torstai 7. toukokuuta 2020

Nokkelia ja kyvykkäitä irakilaisia

Kirjoittelin pari vuotta sitten irakilaismiehestä, joka oli keksinyt kuinka huijata itselleen turvapaikanhakijoiden vastaanottorahaa. Tämä onnistui ilmoittautumalla turvapaikanhakijaksi uudelleen sen jälkeen, kun hän oli jo saanut Suomen kansalaisuuden.

MTV3 taas kertoi meille tänään, että eräät toiset irakilaismiehet olivat käyttäneet luovuuttaan huijatakseen suomalaisilta puhelinoperaattoreita seitsemännumeroisen summan euroja. Motiivina heillä lienee ollut palkkio, jonka suuremmat tekijät ovat myöntäneet heille.

Miesten puuhastelussa oli kyse petoksista, joiden seurauksena suomalaiset teleoperaattorit olivat joutuneet maksamaan yhdysliikennemaksua Euroopan ulkopuolisissa verkoissa teleoperaattoreille, joiden verkoissa soitot on tehty.

Miesten soitot menivät maksunumeroihin, jotka saavat korvauksensa näistä yhteysmaksuista. Ja irakilaismiesten ansaintalogiikka muodostui siitä, etteivät he maksaneet laskujaan, mutta lienevät saaneet jonkinlaisen osuuden jokaisesta soitosta.

Samassa uutisessa kerrottiin irakilaismiesten ottaneen myös lainoja (pikavippejä?), joilla he olivat hankkineet kaikenlaista tavaraa. Vippejä ei tietenkään ollut tarkoitus maksaa, mutta miehet tienasivat rahaa myymällä tavarat eteenpäin.

Kolmas rikoshaara oli puhelinliittymien hankinta käytettäväksi rikolliseen toimintaan ulkomailla. Niistä irakilaiset bulvaanit tienasivat 50 euroa kappaleelta.

Eilen kuulimme myös poliisin ottaneen jo kolmannen ihmisen kiinni ns. irakilaismiehen ylösnousemustapauksessa. Kaikkia kolmea epäillään tässä vaiheessa törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä, eivätkä pidätettyjen määrät jää välttämättä tähän.

Jälkimmäisen tapauksen osalta on toki vielä tuomio antamatta, mutta enää ei liene syytä epäillä, ettei irakilaismiehen ylösnousemusta olisi tapahtunut. Sen sijaan poliisin tutkinnan edistyessä ainakin itselleni on syntynyt vahva epäilys siitä, ettei kyse ole yksittäisen irakilaismiehen nokkeluudesta vaan pikemminkin jonkinlaisesta järjestyneestä viranomaisten harhauttamisoperaatiosta.

Kaiken kaikkiaan edelle kirjoittamani tapaukset osoittavat, että Irakista saapuneilla uussuomalaisilta löytyy paljon yritteliäisyyttä ja kyvykkyyttä. Samalla ne kertovat siitä, että monet heistä käyttävät tätä kyvykkyyttään pikemminkin rikollisiin tarkoituksiin kuin uuden kotimaansa hyvinvoinnin rakentamiseen.

Ehkäpä tämä on myös syy sille, ettei Irakissa ole onnistuttu luomaan sellaista kansalaisten kannalta hyvää ja turvallista yhteiskuntaa kuin vaikkapa Suomessa. Ja toimii samalla varoituksena siitä, että Irakista saapuneilla humanitaaristen maahanmuuttajien väärin suuntautuvalla nokkeluudella ja kyvykkyydellä saattaa olla rapauttava vaikutus myös meidän yhteiskuntamme toimintaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Veikö irakilainen Suomen hallitusta ja EIT:tä kuin pässiä narussa?
Ei irakilaisilta konstit lopu, eikä professori Janne Kotiaholta ymmärrys. Eihän?
Irakilaisen uusi konsti meni hukkaan

12 kommenttia:

  1. Turha pullikoida, tätä suomalaisten enemmistö kumminkin haluaa ;)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se punaisen valpon tyrannia eikun reklaatti teittää.

      Poista
    2. Totta on, että suomalaiset kannattavat lepsua maahanmuuttopoilitiikkaa vaaleissa paljon enemmän kuin mielipidetiedusteluissa. Se tarkoittanee, etteivät he pidä aihetta kovin tärkeänä.

      Poista
  2. Puhelinhuijauksessa muutamien vuosien vankilassa istumisella miljoonan euron voitto kaverille. Järjestelmävika. Pitäisin osin operaattorien omana vikana myydä piikki-auki-liittymiä selvittämättä luottotietoja; pankitkin ottavat tietoisen riskin luottotappioista (jotka tosin liian usein sosialisoidaan).

    -- Aika ajatella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etnisesti motivoitu luottotietojen penkominen on rasismia. Pitää myös muistaa, että kaikki uussuomalaiset eivät huijaa, vaan 99 % turvapaikan vinkujista pilaa kaikkien maineen. Olkaamme iloisia veronmaksajia.

      Poista
  3. Niin sanotun "kulttuurisen rikollisuuden" määrittelemisessä törmätään siihen tapaan jolla käytämme "ryhmän" käsitettä. Emme tee välttämätöntä eroa sosiologisen näkökulman -- jossa "ryhmä" käsitetään omaehtoiseksi ylisummatiiviseksi yhteisöilmiöksi -- ja psykologisoivan näkökulman -- jossa "rhmä" nähdään tietynlaisia ominaisuuksia omaavien yksilöiden summana -- välille.

    Sellaista "ryhmän" käsitettä, josta esimerkiksi "kansanryhmää vastaan kihottamista" koskevat lakipykälät yrittävät puhua, ei reaalimaailmassa ole. Ei ole mitään "yleistä", jumalallisin silmiänm katselevaa näkökulmaa, josta käsin "ryhmä" täyttäisi sekä sosiologisen että psykologisen määritelmän ominaisuudet.

    Mutta juuri epäselvyys on sitä mitä laki tarvitsee, jos laista halutaan sellainen että sitä voidaan soveltaa poliitiisia tarkoitusperiä tavoitellen. Ja de facto nykyinen lainkäyttö totyeuttaa nimenomaan tai vain poliittisia tarkoitusperiä.

    Sitä ei toietenkään ole koskaan julkilausuttu eikä tulla koskaan julkilausumaankaan. "Ryhmän" käsitteeseen sisältyvä perimmäinen epäselvyys on tabu.

    Se on ihan samanlainen tabu, kuin menneinä vuosisatoina oli esimerkiksi "noituuden" käsite. Oikeudenkäynneissä ratkaistiin vain kysymystä siitä, oliko syytetty noita vai ei -- kukaan ei kysynyt, mahtaako maailmassa oikeasti olla olemassakaan sellaista asiaa kuin "noituus".

    Ja nyt meillä siis ei osata -- eikä edes saa -- puhua "kulttuurisesta rikollisuudesta", koska sosiologisen ja psykologisen ajattelutavan eroa ei voida nostaa pöydälle. Se nuijitaan tomeran tuomarin nuijalla lyttyyn, ja syyttäjä hykertelee käsiään aina kun saa läpi syytteensä "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo noituusvertaus on erinomainen ja valaisee ongelmaa kuin majakka yössä.

      Poista
  4. Maahanmuutto on rikkautta, ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  5. Viherkommunistit sisäministeri Ohisalon johdolla ("turvapaikan haku on perusoikeus") ovat taikasanan "asylum" voimalla johdattamassa impivaaralaisen kansankin seuraavassa kuvattuun monikulttuuriseen ideaali-yhteiskuntaan:

    "Olipa kerran kaunis Helsingborg, josta sittemmin oli tuleva ghetto",
    https://www.kansalainen.fi/olipa-kerran-kaunis-helsingborg-josta-sittemmin-oli-tuleva-ghetto/

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  6. Mikähän näitä teleoperattoreita vaivaa - muu kuin sinisilmäisyys?

    Aasian köyhemmissä maissa (esim. Kambodzha, Laos, Thaimaa...) ei paikallinen normitallaaja saa jälkilaskun perustuvaa liittymää kovinkaan helposti. Saati sitten ulkomaalainen.

    Näppärästi on kyllä tarjolla pre-paid -liittymiä, joihin voit ladata rahaa (=arvoa eli soittoaikaa) sisälle joka kioskista ja kaupasta. Sama homma dataliittymien kanssa.

    Joissakin maissa et voi tietyllä liittymällä lähettää/vastaanottaa edes tekstiviestiä oman maan ulkupuoliseen numeroon.

    Eikö tässä olisi soveltamisen paikka Suomessakin?

    heppa

    VastaaPoista
  7. Tämä ilmiö saattaisi kaivata syvällisempääkin analyysiä. Kysehän on siitä, että näissä tapauksissa nämä vihervasemmistolaiset suorastaan haluavat tulla huijatuiksi. Väärinkäytöksiä estävien varmistusten rakentamista järjestelmiin pidetään kansanryhmään kohdistuvana epäluottamuksena, suoranaisena ihmisoikeuksien loukkauksena. Sama koskee epäilysten esittämistä ja asioiden tutkimista silloinkin, kun väärinkäytökset ovat suorastaan ilmeisiä. Tutkimusta suorittava viranomainen saattaa itsensä vaaraan joutua ihmisoikeusjuristien ja poliittisen johdon kautta tulevien kurinpitotoimien kohteeksi.
    Ilmiössä on paljon yhteistä erilaisten Auervaarojen ja nigerialaiskirjeiden huijuksen kohteeksi tuilleiden ihmisten toiminnan kanssa. Niissäkin tapauksissa epäilyttävyys useimmiten suorastaan paistaa silmiin, mutta ne ovat varoitteljat, jotka saavat huijattavan vihat niskoilleen. Joku psykologi vaisi varmaan selittää tämän ilmiön, jossa huijatuksi tuleminen koetaan suoranaisena moraalisena velvotteena ja kansalaisvelvollisuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kaikki on tosiaan omituista. Mutta ehkä se juontaa siitä, että Suomessa on liiankin hyvä elää.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!