Ylen lainaaman uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Italian osuus olisi 173 miljardia, josta tukea olisi 82 miljardia ja 91 miljardia lainaa. Espanjan osuus olisi 140 miljardia, josta tukea olisi 77 miljardia ja 63 miljardia lainaa. Suomen osuus tuista olisi noin 3,5 miljardia euroa, joiden saamiseksi maksuosuudeksemme muodostuisi noin 8,5 miljardia euroa plus osuutemme lainan koroista.
On tietenkin totta, että Suomen talous nojaa vahvasti EU-maihin suuntautuvaan vientiin ja siksi elpymisrahaston nettovaikutus ei olisi edellisistä luvuista laskettu 5 miljardin + korkomenojen suuruinen tappio. Parhaassa tapauksessa komission ehdottama manööveri saattaisi muodostua Suomelle jopa kannattavaksi, vaikka asian osoittaminen jääkin jälkikäteiseksi - ja silloinkin epävarmaksi tutkimustulokseksi.
Käytännössä komission ehdotuksen taustalla on pyrkimys pelastaa Italiaan leväperäisiä sijoituksia tehneet ranskalaiset pankit sekä Espanjaan huolettomasti sijoitetut saksalaisvarat kaikkien EU-kansalaisten yhteisellä solidaarisuustaksvärkillä vähän samaan tapaan kun torpparit saattoivat aikanaan menettää varallisuuttaan isäntätilan kulujen ylitettyä käytettävissä olleet varat. Jälkimmäisestä on hyvä kuvaus esimerkiksi Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla teoksessa.
Iltalehden jutun mukaan suomalaispuolueista SDP näyttäisi olevan varsin kritiikittä komission linjausten takana, vaikka puheenjohtaja Antti Rinne kiemurtelikin Iltalehden haastattelussa. Myös Keskusta on valmis noudattamaan komission tahtoa. Sen sijaan Perussuomalaiset katsovat, ettei ranskalaisten ja saksalaisten varojen pelastaminen suomalaisten veronmaksajien selkänahasta kerätyillä verovaroilla ole oikein.
Tilanne on hyvin samantapainen kuin Kreikan kaaduttua EU-maiden syliin. Silloinkin pelastusoperaation päämääränä oli ennen kaikkea saksalaisten ja ranskalaisten pankkien pelastaminen. Erona on oikeastaan vain se, että Kreikan yhteydessä suomalaisia harhautettiin luulemaan, että kreikkalaiset maksaisivat lainansa joskus takaisin - nyt ei sen sijaan kainostella, vaan eteläeurooppaaisille ollaan tarjoamassa riihikuivaa rahaa saksalais- ja ranskalaisvarallisuuden pelastamiseksi.
Kreikkapaketin yhteydessä totesin, että "tutkimusten mukaan ihmiset ovat myös valmiita rankaisemaan niitä, jotka eivät noudata yhdessä sovittuja pelisääntöjä. Näin myös silloin, kun rankaisemisesta seuraa rankaisijalle kustannuksia, mutta ei hyötyä. Erityisesti halutaan rangaista sellaisia, jotka pyrkivät hyötymään muiden yhteistyöstä kantamatta itse kortea kekoon. Tätä taustaa vastaan katsottuna suomalaiset EU-tukien vastaisesti ajattelevat ihmiset käyttäytyvät lajillemme tyypillisesti. Tosiasiahan on, etteivät ongelmiin joutuneet maat" - tällä kertaa lähinnä Italia ja Espanja - "joutuneet luonnonkatastrofin tai sodan runtelemiksi, vaan ajoivat itse itsensä vaikeuksiin holtittomalla taloudenhoidollaan".
Erityisesti on syytä huomata, että etenkin Italian, mutta myös Espanjan, julkiset taloudet ovat olleet jo pitkään vaikeuksissa. Siten nyt puheena olevan tukipaketin laukaisemaa koronavirusta ei voi pitää niiden ongelmien perimmäisenä syynä vaan pikemminkin sinä kortena, joka katkaisi kamelin selän.
Ja siksi myöskin ranskalaisten ja saksalaisten sijoituksiin liittyvän riskin on täytynyt olla sikäläisten pankkien ja sijoittajien tiedossa - ja niiden tuoton sen mukaista eli turvallisiin maihin tehtyjä sijoituksia parempituottoista. Toisin sanoen olemme juuri nyt matkalla pelastamassa ahneuksissaan suuria riskejä ottaneiden toimijoiden sijoituksia koronaviruksen varjolla.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Italian ja Espanjan holtittoman taloudenpidon lisäksi näitä maita rasittaa järjetön kansainvaellus Lähi-Idästä ja Afrikasta. Hyvin vähän pidetään ääntä siitä kuinka paljon elintasopakolaisuus kustantaa siellä. Eihän sitä täälläkään uskalleta julkistaa.
VastaaPoistaVihreillä ja heidän kommunistiklikeillään on rasismipelottelulla, ilmastovalheella, hanhiensuojelulla sun muulla saatua valtaa LIIKAA.
"Ihmiset ovat valmiita rankaisemaan"; enpä oikein tiedä. Millä me edes käytännössä niitä rangaistaisiin? Se, mitä voimme tehdä, on ilmoittaa tylysti, että me ei teidän mölöjen kanssa enää leikitä - ja lähteä tommosesta unionista huut helvettiin.
VastaaPoistaEi meillä olekaan rankaisukeinoja. Ainoastaan valta päättää kustannammeko vai olemmeko kustantamatta.
PoistaVoisivatkohan omat pankkimme antaa vaikeuksiin joutuneille velallisilleen tukea takaisinmaksuun siinä uskossa, että toiminta joskus ehkä hyödyttää heitäkin? Tuskinpa. Tavallisten palkansaajien rahat kyllä kelpaavat politikkojen uhkapeleihin. Niitä kylvetään surutta maailman tuuliin. Ministeren ja kansanedustajien tuloissa tuollainen roistovaltioiden EU:n perussopimuksen vastainen tukeminen ei paljon vaikuta, mutta matalapalkkaiset joutuvat luopumaan sunnuntaiaamun sämpylän päälle laittamastaan jauhoisesta makkaransiivusta.
VastaaPoistaNiinpä.
PoistaPoikkeavaa, että Ylestä löytyy tällaiset kommentit.
VastaaPoistaToisaalta, voiko asiaa tämän selvemmin ilmaista?
-------------------------------
1) Mikä elpymisrahastossa huolestuttaa?
Professori Päivi Leino-Sandberg:
"– Nyt kun jäsenvaltiot tarvitsevat rahoitusta, ne eivät pysty itse velkaa ottamaan.
Samalla on keksitty, että kun yhteisvastuullinen velanotto on jäsenvaltioilta kielletty, niin sitten EU ottaa velan.
Ongelma on se, että perussopimukset kieltää myös EU:n toiminnan rahoittamisen lainalla."
...
...
3) Rikkooko elpymispaketti EU:n perussopimuksia?
Professori Päivi Leino-Sandberg:
– Jos minulta kysytään, niin rikkoo.
https://yle.fi/uutiset/3-11369317
----------------------------
Tämän jälkeen perussopimuksella ei ole mitään virkaa.
Entä onko muilla sopimuksilla?
Nyt on poliitikoillamme aika lunastaa lupaukset sääntöperustaisesta kansainvälisestä toiminnasta.
Presidentti Niinistöhän jo teki aloitteen asiassa mutta miksi pääministeri Marin vielä kiemurtelee?
Espanjalaisessa maailmanmenestystä niittäneessä tv-draamasarjassa "Rahapaja" joukko Dali-naamareihin ja punaisiin haalareihin sonnustautuneita anarkisteja valtaa valtion setelipainon ja panee koneet rullaamaan jonkin miljardin edestä seteleitä. Absurditeetti liittyy siihen, ettei hommassa ole oikeastaan mitään tavatonta eikä edes moraalitonta -- pankkiirit tekevät sitä työkseen, eli painavat rahaa tyhjästä.
VastaaPoistaRobin Hood -henki on se joka hommassa puhuttelee punavihervasemmistoa. Myös oman hallituksemme neito Marion, ministeri Ohisalo, paljasti katselevansa sarjaa. Ehkä koko naiskööri kohta hoilaa "Bella ciao"ta antaumuksella.
Varsinaiset kysymykset, kuten se miksi maailman suursijoittajat, nuo rahan iluusoristen ominaisuuksien taikurimestarit, tarvitsevat kansainvaelluksen tai koronaviruksen kaltaisia katastrofeja sitoakseen muuten puhtaasti numeerisiksi jääviä absurdeja pelejään reaalikytkentöihin, jaa kyllä niin tv-sarjan tekijöiltä kuin fanittajiltakin noteeraamatta. Sorosin suuret harakanvarpaat eivät häiritse idoleitaan ihailevien eurorobihoodien fantasioita.
Siinäpä kognitiivisia dissonansseja kerrakseen. Niitä riittää poliittisen kentän ja talousteoreettisten oppien laidasta laitaan -- eipä ole arvoisa professorimmekaan kovin vahvoilla vesillä vaan kävelee taloususkonnollisten vetten päällä siinä missä muutkin "veronmaksajien selkänahoista" saarnaavat.
Niitä viimeisiä, kamelin selän katkaisevia korsia ei tule. Kameleita tulee lisää ja lisää, ne eivät tule loppumaan.
Tämän talous uskonnon kanssa me joka tapauksessa elämme. Uskoimme siihen tai ei. Itse asiassa tuon uskon kedtävyydestähän tässä on viime kädessä kyse.
Poista"Varsinaiset kysymykset, kuten se miksi maailman suursijoittajat, nuo rahan iluusoristen ominaisuuksien taikurimestarit, ..."
PoistaSiinäpä kysymys. Suursijoittajilla on rahaa, joten lisärahan saaminen heille itselleen ei välttämättä ole motiivi.
Sitä luulisi, että joku hyperrikas sijoittaja haluaisi parantaa ihmiskunnan oloja. Voisi vaikkapa sijoittaa lääketieteen kehittämiseen tai uudenlaisen oppimisjärjestelmän luomiseen. Jotain tämän suuntaista on tekemässä muun muassa Elon Musk.
Ehkäpä sijoituksia tekevissä instituutioissa ei ole sijaa millekään muulle kuin numeerisille tuotoille. Joku niissä työskentelevä pienempi nilkki saa siten niistä miljoonapalkkionsa.
Acc
Olisi Marinin syytä kysyä "työläis"-kannattajiltaan, että oletteko valmiita lähtemään tietokoneen näppäimistöllä tyhjästä rahaa luovien ranskalaispankkiirien [banksterien eli pankkigangsterien] keinotteluvoittojen ylevään pelastustehtävään - kyllähän selkänahastenne vielä muutaman siivun voi repäistä niin jaloon tarkoitukseen!
VastaaPoistaKalergi-suunnitelma
Gallupien perusteella Marinin työläiskannattajilla ei ole mitään pientä rahanjakoa vastaan.
PoistaOnnistuneesti on Marinin työläiskannattajat sitten aivopesty EU-uskoon.
Poistahttp://tapnewswire.com/wp-content/uploads/2014/09/10458164_340861276061320_7702776077035334353_n.jpg
Kalergi-suunnitelma
Kansanedustaja Antikainen EU-elpymisrahastosta: ”Bonuksena satoja miljardeja velkaa ja superbonuksena EU-vero!”,
VastaaPoistahttps://www.kansalainen.fi/kansanedustaja-antikainen-eu-elpymisrahastosta-bonuksena-satoja-miljardeja-velkaa-ja-superbonuksena-eu-vero/
On myös syytä muistaa, millä tavalla Suomi liitettiin Euroopan Unioniin:
"Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella"",
http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella
"Entisen MTV:n päätoimittajan Pekka Karhuvaaran tunnustus kuinka Suomi lobattiin Euroopan Unioniin.
Mediapomo katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta
Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu', kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.
Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.
– "Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta", kirjoitti Ilta-Sanomat Karhuvaaran sanoneen porilaisyleisön edessä.
Näin olikin myös tapahtunut. Päätöstään Karhuvaara piti kuitenkin pahana erehdyksenä.
– "Vaikka se olikin vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin".", https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/harriimmonen/219985-helsingin-sanomien-entinen-paatoimittaja-myontaa-vainon-perussuomalaisia-kohtaan/
Brysselin Pravda on sama BRYSSELIN Pravda edelleen, takapiruksi on tullut Bilderber-globalisti Aatos Erkon sijaan Bilderberg-globalisti Antti Herlin.
Kalergi-suunnitelma
""Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella"
PoistaOlin itse paikalla kuulemassa, kun tohtori Ilkka Hakalehto sanoi, että EU:hun liittymisessä tehtiin vatiopetos. Hakalehto oli hyvin asiallinen ja maltillinen henkilö. Joten sana "petos" ei tässä yhteydessä ole liioittelua.
Acc
Hakalehto julkaisi myös muutaman hyvin lukemisenarvoisen kirjan kuten esim.
Poista"Itsenäisyydestä on kysymys – vaiettu totuus EU:n perustuslaista" ja "Epäluottamuslause hallituksen EU-politiikalle: Raportti Suomen EU-jäsenyyden kohtalokkaista seurauksista".
Onhan siinäkin jo kohtalokasta seurausta tarpeeksi, kun ylikansallisia intressejä palvelevat ja Brysselin lihapatojen äärelle pyrkivät selkärangattomat tai vähintäänkin kelvottomat poliitikot laittavat pikkuruisen Suomen osavastuuseen meitä suurempien ja rikkaampien maiden banksterien keinotteluvoittojen pelastamisesta!
Kalergi-suunnitelma