perjantai 11. syyskuuta 2020

Retorinen muutos ei poista älyllistä epärehellisyyttä

Helsingin Sanomissa Tukholman-kirjeenvaihtaja kirjoitti siitä, kuinka Ruotsissa olisi tapahtunut poliittisen retoriikan muutos. Tällä hän viittasi siihen, että pääministeri Stefan Löfven yhdisti toisiinsa sanat maahanmuutto ja rikollisuus.

Oleellista tässä on ymmärtää, että kyse on retoriikan, mutta ei vielä todellisuuden muutos. Tämä käy selväksi samassa jutussa, jossa lainattiin pääministerin kommenttia, jonka mukaan rikollisuusongelma liitettiin itse maahanmuuttajien sijasta epäonnistuneeseen integraatioon eli viime kädessä syylliseksi leimattiin uusruotsalaisten sijasta kantaväestö. 

Tästä huolimatta länsinaapuri saattaa ajautua asian takia hallituskriisiin, sillä ainakin ympäristöpuolue on saanut sätkyn. Se on sikäli samanlainen meidän Vihreidemme kanssa, että myös sille politiikan tärkeimpiä kysymyksiä juuri nyt ovat kehitysmaalaisten rajoittamaton maahanmuutto ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Näin ollen HS:n jutun tärkein sanoma ei ole se, että Ruotsi olisi muuttamassa oleellisesti maahanmuuttopolitiikkaansa tai että se olisi tekemässä tehokkaita toimia vähentääkseen alueellisesti maahanmuuttajaväestön määrän kanssa korreloituvaa jengirikollisuutta. Kyse on vain siitä - kuten jutussa todettiin - että retoriikka on astunut askeleen kohti tosiasioiden tunnustamista. 

Mutta niin pienen, ettei se vielä tavoita todellisuutta vaan älyllinen epärehellisyys jatkaa edelleen valtavirtana länsinaapurissamme. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ei uutta pohjoismaiden kehitysmaalaistumisrintamalta 
Kuin aivottomat eläimet
Liiankin ruotsalaista

12 kommenttia:

  1. Ruotsissa ei ole enää kyse pelkästä jengiväkivallasta. Isoin Haloo nousi kun poliisi toi esiin, että maassa on 40 etnistä rikollisorganisaatiota eli klaania, joiden ainoa tarkoitus on käyttää Ruotsia toimintaympäristönään huumekaupassa, velanperinnässä ja muissa mafiamaisissa hommissa. Organisaatioiden edustajat ovat soluttautuneet jopa kunnallis- ja valtakunnanpolitiikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän liittyy myös Löfvenin ulostulo.

      Poista
  2. Armeijassa johtajia ei valita huutoäänestyksellä. Kaikki ymmärtävät, miksei. Miksi valtion johtoon saa kaikki keppiheppatytötkin olla valitsemassa johtajia, jos vain fyysinen ikä riittää? Demokratia haisee.

    VastaaPoista
  3. Sama asia oli esillä jopa YLE:n uutisissa. Ennen Ruotsiin menoa raportin tehneellä toimittajalla oli aivan toinen ääni kellossa.

    Luulen, että toimittajan mieli muuttui viimeistään siinä vaiheessa kun hänen lapsensa aloitti koulun käynnin.

    YLE voisi kierrättää toimittajiaan useamminkin Ruotsin kautta.

    VastaaPoista
  4. Poliitikot ja journalistit ovat ammattikuntia jotka eivät muuta ajatteluaan vasta kun äärimmäisen pakon edessä. Ruotsalaiset ovat tämän lisäksi hyvinvoivaa herranterttuporukkaa, jonka ainoa sosiaalinen selviytymiskeino on loputon konformismi.

    Siellä niinkuin meilläkin tarvittaisiin sivistyneistön, älymystön ja kulttuuriväen ryhmistäytymistä -- mutta sekin on omien pinnallisten narsististen viehtymystensä ansassa ja uskoo ja kokee, että samaistuminen "viattomiin uhreihin" on jokin todellinen arvo.

    Ei se ole. Se on alitajunnasta nouseva ja tavattoman voimaannuttava harha, joka taannuttaa kaiken ajattelun primitiivisten uhriroolien tasolle. Siksi kehitysmaalaisten loputon kansainvaellus ollaan valmiita ottamaan vastaan, ja siksi myös yleisesti uhkaavaa "ilmastonmuutosta" nostetaan kaiken politiikan fokukseen -- tajuamatta että nämä kaksi päämäärää reaalimaailmassa sulkevat toisensa pois.

    Jos älymystö, sivistyneistö ja kulttuurieliitti ymmärtäisi oman pinnalisuutensa ja älyllisen epärehellisyytensä, poliitikkojen olisi ennen pitkää pakko seurata perässä. Valitettavasti vain nämä "edelläkävijät" ja "suunnannäyttäjät" ovat käpertyneet omaan narsismiinsa, jossa kaikki toiskulttuurinen koetaan viehättävänä.

    VastaaPoista
  5. Ruotsissa on vielä paljon klaanirikollisuudelle soveltuvaa rikasta kantaruotsalaisvoittoista white fligt-aluetta. Pehmeä yhteiskunta ei aseta mafioiden toiminnalle ja leviämiselle mainittavia esteitä, vaan järjestöt sitovat ennen pitkää ainakin riittävän tiheästi asutut alueet hämähäkinverkkoonsa soluttautuen hallinnon rakenteisiin. Tämä on uudenlaista ruotsalaisen yhteiskunnan haltuunottoa aikaisemman no-go-aluetaktiikan jatkoksi.

    Kotouttaminen on mafioille naurun aihe, sillä ne eivät ole suinkaan tulleet kotoutumaan muussa kuin hyväksikäyttömielessä. Tietysti kotouttamisrahat kelpaavat alkupaloina ja tarjoavat kiinnityskohtia maahanmuuttoteolliseen kompleksiin. Klaanien kilpailuetuna tavisruotsalaisiin verrattuna on se, että niiden ei tarvitse kaihtaa väkivaltaa tai mitään muutakaan laittomuutta toiminnassaan. Korruptoitunut media ja poliittisin virkanimityksin ”naisitettu” poliisi eivät aseta mitään hidasteita kehitykselle. Päinvastoin, ne viestivät tavallisille kansalaisille, että vastarinta on turhaa.

    Poliitikkojen motiivina alkaa olla kiilusilmäisen ideologian ja EU-virkojen jahtaamisen lisäksi rikollisjärjestöjen suunnalta tuleva kiristys. Edellä kuvattu koskee tietysti yhä enemmän myös Suomea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hankalaksi tulee menemään tuo Ruotsin tilanne, kun toisaalla ovat haavoittuvat alueet, joissa terrorisoivat alemman tason väkivaltaiset jengit, ja toisaalla ovat klaanit, jotka soluttautuvat toisella tavalla yhteiskunnan rakenteisiin.

      En tiedä, auttaako siinä lopulta muu kuin klaanien jäsenistön karkoitus sekä poliisin ja armeijan yhteisponnistus eli jengien aseistariisunta sekä karkoitus.

      Tuokaan ei lopeta kaikkea rikollisuutta ja väkivaltaa, mutta olisi tarvittava signaali siitä, että nyt meno muuttuu.

      Toki ennen sitä täytyy olla todellinen sotatila päällä nykyistä vahvemmin.

      On vaikea sanoa tässä vaiheessa, miten Ruotsi kriittisessä kohdassa valitsee, kun tilanteen on annettu luisua tähän pisteeseen.

      Poista
    2. Milläpä karkoitat, kun koskaan ketään ei saada kiinni. Ja sehän johtuu siitä, että vaikka tekijät tiedetään, kukaan ei uskalla lähteä todistamaan. Koska voi tulla luoti päähän keskellä päivää ja katua vauva sylissä, kuten tapahtui eräälle naislääkärille jokin aika sitten. Ruotsi ui kyllä jo niin syvällä kusessa, että jalat ei enää ota pohjaan.

      Poista
  6. Vaikea on tilanne, jos jos maan johtajat eivät tunnusta tosiasioita vaan keksivät toinen toistaan älyttömämpiä syitä katastrofille. Aina on lisäksi syy omissa kansalaisissa, jotka eivät ole kotouttaneet barbaareja oikealla tavalla. Poliittisen korrektiuden takia muut lälleröt vain hyssyttelevät. Trump sen sijaan on eri puusta veistetty. Hän totesi jo jokin aikaa sitten julkisesti Ruotsin katastrofaalisen tilanteen, ja sai koko maailman hyvien ihmisten paheksunnan osakseen. Tosiasioita ei siedetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä tärkein syy mellakointiin on korkeiden asiantuntijoiden mukaan korona. Sitä paitsi mellakointi suojaa rähinöitsijöitä tartunnoilta, toisin kuin pienet rauhalliset kokoontumiset. Muut syyt eivät ole mahdollisia, sillä ovathan rähinämaista tulleet siirtolaiset muuttuneet rajalla tasa-arvodemareiksi. Meidän on luotettava tieteeseen!

      Poista
  7. Ruotsalaisten valtapoliitikkojen käytös on ihmisille tyypillistä.

    Vaikeille asioille halutaan ummistaa silmät. Ajatellaan, että mennään vielä päivä eteenpäin entiseen tyyliin. Ei haluta tietään todellisuudesta. Halutaan kieltää todellisuus. Keksitään selityksiä.

    Kukavaan

    VastaaPoista
  8. Sanoiko feministinen hitsari oikeastaan yhtään mitään?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!