin omiin kuin vieraisiin jo monta kymmentä vuotta, ja tilanne on vain pahentunut koko ajan, niin missä vaiheessa nämä muita paremmat ihmiset oikein suostuvat ymmärtämään ettei se linja toimi? miten pohjalla pitää käydä että sössötys loppuu?

    VastaaPoista
  13. Jokainen nyt välillä mokailee, mutta en minä edes pikkuskidinä rötöstellessäni kuvitellut(tietämättömänä) selviäväni kiinnijäätyäni rangaistuksetta, vaikka juurikin niin se olisi mennyt.

    Mielestäni jos teet aikuisen rikoksia - tapat, raiskaat jne - niin sinut pitää laittaa myös istumaan aikuisten tuomioita. Jos sen rajan ylität. Kyllä jokin oikeus ja kohtuus tulisi olla "sivistysvaltiossakin".

    VastaaPoista
  14. Kyllä joku selvä rangaistus kakaroillekin pitää olla, etteivät " käy silmille hyppimään".

    VastaaPoista
  15. Minö kannatan myös kuolemantuomiota rikoslakiin, joka tulisi heti 3 rikosta mistä jää kiinni, tai sitten kerta rikos joka on luokkaa raiskaus. Noiden tekijöillä ei ole mitään oikeutta olla edes elossa.

    VastaaPoista
  16. Jos rikokseta ei rangaista, siitä tulee hyväksyttyä. Rikoskierre katkeaa parhaiten sillä, että heti kun jää kiinni saa rangaistuksen. Ja ikärajat pois, syyntakeettomuus voidaan aina tarvittaessa selvittää. Ikärasismi pois, rangaistus teon mukaan, ei nuoriso, eikä ensikertalaisuus alennuksia, eikä tuomoin lyhennyksiä. Nyt nuori tappja saa esim 9v ja istuu 3v. Nuori tappoa yrittänyt ei joudu edes linnaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erään nuoren oman kertomuksen mukaan vankilassaolo voi vain kasvattaa siellä istuneen statusta kaveripiirissä. Kun tuomiot ensikertalaisilla ovat mitättömät, hyvässä lykyssä pääsee vielä puolella ja suomalainen vankila on lepokoti moneen ei-länsimaiseen verrattuna, niin mitä väliä? Kohta olet taas baanalla ryöstämässä, raiskaamassa ja näyttämässä miehuuttasi, joka tosin ei ole muuta kuin vastenmielistä machoilua. Uhrit unohdetaan oman onnensa nojaan ja kulttuurieroista täytyy vaieta.

      Sitten vielä mainostetaan, kuinka Suomi on maailman onnellisin maa. Kummallista onkin, että tällaiseen mansikkapaikkaan ei ole sitten tunkua muualta kuin kehitysmaista.

      Poista
    2. Tuomioiden tulee olla riittävän pitkiä. Kun 15-vuotiaana on joutunut linnaan, niin 25-vuotiaana, kun ulos pääsee, niin ei ole enää kingi, vaan unohdettu. Kuten kirjoitin, kaikki alennukset pois, asteikkoa on jo nyt kohtuullisesti ja sitä voi lisätä. Jengiväkivallasta tuomio kerrottava kahdella tanskan tyyliin, jne. Taposta aina elinkautinen, joka siis tarkoittaa, ettei pääse koskaan pois, kuin uuden oikeudenkäynnin kautta - ei alennuksia.

      Poista
  17. Pitäisi lopettaa jo tämä vaarallinen leikkiminen että kaikki ovat samanlaisia. Äo:sta puhuminen on tietenkin vielä kielletty tabu, mutta kukaan ei puhu siitä että tiettyjen rotujen elinkaari on "nopeampi": seksuaalinen aktiivisuus alkaa nuorempana, ja myös kuollaan nuorempana. Tähän kytkeytyy myös hillitön lisääntyminen ja väestönräjähdys afrikassa; enemmän jälkeläisiä varmistaa että edes 1 jää henkiin 10:stä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kaikki ihmiset olisivat samanlaisia, niin kaikki yhteiskunnatkin olisivat yhtä kehittyneitä. Vaan eivätpä ole ja muuttoliikekin käy vain yhteen suuntaan.

      Poista
  18. lapselllinen ajatus, että joku nigletti mitenkään "ojentuisi" mistään rangaistuksesta. vain uunitus...voi korjata ongelman

    VastaaPoista
  19. Väestöräjähdyksestä puhuminen on tabu. Siihen ei haluta koskea pitkällä tikullakaan, vaikka juuri se on kaikkien ongelmien äiti; köyhyyden, nälänhädän, osattomuuden, sotien ja pakolaisuuden syy. Virallinen totuus kertoo, että se on ilmastonmuutos.

    VastaaPoista
  20. Olen yrittäjä helsinkiläisessä kauppakeskuksessa. Havaintojeni perusteella sanoisin että käytännössä kaikki järjestyshäiriöt ovat maahanmuuttajataustaisten esi/varhais/myöhäisteini-ikäisten aikaansaamia. Tulevat jengijohtajat ovat jo nyt nähtävissä. Millään ei näytä olevan mitään merkitystä. Kalusteet rikki, irtain viskotaan ympäriinsä, kaupassa sikaillaan ja varastellaan minkä ehditään.
    Mihinkä käsivarren kylään sitä muuttaisi eläkepäivinään kun tätä menoa ei halua enää nähdä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!